Har smakat en Michelin stjärna

2011-11-09 / 11:04:56

The Cliff Bay hotellet Madeiras. 5 stjärnig lyx

Perfekt placerat vid Atlantiska oceanen, är The Cliff Bay hotellet Madeiras land-märke som är känd för klassisk lyxighet fastän med modern atmosfär: så fort ni sti-ger in i reception önskar oceanen er välkomna genom de stora fönstren i hallen.

Med panorama utsikter över havet och kustlinjen, är det fem stjärniga The Cliff Bay Porto Santo gruppens huvudhotell. Inget annat hotell på Madeira är så inriktat att garantera att sina gäster kommer att njuta sitt besök på semesterorten där varje detalj är viktig för en perfekt avslappnings erfarenhet.

En utmärk nivå dominerar genom hela hotellet, från den vänliga betjäningen till den smakfulla inredningen och gourmet-restaurangen; den stolta innehavaren av den enda Michelin stjärnan på Madeira!

Så, bjud er själva på en fantastisk semester där professionell personal och The Cliff Bays enastående utrymmen ger säkert bestående minnen.

Cliff Bay HemsidaTydligen gillar visst även kungen att bo här. Förstår honom, här har vi bott största delen av vistelsen i Madeira! Det sååå fint har vi det. Kungligt rent ut sagt. Gaaah det är så vackert här, dock är snorklingen här inte så mycket att jubla för. Men är väl bara för att man jämför med Sharm el sheik i Egypten, där var ju undervattensvärlden helt fantastisk:D

Men en sån här bubbel vore inte helt fel att bygga hemma.
Restaurangen med Michelin stjärna:

Terrina de Foie Gras, compota de figos e marCa Granny Smith

Sopa de peixe do Atlantico, torrada com molho "aioli".Triloia de porco preto, marCa morcela de Monchique, sabor de aipo

Filete de robalo, royal de mexilhao e alho frances


Trio de gelados e sorbets caseiros

Opera choco-cafe-macaron

Alla var ense om att det var en fantastisk middag. Jättebra servitris, utförlig beskrivning av varje rätt, perfekt upplagt, och otroligt mycket jobb bakom varje rätt. Jens och Elias blev knäsvaga av Terrina de Foie Gras. De hade aldrig smakat godare i hela sitt liv. Så nu lär det blir det anklever till vare fredagsmys i forstättningen hemma hos Ekvall. Matilda föredrog Filete de robalo och Annelie bara älskade Triloia de porco preto. Och som inbiten i krögarbranchen så var Leo mest intresserad av druvorna i de olika vinerna till maten.


Själv bara älskade jag efterrätten
. En fröjd för smaklökarna med den mustiga chokladen i kombon med den kraftiga vanilj -och hallonsmaken. Dremot tyckte jag att Sopa de peixe do Atlantico var en aningen tom i smaken. Syftet med rätten är att få fram den fiskens egna karaktäristiska drag utan att täcka över med kryddor, och detta hade de lyckats med till fullo. Men riktigt sån finsmakare är jag, utan faller mer för kryddor, glaze, grill, rökt, smått vidbränt, lite "umami-smak". Så jag ger alltså Ica-Maxi´s grillade revbenspjäll högre betyg än stjärnkrogen (men sånt säger man inte högt, haha, så -shhhyyy-). Nej, det var en helt underbar middag, underbart sällskap och mysig avslutning på ännu en strålande dag i Madeira. Så nu vet man hur en michelin-stjärna smakar  ;)
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Lotta säger:

Jag har alltid velat smaka på en Michelin stjärna, är det ett ålderstecken när man vill åka på en gormetresa och inte party till Sunny Beach längre? ;) Madeira verkar vara ett paradis på jorden och dit måste jag bara åka någongång :D

Kommenterat - 2011-11-09 / 18:09:33
URL - http://alottawtravel.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: