Fjälltur v. 24

2013-06-14 / 15:53:20
Har varit på fjälltur denna vecka med ett gäng i klassen. Erfarenhetstur. Vi fick en sträcka vi skulle ta oss och olika uppdrag att genomföra längs vägen. Så sjukt kul! Vi hade ingen lärare med oss så skulle ha fotobevis på samtliga platser och uppdrag. Vi höll ett hårt och högt tempo och vandrade långa distanser varje dag. Startade med nattvandring och gjorde en toppbestigning på Städjan. 
 Slog läger först kl 03.00 då det hunnit bli riktigt ljust ute och fåglarna redan kvittrade. 
....och så var det fin vandring hela dagarna. Gick 13 timmar ena dan, 10 timmar en annan osv, så vi höll på relativt länge om dagarna och gick långa etapper. 
En regel på turen var att inga broar fick användas. Så alla forsar och vatten var det bara att säkra upp och ta sig över. 
Andtjärnen. 
Det är iiiiiiskallt i vattnet! Och det blev väldigt mycket vadande. 
Ibland önska man att man vore en ryggsäck...för dom fick åka linbana över. 
tjohoooooo....
Alltid säkring nedströms när man vadar/simmar. 
Kvällsmys bland myggen. Hann med ett kvällsdopp i bäcken också. I bäcken sitter näcken Anna och skrämmer alla små barn! Svinkallt men behövdes verkligen, för inte trevligt att krypa ner alldeles klibbig i sovsäcken, man fryser så mycket lättare om natten då. 
Svårt att sova med bara massa övertrötta flummon i tältet. Haha! 

Så skönt varje natt när man efter en lång tur fick krypa ner i sovsäcken och vila benen. Fötterna var mumifierade av skavsårsplåster och älskade varje minut de blev befriade från kängorna. Haha. Stackare vad jag jämt plågar dom! 


Och upp på Dalarnas högsta fjäll, Storvätteshågna. Såklart vräkte regnet ner denna dag och det blåste isande vindar. Dimman låg tät så vi såg inte mycket, trist med tanke på vilken sjukt vacker utsikt det här fjället annars skulle bjuda på. 
Efter denna veckas turarnde var vi ändå nöjda och rätt glada att få åka hem. Haha. Mer om turen, för den som är intresserad går att läsa på våran klassblogg >>HÄR <<
 
Första jag gjorde hemma var att ta ett långt varmt bad och vattnet fylldes av barr och grejer som satt fast i håret. Och nu sitter jag här i mjukiskläder och mumsar i mig en stor godispåse, och snart väntar tacos med familjen. Såååå underbart!! 

...och nu kom Ia in genom dörren. Så hejdå! Trevlig helg på er! 


/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
cje@me.com säger:

Haha aaaaawww stenen med ögonen på var så sjuuuukt söööööt <3 <3 <3

Kommenterat - 2013-06-19 / 07:28:19
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: