Jag och fiolen min

2012-07-28 / 20:42:47


Idag bar det av till Moraeus i Orsa för lite violin-fix!! Nytt fint rosa fodral och en ny stråke. Äntligen! 

Den nya stråken var fantastisk att spela med! Stor skillnad! Min fina gamla fiol som jag fått från en släkting som tillverkat den för hand. Han hette Gideon F. Lundin och han föddes sent 1800-tal, tillverkade denna fiol för typ 56 år sen, så den är väldigt ung för att vara en fiol.


Har lärt mig denna låt utantill idag *stolt* ...det är Perra som har komponerat den. Den har varit en av mina favoriter sen första gången jag hörde den. Det är verkligen jättekul med instrument! Det är så många jag vill lära mig, men satsar på att lära mig fiol och dragspel nu först.  

Visst är den vacker!?Perfekt dag att vara inne och spela fiol på. Ute har det bara vräkt ner regn konstant hela dan. Mellan stråkdragen har jag även hunnit tillaga lite småwoust (småost) efter P-A´s recept. Det är jätteenkelt. 3 liter gammeldags mjölk som ska sjuda och ner med en liter fil och röra försiktigt om bara så det inte bränns fast.
Sen när det klumpat ihop sig tillräckligt är det bara att sila det och pressa ner lök eller vad man nu vill krydda med, sen låta stå och gotta till sig till dagen efter. Sen är det supergott att rulla in i mjukt tunnbröd! Mmm!

Hoppas det slutar regna snart så vi kan ta en tur till Rättvik med raggarbilarna... Classic Car Week startar nu. Annars får det väl bli pyjamasmys hemma i soffan!!


Wooohooo nu kom pappa in och sa att det är dags att slå av datorn och dra på skinnjackan! Rättvik och Classic Car Week, here we come!!

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Maria säger:

Hej din svarta jacka som du har på dig vart kommer den ifrån, den var super snygg :) sen vill jag bara säga att du har grymt snygg hårfärg!!!

/maria

Kommenterat - 2012-08-01 / 07:43:27
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: