Lugna vatten har aldrig skapat en skicklig sjöman.

2013-09-13 / 23:00:00
Kanot-tur ....i forsen.

Hur är det bästa sättet i världen att lära sig något? - Testa. 
Och om det inte går som man tänkt sig? - Lös situationen.
Och om det inte går att lösa situationen? - Ta i hårdare. 
Packa packa båtar. 
Gänget!
 
Kajak och raftingbåt är en sak i fors.. men kanot.
Så kan det gå när man ska hjälpa andra. 
En wrappad kanot är inte det lättaste att få loss i en fors. Kan ni gissa på ett ungefär med vilken kraft vattnet trycker på båten mot stenen? Det fick vi känna på nu.
Vi löste dock problemet utan räddningstjänstens hjälp. Men de var snälla som kom och kollade hur det gick för oss och erbjöd hjälp. Men stolta som vi var så ville vi lösa vårat eget orsakade problem. Krävdes bara extra 3-4 timmars slit på kvällen efter skoldagens slut. Med ett 6:1 spel och 5 pers som drog innifrån land lyckades vi tillslut rubba båten. Det blir alltså ungefär över 2 ton i kraft(!) Man ska alltså iiiiinte underskatta vattnets styrka. Måste säga - vilken jääääkla tur ingen hamna mellan båten och stenen. Hade nog blivit lite pannkaka där. Men allt gick bra, ingen skadad förutom kanoten. Vilken klen jäkel! Men nu ännu en lärdom rikare. 
(..det där leendet var enbart för att vi äntligen fått upp båtjävlen ur vattnet och fick åka hem)

Sjukt slitna kom vi slutligen till skolan och fick börja packa upp grejer (kul fredagskväll). Men nu blir det snabbt i säng så man orkar med Marie Memorial Race imorgon. 
 

Lugna vatten har aldrig skapat en skicklig sjöman.
 
 
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
C-J säger:

Älskar din blogg <3 så underbart o följa med i alla olika spännande äventyr :) jag blir alltid så sugen på att göra typ samma äventyr när jag ser allt :) Du e typ Anna the Adventurer för mig :) :) har du några nya kul äventyr på gång? :) :) massa massa kramar från mig

Svar: vad kul :) det är bara att packa väskan och ut och upptäck! Flyger till Malaga på lördag, för att göra El Camino Del Rey, står om det i senaste inlägget i bloggen :) ha det fint här hemma!
_________

Kommenterat - 2013-09-26 / 09:06:19
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: