Julefrid och skidtestartid.

2013-12-28 / 01:37:00
 
Ni visste väl att Tomten bor i Gesunda ? :)
Tomteland hålls även världens bästa och roligaste show - Midvinterblot. Om ni inte sett den så se fanimej till att boka till nästa år :) 

Vår lilla Freja har blivit skendräktig, så hon har fullt upp hela dagarna att pyssla om sin lilla gula taggiga valp ;) hahaha. 
Taxin i byn kan det här med att parkera... 
Hemma på jul"ledigheten" passade jag på att göra lite skidtester i Idre med min forna lärare Dennis Franzen. Så sjukt dåligt med snö hemikring, som tur är har Idre backarna öppna. Sjukt kul dag i backen!! 
Kan säga såhär, carbon is the new black!!!! 
/~ ANNA LUNDH

December

2013-12-21 / 23:42:00
Tjena! 

En och en halv månad sen jag var in på bloggen. Dags för en liten update kanske.
 
Den 14 November blev jag färdigexaminerad Fjäll -och Äventyrsledare efter en helt underbar tid på Älvdalens Utbildningscenter. En ubildning jag starkt rekomenderar för alla som älskar outdoor! Snöskoterkort, Forsränningslicens, kanot, kajak, rafting, SLAO Skidinstruktörer, SLAO Lavin 0 och 1, Första hjälpen i fjällterräng, klättring, isklättring, issäkerhet, skridskor, skidåkning i alla dess former, mountainbike, turer på fjället både på sommaren och när det är -30 grader i kallaste vintertid, övernattningar i bivack, tält och under bar himmel, projektledning, gruppdynamik, företagande, ledarskap, geologi, växt och djurlära, överlevnad, långa LIA-perioder, egna äventyr och massa massa mer skoj. 
 
 
Vissa grejer under utbildningen var första gången jag testa i hela mitt liv, och det är DET jag gillar!! Testa nytt, nytt, nytt, sånt man aldrig provat förr. Enda jobbiga med att vilja testa massa nya saker hela tiden är att man om och om igen måste vara nybörjare, men det är också det som är tjusningen. Att vara nybörjare i något innebär att vidga vyerna. Detta vet jag också många är rädda för, man håller sig gärna till det man redan kan och är bra på för man vill inte verka dålig eller misslyckas. Och det går inte alltid som man tänkt sig, men vad gör det? Våga vara nybörjare och våga misslyckas, bästa sättet att lära sig!!! Alla proffs du möter, kom ihåg - dom har också varit nybörjare en gång. Den bästa läraren är en person som kommer ihåg känslan första gången han/hon/hen/den   själv var newbie. 
 
 
 Skulle lätt kunna gå ett år till i Älvdalen, så kul var det! But the show must go on. Att sedan jobba med det man älskar mest, är ju inte heller helt fel. Tror alla vi som gick utbildningen ganska snabbt fick jobberbjudanden ute i outdoorbranschen, verkligen en växande branschen. Denna högskoleutbildning ger en tillräcklig bas för att kunna arbeta vidare som skidpatrullör, skidlärare, fjälledare, upplevelsearrangör, projekt - och arbetsledare, forsränningsguid, kajak/mtb guid och massa mer. Varför inte jobba med sin hobby liksom :) ? Gällande Fjälledaryrket här i Sverige, så kommer det hända en del bra grejer framöver... 
 
 
Fyra dagar efter min examen blev jag anställd och började heltid på C2 Vertical Safety som Business Development Manager for Tecnical Sport. Ett höghöjds - och säkerhetsföretag som utbildar och certifierar i höghöjdsarbete och är Svensk generalagent för Petzl, La Sportiva, Beal, Buff, nite Ize, Bollé safety, G3- Genuine Guide Gear, Inova, Checkmate Safety m.fl. Har själv typ 8-9 höghöjdscertifikat, proffsklättring är bra mycket större än jag kunnat föreställa mig innan jag kom in i branschen. 
 
Hur som, jag och bästis Ia flyttade ner till ett litet hus i Uppsala i slutet av November och här vi har det riktigt bra! Har underbara kollegor och riktigt kul och utmanande jobb, har varit så uppslukad i det så det får förklara min frånvaro här på bloggen. Haft fullt upp helt enkelt. Här är lite glimtar från senaste månaden.
 
Zurich på G3 international meeting i början av December.. 
 
 Skidboxen full med nästa vinters modeller så nu blir det ut och provköra här i jul!! 
 
La Sportiva Legends Only på Klättercentret med världseliten i bouldering. 
 
..och såklart klättrar vi också en hel del direkt vi är lediga. Som tur är bor min barndomspolare Emma här i Uppsala så vi har börjat träna ihop om kvällarna. Här far Emma upp som en spindel på väggen i C2 training center.
Ia kan hon också ;) 
 
Skåne och plåtning med pikétpolisen. 
 
Fullt med event och föreläsningskvällar har det också varit. 
 
Här Addnature och Alpingaragets Saferidekväll i Sthlm. Så sjukt bra fixat och riktigt inspirerande med grymma åkare! 
Lite ridning med jobbet. 
...och så bär det av hem till Dalarna för lite jul med familjen.
 
/~ ANNA LUNDH