Hello Kitty!

2011-10-29 / 10:34:35
"Välkommmen tillbaka till din fosterjord" brukar farmor säga och krama om mig med en tår i ögat när jag kommer hem till Gesunda. Så söt.
image description
Stefan, världens underbaraste lillebror <3image description

Resterna av våran gamla koja Pricken, där jag lillebror och syskonen Gidlund lekte när vi var små.

några tallar till fågelbordet

Det var förra helgen. Nu har jag varit en vecka i storstan igen. Haft fullt upp på jobbet där jag hela veckan hållt i föräldra/utvecklingssamtal till alla mina små barn på förskolan. Dom är så duktiga ;) De bästa med at jobba med barn är att dom i grund och botten alltid är så gladlynta och lyckliga och lever i nuet. Inte alls så komplicerade som mååånga vuxna jag känner. De har även sånt tålamod, de faller - och reser sig igen.. de faller - och reser sig igen. Om och om igen. Tänk om vi hade kunna resa oss lika lätt varje gång vi faller...


Hursom, en arbetsvecka är förbi. Även Dalarnas Tidningar har varit här på besök. Sicka trevliga tjejer;) Imorgon bär det av till Madeira! 8 dagars semester med fam Ekvall! Känner jag behöver vila upp mig lite sen förra resan ;) hehe! Så det ska bli så sKönt! För övrigt har iphonen bombaderats av bilder från Gesunda. Vi har fått en ny famljemedlem som jag längtar sååååå efter att få träffa! Hon heter Kitty. Hello Kitty. (Emilia som döpt henne). Alla där hemma är så kära i henne, familjens lilla prinsessa <3
/~ ANNA LUNDH

Föreläsning

2011-10-22 / 21:15:46
Åkte hem till Dalarna igår kväll, för idag hade jag föreläsning i Falun. Pralins Må Bra Dag - Att finna fotfäste i en föränderlig värld.


Backstage

Stor härlig publik, biljetterna slutsålda!!


Föreläsare. Jag, Mark Levengood och Gunilla Ström.

Kan lova att efter jag hållt min föreläsning om livet i Robinson, så satt jag och storböla när jag lyssnade på Gunilla. Vilken stark kvinna att kunna ställa sig och berätta om sitt liv. Det var så otroligt sorgligt och känslosamt. Hennes son blev misshandlad till döds och hon berättade om hur livet förändrades efter den dagen. Mina tårar sprutade liksom för alla andra i publiken. Och när Mark höll sin föreläsning skrattade jag så jag grät istället. Han är så sjukt rolig. Underbara människa! Ingen lämnades oberörd efter dagens föreläsningar, verkligen en salig blandning av tårar, sorg, skratt och glädje - precis som livet. Verkligen tre vitt skilda berättelser som alla hade en röd tråd och koppling till varandra.

Och en som höll i trådarna för hela dagen; Petra Bjernulf VD Dalarnas Tidningar. Här försöker se "robinson-allvarlig" ut med mina prylar från ön. haha  

En jättekul dag i Falun. Vi blev även bjudna på god lunch innan jag och pappa åter åkte hem till Gesunda. Har sedan bara umgåtts med familjen resten av dagen, frossat jordnötter. Känns fortfarande så tomt och sorgset här hemma utan Amos och Meja. Saknar så otroligt mycket. Kommer det någonsin sluta göra ont? 

Imorgon tillbaka till Stockholm igen. Vill inte. Alldeles för kort tid här hemma. Mitt älskade Dalarna:) Vill hinna umgås mer med familjen och vännerna här!!! En helg är på tok för kort! ...men alldeles alldeles underbar.

Siljan

Nu håller några polare på att lura ut mig i Mora-natten. Måste överväga lite...
/~ ANNA LUNDH

Sov gott kära Amos...

2011-10-19 / 13:56:26

Mitt i allt glädjerus huggs en kniv av sorg i hjärtat ...och vrids om. Tårarna fyller en ocean. Amos har lämnat oss... En familjemedlem som var hos oss i 11,5 år. Så nu har båda våra pensionärer Meja och Amos somnat in för gott. Tomrummet de lämnar efter sig går inte att beskriva. Kan inte sluta gråta. Älskade älskade.  


De följdes åt i livet och även lämnade det tillsammans. När vi gick upp mot berget och Linneli med Amos, tassade Meja jamande efter. De var underbara vänner. Meja somnade in bara några veckor före Amos. Han sörjde henne såsom vi. Nu sörjer vi dem båda :(
Tack mitt hjärta för alla underbara år vi fått dela med dig. En vän som du är värd allt i denna värld. Den kärlek och glädje du gett oss lever vidare i minnet av dig. Jag älskar dig så det gör ont, kommer det nåonsin sluta blöda i mitt hjärta? Vi älskar dig nu och föralltid.


Sov gott Amos, hälsa Meja från oss...

/~ ANNA LUNDH

Final -resultat! Woohoo :)) haha

2011-10-19 / 10:07:22


Av alla 50 deltagare så utsågs top 15, som skulle kliva ner från sina platser och fram på scen. Kan ni förstå vilken chock när de ropade upp "Miss Sweden"!! Hahaha jag kunde inte tro de menade mig, eller att jag hört rätt, så stod kvar hahhaha.. de ropade upp igen och jag fick kliva ner. Vilken jävla känsla!!! Herregud!

Intervju

Hahah det var galet. Verkligen en häftig känsla. Man ska ju testa på allt möjligt här i livet sägs det. När jag var liten flicka och såg Fröken Sverige och Miss Universum på tv önskade jag att jag en dag skulle få prova på själv hur det kändes. Jg vet, en jätteytlig önskan för en liten flicka som bara hade prinsessor i huvudet. Men det var en dröm för mig där och då. Har lovat mig själv att försöka uppfylla alla mina drömmar jag haft och har. Detta är inte Miss Universum, men de är då fan rätt nära. Hahah. 50 miljoner tittare live sänt och en publik på 10 000 pers och 50 olika länder som representeras, det är ganska stort. För MIG iallafall. Att då komma bland top 15 känns jättejättekul! Speciellt på bortaplan, och då menar jag inte att det är utanför sverige utan bortaplan i benämningen att slåss mot size zero-topmodeller som alla har många års erfarenhet inom olika modellagenturer och internationella uppdrag. Dessutom har jag normalvikt jämfört med de flesta av dessa size-0 toppmodeller. 


Hahah, så jäkla kul! Här står jag med vinnarn och resterande beautyqueens i final toppen.

Kan lova det blev ramaskri efter finalen. Tjejer som inte ens nådde top 15 bröt ihop och sågade tävlingsresultaten. Men jag förstår dem, många av tjejerna hade satsat ALLT i sitt liv på denna tävling. De hade förberett sig i halvår innan (jag endast en månad, haha). Tjejer hade hoppat av skolan, brutit sina universitetutbildningar, brutit med pojkvänner och föräldrar som inte ville de skulle åka, svultit i månader, betalt dyra sånglektioner, danslektioner.. dvs lagt ner hela sitt liv i tävlingen för att sedan ändå inte vinna. Måste vara hårt. Själv har jag hela tiden sett på tävlingen som en kul resa, ett nytt äventyr, en möjlighet att träffa nya vänner och utforska en ny kultur. Inte alls tagit det på så blodigt allvar som de flesta här gjort.
Såhär såg resultatet på nätet ut senast jag kollade. Det har skett många ändringar efter finalen. Plötsligt var det inte längre topp 15 som det var på scen under finalkvällen. Nu har det plussats på fler tjejer och vi har plötsligt topp 19. Eeeeeh ? okej? Tro om det kan ligga mutor/politik bakom, många tjejer ställde som sagt till en stor scen efter tävlingen var klar. Och jag hade först en sjätteplats i finalen, som nu i efterhand verkar ha ändrats till en sjunde plats? haha wtf? Är inte alls förvånad om de ändrar igen under närmaste tiden :)) Det spelar ingen roll för mig, jag är supernöjd med mitt ärligt vunna resultat (oavsett om det nu är femma, sexa, sjua, åtta, verkligen sak samma) i denna stora super talent/model tävling. Skulle vara lika glad för denna resa/äventyr även  om jag inte kommit till toppen. Har fått såna fantastiska vänner som bor utspridda i världen, nya erfarenheter och ett fantastiskt minne för livet.


Tack Korea för denna tid. Kanske vi ses igen en dag kanske inte. Livet är fullt av överraskningar, det är bara att ta emot med öppna armar.


//Anna (eller får jag kalla mig miss Sweden?) hahahah.

/~ ANNA LUNDH

World final - the last runway

2011-10-19 / 09:05:20
Scenen med 10 000 platser i publiken.

Dags för den stora dagen - finalen. Tre tjejer hoppade av strax innan. Men inte jag inte:) tycker alltid man ska försöka fullfölja det man ger sin in på. Läskigt stor scen, och sjukt kallt då det var utomhus! Tuppskinn så det heter duga.

Visning med Hanbok, Koreanska nationaldräkten. Ni ser hur håret blåser i ansiktet åt mig, hahha såg nästan ingenting när jag skulle gå ut på catwalken.

Bikini. Jag bär Panos Emporio.


National costume. Skulle egentligen bära sverigedräkten, men sa ifrån. Det är denna dräkt, traditionella moradräkten som ligger närmast mitt hjärta. Den symboliserar mina rötter, min kärlek, mitt hem. Dalarna. En vacker dalahäst från Nils Olsson hemslöjd i Nusnäs fick sig en puss framför juryn efter ja dansat fram på catwalken, haha.


Evening gown. Älskar min guldsvarta mermaid dress.

....och så var det bara att invänta juryns utlåtande. Hela Koreavistelsen skulle sammanfattas och vi betygsättas. This was the last runway.
/~ ANNA LUNDH

50 tjejer - 50 länder

2011-10-19 / 08:21:37
Deltagarna i denna supermodel/talent tävling jag är ute på. Representanter från över 50 länder världen över. De är både mina konkurrenter men också nyfunna vänner/bekanta (många, dock inte alla). Tävlingen sänds för ca 50 miljoner tittare, dock inte i Sverige. Den är inte alls stor här, okänd. Men i Asien är den i klass med Miss Univrsum.

Vi är oftast uppdelade  2 eller 3 grupper, åker runt till olika företag, sponsorer, sjukhus, skolor, föreläsningar, evenemang, modevisningar mm.

50 olika kulturer - olika bakgrunder, religioner, språk, syn på livet..dessutom alla tjejer. Kan säga det är som en riktig hönsgård. Det tjattras, tjivas, hackas, kramas, gulligullas, fnittras...... Vissa personer älskar man ...andra..ja
 

Haha tycker faktiskt lite synd om Ken som ska försöka samordna oss hela dagarna. Han är typ den enda Koreanen som snackar klockren engelska så han får ju även då agera översättare mellan oss, alla tusen frågor, och koreanerna.

Är jättelad jag fick den stora äran att åka hit och representera Sverige och vara med om allt vi fått upplevt denna resa. Mest glad är jag för mina nya vänner <3
/~ ANNA LUNDH

International Film Festival, Busan 2011

2011-10-18 / 08:05:05
Tillåt mig att få skryta lite, utan att bli jante-upprörda. Men av representanter från över 50 länder, så var det bara jag och miss Mexico som fick å på film festivalen. Det fanns bara 2 VIP-biljetter. Gissa om jag blev glad!

En vacker vit limmo hämtade upp oss utanför hotellet. Limmo genom Busan är inte helt fel kan jag lova! Med i limmon fanns även Miss Universum 2003 ganska coolt hahahaMiss mexico och jag med våra guld-biljetter :DMinns inte hans namn, men han var jättestor filmproducent. 

Det var riktigt coolt, för jättemånga ville ta kort med mig hela tiden, kändisar och press. Livvakten sttoppade dock jättemånga fotografer hela tiden. Fråga mig inte varför, ibland var det okej att vara med på bild, och ibland fick jag abslut inte. Fattar inte koreansa och livvakten fatta inte engelska så ingen kommunikation där precis. Kände mig iaf som en riktig prinsessa, töntigt men ....min flickdröm slog in för en kväll! Hahaha! Så nu kan jag pricka av det i min att-göra-innan-ja-dör-listaUnderbar kväll! Fick en hel del intressanta förslag. Kanske vore något, det får framtiden utvisa.

/~ ANNA LUNDH

Tonight's gonna be a good night

2011-10-14 / 13:40:45
Hahah har nog aldrig lett såhär mycket i hela mitt liv. Skakat hand, varit med på kort, smile, smile, smile, hälsa på alla, skaka hand, smile, mingelsnacka, smile..... Förstår hur kronprinsessan Viktoria känner när hon alltid måste gå och le för hon representerar landet (oavsett om stilettskorna lite smått sakta gräver sig in i fötterna efter att man gått i dom 2 veckor i sträck) hahahha! Men jäklar va kul vi har trots lite skavsår hahah!!
Lunchbuffé på lyxrestaurang med "viktiga personer" typ. De höll långa tal innan maten på Koreanska. De gillar verkligen att hålla tal i det här landet. Det är lite deras grej :)
Kätta och belåtna blev vi då ;) Här är vi som gick på fashion show Pret a Porte 2011.
Efter fashionshowen var det middag på en bufférestaurang igen. Fy,, man äter alltid på tok för mycket när det är buffé! Kommer få dra in magen rejält om jag ska komma i klänning till filmfestivalen ikväll. Red Carpet International Film Festival. Alla Asiens celeberties kommer vara på plats (inte för man kommer känna igen någon men coolt ändå). Kommer endast bli ett fåtal som går på filmfestivalen, är superglad att jag fått möjligheten. Kommer bli sååå kul!!! Kommer bli tufft att gå upp imorgon bara då vi ska ha packat in oss i bussen runt kl.8 för att iväg på Miss Asia Pacific World Competition grande final. Ska gå visning i Hanbok costume, Bikini, National Costume och Evening gown.

Nej nu ska jag och min roomie Mexico sminka oss inför filmfestivalen :)) Ha en fortsatt bra dag/kväll/natt eller vad det nu är där hemma! PUSS!!

/~ ANNA LUNDH

Commercial visits

2011-10-13 / 16:42:57
Produktplacering
Nu är vi på plats i staden Busan i Sydkorea.
Fick en presentation om myndigheternas vattenprojekt och framtidsplaner.
Paparazzi ....all day...all night ..what the fuck..
Dom är så gulliga!
Presentation av 1 Million Park- projektet att bygga en stor park i Busan.
Min underbara Romania -Beatrix fyller år idag! Så hon fick tårta! GIssa vem som kommer äta den?;)
Sen besökte vi Lions Club
Nästa år kommer Lions Club internationella stora konferans hållas i Busan. Vi blev inbjudna som VIP-gäster. Heheh så får väl se om det bklir en tripp till Korea nästa år igen då^^
Middag. Börjar längta rätt rejält efter Svensk mat....
Efter restaurangbesöket följde jag och Mexico med Romania och Hungary till deras rum och firade vidare Beatrix födelsedag ;)
Nu är vi tillbaka på vårat rum och har vi lagt oss, lyssnar på Mexikansk musik, snackar skit och facebookar hahaha. Natti gullisar!
/~ ANNA LUNDH

Hi! My name is Sweden

2011-10-12 / 14:51:43
... råkade jag säga idag! haha. "Yes, I can see you are from sweden, nice country, and your name?" Vi tilltalar bara varandra med nationaliteten man tillhör, och blir också kallade så här av all personal. Lättare så, då man ändå går runt med banderollerna nästan hela dagarna. Som tex nu bor jag med Mexico (Alee), och på andra hotellet med Philliphines (Michelle). Shit skulle aldrig kunna komma ihåg allas namn annars. Så jag kallas bara "Sweden", blivit så van vid det att jag idag även sa att jag hette så inne på en skönhetssalong där vi skulle få hår och makeup innan en plåtning. Okej...kanske bara var jag som tyckte det var kul...haha...

Miss Romania (Beatrix). Vi pratar bara om lösviktsgodis hela tiden. De har inte de i Rumänien.
Miss söta Singapore
Kommer bli jobbigt att skiljas från alla sen :/ vissa iallafall... tur vi har ett gäng med dagar kvar här.
/~ ANNA LUNDH

Skål för vänner!

2011-10-12 / 06:24:52
Om man säger ja till livet, ja till erbjudanden och möjligheter, ja till allt som känns kul, ja till nya saker du inte testat förr, ja till saker som känns lite läskiga. Våga kliv ut i det okända. Tänk vad mycket spännande man får vara med om då. Man ser nya världar, kulturer, smaker, lukter, träffar nya människor, ta del av deras erfarenheter och framför allt - få nya vänner! Var inte rädd att möta nya människor och släppa in dom i ditt liv. De kan bringa dig så mycket glädje. Man kan aldrig få för många vänner.  Vänner som funnits där sen barndomen, som vet allt om en utan och innan. Vänskap som korsar ens vägar i livet lite då och då men man alltid håller kär hur lång tid det än går mellan man ses. Ny vänskap som blossar upp lite här och var under livet och som stannar förevigt eller kanske bleknar med tiden. Vänskap som kliver över alla gränser och oskrivna regler och lagar.

Älskar er mina vänner, ni vet vilka ni är <3
/~ ANNA LUNDH

tuff dag

2011-10-11 / 19:56:35
Hahahaha bästa bilden idag! Sammanfattar typ hela dan haha! Mexico jag och Latvia. Lettland. Allt är inte glamoröst här kan jag lova!! Idag -uppstigning 07.00, sen stilettklackar hela dan, väntan, väntan occh väntan, tjejer som inte kan klockan, tjejer som inte fattar kommandon eller enkla genomgångar och ställer tusen idiotfrågor om allting...Sen superstress stress stress (pga att vissa var 1,5 timme sena), ingen lunch (vissa tog två portioner innan vi andra hann få nått alls), vad äre me folk!!?  Nu är kl.02.41 på natten och jag och Mexico ligger uppe på rummet och surfar medan vi väntar på att våran middag ska anlända... och det gjorde den nu. Sushi!

Godnatt!
/~ ANNA LUNDH

hei :)

2011-10-10 / 07:29:22
Jag och min andra halva <3 vi är nog glupskast av alla här. Lunchtime! Yummi! :))
Sen besökte vi en tandklinik. De har så mycket coola saker överallt vi borde apa efter i Sverige. Tex, hur soft vore det inte att få sitta och kolla på tv/film när man går till tandläkaren?
Det här är platsen spenderar vi mycket tid på.. i bussen!!!... med dessa grabbar Chan och Cen. Gu va vi älskar dem! Hahaha
Nu ska vi strax iväg och träna inför morgondagens stora show. MAPW Super Top Competition 2011 med National Costume Parade och sen den stora Talent showen. 2500 personer i publiken imorgon. Ajaj det här kan bli pirr i magen som heter duga :P huhu haha...! Ska ner i lobbyn nu. Ciao
/~ ANNA LUNDH

10/10

2011-10-10 / 03:21:39
GRATTIS MAMMA!!!! Idag fyller kära mammi år, så synd jag inte kan vara hemma och fira! Får fira dubbelt när jag kommer hem :)

Igår hade vi en jättehärlig dag! Efter plåtning på typ 5-6 timmar så fick vi spendera resten av eftermiddagen på spa! Så underbart! Varmt bubbelbad, massagebad, lugn avslappnande miljö och fiskar som putsade och polerade ens fötter med sina små hungriga munnar haha. Btw. i badhuset fick alla barn som inte kunde simma eller var under en viss ålder ha flytväst på sig. )INte simdyna utan riktig flytväst. Väldigt bra tycker jag :)
Efter spa åkte vi hem till hotellet och åt pizza och gjorde oss iordning för kvällen. Då var det dags för partyyyyy. En klubb som heter BOSS gav oss en rejäl VIP-kväll...
Hahah kolla storbilds-TV:N bakom dj!! Känner ni igen?? HAHha Korea är ganska coolt land.
Och där sluta kvällen ;)

...och igen: GRATTIS MAMMA!
/~ ANNA LUNDH

Svart bälte...

2011-10-08 / 16:57:52
Tja! Idag kan ni kalla mig hårdhudad. För jag har slagit itu en bräda med knytnäven! Hahaha :)
...men den var inte så tjock, så det var inte så coolt som det låter. Dock spräckte jag huden på ett finger. Haha.

Men har ni sett det här då? Svart bälte i Modo... hahah eller INTE!!! Eller det var svart iaf. Dock inte samma betydelse som karate. Fick med mig dressen hem, så kan träna mer hemma i Sverige.
Lunchtime ..bästa parkett
Sedan besökte vi en skola. Typ låg-mellanstadie. Det vi inte visste var att det var hundra hundra hundratals pers där vi skulle snacka inför.
Barnen hade övat in en "liten" show för oss! De var grymt duktiga!
Media
Har varit med på så mycket kort idag att mitt smile fastnat sådär.
Sen har vi varit på ett till sjukhus och blivit plåtade, och i ett köpcentrum. Men då hade jag varken väska eller kamera med mig. Sen bjöd en sponsor med oss på en sviiiindyr restaurang med världens största buffé. Gissa om jag är proppmätt. Rullar fram nu. Är jättetrött. Men imorgon blir det lite vila iaf, vi ska först besöka ett tempel sen på spa hela dagen. Nattklubb på kvällen ;) ohlala!

Har sååååå mycket att berätta, men kan inte ta det såhär öppet på bloggen. Inte nu iallafall...och kanske inte för alla. Haha. Galet. Om ni bara visste. Nu ska jag lämna datorn för ikväll och sova. Natti natti!
/~ ANNA LUNDH

Resdag

2011-10-07 / 17:21:12
Idag har vi inte gjort nått annat än suttit på en buss heeela dagen. Därmed har jag också sovit middag nästan hela dagen, haha. Men nu har vi checkat in på Deagu Hotel, varit på middag och nu sitter alla osociala i lobbyn och facebookar och chattar med dom hemma. Men på min lista är nästan ingen online...haha vad är klockan i sverige nu tro? Imorgon ska vi till Duryu gymnasium Olympic Judo och vara med på 2011 World Karate Contest. Haha vad nu det innebär? Kommer bli jättekul iallfall! Ni kommer väl ihåg vem som är mästare på Muy Thai? ;)
Lalallaaaa...
Nu ska jag äta upp min superstora jättegoda ostiga nattmacka! Sen är det dags för sägen ;)
Natti natti!
/~ ANNA LUNDH

Fashion Show

2011-10-06 / 18:33:01
Idag var det dags för:
2011 Hanbok Fashion Show - The World Top Model

Koreas kändisar var inbjudna (kände inte igen någon såklart, haha men coolt ändå).
Lite mer uppiffad efter hår och makeup:) haha
Tunika Panos Emporio
Venezuela, jag, Costa rica, Mexico
Var inte orolig mamma, det finns god mat här i Korea också ;) Här var eg 5 rätters, men var så glupsk så glömde bort ta bild på en rätt. Hahah, eg inte intressant men men.... Kanske borde börja med sådant upplägg på maten på Långängen?
Ohlala ;)
Showtime! Här bär jag en traditionell Koreansk dräkt. Förr i tiden bar kungligheter endast dem, men nu har det blivit folkdräkt. Denna var specialsydd för mig, och värd 3000 dollar.
Grannen :)
Aaaah det var allt för idag. Har varit en lång dag, hållt igång sen imorse. Vi blev klara kl.22 ikväll, och sen åkte tillbaka till hotellet. Imorgon blir det sovmorgon sen ska vi på en lååååång bussresa till en ny destination och få resten av dagen ledigt! Så niiiie för har verkligen haft fullt upp i snart en vecka nu ;) Ska chatta lite mer med min älskade Leo, sen ta en dusch och soooova!

Ha det gott så länge! Saknar er där hemma!!! Hälsa farmor och gamle Amos! Puss och kram

/~ ANNA LUNDH

Övernattning i tempel

2011-10-05 / 16:42:54
Flyttade in i ett tempel där det bor munkar. Har sovit i ett nunnekloster för längesen, med massa kristna nunnor. Men aldrig i ett tempel, det här var riktigt häftig upplevelse.
Självklart följer man deras seder och sätt att leva till 100% när man är där.
Jag och två kvinnliga munkar. Världens gulligaste. Snygga kläder jag fick ha på mig va? ;)
Alla sover i samma sal, på golvet. Man får inte prata eller väsnas. Från kl.22 till morgonen ska man inte störa sinnet. Det var ganska hårt att sova på golvet, dock inte lika hårt som i Robinson.
Kl. 04.30 på morgonen var det uppstigning och dags för bön. Hade nog bara sovit 4 timmar då, kunde verkligen inte somna för allt snarkande.
Efter bönen som tog typ en halvtimme var det dags för meditation. Tv var med även där.
Buddism kanske vore något för mig? Gillar de!
KL. 07.00 var det frukost. I 40 minuter skulle man sitta och äta och verkligen fokusera sina tankar kring maten. Tydligen tar det i snitt ca 80 personer för att man ska kunna ha en måltid framför sig. (Produktion mm).
Maten var dock ingen höjdare smakmässigt om man säger så. Sjukt starkt sås, den eldar i munnen!
Självklart bön för maten...
..och sen äter man med pinnar såklart, jag börjar bli rätt duktig på det nu.
Efter frukosten var det meditation igen, sedan skulle vi tillverka egna pappersblommor :)
Fin va?? :))

Kl. 09.00 väntade våran buss på oss utanför och vi fick ta vårat pic och pack och ut på dagens aktiviteter, som bl.a bestod av ett besök på The Ministry där de berättade om Koreas vattenprojekt som var väldigt intressant. Hur de tillsammans med Unicef tänker hjälpa personer som inte har rent vatten genom att borra och bygga enkla vattentankar med vattenrening. Sen fick vi åka och shoppa smycken, men det roliga var att allt vi pekade på gav dom oss som gåvor. Hahah that´s what I call shopping! Men Svensk-artig som man är så har man svårt att ta emot något och jag försökte verkligen betala, men de insisterade så länge att det var gåvor så fick tacka och ta emot tillslut (och knäppa kort med dom). Finmiddag på restaurang avrundar kvällen.
/~ ANNA LUNDH

Sightseeing!

2011-10-05 / 16:02:54
Schemat är fullsmäckat hela dagarna. Sightseeing, plåtningar, tv-inspelningar, intervjuer, mer plåtningar, besök på olika kända platser mm... Så det blir en hel del tid sittandes i våranbuss eller taxi..
Jag och Miss Philliphines flummar i baksätet...
Bland alla sjukhus vi besökte var det här det första och snabbast växande i Korea (enligt dem själva). Yakson House. Här är jag och killen som grundade sjukhuset.
Hans bild i tidningen.
Goodibags ;)
Åkte runt runt i stan och besökte massa ställen som ville presentera sig för oss.
Kiwi-milkshake supergott och nyttigt!
Allsång...
Det är rätt coolt med våra banderoller, med dom på blir folk på gatorna som tokiga och vill skaka hand och ta kort hela tiden. Haha! Oväntat många Koreaner har varit i Sverige. De säger de gillar Stockholm.
Min underbara Miss Mexico och jag. Leo, vi är nog så illa tvungna att åka till Mexico i vinter^^
Middag! Vi blir betjänade med gratis mat och uppassade som om vi vore kungligheter. Det är skitkul måste jag erkänna;) hahah!
Superstark mat...
Sax är ett vanligt redskap vid matbordet.
Köttet steks/grillas vid matbordet.
Min guid vid matbordet som visade hur man åt de olika rätterna och berättade om historian bakom maten.
Det är fint i Korea :)
/~ ANNA LUNDH

Your life is your own business

2011-10-03 / 16:00:12
Blaa bla blaa.... pallar inte säga så mkt idag, är astrött. Har plåtat från imorse tills nu, och nu är det dags att sova för imorgon ska vi göra om det en gång till... fast ännu tidigare.
Ni får en låt istället.


Godnatt
/~ ANNA LUNDH

Framtidens Korea

2011-10-02 / 16:57:18
Helloo! Sight-seeing tour idag!
Samling inför besöket på "museet för framtidens Korea".
En guid berättade om stadernas arkitektur och framtidsplaner.
Koreanerna har allt stora planer för sitt land.
Sen var det dags för filmvisning. Som på cosmonova, hela rummet var en enda bioduk..
Självklart 3D, kan säga att shiiiiiit vilken seriös sightseeing de hade. Inte som en sightseeing då man åker runt i en buss landet runt och lyssnar till någon guid. Nej här var sightseeingen 3D på bioduk. Så nu vet jag sydkoreas planer på uppbyggnaden av sitt land. Och den är rejält high-tec om man säger så. Själva visningen påminde sjuuukt mycket om den visningen som är i filmen Jurassic Park. När dom ska få se hur dinosaurierna återskapades. Då var den en liten "dna-gubbe" som pratade och swischa runt på bioduken. Precis så var det här också fast ett spöke, en vattendroppe och ett träd var guider i supermoderna high-tec-korea.
Sen har vi även besökt havet idag.. Ser ni koreanen bakom mig som tar kort? Kan lova jag känt mig som en moviestar idag.. hahah! Shit vad många bilder som jag tagit tillsammans med Koreaner idag.
Yummi! Grillade bläckfiskarmar och bokstavligen "fiskpinnar".... Nått som såg ut som insekter också :)
Shower...
Det var sjukt kallt ute idag. Trodde det skulle vara varmt i Korea ju, har inte med mig särskilt varma kläder hit:/ Tur vi kunde hoppa in och värma oss i bussen emellanåt.... hmm den där bussen....
När den körde upp för en brant backe och skulle göra en tvär högersväng så höll den på tippa.. men fastnade sådär haha med ett hjul upp i luften. (Påminner om något jag gjort med Söderman förut ;) heheh)
Vi klev ur, men sen gick det snabbt att få den på rätt köl again.
Då vi kommer ha en talent-show nästa vecka någon gång så var det några av tjejerna som smygstartade och tränade på sin dans i bussen typ hela vägen hem. Hahah! Busschauffören verka tycka det var helt okej. Väl hemma var det äntligen dags för middag! Var utsvulten. Då vi bara fick en lång "sushikorv"  till lunch som smakade sådär... Men...men.. mmm det var så kryddstark middag att det eldade i munnen bara man tog en pytteliten bit. Men kunde inte hjälpas, är man hungrig så är man. Har nog druckit en liter vatten nu efter. Blir nog många besök på high-tec toan inatt.
Nu ska jag krypa till sängs. Imorgon blir det plåtning hela dagen. Natti natti
/~ ANNA LUNDH

서울특별시; 서울特別市

2011-10-02 / 03:25:57
Hei....!
Har lite långtråkigt, har nyss käkat hotellfrukost GOTT!! Väntar på att klockan ska bli 14 så ska vi få åka på lite sightseeing och ut och äta någonstans. Klockan är nu 10 så inte så lång tid kvar.. bara att vänta och vänta hela tiden... meeeen jag är inte den som är den, tänkte ut på en liten egen upptäcksfärd nu först. Är bara lite orolig att jag ska gå vilse här i stan och inte hitta tillbaka till hotellet i tid.

Haha måste bara visa manualen till toaletten som jag berätta om igår.
Just de, toaletten på flygplatsen var också rätt cool, där tröck man in en knapp så bytte den själv plast över toaringen. Hygiensik toa :) haha. Nej nu räcker det med toalettsnack. Haha!

Sa jag att jag saknar Leo?
/~ ANNA LUNDH

Sydkorea

2011-10-01 / 13:11:02
Fy vilken seg flygresa det var. 15 timmar totalt, bara flygtid. Min packning var den tyngsta någonsin! Pjuuu! Men nu är jag framme. Just ja, på flyget från Doha till Seoul blev tjejen i sätet brevid mig jättesjuk. Hög feber och spydde och spydde. Vem fick hålla i spypåsarna? Och se till så hon spydde i pappers-spy-påsarna och slutade spy på golvet...? Jo Anna :) Sen somna hon mot min axel och feberyrade i någon timme och grina och mådde skit. Tur för henne att jag är så snäll så jag verkligen pysslade hon henne hela resan. Gav henne vatten och stoppade om henne med filtar. Fast vi förstod inte varandra, för hon pratade på Koreanska eller nått liknande. Jisses om jag duschat noga nu efter och dränkt in mig med handsprit. Uäääk va äckligt med spyor, spec på trånga flyg!
Men fram har jag kommit. Här är utsikten från mitt hotellrum, första hotellet under denna resa. Best Western Premier Songdo Park Hotel. Rätt nice :)
JUst nu har vi "rast".. så jag ligger och bara slappar på hotellrummet. Om någon timme ska jag på pressintervju med någon tv-kanal och tidning. Hoppas de pratar tydlig engelska utan konstiga aksang (stavas de så?). Dvs.

-Kan you smell?

-Smell? Where?

-Can you smell, like this? ...och sen ler hon..

-Jaha SMILE!
Fuck min engelska är det enda som oroar mig.

Men nu ska jag vila lite, kanske sprita händerna en gång till.. samt och se om jag kan ringa min älskling. Saknar redan ihjäl mig efter min Leo <3

Btw. Ni vet att Sydkorea är ett väldigt high-tec land? Till och med toaletten är high-tec! 11 olika knappar för olika inställningar. Typ reglering för stolsitsvärme, vattenflöde osv. Tog ett jävla tag innan jag fatta hur man skulle spola...

Hörs!
/~ ANNA LUNDH