Stockholm

2012-12-30 / 00:22:00
Supermysig helkväll med bästaste Jeanette och Frank.
/~ ANNA LUNDH

Words don´t come easy

2012-12-26 / 19:50:00
Tidig morgon på Gesundaberget. Snön ligger vit på taken, endast Anna är vaken... (och förbereder mat till hungriga skidåkare som kommer komma inklapprande i sina pjäxor under dagen.)  
Jättemysigt att Freia och mamma tar en promenix och möter lillmatte efter dagens jobb.  

Är glad jag tog på mig så mycket jobb dessa dagar, det är riktigt kul på berget med alla sköna människor. Men jisses vad trött man blir i benen, orkar nog inte ens ut och springa nu när jag kommit hem, ska lägga mig i ett skumbad istället och sova tidigt för imorgon blir det uppstigning jättejättetidigt då det är en lite speciell dag på W-huset.
 
Den här spelades säkert 2-3 gånger på radion idag. Så gått och nynnat den hela dan. Så sjukt fin!!!! Älskar musik.Words don't come easy to me

How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy
Words don't come easy to me
This is the only way for me to say I love You
words don't come easy
Well, I'm just a music man
Melodies are so far my best friend
But my words are coming out wrong
Girl, I reveal my heart to you and
Hope that you believe it's true cause

Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy

This is just a simple song
That I've made for you on my own
There's no hidden meaning you know when I
When I say I love you honey!
Please believe I really do cause
Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy
It isn't easy words don't come easy
Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy
Words don't come easy to me
This is the only way for me to say I love You
words don't come easy
words don't come easy.
/~ ANNA LUNDH

~ Merry Christmas ~

2012-12-25 / 19:32:00
 
Jul hemma i Gesunda. Kändes lite tomt i år då vi vanligtvis brukar vara så många som firar tillsammans, men vi hade jättemysigt ändå! Men ni var saknade, ni som annars brukar vara här!

BusEmilia!
Tomtefar tog sig ett vätskestopp här inann han skulle dra iväg med sina renar och dela ut klappar...
Första gången Lukas träffa Tomten!!!! Det var jättekul tyckte han!
Min fina syster Stina och hennes knoddis <3

Fler tomtar på loftet hittade hit
Mamma kysste tomten! Tänk om pappa hade varit hemma då ;)
/~ ANNA LUNDH

Work

2012-12-23 / 20:17:00
 
 
/~ ANNA LUNDH

Berget

2012-12-22 / 23:41:00

Dan före dan före dopparedan. Sitter här och beskådar vår nypyntade julgran, aborrskelettet som pappa var ute och högg i skogen nyss. Den är faktiskt riktigt vacker, uppklädd i sin glittrande skrud, lite överspacklad för att dölja sin magra glesa kropp. Allt har sin charm.


Har jobbat hela dan på berget. Riktigt kul! Jag som först tänkt vara långledig råkade boka in mig på en heeeeel del jobb nu i jul. Älskade Gesundaberget. Alltid i mitt hjärta.

Lillebror i mitt hjärta.

Nej sovdags, börjar jobba kl.7 imorgon bitti. Godnatt.
/~ ANNA LUNDH

Ia vill till Sälen på nyår..

2012-12-22 / 22:41:00
 


#Älska #GympyCat
/~ ANNA LUNDH

Sturbudär

2012-12-22 / 20:48:00

Kom hem igår från Stockholm. Varit där en vecka nu. Det var som om pusten gick ur en när man fick lov. Varit helt slut, knappt öppnat mailen. Inte orkat tänka skola. Har bara kopplat bort allt, myst och hängt med mina kära vänner i stan. Okej, gått på lite fester också. Biopremiär för "Mammas Pojkar" som Petré Event bjöd in till. Sjukt kul kväll med mycket skratt, god mat, dryck och trevligt folk!  

Jag och Gabbe - Göran Gabrielsson på efterfesten, haha.

Min fina bästaste Jeanette <3

 Blev mycket Jeanette -och kidz-häng denna vecka, haha...Mysigt! 
Frank, en stolt far till sötaste Winston.

...och lite båt-invägning. Ja, in-VÄGNING, vi typ skulle mäta hur många som fick vistas samtidigt på båten, så alla skulle stå på ena sidan och se hur mycket den vägde över då..haha. Första gången jag var med på nått sånt. Mycket folk fick plats.Väldigt fin båt!
  Foto: Fröken Bagger.


Men efter att sugit in lite Stockholmsatmosfär så bar det av norrut .... för nu ska det bli julfirande med familjen. Myyyyyyyyyyys! =)

/~ ANNA LUNDH

Idre Fjäll

2012-12-14 / 20:06:08
De senaste två dagarna har vi spenderat i Idre Fjäll och åkt slalom, haft afterski med tacomys och lite ......gruppterapi haha!  Se upp i backen!
Haha! Är helt slut i kroppen efter senaste veckan i fjällen. Så nu passar det peeeerfekt att gå på jullov och kanske varva ner lite;) Om 23 dar börjar skolan igen och då gäller det att ha fyllt på förrådet med massa energi inför nästa termins aktiviteter.

Nu blir det en lång varm dusch och svira om från fjälltroll till fredagsmys med Ia och pappa hemma i Gesunda!

Ha en underbar fredag allesammans! Puss
/~ ANNA LUNDH

Frihet och magi

2012-12-12 / 19:10:45
 

Vintertur på Fulufjället.
Gränsen mellan kärlek och hat kan vara tunn som en spindelväv. Isande kyla som gager ända in i märgen och får fingrar och tår att domna bort om du inte är i ständig rörelse. Jag hatar att frysa. Men när man skådar ut över den vilda naturen så förvandlas den isande rysningen till någon slags kärlek, och du glömmer bort fingrar och tår för en stund. Den vackra orörda naturen ligger nedbäddad under ett glittrande vitt snötäcke. Det enda du hör är vinden och knarret när du trycker ner staven i marken. Det är så magiskt. Men man måste verkligen uppleva det själv för att förstå. Några bilder uppslängda på nätet kan aldrig ens komma i närheten av känslan där ute. Du glömmer tid och rum, du är verkligen här och NU. Du känner dig fri.


Här är resten av Fjäll -och Äventyrsledarna, ett gäng glada galningar som är med mig ute på fjället.

När natten kommer är det bäst man ligger nerbäddad i en bra sovsäck. Himlen är magiskt vacker. Temperaturen denna natt sjönk ner till någonstans mellan minus 20-25grader. Min sovsäck gick sönder i dragkedjan vilket inte alls är bra, då förlorar den sin funktion. Meeeeen jag sydde ihop den med vanlig nål och tråd. Kom ihåg att alltid ha med reparationsgrejer när man är ute på fält, annars kan det bli riktigt jobbigt.

Några tips när man tältar ute vintertid

 * Ha alltid ha dubbla liggunderlag, då kylan kommer underifrån. Ha gärna en värmefilt under liggunderlagen.  
* Titta på sovsäckens Comfort temperatur, gå INTE efter Extreme temperaturen (den är för överlevnad).
* Fyll en eller två nalgene flaskor med varmt vatten och ha tätt intill kroppen i sovsäcken. (Stoppa den gärna i en vattentät bag ifall den skulle läcka eller gå sönder, inte kul om det blir blött i sovsäcken.) Även skönt att ha vatten nära till hands om man skulle bli törstig. Har man ingen sån flaska så kan man värma stenar vid elden och ta med sig ner i sovsäcken (det gjorde jag på höstturen)
* Se till att du är torr, varm och mätt innan du lägger dig. Rör på dig och hoppa runt lite så du höjer kroppstemperaturen innan du går till sängs. Sätt på ett mjukt torrt ullunderställ, sockor, vantar och mössa. (Mycket värme försvinner ut genom huvudet om det inte skyddas.) Sovsäckslakan i siden höjer även temperaturnivån. Likaså om man lägger över sig en extra dun eller syntetjacka. Men försök att inte proppa på för mycket kläder inne i sovsäcken.

Det massor med olika tips och erfarenheter på vad som funkar bäst, så det gäller att pröva sig fram vad som funkar för just dig. Jag är fruktansvärt frusen av mig och har insett denna tur att jag måste rusta mig ÄNNU bättre inför nästa tur. Jag måste ha en ännu varmare sovsäck för att slippa ligga vaken hela natten. 
 
Det värsta som finns är när man somnar, vaknar, fryser, tänker "ååh snart är det nog morgon" är jättepissnödig men tänker att man kan nog hålla sig lite till. Kollar klockan..... WHAT är den bara 23.15 ???? Aaaah hela natten kvar! Hahaha. Det är fruktansvärt hemskt att kliva upp och ut i kylan. Då drömmer man sig bort till ett varmt skumbad.

En ny dag gryr. Natten har passerat. Förhoppningsvis hyfsat smärtfritt.

Ny dag, nya äventyr...
Life is magic.
/~ ANNA LUNDH

Midvinternattens köld är hård

2012-12-11 / 18:23:00
Det är jääää****ligt kallt att tälta ute på fjället när ens sovsäck har comfort -11 grader när det är mellan -20 och -25 grader ute. Det knarrar under skorna, man skulle kunna tro vi var i Alaska. Men himlen är vacker, kolsvart med miljarder stjärnor....
 
/~ ANNA LUNDH

Anna, andra advent och pepparkakor

2012-12-09 / 15:07:00
Vilken stillsam helg. Har bara förflyttat mig mellan sängen och soffan. Har fortfarande ont i kroppen och totalt slut. Pallar knappt gå uppför trappen. Hemtentan går i slowmotion, gör typ en uppgift i timmen. Packningen går också segt. Blaaaaah. Sitter bara och matar igenom musik på spotify. Det är bästa söndagssysslan.

Andra advent, Anna-dagen och pepparkakans dag idag - triss i celebration. Blir lite adventsfika i soffan. Annas pepparkakor såklart. 

Utanför fönstret snöar det, längtar ut så otroligt mycket. Så sugen på att ut och åka längd. Man blir ju inte mindre sugen att ut och åka när man ser min gamle skolkamrat Emil Jönsson dominera och vinna herrarnas världscupsprint borta i Kanada. Verkligen vad Mora skidgymnasium levererat fantastiska åkare. Hejja hejja!
  
Hoppas man mår mycket bättre imorgon då det är dags för vinterturen när vi ska till Fulufjället och tälta. Blir kul. Kallt. Snöigt. Sista vi gör innan jullovet. Kommer dock missa en sjuk grej som händer nere i storstan. Nämnligen ---> DET HÄR. Stort! Ni som är där, njuuuut. Hälsa hunken från mig.
 
Nu vill Emilia att jag ska smink och hårmodell, så nu har jag ännu en anledning att sitta still i soffan en timme eller två innan jag tar tag i packningen... Ha en fortsatt trevlig andra advent kära vänner.
 
/~ ANNA LUNDH

Lite djupare

2012-12-07 / 20:55:00

Full rulle om dagarna
. Senaste två dagarna har vi hållt på vallat och förberett inför nästa veckas vintertur, då vi ska ut med turskidor och tälta i snön. Meningen först vi skulle bygga bivack och bo i, men det blev uppskjutet till lite senare i vinter, jag är mer än nöjd med att vi ska sova i tält;)  

En vecka kvar i skolan nu, sen går vi på jullov. En termin avklarad, så sjukt fort det gick. Men jag känner verkligen att jag behöver varva ner med lite ledighet och bara mysa med mina nära och kära.

Åkte hem tidigare från skolan idag,
fick sån feberfrossa, muskelvärk och halsont. Allt på samma gång. Kul på en fredag när det precis ska bli helg, men skönt att man slipper missa massa i skolan. Ligger nu nerbäddad hemma och varvar mellan tv och dator. Orkar ingenting. Lilla Emilia leker frisör med mig. Alltså, fan vad fort tiden går. Dagar, veckor, månader ....år. Nyss var det jag som lekte frisör, lekte med barbie, my little ponny, åkte pulka och byggde snögrottor (nej, bivack räknas inte riktigt nu). Och nyss var det jag som med stora ögon stod och lyssnade efter tomten och fylldes av en glädjeskräck och skrek av förtjusning varje julafton när han klampade in i stugan med alla paket i sin stora säck.    

                                    Jag är den lilla längst till höger i tomtens knä.
Nu är man 25 år, ja, snart sitter man där med egna förväntansfulla, lyckliga, söta barn i knät som väntar på att tomten ska ge dom paket, (själv vill man bara ha tomten). Eller tänk den dagen man sina barnbarn i knät, tro hur det känns? Jag tänker bli världens busigaste mormor/farmor. Vad många fantastiska steg man har framför sig. Vad mycket man skulle vilja vara med om. Varje epok i livet har verkligen sin charm. Fränt om man blir 100 år. Kommer man ens hinna uppleva det? Kanske ramlar man ner för någon glaciär, blir biten av nån dödligt giftig spindel, kraschar nån bil eller drabbas av nån sjukdom så man inte blir så mycket äldre än såhär. Men då är väl det menat och redan inskrivet i ödets tjocka bok, inget att göra nått åt eller oroa sig för nu. Jag siktar iallafall på 100 år, och vill då kunna se tillbaka på ett händelserikt och lyckligt liv. Lyckligt liv för mig = mycket skratt, känslor, kärlek, upplevelser, leenden, adrenalin, mys, familj, släkt, vänner, bekanta och möta personer jag inte känner än. Inget behöver vara perfekt, bara det känns bra så är jag nöjd. Ska faktiskt prioritera om lite i livet nu framöver. Sudda bort allt som inte tillför någon glädje eller inspiration, för att lämna mer plats åt och fokusera på det och dom som verkligen får en att le och må bra. Skita i vad omgivningen tycker. Göra lite galnare vändningar. Testa lite mer. Vet ni, om ni inte orkar ta itu med gamla problem som samlats i erat bagage, DUMPA bagaget och gå vidare!!! Köp en ny väska att fylla framtidens alla härligheter med! Varför släpa runt på massa onödigt gammalt ont? Nu ska jag njuta, pyssla om och skämma bort mig själv och mina närmaste. Vi vet inte hur länge livet varar, varför då slösa bort en endaste av de dagar man får?
 
Nej nu ska jag ta en ipren och lägga mig framför den sprakande brasan och lyssna på lite musik och filosofera vidare tills jag somnar. Det är skönt. Hoppas verkligen jag är friskare imorgon, orkar inte vara sjuk...

Godnatt fredag.
 
/~ ANNA LUNDH

Lalalaaaa.....

2012-12-06 / 21:18:14

/~ ANNA LUNDH

Heaven on ice

2012-12-04 / 22:07:42

Vilken otrolig frihetskänsla det är att susa fram över isen på långfärdsskridskor. Isen är fortfarande väldigt tunn så man får vara noga att lyssna vad den säger till en, samt göra många tester för att se hur tjock den är. Den både knakar och sjunger där man far fram. Det är magiskt. Fullkomligt magiskt. En underbar dag med klassen.


/~ ANNA LUNDH

Mysigt

2012-12-04 / 18:16:00

Det knastrar under skorna när man går ute i den stränga kylan i den glittrande snön. Älskar december! Guuuu va det då är mysigt att komma in och tina upp sig framför brasan med varm choklad, trevligt sällskap och gamla LP-skivor.

/~ ANNA LUNDH

Jag vill bo i en svamp

2012-12-03 / 17:27:00

Rensade nyss ur bilen...och detta var vad jag hittade. Så är det att bo i vinterland. Så tog in allt... men kom sedan på att en tredjedel av prylarna ska tillbaka ut i bilen igen, vissa ska hem till ia och lite ska jag använda imorrn. Men var är vantarna? Klart man inte hittar nått när man som bäst behöver det! Brrr! Svinkallt ute, minus 18 grader, man tappar känseln i fingrarna direkt man inte har vantarna på. Aaaah är så seg idag, tankarna hänger inte riktigt med. Har varit ute med klassen och åkt långfärdsskridskor och tränat räddning ute på isen. Och den enda låt jag haft på hjärnan hela dan är "jag vill bo i en svamp annars får jag kramp..lalala". Asså haha! Imorrn ska vi också ut och åka skridskor, långtur. Riktigt kul med skridskor...
 
Nej, nu är jag trött och jättefrusen! Ska bara fixa klart med mailen och lite fakturor, göra ett ryck med all tvätt och packning. Sen äntligen stänga av mobil, dator, tv och ALLT... och ta ett skumbad, dricka varm oboy framför brasan och spela gamla LP skivor. De blir man lugn, varm och mysig av.

Det var allt för mig. Hej hej
 
/~ ANNA LUNDH

Hotel Bugelhof, Sälen!

2012-12-02 / 22:52:00
STORT TACK till Petre Event, Hotel Bügelhof och alla supersköna människor för några grymt kul dagar uppe i Sälen! Helt otrolig service, underbar personal, lyxiga middagar, bra skidåkning, snöbollskrig, skön afterski, underhållning, Harrys och bästa gänget! Här ett litet smakprov av bilder som lite olika folk lagt upp på insta..
 
Afterskimys!
Se upp i backen!
Lite skumpa och frukost på säng är inte helt fel..
Dr Alban röjde på scen


Legenderna uppradade ^^

UNderbar spaavdelning med bl.a bastu, relax, bubbelpool, kallbad och solarium.. sjukt bra solarium!
En bild Johan tog strax innan gruppfotograferingen...
Dags att dra hem.. men det var nog ingen som ville det! Vi hade nog kunnat flytta in på Bugelhof hela gänget.
Hemma i Gesunda har Freja visst saknat oss ;) haha
Nej fyfan vilken underbar helg det varit! Saknar Sälen och saknar er som var med. Nu krypa ner i sängen och ladda om inför kommande vecka. Imorrn blir det skridskor för hela slanten. Vi ska såklart åka där isen inte håller så vi får prova gå igenom och dra oss upp med dubbar..(vår lärare älskar att plåga oss) brrrrrrrrr

Natti
/~ ANNA LUNDH