Kackerlackor är en delikatess, avsnitt 7.

2012-08-29 / 23:27:35
Kokos, det är sjuuuuukt gott när man är hungrig. Kokosen ser olika ut inuti beroende på hur mogen kokosnöten är. När den är ung är det som ett kokos-slajm (asgott) bara och sen är kokosen fylld av söt kokosmjölk. Lite som björksav kanske. Vissa sötare än andra. När kokosen blivit lite äldre blir innehållet tjockare och hårdare och intar mer den kokossmak vi känner igen här hemma i Sverige. Kokosen wookade vi, ibland skar vi den till "strips"och saltade. Ärligt så smakade det nästan som pommes, om man använde fantasin riktigt bra så kunde man nästan känna pommessmak. Men mest smakade det som brända popcorn. Det var underbart att smaska i sig på kvällen runt brasan. Så mysigt.

Älskar våran ö. Den är ett paradis. Hade turen att få dela detta paradis med underbara människor som jag kom mycket nära. Mitt kära lag Guntao <3 Man blir som en familj. Vi gjorde så mycket mer än ni någonsin kommer få se i tv. Tänk alla timmar som vi spenderade på den där ön, som klipps ihop i 45 minuters program. Vi levde väldigt harmoniskt på vår paradisstrand. Sanden var kritvit, kändes som mjöl. Havet smaragdblått med palmer hängande ända ner till vattenytan. Otroligt vackert. Trots Leif hade lite myror i brallan för att Paolo tog hans flotte så vi inte kunde åka iväg nå mer så hade vi det otroligt bra. Mycket skratt och glädje. Vi satt sent uppe på kvällarna allihopa runt brasan, knaprade bränd kokos, tittade på de glittrande stjärnorna och skrattade och skrattade.

Det fanns väldigt lite att äta. Vi hade lite kokosnötter, snäckor, skaldjur, konstiga frukter och så åt vi insekter (iaf jag och Leif). Kan säga att kackerlackor är verkligen en delikatess. Men med hungern som krydda kan nästan allting bli lyx-käk. Man är inte så kräsen. Myror är också rätt gott. Smakar lite syrligt.

Jag har huvtröjan på mig som skydd när jag tog ner frukt. Fanns ett stort getingbo där uppe i trädet och dom hatade när vi var där och pilla med frukten. Blev stucken ganska många gånger.


Pristävling. Klamra sig fast på en stolpe med foten på en liiiiten liten kloss. Det var halt och bra mycket svårare att hålla sig kvar än vad det ser ut på tv. Lätt att hemma i tv-soffan sitta och kommentera "men vafan, lite längre kan du väl hålla ut?". Men det var väldit tufft. Tävlingen tog lång tid, solen var stekhet, stolpen hal och kroppen skrek av mjölksyra och smärta.

Robban lackade rätt rejält. Haha XD Lagen uppfattade reglerna olika.


Vi grejade det inte. Tigas vann. Men vafan det var en sketen pristävling bara, ingen viktig tävling så det gjorde inget. Desto värre är det med den stundande tävlingen. En i laget ska skickas på DUELL. Förloraren i duellen får lämna Robinson och åka hem till Sverige.

Leif sa direkt att han ville duellera. Han sa även att det var tjänstefel av oss om vi inte lät honom åka. Fyfan vilken jobbig situation. Om Leif ker på duell och förlorar.. då är det som att vi offrat damen i ett parti schack. Samtidigt går det inte att stoppa honom. När han väl bestämt sig för en sak går det inte att rucka på det.

Kommer han klara det eller inte? Kommer vi mista vår kära Leif? Det gjorde ont i magen när han lämnade lägret och begav sig iväg för duellera mot Micha...

Vad som händer i duellen får ni se imorgon. Vem tror ni vinner och vem försvinner?

Kvällens program:

 

/~ ANNA LUNDH

Mats Kemi analyserar lag Guntao.

2012-08-28 / 23:48:20

Pappa Leif, mamma Anna och tonåringarna Deniz och Mia samt 12 åringen Bea.

Mats Kemi analyserar lag Guntao. Läs mer..

 

/~ ANNA LUNDH

Robinson avsnitt 6

2012-08-28 / 23:10:14

Duell mellan Tigas "alfahanne" Micha och våran Leif!

Självklart dominerade Leffe!!!! Han hade full kontroll hela tiden. Hans gigantiska hockeylår gör honom till en bulldoser som är omöjlig att få stopp på. Jag var så otroligt stolt över våran Leif.


Micha skulle få lämna Robinson.... men dom fick ett val. Om någn offrade sig och stå i en trng bur i 10 timmar så fick han komma tillbaka till Robinson. STORT av Martin Melin att ställa sig i den där trånga buren och stå upprätt hela natten.

Hos oss fångades det en jättestor varan. Jag tyckte så synd om den, samtidigt skrek magen efter mat. Det var nationalpark och varanen klassades som fridlyst i området så den skonades och fick kila tillbaka in i djungeln =)

Tävlingsdags...

Hinderbana där vi var fastknutna i varandra.

Allt gick bra tills första hindret. Vi hade en genomplanerad strategi där vi innan start bestämt hur vi skulle klättra över hindret. MEN vad händer? Bea hoppar upp på fel sida av Mats, sen Deniz på den andra. Whaaaaaaat!!!! Så när jag skulle upp fanns det först ingen plats utan bara ett trassel av rep hit och dit och när jag kom upp var jag insnurrad i deras rep på nått jä**la sätt. Jag blev så förbannad redan där! Vi hade en plan, men den följdes inte. Vi var kassa som fan!Sull = Stökigt/kaos/blandning ....på dalmål.

Ja, sen så ramla halva laget ner och jag hängde i mitten. Knak lät det i kroppen.

Tigas vann. Dom var grymma. Sjukt snabba och väl samordnade.


Leif och Anna, bittra efter förlusten. Nu blir det ö-råd.

Men det är ingen ide att gå och älta, vi ska till ö-råd och that´s it.


Man måste tänka som när man spelar schack. Varje drag måste ha ett syfte och vara genomtänkt. Det är ett fia med knuff. Hur hemskt det än är så måste någon ut, bara en person som kan stå kvar på slutet. Detta är Robinson.Detta ö-råd var det två kära lagkamrater som lämnade oss. Deniz men även Mats!

Mats Kemi och Martin Melin tog avsked i detta avsnitt. Deras mission i Robinson var över. De skulle bara komma in, ta pulsen av lagen, utse duellanter, försöka leda oss till seger och sedan tacka för sig. De har redan vunnit Robinson en varsin gång, de behöver ingen revasch att utkämpa.  Det blev väldigt tomt på ön när både Mats och Deniz försvann. Från att vi var 6 personer var vi nu bara 4 kvar. Hos Tigas är dom nu 6 personer kvar. Dagens avsnitt:

Imorgon hettar det till som fan i Robinson, missa inte!

 

/~ ANNA LUNDH

Robinson avsnitt 5

2012-08-28 / 00:26:28

Trallalaaaa... Leif är ute på sina äventyr med flotten. En hemlis - jag har också följt med i flotten runt ön och på annat tok i smyg. Men säg inget till TV4.

Paolo tyckte inte det var okej att paddla runt ön.......så han tog Leifs flotte och av honom utegångsförbud. Han fick inte vara med och tävla. Stackare!!!!!

Samtidigt var vår kära Johnny fortfarande putt för att vi rösta fram honom som "svagaste länken" och han var inte sugen på att tävla med mig och Mia.


Men jag är iaf jättetaggad att tävla!!!


Innan tävlingen började så fick johnny och Deniz som var utsedda till "svagaste länken" byta lag med varandra. Så johnny gick över till tigas och vi fick Deniz.

Lite segt att möta Tigas när vi var en man kort och dom är väldigt starka alla i laget. Det var en skitjobbig tävling, och vi paddla jätte jättelångt. Rejäl mjölksyra i armarna efter ett tag.

Tigas vann tävlingen och fick som pris att Mirre och Micha från "andra sidan" fick gå in i deras lag. Vi fick Bea till vårat lag.

Inte nog med byte -och nya lagmedlemmar hit och dit... plötsligt dyker två legender upp från ingenstans!

Martin Melin, den första Robinsonvinnaren genom tiderna.

...och Mats Kemi som vann förra årets Robinson.

Martin gick in som lagledare i lag Tigas och Mats blev lagledare för oss. Då fick båda lagen en varsin polis. Shit vi blir bara fler och fler deltagare! Är det inte i Robinson man med tiden bara ska bli färre? Mmmmm spännande!


Hahah, vet ni, jag tyckte Mats såg ut som Robinson Crusoe när han först kom gående mot oss genom dungeln, såg först inte riktigt vem det var. Minns han luktade så gott. Hahah vi som är vana vid lite simplare skitlukt. Sen höll jag och Mia på och fjanta oss och sjunga "han går som en karl, han ser ut som en karl, han har kropp som en karl... lalalalla...." hahah, vi tyckte bara det var kul med ett nytt ansikte!

...och om ni missade programmet så kommer det här:

 

/~ ANNA LUNDH

Wooop wooop!!

2012-08-27 / 19:08:45

Jag och mina Robinson-brudar Susanne, Sophie och Mirre!!!

Missa oss inte ikväll TV4 kl.20.00!

 

/~ ANNA LUNDH

Kunskap är Rikedom.

2012-08-26 / 22:01:43
Cetraria Islandica, Cladina Stellaris, Cladina Rangiferina, Cladina Arbuscula, Rhizocarpon Geographicum, Usnea sp, Bryoria sp, Hypogymnea Physodes, Parmelia Olivacea, Pleurozium Schreberi, Hylocomium Splendens, Ptilium Crista-Castrensis, Dicranum sp, Polytrichum sp, Sphagnum sp, Lycopodium Annotinum, Huperzia Selago, Diphasiastrum Alpinum, Phegopteris Connectilis, Gymnocarpium Dryopteris, Athyrium Distentifolium, Picea Abies, Pinus Sylvestris, Juniperus Communis, Betula Nana, Betula Pubescens, Betula Pendula, Alnus Incana, Populus Tremula, Salix sp, Salix Caprea, Sorbus Aucuparia, Prunus Padus, Urtica Dioica, Silene Acaulis, Silene Dioica, Aconitum Lycoctonum, Anemone Nemorosa, Ranunculus Glacialis, Ranunculis sp, Rhodiola Rosea, Saxifraga Stellaris, Saxifraga Aizoides, Filipendula Ulmaria, Rubus Chamaemorus, Rubus Arcticus


Rubus Saxatilis, Rubus Idaeus, Dryas Octopetala, Comarum Palustre, Potentilla Erecta, Alchemilla sp, Alchemilla Alpina, Trifolium Repens, Trifolium Pratense, Oxalis Acetosella, Geranium Sylvaticum, Viola tricolor, Viola Biflora, Epilobium Angustifolium, Cornus Suecica, Anthriscus Sylvestris, angelica Archangelica, Diapensia Lapponica, Calluna Vulgaris, Loiseleurea Procumbens, Phyllodoce Caerulea, Rhododendron Tomentosum, Vaccinium Oxycoccos, Arctostaphylos Alpinus, Arctostaphylos Uva-ursi, Vaccinium vitis-idaea, Vaccinium Myrtillus, Vaccinium Uliginosum, Empetrum nigrum, Trientalis Europaea, Bartsia Alpina, Pedidularis Lapponica, Pedicularis Oederi, Pedicularis Sceptrum-Carolinum, Pinguicula Vulgaris, Linnaea Borealis, Campanula Rotundiflora, Campanula Patula, Solidago Virgaurea, Antennaria Dioica, Achillea Millefolium, Artemisia Vulgaris, Tussilago Farfara, Saussurea Alpina, Cirsium sp, Hieracium sp, Cicerbita Alpina, Taraxacum sp, Maianthemum Bifolium, Eriophorum Angustifolium, Erophorum Scheuchzeri, Carex sp, Deschampsia Flexuosa, Elytrigia Repens.


Jag hinkar kaffe. 100 växter och deras latinska namn. Snart prov. Man ska inte bara kunna klättra i berg och roa sig nedför forsar för att bli Fjäll-och Äventyrsledare. Men den där Linné måste gått och tuggat på en del luriga växter när han kom på alla namn... eller så var han färgblind, lingon är ju inte blåa precis (vilket deras latinska namn påstår). Denna vecka kommer jag bara umgås med Flora ifall ni undrar varför jag kommer vara så osocial.
/~ ANNA LUNDH

Helig mark

2012-08-26 / 17:56:50
Lite kul, läser ju högskoleutbildningen Fjäll -och Äventyrsledare på Älvdalens Utbildningscenter. Min lillebror Stefan har också pluggat här uppe, naturbruksgymnasiet skog. Såg att spåren efter han och hans Plymouth fortfarande finns kvar utanför skolans matsal sen han tog studenten 09. Hahah.

Så varje gång ni här på skolan kliver över detta spår...så vet ni nu att ni sätter er fot på helig mark.


Såhär såg det ut för några år sen när vi (eller rättare sagt jag) ställde fast bilen utanför skolan:

 

 

/~ ANNA LUNDH

Vattnets melodi

2012-08-26 / 17:36:18


/~ ANNA LUNDH

Guntao vs. Tigas

2012-08-25 / 02:28:47
Program 3 & 4.

Det tävlas och tävlas. Det är skitkul och nervpirrande med tävlingarna. Robinson är väldigt fokuserat på tävlingar denna säsong. Jättekul! Man blir fruktansvärt fokuserad och tänder till ordentligt när det är tävlingsdags. Livsfarligt att förlora en individuell tävling, man vill ju inte riskera att åka hem, så nog är man allt nervös inför start. Men det gäller bara att stenhårt fokusera, lyssna regler och lita på sin styrka. Det är makt att kunna behärska sitt inre.

Tänk på det där hemma. Arbetar man i ett team, då ska man fan visa det också. Laganda, glädje, vilja och kämparglöd i teamet är A och O för att man ska vinna!

Jag har tävlat i 800m förr... därför.

Vi vann -såklart ;)
Heeeeja GUNTAO!!!!

Ni får kika på programmet för att se hur det gick till:)

Program 4

Leif är riktigt frän. Han bygger och fixar och klättrar runt överallt. Han har lärt mig otroligt mycket ute på ön. Vi var även iväg på en del fina fisketurer på hans flotte som han byggt av typ en plåttunna, haha. Hur skön är man inte om man liksom bygger en båt av skrot hittat på stranden. Imponerande! Fick då mer fisk denna säsong jämfört med träsket-säsongen. Så hungern var lindrigare nu. Desto mer orka vi ju röra oss. Inte heller så kul när man bara ligger halvdöd i ett träsk och inte orkar lyfta ett finger. Bättre och roligare detta Robinson!

Och nätet. Jag och Mia älskade vårat nät! Där inne låg vi och fnissa och viska som två småtjejer. Eller hur min kära Mia? Hahaha. Men jag kan allt berätta att en del nätter hjälpte inte vårat fina skjul som sydd. Vid storm blåste och ösregna det in överallt och jag trodde jag skulle frysa ihjäl. Tur Mia fanns där och skeda med ;)

Johnny läser upp Paolos brev.

....och Leif sen då haha. När vi skulle välja vilka som skulle tävla...

Hahha. Jag och Leif åt nog överlägset mest i vårat läger (kokos, snäckor, skaldjur, kackerlackor mm). Mia och Johnny kalla oss för "den stora och den lilla labradoren" för vi glufsa i oss allt vi kom över i matväg och ständigt var hungriga... men det är ju bra att äta mycket för att bli starka till tävlingar:)

MMmmmm vårat gosiga lag! Mycket kärlek och skratt!

På tävlingsplats trodde jag och Leif först att vi skulle möta Robban och Susanne. Men Paolo berättade att denna gång skulle vi fightas tillsammans med Tigas mot "andra sidan"......Jag tänkte, fyfan vad kul att tävla MED Robban och Sus, tillsammans blir vi fyra monsterstarka, båda dom är riktigt duktiga. Men vi skulle bara välja ut en tjej och en kille som skulle tävla, en från Tigas och en från Guntao. När vi såg vad tävlingen gick ut på, beslöt vi oss snabbt att köra på vikt.

Kul att se vilka motståndarna var.

Mirre och Hjalmtyr som åkt ut tidigare och blivit strandsatta på "andra sidan" och de nya utmanarna Micha och Bea som var med i Robinson samma säsong som mig förut -09 i träsket. Haha!

Självklart krossade Guntao/Tigas det andra utmanarlaget, så dom fick åka på ö-råd och vi tillbaka till våra stränder. Tänk er den lyckan! Hemma i lägret vart det inte så kul när vi sedan fick utse "svagaste länken". Här är programmet om nån missa det, kika där :

Ni får fråga vad ni vill om det är nått ni undrar över gällande programmet :)

 

/~ ANNA LUNDH

Stay cool

2012-08-24 / 20:52:40
Lite kontrast till Robinson heta paradisstränder är livet i Sveriges fjällmiljö. Fjällvandrat hela veckan med de andra Fjäll -och Äventyrsledarna, min kära klass.

Glaciären i Sylarna.


Det är augusti och jag har redan haft snöbollskrig. Har ni det?

Vackra renar överallt på fjällen...

Tomtens Rudolf har tappat sitt horn...

 

/~ ANNA LUNDH

Robinson del 1 & 2

2012-08-24 / 20:06:34
Hej mina kära läsare! Första veckan av tre avklarad i Robinson, och än är jag med ;D moahah! Har fått lite önskemål att blogga mer om programmen. Första tävlingen i Robinson gick ut på att stå på små klossar med fötterna i en träram. FYFAN vad ont det gjorde! Träbitarna skar in i fötterna, det var som att stå på en kniv. Jag stod längst, typ en timme eller nått och vann :D vann immunitet. Tvåa kom Susanne Rittedal, hon som också har rötter i Gesunda (samma by som mig). Men jag kände egentligen att det var lite onödigt att vinna just det eftersom jag redan kände mig rätt säker på att inte ryka i första ö-rådet. Sen kan det vara lite farligt i början att visa sig som ett start hot genom att vinna individuella tävlingar.

Program 1

Och så var det lagindelning. Leif vann tävlingen mot Robban och Mirre och fick därmed välja först. Han valde mig som förste person att kliva in i hans lag. Robban valde Susanne Rittedal först. Hmm det måste vara nått speciellt med oss Gesundakullor, eller vad säger du Susanne? haha.

Det kändes riktigt bra att komma till Leif´s lag, vi hamna ju på bästa stranden. Leif blev snabbt en av mina bästa vänner.

Lag Guntao och Lag Tigas!

I mitt lag fr.v Johnny, Mia, Christian, jag och Leif. I lag Tigas fr.v Susanne, Sophie, Sanna, Denniz och Robban. Lite kul att dom heter Tigas, då Robbans son heter Tiger ;) som menat. Vårat lag fick bästa stranden ;D så stor kontrast jämfört med träsket som jag bodde i under mitt förra Robinson! Tack gode Gud (Leif) att jag fick en paradisstrand denna gång!!!

Program nr 2


På våran ö fyllde jag sedan 25 år :D

Mitt underbara lag firade mig ordentligt! Kan lova jag hade världens bästa 25-årsdag! Natten innan sov jag ensam ute i en hängmatta och såg på stjärnorna. Funderade över livet och bara njöt av tillvaron. På morgonen på min 25 årsdag vaknade jag av att solen brann vid bergstopparna. Strax efter jag gått upp kom Leif hem med en massa fisk och skaldjur. Så underbart! Sedan blev jag ordentligt firad. Fick presenter av hela laget, ett fiskespö, ett armband, en blomsterkrans och vacker sång!


Och så skulle Leif tillaga fisken. Hahaha..

Han kokade fisken.... till en sörja. I sörjan fanns ingen fisk ..bara ben. Hahahah. Fyfan det fanns inget att äta i soppan. Men det gör inget, för han är världens snällaste och bästa.

Vi har det bra vi i Guntao ;) riktigt roligt gäng! Skrattade runt lägerelden sent in på nätterna. Ni skulle bara veta vad vi prata om för tok... hahahahah/~ ANNA LUNDH

Norge

2012-08-22 / 06:02:25
Medan ni där hemma myser i varma TV soffan så stövlar jag runt här ute i regnet i Jämtlandsfjällen. Gick över till Norge igår också:) smakade lite norska blåbär och kolla på vackra vattenfallet Brudslöjan..
Jag vet att det vore lite roligare om jag skrev mer om programmen, men lite svårt att få till det här ute på fjället. Men fredag är jag hemma igen och dååååååååååå lovar jag att skriva om alla tankar kring Robinson, vill själv se alla avsnitt först. Tidningarna är i full gång med att ringa, där det finns mottagning dvs. Idag ska vi ut på en lång vandring och ta oss till Sylarnas Fjällstation.

Vet att jag fyllde 25 år i Robinson igår wooohoooo!! Kan säga att jag hade väääärldens bästa födelsedag där ute på ön, ska berätta mer sen! Och Leifs bensoppa...haha den var då så god;) Leif är en underbar person!

Nu ska jag packa ihop ett dyblött tält. Regnat som satan:) ha det fint så länge... Och missa inte Robinson ikväll igen, 3:e avsnittet!!
/~ ANNA LUNDH

Wildlife

2012-08-21 / 08:53:10
Tack alla ni som skrivit så fint på fb igår. Blir så glad av allt erat stöd och fina ord! Första tävlingen gick ju bra om man säger så;)

Nu ska vi ut på fjället. Ciao
/~ ANNA LUNDH

Robinson ikväll kl.20.00

2012-08-20 / 19:36:44
Missa inte det!

Robinson kommer nu sändas månd, tisd, onsd och torsdag kl 20.00 i tre veckor i sträck . Here we go!!!!

Själv befinner jag mig på Storulvåns Fjällstation och har nyss varit uppe och vandrat på Getryggen. Snöbollskrig där uppe hehe. Fast nu missar jag tyvärr programmet ikväll för finns ingen tillgång till varken tv eller dator här på fjällstationen :/ tur jag redan sett första programmet på pressträffen:) och de tre andra denna vecka får jag se när jag kommer hem från fjällvandringen;) Nu ska vi göra smarrig middag här innan vi kryper in i våra tält.

Håll tummarna för mig nu;)
/~ ANNA LUNDH

SM Silver!!!! Weeeeeiiiii

2012-08-18 / 22:46:25


Svenska Mästerskapen i Dragkamp i full gång i Frillesås strax nedanför Göteborg. Idag tog vi damer från Brunnsbergs if SILVER i D520!!!!!!


Det var inte bara damerna som tog medalj! Brunnsbergs herrar tog idag brons och mixklassen tog silver:) Det blev även ett till silver för oss damer. Vi vann 2 silver och sen Sveriges bästa Damlag 2012 samt Brunnsbergs if vann Sveriges bästa klubb 2012!!!

Hurra vad vi är braaaaaaaaaaa! Hurra hurra hurra!

Brunnsbergs if i mitt hjärta nu och för alltid.

 

 


/~ ANNA LUNDH

Igår

2012-08-17 / 18:29:07

Nått gammalt, nått nytt, nått lånat nått blått.

Robinsonfest för gamla och nyaktuella...samt produktionsbolget ITV. Jättemysig kväll.


Snyggingarna Mille och Robban

Mina läckra pinglor Susanne, Sanna, Sophie, Mirre och Mia

Sanna, Hans, Mats och Mats är glada ;))

Birgitta "kvinnor kan, jag ska visa att kvinnor kan", haha och Susanne och jag. Tre kullor från Sollerön/Gesunda, alla vi har varit med 2 ggr nu. Hur stor är sannolikheten att en och samma lilla by skulle leverera så många säsonger i Robinson??haha


Hade visst inte fler bilder från kvällen. 

Nu sitter jag på tåget till Göteborg. Är törstig som fan, men får inte dricka på nån timme till!!! Har bastat hela dagen för att rasa några kilo i vikt till invägningen till Dragkamps SM. Vi ligger exakt på gränsen. Åhhhh håll tummarna att jag väger exakt! Blir så besviken annars, har slitit hela dagen med huvudvärk, törst och yrsel i den där fucking bastun för att gå ner till exakt rätt hekto. Imorgon då jävlar ska vi vara monster ute på plan! Håll tummarna för Brunnsbergs if nu i helgen!
 
Nu ska jag kliva av. Hej Göteborg!

/~ ANNA LUNDH

Robinson pressträff

2012-08-17 / 17:53:48


Pressträff och förhandsvisning av första Robinson-avsnittet på Paolo Robertos träningscenter. Blev bjudna på en smarrig frukost och fick sen sitta i boxningsringen och se första programmet! Haha!Fan va bra programmet var!!! Åh vad vi skrattade, iofs är det väl kanske lite skillnad när vi ser oss själva på tv och minns tillbaka på allt som hänt jämtemot hur tv-tittarna kommer uppleva programmet. Men det var riktigt bra!!! Nu är jag sugen att se nästa avsnitt....! haha

Expressen, metro, aftonbladet mfl, bomba på med intervjuer och pressbilder.

/~ ANNA LUNDH

Veckoluris Revynous

2012-08-15 / 01:08:30
Direkt jag fick en ny kalender sa det bara "tjopp" och så blev den överfull, haha, bara med jätteroliga grejer iofs...men som sa idag nej till en riktigt kul grej i TV för det krockar med Fjällexpeditionen, men går ju tyvärr inte vara på flera platser samtidigt. Hann träffa min älsklings Ia en snabbis på em när jag fixa håret hos hennes mor ;) Gu vad jag kommer sakna dig Ia nu när du rycker in i det militära! <3

Och i mitt huvud snurrar massa lavar och mossor på latin från dagens botaniklektion på Fjäll och Äventyr. Cetrária islándica, Cladina stelláris, Ùsnea filipéndula, Rhizocárpo´n geográphicum, Ptilium crista-castrénsis... Har lärt mig jättemycket intressant idag! Nej nu ska jag plugga lite och sen sova, för imorgon bär det av till stoooooorstan! Lalalaaa...!


Ps. Om ni köper nya numret av VeckoRevyn så får ni följa med på en rundtur hemma hos mig...Välkomna 

 

/~ ANNA LUNDH

Nu tar vi över landet moahahahha

2012-08-14 / 00:03:07


Det plingar och plingar i telefonen med mms från vänner runt om i Sverige som ser oss tre smycka städerna....


Från Stockholms tunnelbanor...

...och till Göteborg

..och vidare runt lite här och var


Haha lite fränt är det allt!


Ja nu är det snart dags att lämna Älvdalen för en stund och ner till Stockholm på pressträff och träffa TV4, produktionen och mina tappra ö-vänner som jag saknat så ;) Blir visst en hejdundrande fest på kvällen också, då deltagare från alla säsonger genom tiderna är inbjudna....

Jag och Mirre försöker då se liiiite normala ut (men bara inför kameran). Leif och Robban håller på som vanligt...

Annars då? Idag var min första dag på Älvdalens Utbildningscentrum, YH Fjäll -och Äventyrsledare. Jättego klass med en salig blandning människor, någon trädklättrare, någon som cyklat ända till Kina, berggetter, isklättrare, brädåkare osv osv. Lärarna är toppen! De sitter på sjuuuukt mycket erfarenhet inom turist, natur och äventyrsbranchen. Ska bli jätteintressant att få ta del av deras kunskapsförråd nu framöver!

Efter all dragkamp och löpning senaste tiden så är mina fötter riktigt trasiga med köttiga skavsår. Haha och inte blev dom väl precis bättre ikväll när jag och tre killar från dragkampen drog ut och sprang 13 km. Men men trevligt var det iaf;) ..och tja, blev nästan 8km imorse också. Och imorrn blir det orientering i skolan, haha, men sen ska allt fötterna få vila och läka.
V
Nu sovdags! Natti natti:)

/~ ANNA LUNDH

.

2012-08-13 / 16:10:00


1 vecka kvar till start...

/~ ANNA LUNDH

Finbesök i Brunnsberg.

2012-08-13 / 08:00:00

Radioprataren Jon Norberg, Sveriges Radio Dalarna är väl helt fantastisk människa! Sveriges mysigaste röst har han också! 

=)

/~ ANNA LUNDH

Ljuvligt

2012-08-12 / 22:20:16


Kusinbarnen leker numera dragkamp hela dagarna hemma på gården. Viktigt med rätt teknik tycker de.


Har sprungit tot 6,6 mil denna vecka, hälften bara uppför. Och dragkampsträning var det nu ikväll. Kul och jobbigt som vanligt ;) Imorgon kl.5.45 är det dags ut igen på en löptur, före skolan börjar. Jajamen ;) imorgon är det daaaaags för första dagen på högskolan, Fjäll och Äventyrsledare. Woohooo! Gu va roligt det ska bli!!!!

Musik och Motorfestivalen var askul! Älskar stämningen med alla fina classic cars, skön musik och underbara människor;) mamma, pappa, Stefan, Arne och alla kom upp med sina bilar också, så det blev en del cruisande.Älskade älskade underbara människor i mitt liv, är så lyckligt lottad att jag har er!

/~ ANNA LUNDH

Det närmar sig....

2012-08-11 / 00:44:51Klicka HÄR för att se trailern.

/~ ANNA LUNDH

Mannen som kunde tala med älgar.

2012-08-10 / 21:17:00

Grannen Tomas står upp för Brunnsberg i Timbersport :)Byalagsdragkampen. Mitt lilla kusinbarn Linnea passa på att fixa mitt hår när vi vänta på att det skulle dra igång. Det bästa som finns är ju att leka frisör! Nästa år kanske vi borde göra ett släktlag till dragkampen? Har ju en del personer att välja bland om man säger så... 

Min andra granne Stor Lars coachar Brunnsberg. Här skulle jag eg varit med, men *host * fick ju licens nu i helgen så fick inte vara med^^ Det fick bara vara två med licens per lag (eller tre?).

Klas och Daniel taggade.  -Sträck!

Ja ...och där sitter dom, mini juryn....så sugna att dra.. men får int;) 

Knattarna sååå duktiga!

Härlig dag med jättemycket skoj nere på byn. Redan massa raggarbilar cruisar runt, fullt med folk längst vägkanterna på små stolar. Den riktiga cruisingen är dock inte förrns imorrn.

Hemma blev det middag (såklart), världens godaste gryta. Tycker det är så härligt nu på sommaren när nästan hela släkten är samlad, alla mostrar, kusiner, respektives och kusinbarn. Nästan bara min familj som fattar här uppe. Men dom kommer imorrn till cruisingen ;)

 Det blev även ett löppass på typ 13 km nu på kvällen. Mina fötter börjar då bli så trasiga nu. Kusin ERIIIIKA!!! Kom och fixa!

Tyckte jag var duktig som börjar lära mig älvdalska, men då ska ni allt veta att det finns dom som avancerat ytterligare ett snäpp och snackar med älgar här uppe! Mötte en älgkalv idag, och då är det tur att man har en tolk med sig! Man håller för näsan på ungefär samma sätt som när man försöker härma en älvdaling. Då om man har tur kan man bli förstådd :)
 


/~ ANNA LUNDH

..

2012-08-09 / 20:44:59

Grattis min älskade syster Stina på din födelsedag idag <3 Du är underbar!


Älvdalens musik och motorfestival har dragit igång. Vår kära släkt breder ut sig när veteranmoppe -och traktorcruisingen drar igång nere i byn.

Moppeklubben RovswidersBlir en tidig kväll ikväll..

Sov gott
/~ ANNA LUNDH

Äventyret har bara börjat...

2012-08-08 / 11:47:33

Nu är det klart! Om en vecka börjar jag högskola, Fjäll -och Äventyrsledare på Älvdalens utbildningscentrum!


Fyfan va roligt det ska bli! Kommer dock missa halva första veckan i skolan eftersom det är pressträff för Robinson med TV4 nere i Stockholm. 
 
Måndagen därefter, alltså den 20:e augusti drar Robinson igång på TV4. De första fyra programmen kommer svepas i ett sträck måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl.20.00, därefter sänds det bara på torsdagar kl.20.00. På fredagen drar även Fångarna på Fortet igång på TV4, det får ni inte heller missa;) Dock är jag i Jämtlandsfjällen då, så kommer nog sakna uppkoppling om jag gissar rätt. Så får kolla på programmen när jag kommer hem.

Hårdträning nu framöver.

/~ ANNA LUNDH

...

2012-08-07 / 13:59:00

Ed wart då ien skapli kåjttur igår i raise. Ed wart umkring elvo tsjilometer:) Og idag ar ig aft fremend änd frå nidi Falun. Ig a wurti intervjuad åv ien so trivlin kall. Men nu ar an feri og ig og kusin Tommy al lågå lit jätå. 

Uh war då ien raingnugan dag idag! Uppes ed ljosner upp framå kweldem so wir foum lit better weder bar wir dråga nidi bynn. Passer å att spil lit fion og dragspil jär iem idag. Um ig bar edd faid ried å någun dukktin kall eld keling jär i Öwdaln sos kan lär mig spilå dragspil bätter... Wet ir nån?

Nej nu jätå sä fram minn fion. Hej minn ir.
/~ ANNA LUNDH

Mums

2012-08-05 / 21:09:00

Med stenmalet fullkornsmjöl från kvarnen i Västäng och vatten så gjorde vi en jäst som vi matat med jämna mellanrum. Efter fem dagar så var det bakdags. Det blev 8 fina surdegsbröd med gudomlig smak! *stolt* Mmmm!

Extra gott blir det med äkta bondsmör från Kerstin uppe i Brindberg fäbod och alldeles färsk nyslungad honung från Hans Per Persson i Gesunda. Hans bin måste vara extra duktiga på att hitta rätt blommar där ute i byn, för honungen är sjukt god!

Bra träning idag med dragkamparna. Kroppen mår mycket bättre nu än vad den gjorde imorse. Oscar och kusinbarnen agera lite hejjarklack, det blir man lite extra stark av:) Och så blev det finbesök här hemma av Mamma och Emilia som kom hit och hälsade på ...og moster Sonja, kusin Åsa, moster Gunnel og Novalie var också här en sväng:) Imorgon kommer kusin Tommy hem igen, då blir det skrattkalas :) Mmmm, det är verkligen toppenmysigt här uppe i Brunnsberg, njuter varje dag. Och nu drar Musik och Motorfestivalveckan igång också, så sjukt kul det ska bli! Lite kvällsfika nu, sen blir de kvälla! Natti natti!

/~ ANNA LUNDH

GULD och SILVER till Brunnsberg if!

2012-08-05 / 11:45:21

Kan knappt röra mig idag. Bevis på att man nog drog för liv och död igår. Hahah! Men det blev guld!


Liten mix av mina och Kattis bilder. En full busslast med glada Brunnsbergsdragare lastade in sig i bussen sent på fredagskvällen för att över natten åka ner till Unnaryd. Det var kuddar och täcken, snuttefiltar, datorer, ben och armar i ett myller när det var dags för nattning. Vi vakna upp framme i Unnaryd tidigt på morgonen och satte upp vårat tält (okej, inte "vi", några morgonpigga dragare och coacher skuttade ut ur bussen och gjorde det medan alla vi andra snooza vidare i bussen) ...och så åt vi frukost och myste till lite Snoddas och Arne Qvick ur högtalarna.

Precis som boskap blev vi märkta med nummer så vi skulle hålla ordning på vilka klasser man skulle tävla i. Det var väldigt effektivt för oss nybörjare som hade noll koll på allt!


Tävlingsarenan

I klassen Damer 520 kg drog Brunnsberg hem seger! Både i dagens tävling och totalt i serien!


I klassen Herrar 680 kom Brunnsberg 4:a i dagens tävling men slutade som 2:a i den totala serien! Fler bilder på Brunnsbergs if:s hemsida!

I Öppen klass 600 hade Brunnsberg två lag. Lag 1 kom 5:a

...och vi i lag 2 kom 8:a.


Litet klipp

Massa smaskande i de korta pauserna mellan dragningarna.

Det var en lång dag och och jätte jättemånga dragningar. Slitna med skoskav, ömma, skinnflådda händer, lite värk här och var ...men ständigt ett bubbel av skratt, peppande ord och jätteglada älvdalaingar. Det är som en enda stor familj.

Sen var det dags att tävla i damklass!


Brunnsberg ställde upp med två lag! Jag var i lag ett ...och vi VANN! Lalalalallaaaaa!!! Segern är vår segern är vår...Vi drog rent rätt igenom, vann alla dragningar! Det var faktiskt sjukt tufft att köra så många dragningar, men det gick faktiskt bra att dra, fast jag verkligen inte lärt mig än att så lågt med repet. Men så var det ju så att några av brudarna i mitt lag är landslagsdragare och där finns även VM guld i bagaget, så nog fanns det styrka att ta av.

Resultatet för Brunnsbergs Damer 420 blev:
Lag 1 ~ 1:a plats i dagens tävling, och 1:a totalt i säsongens serie.
Lag 2 ~7:a i dagens tävling och 7:a totalt i serien.

Här står vi nöjda framför resultattavlan efter segern haha. Det var verkligen skitkul att få vara med i det vinnande laget. Vilken kick det gav och verkligen mersmak. Måste verkligen börja lära mig teknik nu alltså.  
På vägen hem blev det pizzastopp innan den långa färden tillbaka till Älvdalen.

Och det är så bra att ni lär mig så mycket nya ord på älvdalska ^^ ska testa nästa gång jag ska köpa chipspåsar nere i affärn i byn.


Men fy fan vilken rolig sport dragkamp är. Ni som inte testat än, GÖR DET! Sök er till närmaste klubb. Ni här uppe, kom och var med och testa på när Brunnsberg har träning. Ni kommer bli så väl omhändertagna av dessa underbara människor. Det är sån kul gemenskap.

Nu är tävlingarna slut. Bara SM kvar (om jag nu ska med). Sen i September blir det VM för några i Brunnsberg. Det är riktigt stort, världseliten som samlas i Schweiz för att göra upp. Nästan sugen att följa med som hejjarklack bara för det är så fränt att få se live. Men det är ett annat kapitel. Nu är det fokus att orka ta sig till kvällens dragkampsträning utan att behöva ta med rullatorn dit.


/~ ANNA LUNDH

Nu drar vi

2012-08-03 / 16:20:00

Nejmen, wänd ir ed fö keling jär å framsäjdo??

Og Lina och Jennie iro minn å ! Men Jennie du tittär a fel ålld bar du drågå! Hahaha

Drog till Älvdalen och började dra för Älvdalen. Jupp, som det står i DT så drar vi till Småland sent ikväll för att i morgon dra ännu mer. Haha. Min första dragkampstävling med Brunnsbergs if. Ska bli skitkul, speciellt med det där gänget. Ujujuj. Sorry byalaget att jag nu får tävlingslicens och därför inte får vara med nästa vecka i byalagsdragkampen på Musik och Motorfestivalen. Får ej ha licens om man ska vara med där.

Nu blir det att packa lite för helgen och vänta på middagen. Älgköttsgryta blir det idag. P-A hade gjort förrätt ~ kolbulle över öppen eld med rårörda lingon till oss när vi yrkeskvinnor kom hem idag. Haha. Sjukt gott!

~~~
Nu blir det att lära sig ratta rätt i kurvorna! För jag tänker då inte sänka farten. Tjooo

/~ ANNA LUNDH

- 1,4

2012-08-02 / 21:00:00

Gujåpmig ukän dag! Ir uld bar witå! Höhöh!!! Men ed få ir it! Ig kanstji seg åv sä.

Aja. Ig kam nyss iemat frå simall´n dar wir aum bastat. Dragkampär. I tri täijmer såttum wir dan. Ed war so swettut so ig gikk nid 1,4 kg! Ållt fö invegnindji. Men iema gikk ig upp ållt attän ätter matn. Haha. Fan wänd ig bucksvensker og ig wet it nor ur man stävär upå mål, men ä få ful go ändå, få ir wa sneller minn mi även bar ig skriäver iält tuäkut!! ... og um ir it föstå so djär ed it nor ed elld!

Imorgu uld wir fårå änd nida Småland og ig uld wårå minn å tävel i dragkamp minn Brunnbjärr IF å logdan. Ed uld bi så trivlit so!!! Ju ...så ir ed. Nej godnatt gott fok! Wir sjåsum ful nidi bynn!


/~ ANNA LUNDH

Här-producerat

2012-08-01 / 22:10:47


Ett gäng glada får bräkte och hejja på när jag var ute och jogga och mjuka upp benen efter gårdagens dragkamp.

Skogens skatter.

Mosters potatis som växer och knakar här ute på gården. Bara några minuter gammal innan den kokas. Vi har avancerat från närproducerat till HÄR-producerat. Direkt från gården. Det känns så fräscht att kunna se och verkligen veta vad det är man stoppar i sig.

Husets jägare har varit i Stortjärn och fångat fisk. Det blev allt lite idag också!

Bondsmör från Brindbergs fäbod. Kerstin, guuuuu vilket gudomligt gott smör! Kladda på en klick på potatisen och wooola, oslagbart!

Bastumys!

Ujuj höll på glömma mata surdegs-degen! Har matat den med fullkornsmjölet jag köpte här borta i kvarnen under fäbodveckan. Har jobbat med den här degen i tre dagar nu, bara två kvar innan det är dags att baka bröd:)

Har det verkligen för bra här uppe i Älvdals-skogen så får nästan nypa mig i armen lite då och då=) Tänkte försöka få till en tidig kväll, men känner mig alldeles för pigg för att sova än. Får passa på att läsa lite coaching och ledarskap tills ögonlocken blir lite tyngre ;)Vi längtar inte tillbaka till bestämda saker, utan efter de känslor som de utlöser hos oss. Sluta leta efter lyckan. Börja samla på glädje och njutning från det som finns runt dig här och just nu. Du kommer inse att den lycka du sökt funnits där hela tiden, men du att tittat för långt bort mot horisonten så du missat smultronen vid dina fötter.

/~ ANNA LUNDH