I was here.

2013-10-30 / 16:41:00
Sitter och skriver en tenta i geologi. Det går sådär med själva skrivandet då jag har en sån förmåga att verkligen, verkligen djupdyka i saker som intresserar mig. Grottar ner mig och kan fastna i långa djupa konversationer om de stora livsfrågorna. Kan lätt låta klyschigt och uttjatat, men nog är väl livet och världen helt amazing!  Vi hamnar så lätt i ett tunnelseende, fokuserar på små oviktiga problem när det är så mycket sundare att se saker från ett större perspektiv. Vi ska vara så glada för varje morgon vi får vakna upp och och vara med en dag till. 

                                                           Rare Earth Hypothesi. ( Se med hög volym och widescreen filmen nedan!)/~ ANNA LUNDH

Örn och sälsafari

2013-10-25 / 21:21:00
Kundevent på Briggen Tre kronor med C2. Fantastisk segeltur i skärgården och massa klättring.
Fin view där uppifrån ;)
 
/~ ANNA LUNDH

El Camino Del Rey - The King's Pathway

2013-10-14 / 11:03:37
Jag och Amanda drog en snabbis till Spanien, Malaga, hyrde bil och körde upp till bergen i El Chorro och studera lite kultur, geologi och historia ^^
El Camino Del Rey eller "El Caminito del Rey" som den heter är en led uppe i bergen som byggdes år 1901-1905 för att arbetarna vid två dammar enklare skulle kunna ta sig mellan dessa. Leden består i en smal gångväg av betong som vilar på balkar gjorda av järnvägsräls, upp till över 100 meter över floden nedanför. Men som med allt annat, tiden sätter sina spår och stora delar av den gamla leden har störtat ner i ravinen och det har skett många dödsolyckor genom årens lopp.  Det har satts upp en vajer över de värsta partierna, men den vajern kan man inte riktigt heller lita på, så sent som i våras gick den av och en man störtade ner 80 meter. Slutligen stängdes vägen av för allmänheten och ingången till leden sprängdes bort för att inte folk skulle ta sig dit och fler skulle skadas eller dö. Men man har planer på att öppna leden igen inom några år, så år 2015 räknas leden vara tillräckligt "safe" att öppnas för allmänheten igen - men då blir det ju inte riktigt lika roligt. 

Vajern var riktigt rostig på vissa ställen, kunde jag och Amanda konstatera. Och som sagt, vajern sitter bara uppe på vissa delar, resten av leden är det bara att be till gudarna att det fallfärdiga underlaget inte ska lossna, eller att man ska ramla eller tappa taget och få sig en sista flygtur på 100 meter. 

Vi filmade lite medan vi gick. Även fast en film inte kan skapa riktigt samma hisnande känsla som när man går där på riktigt så får ni en liten hum om hur det såg ut iaf. Se och njut av den vackra naturen. 


Och så lite..många bilder. 
Vår fina lilla hyrbil i Malaga. 
Vi körde ner till havet och njöt av sanden, havet, värmen, ljudet av syrsor och den stjärnklara natten. 
Vi tyckte det var så härligt där nere så vi tog en varsin solstol och vaggades till sömns av vågornas ljud.
Men....det gick ju inte så vidare bra att sova på stranden, vi hade precis börjat somna när det kom en arg spanjor och jagade bort oss därifrån. Vi sprang så fort att nog inte ens Usain Bolt hade hängt med, mannen jagade oss typ en halv km innan han gav upp. Varför sprang vi? Då trodde han ju verkligen vi hade gjort nått dumt. Vi kände oss iaf som brottslingar, och vågade knappt ta oss tillbaka till bilen. Men efter vi smygit tillbaka så hoppade vi snabbt in och trampa gasen i botten och körde hela natten tills vi kom fram till El Chorro. Kändes tryggare att sova där uppe i bergen. 
Två tok-glada tjejer!!!
Framme vid leden! 
Och sen började en hisnande underbar tur högt ovan marken.. 
R.I.P
Vi körde båda delarna av leden. Alltså de flesta kör bara en av delarna, just eftersom när man gått ena delen så kommer man ut i en skog och vänder då om, men det är då man ska fortsätta att gå igenom skogen i 25-30 min för att komma på andra delen, som knappt har vajer alls..... men eftersom jag skriver nu så vet ni ju att det gick bra :) 
Efter den fantastiska vandringen så bilade vi åter tillbaka till Malaga och njöt en heldag i solen och badade i havet innan vi begav oss hem till Sverige igen ;) 
That was a nice trip :)

/~ ANNA LUNDH