Addnature Snow Camp, Kittelfjäll

2014-02-18 / 22:51:00
 
Sitter i skrivande stund på tåget från Göteborg där jag varit på jobb hela dagen. Har verkligen fullsmäckat i kalendern med resor och jobb just nu, så får lite dåligt samvete att jag inte hinner med att höra av mig och träffa alla er nära och kära så som jag önskar. Men kommer hem till Dalarna en sväng nu i helgen - DÅ NI !!! 

Här lite pics från Addnature Snow Camp i Kittelfjäll där jag var från i torsd-sönd. Det var galet vad med snö vi fick, så underbart! Det vräkte verkligen ner i flera dagar. Första jag gjorde var såklart att köra fast bussen i den djupa snön. Tur min käre vän Klingheim låg bakom och hjälpte mig skotta loss dunderklumpen.  
...och så fick vi ett rejält träningspass bara av att skotta oss fram till stugan. Bakom oss snöade vägen återigen igen. Lycka!!! Tänk bara va sjuuukt bra puderåkning fjället skulle erbjuda denna helg!  
Planering och administrering.
En ny dag gryr.
Bra åkning i Kittelfjäll kan jag lova det var! Addnature och Active Ski bjöd på fina toppturer för gästerna, men jag var inte ut på någon men hann med en del åkning i systemet iaf.

Riggade och klara. 
Ser ni vem det är?
Glad tjej som nyss kraschat i skogen. Aj. 

ABS +Tranciver + Sond + Spade + Utbildning = Bästa livförsäkringen om du ska ut och köra offpist! 
På Söndagen gick en ganska stor lavin i Kittelfjäll där några skadades men klarade sig, det var ingen från vårat gäng eller Snow Campet som var med. När sånt här händer inser man verkligen vikten vid att ha rätt kunskap, utrustning och utbildning. Naturen bär på såna enorma krafter man måste ha stor respekt för. Samtidigt ska man inte bli rädd för att att ut och leva. Finns inget underbarare än att ut på tur och åka i orört puder. Men det är som med allt annat, man måste ha kunskap, vara rätt kittad och vara medveten om riskerna. Man ger sig inte ut själv i trafiken och kör bil utan att först tagit körkort.  

Mårten från Åre Lavincenter var med på nyhetsmorgon nu i måndags och berättade om lavinen och vad man ska tänka på, riktigt bra klipp! Se det här: 
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/så-åker-du-och-barnen-säkert-i-skidbacken-2552347
 

Åter tillbaka i Uppsala och packar upp och packar om för Abisko. 
Blev som ett gympass på kvällskvisten när hudarna som hängt ute på tork skulle plockas in. Jääääävlar vad limmet satt!! Huh! 
 
Nej, nu ska jag sova lite innan jag är framme, så sjukt trött. Tjipp. 
/~ ANNA LUNDH

Isklättring, Ågelsjön.

2014-02-09 / 20:27:00
Mysig fredagstur till Ågelsjön med alla underbara kollegor på C2 Safety. En heldag klättring, kolbullar och mängder med skratt. 
När vi kom hem på kvällskvisten hade jag tydligen inte fått nog av klättring utan blev en helkväll inomhusklättring med de tre systrarna Persdotter som alla var i Uppsala ;) Var riktigt trött men himla kul att träffa mina fina Gesundabrudar <3

Nu börjar det även dra ihop sig för Abisko. Ni kommer väl och träffar oss på Ice Climbing Festival? :)
 
/~ ANNA LUNDH

TV på besök.

2014-02-03 / 22:29:00
Idag hängde produktionsbolaget Strix med mig hela dagen på jobbet. Svinkul med lite gamla vänner på besök!  
Vi pratade en del om gamla minnen från Robinson 2009 och Robinson Revanschen 2012. Måste erkänna att jag kan inte annat än börja längta tillbaka till ö-livet när vi drar upp såna fantastiska minnen. Vilket häftigt äventyr det var! Får dra iväg på nått liknande snart igen. 
Mer om den här dagen får ni se när TV4 sänder det i vår ;) Jag kommer säkert förvarna. Men nu blir det lite kvällsfika och "How I met you mother" innan jag sluter ögonen för idag och flyger bort till drömmarnas stad.
 
/~ ANNA LUNDH

ISPO 2014, München

2014-02-02 / 01:39:00
Älskar att vara på Arlanda. Alltid en sån speciell känsla när man är där. Killen vid incheckningen fråga om vi hade tomma skidfodral när vi vägde in. Haha. Vi svara bara "Nej proppfulla... med carbon alltså".  Han såg ganska frågande ut, carbon? 
Just love it. Every time. 

Efter en god natts sömn inne i München begav vi oss till ISPO. Gigantik sportmässa med 16 hallar och över 8000 besökare från 101 olika länder. Gissa om jag trivdes här ;)
Två av mina favoritkillar, Knutte Nord och Johan Skullman! 
 Dagarna bestod av kundmöten och häng hos våra leverantörer. Fantastiska nyheter inför nästa säsong!
PETZL. Patrick, Staffan, Knutte och Raphaël
Grrrrrr....
Vår kär vän John Ellison, grundare till CAC -Climbers Against Cancer, vann ett ISPO Award! Här med mig och Erwan från Petzl.
Mr. Beal visar lite nyheter hos Beal. 

Buff. Och för er som inte redan vet så tog vi, C2 Vertical Safety över disrubitionen av Buff nu den 1 februari
Fantastiska dagar nere på ISPO, många fina möten med vänner och bekanta inom branschen, nya bekantskaper och så himla lärorikt med större produktkunskap. På kvällarna supertrevliga mingel i mässhallarna hos de olika utställarna. Haha, dom försökte värva över mig till andra företag, så tittade man bort för en sekund kunde ens utställarpass plötsligt se ut såhär. Haha. 
Medan vi dödliga drog tillbaka till Sverige för att knega vidare så stannade my boss Mattias var kvar ett tag till och testa nya ION och G3. Man kan ju säga att han snålade ju inte in med att skicka oss läckra skidfilmer från St Anton. Tur det inte är långt kvar tills vi drar till Kittelfjäll med Addnature Snow Camp, annars vore det näst intill outhärdligt att se filmerna. 

Nu är de helg, var ute på middag och bowling med världens bästa kollegor igår. Så sjukt kul vi hade! Idag bilade jag hem till Dalarna för att hämta lite grejer till nästa veckas TV inspelning. Kommer bli en riktigt fartfylld vecka, så bäst att vila upp sig nu i helgen, och vart gör man det bättre än hemma i byn hos familjen ;)
Bonne nuit!

 Och så lite kvällsläsning: http://stephabroad.com/date-girl-travels/
 
/~ ANNA LUNDH