Under stjärnorna...

2010-10-25 / 06:24:10

Det är väldigt svårt att beskriva känslan att sova under en fantasktik stjärnhimmel med en gepard vid sin sida, som spinner som en huskatt och ligger och slickar din kind med sin sträva tunga.

långt bort kan man samtidigt höra lejonen ryta. Magisk känsla.

Dock var det sjuuuukt kallt inatt, termometern visade bara +5 grader. Tur att duma låg så nära så man kunde värma sig mot henne. 

Nu sitter vi och värmer upp oss i volontärrummet efter nattens äventyr. Fryser som f*n! Men ska ta och traska bort till frukosten nu innan dagens arbete drar igång.

Ha en underbar dag mina kära <3 
/~ ANNA LUNDH

Inatt ska jag sova inne hos geparderna!

2010-10-24 / 12:41:50
Har en lång stund till övers nu så tar en liten siesta i skuggan med datorn. Två strutsungar typ 70 cm höga håller på pickar på min dator och på mig hela tiden haha vilket gör det lite svårt att skriva just nu. Hahah!  Dom rör sig typ som dinosaurier. Mini- Velociraptorer. Haha jätteroliga.

Men ska berätta lite för er om hur det är här nere. Harnas är som en stor farm med ca 300 djur. Lejon, geparder, leoparder, giraffer, zebror, babianer, vervets, big eared foxes, strutsar, elands, skölpaddor, mangooser, hästar, vårtsvin, hundar, katter, fåglar av alla olika slag, smådjur, krokodiler för att bara nämna några.

Varje dag förbereder vi mat till alla djur och matar dom flera ggr om dagen beroende på vilken art. Förutom det gör vi rent i alla inhägnader och farmwork som bush cutting, bush burning mm. Är även ute och går promenader med djuren. Allt från lionwalk till baby baboon walk. Riktigt häftigt. Gör turer med turister och game counting (man sitter tyst i 12  timmar i ett litet skjul ute på savannen och räknar villebråd). Så finns både roliga och mindre roliga saker att göra. Oftast är man sjuukt trött framåt kvällen efter en hel arbetsdag. Vi är alltid sjuuukt skitiga av sot, blod, jord och djurmat. Nästan ingen ide att duscha eller ens tvätta kläder för man blir lika skitig direkt dagen efter igen.

Vi äter tre ggr om dagen, kl.6.30, kl.13.00 och kl. 19. Sen är det oftast sovdags direkt efter det. Vi bor i enkla stugor där halva väggen intill sängen är öppen utåt med bara ett myggnät som skydd. Så om näterna kan man höra alla savannens djur och varje morgon och kväll och ibland flera ggr om nätterna hör man lejonen ryta. Rätt mäktigt. Låter jättehögt som om de är precis utanför.

Idag har jag varit med en grupp ute och pejlat Duma och hämtat hem henne. En av geparderna som varit ute på jakt. Ikväll ska jag ha en sleepout med henne och Goeter. Alltså sova ute med dom i deras inhägnad under bar himmel. Ser verkligen fram emot det!

Ska in och sätta mig hos babianbäbisarna lite nu. De är så söta! Sitter och letar loppor i ens hår och klänger runt på en. Bits kan de minsann också men inte lika hårt som de större... Gör man nått de inte gillar så får man igen dirket. Hahah.. Happ nu sket och pissa en struts mitt framför datorn. Rätt äckligt faktiskt. Ne bäst at slå ihop datorn nu innan de pickar sönder tangenterna. Ha det bra!


Massor av kramar till er där hemma! Saknar er sjukt mycket!
/~ ANNA LUNDH

Lion walk today..

2010-10-22 / 18:35:47

Nog är dom underbara!! Det här är "tonåringarna" fulla av liv och bus.


..ska visa lite mer bilder nån dag när ja har mer tid

Har det jättebra här! Saknar er där hemma jättemycket! Speciellt älsklings Leo !!!
Måste kila.. ciao

/~ ANNA LUNDH

Hejdå

2010-10-13 / 00:29:05
Tänkte bara säga hejdå.

Time for Africa. Så nästa gång ni hör från mig är jag förhoppningsvis nere i Namibia, om jag inte sullat bort mig någonstans längs vägen. Kanske uppdaterar där nerifrån om någon dag, kanske nästa vecka, eller om några veckor ...eller när jag kommer hem. Beror på tid och internet :) Det visar sig, ni får kika in här och hålla koll lite då och då ni som är intresserade så kanske det dyker upp nått snart :) Har med mig två kameror och extra usb-minnen, så kommer dränka er med bilder sen:) Har fått höra att det kommer bli tufft jobb, men vad gör det när det är för en god sak och något man verkligen brinner för? Kommer verkligen bli spännande!

Lägger upp denna passande underbara video igen. Lyssna noga på texten, den stämmer så väl. Vi borde verkligen vara mer rädda om livets mångfald.


Så...Hejdå

Kommer sakna vissa personer nå så otroligt, speciellt älsklings Leo och la familia <3 Önskar ni hade följt med.

/~ ANNA LUNDH

Vädret i Namibia

2010-10-12 / 13:27:07
Kommande veckas väder i Namibia:Ser heeeeeelt okej ut ;)

/~ ANNA LUNDH

Älgjakt

2010-10-12 / 10:50:53

"Säga vad man vill om älgjakt, men visst gör den underverk.

Denna vecka pissar ingen karl dåligt.
Ingen karl ser eller hör dåligt.
Ingen karl har besvär med ben eller rygg -och skjuta bra kan alla.

Inför fler älgjaktveckor! Det är samhällsnyttigt och ekonomiskt lönsamt. " 


                                        


Mamma hittade nyss en liten novell jag skrivit när jag var typ 14-15 år.
Så delar med mig av den här. Lite sorglig faktiskt.
SKOGEN

Mängder av blodröda bär bar rönnens grenar upp. Skogen var som ett fyrverkeri av färger, snart skulle den stå naken och kall i väntan på att vintern skulle bädda ner den under sitt vita täcke. Vid varje stark vindpust dalade mängder av brunoranga löv ner från träden, för att sedan lägga sig till vila bland de övermogna lingonen på marken bland mossa och ljung.

Hösten hade kommit sent iår.  Stor del av fåglarnas körsång hade tystnat. De flesta av fåglarna hade nu flyttat till varmare länder. I skogarna hördes istället hundskall och mängder med ivriga beväpade grön-oranga människor. Det var denna vecka  så många hade sett fram till. Tagit ledigt från sina jobb. Ingen kände längre av ryggvärk, såg eller hörde dåligt eller hade några som helst besvär med kroppen. De kunde ju inte missa den viktigaste veckan på året, nej nej. Själv var jag inte mycket för allt det där dödandet. Eller mördandet som man kan säga vegetarian som jag är.

Himlen lyste klarblå och solen stod högt på himlen. Men iskalla vindar drog bort all värme. Jag och min dotter gick lugnt fram på stigen i skogen som ledde genom mina ägor. Löven knastrade under mina fötter. Jag drog in den friska tallbarrdoften genom mina näsborrar. Underbar känsla. Jag såg med stolthet på allt som jag ägde. Här fanns ett lugn man inte kan jämföra med något annat. Denna fridfulla tidlösa plats, vilken frihetskänsla, vilken lycka. Jag älskar skogen! Jag väcktes ur mina tankar då plötsligt en skrämd fågel flaxade upp från sin gömma vid snåret intill stigen. Min lillgamla flicka ryckte till. Jag log mot henne. Snart var det dags för henne att flyga ur boet.  

Långt bort kunde jag höra ett intensivt skällande som skar genom all denna fridfullhet. "Människans bästa vän" Tsss. Gillar inte hundar. Har haft fobi för dessa fyrbenta sedan jag var liten. Hoppas bara inte de kom närmare. Rös vid blotta tanken. Skallen blev allt högre. Jag stannade upp och lyssnade. Min dotter blev orolig och såg på mig. Nog fan kom odjuret efter oss på min stig. Vi började gå fortare och joggade lätt. Min irritation och rädsla växte. Vi började springa, jag vet att deras jaktinstinkt väcks då, men det var nog enda chansen att kanske kunna smita undan innan den upptäckte oss. 

Vi vek nu av från stigen. Kanske kunde vi försvinna bland alla träd, buskar och snår. Sprang allt snabbare, riktiga älgkliv skulle jag kalla det. Fick ndå anpassa farten efter henne. Men odjuret hade nog fått vittring på oss. Inte nog med att jag hade fobi för dessa odjur, jag fick även panik av att bli jagad vilket inte gjorde saken lättare. Nu sprang vi så fort vi kunde, grenar piskade i mitt anskite och på benen, men det kändes knappt i stundens hetta. Jag började bli rejält anfådd, för att inte tala om min lilla flicka. Hur kunde jag tro att jag och hon kunde springa ifrån en hund? Ett nytt skall, rakt framifrån. Det här kunde inte vara sant! Kunde inte dessa människor hålla rätt på sina hundar lite bättre så de inte jagade stackars oskyldiga? Vi vek av mot vänster och sprang så fort benen bar. Nu hade vi två bestar efter oss som bara kom närmare och närmare.

Jag kom ut i en skogsglänta där endast några höga tallar växte. Min flicka var plötsligt inte vid min sida, hon fanns inte bakom mig! Jag hann bara ta några kliv in bland träden samtidigt som jag såg bakåt efter min flicka. Då jag hörde en stark smäll eka bland träden. Stannade upp, det isade till i kroppen av skräck. Jag fattade inte det först men kände plötsligt hur något varmt rann längs benet. Jag stod still, kunde inte fatta. Jag kunde knappt röra mig längre. Det började dunka i benet, smärta. Jag försökte springa men benen vek sig och jag satt-låg plötsligt bland ljungen. Hel baken strålade av smärta. Olidligt! Det måste vara ett misstag. Hur kunde detta ske? Jag såg runt mig vart min lilla flicka var. Såg henne inte!! Odjuren var nu ikapp mig. Jag försökte resa mig men det gick inte. Allt detta skällande ekade i mitt huvud. Har aldrig känt så skräck och ångest förut. Någon slet mig i ryggen, tänder trängde igenom min hud. Men det var inget i jämförelse med smärtan där bak.

Längre bort kom en man gående mot mig. Han log mot mig. Jag kände nu större skräck än jag någonsin gjort tidigare. Det sprakade från en liten svart dosa han bar i sin hand. "Det är en bjässe, en kalv är inärheten, vi hittar den sen". Jag förstod ingenting av hans konstiga läte. Men han klev fram till mig. Hundskallen ekade. Han riktade piporna mot mig. Jag såg rakt in i hans ögon sen smällde det igen. Min bröstkorg exploderade. Orkade inte hålla huvudet uppe längre. Odjuren slet i min kropp. Smärtan började försvinna. Hela skogen snurrade. Jag somnade in bland de vissna löven på marken. Min skog. Min stolthet var fråntagen mig. Trots min titel som skogens konung var jag ändå bara en i mängden. Ett obetydligt liv som slocknat för nöjes skull...

/~ ANNA LUNDH

Morning

2010-10-12 / 08:55:56

Snart snart snart.. ska bli så kul!!

Igår blev det Rabiesspruta nummer 2, sen fick jag även malariatabletter. Huh inte visste jag att rabies var så farligt att få. "insjuknande leder så gott som alltid till döden". Finns ju alltid risk när man jobbar så nära djur. Men nu är jag iallafall vaccinerad mot det, okej det här är typ bara bromsmedicin men ändå. Och nej :) nu behöver inte ni hemma hos mig bli så oroliga för rabies:) vet hur orolig ni blir för allt sånt. Kommer inte klappa nått djur som beter sig väldigt konstigt:)
Och tack Läkarhusen Falun/Borlänge för att ni kunde boka in mig på så snabba tider för all vaccination fast jag alltid är så sent ute med allt :) kul att några av er där också läser bloggen!

Shoppade klart det sista igår också, så nu återstår bara packningen. Riktigt pirr i magen må jag säga, mest för flygresan, bytet i London och i Johannesburg. Meeeen har ju rest långresor ensam förut så det borde nog gå bra utan att jag sullar bort mig. Sen lite jobbigt att vara utan Leo, min familj och fina vänner. Första gången jag och Leo är utan varandra så länge. But, I gotta do what I gotta do :)

Förresten, tack Vicktor för du lagat min lilla dator och dessutom fått ur alla mina gamla nummer ur min gamla jättetrasiga telefon. Nummer jag trodde skulle vara borta för alltid^^

Kommer nog ta med lilla datorn där ja kan spara in alla mina bilder som jag kommer knäppa. Känner jag mig rätt så blir det nog en hel del, ääääälskar att memorera mitt liv med bilder :) bilder ni också kommer få ta del av sen. Kanske borde köpa ett till externa minne och spara bilderna även där ifall datorn pajjar eller blir snodd.  

Nej nu ska jag väcka Leo som sussar så sött brevid mig. Sen ska jag kila ner och säga hejdå till farmor..

Ciao0o 

/~ ANNA LUNDH

Dress for success

2010-10-10 / 16:13:28

3 dagar kvar och jag är konstant nervös. Har införskaffat mängder med prylar och kläder och även fått rejält med sponsring vilket jag är väldigt tacksam för!! Sen har även min snälle far sponsrat med en del. Tack papput ;) Visst det kommer vara väldigt varmt nere i Namibia. 29 grader på dagen men blott 15 grader på natten så det behövs även lite varmare kläder. Arbetet om dagarna kommer vara tufft och kräva rejäla och slitstarka skor och kläder. Och det har jag nu :)


Fjäll och Natur i Mora blev det ett par beiga Bergans of Norway vildmarksbyxor som är slitstarka torkar väldigt snabbt om de blir fuktiga. De är tre-i-ett ; kan användas som långbyxor, fälla upp som trekvartsbyxor, och sen kan man ta av benen så man får ett par shorts. Sen blev det även en purpurfärgad vindjacka som är så gott som vattentät. (normalt bara 3 regndagar i Oktober och November i Namibia och då minimalt med regn.) 

Hos Fjäll och Natur fick jag även kompass och två par Hikingstrumor i olika tjocklekar :)

Den snygga cowboyhatten kommer från Tammers i Mora! Väldigt bra skydd mot den starka solen. Rätt cool också.  

 
Intersport blev det två par skor. Ett par luftiga fritidsskor av märket Merrell, som även går utmärkt att klampa omkring i vatten med. Och sen ett par riktigt bra Haglöfs Goretex vandringskängor som jag ska använda som arbetsskor i Afrika.  Sen tre par Hiking strumpor.

Sen har jag massa supersnygga linnen, shorts, tröjor som jag ska ha med mig, allt i kaki färger. Vi får se om jag hinner visa nått mer av packningen innan jag drar. Annars får ni väl se bilder från Afrika sen istället när jag använder dessa kläder in action:)


Men nu ska vi upp till Orsa kyrka där min vän Ann-Chi har fixat en spelning för Cadillac band. Så det ska bli jätteskoj!!! Älskar all Elvis-musik :) Kom dit vettja:) man kan köpa biljetter på plats. Mamma har fått biljett dit i present av Ann Chi :) Ah men nu ska jag fixa till mig lite så ska vi ta och bege oss snart :)   

Herrå!! Pöss!

/~ ANNA LUNDH

10/10-10

2010-10-10 / 12:49:14

Coolt, idag är det 10/10-10 och min kära mor fyller år! Jämnt desutom!!

GRATTIS kära vackra mor!!

Mostrarna kom hit igår och hade med sig massa gott och firade mamma lite ;) Gu va dom skrattar jämt!! Hahaha åt allting! Dom är så roliga. Av oss har mamma också blivit uppvaktad. Hon fick bland annat ett jättevackert halsband från Lilla Lisa Design. Väldigt populärt här uppe i Mora just nu. Önskar mig också ett sånt smycke, så himla fina, speciellt det mamma fick av oss!

Älskar dig mamma <3/~ ANNA LUNDH

de som betyder mest..

2010-10-09 / 02:26:56
Vart ingen superwoman av mig idag :( fan att jag skrev ni skulle vara mina vittnen tidigare. Baah. Har inte packat eller fixat någonting inför Afrika idag heller. Men pappa lovade att hänga med på stan imorgon och handla klart det sista, så får göra mitt afrika-ryck då istället :)

Däremot fick vi finbesök idag. Majsan och hennes Anders kom hit till Gesunda och hälsade på ;) Vi fikade, skratta och skvallra ;) Så mysigt! Och förlovat sig har dom gjort också ;) så söta!  Och efter Afrika så flyttar ju vi ner till Stockholm, då kommer vi inte bo så långt ifrån dem! Kul va???;D Parmiddagar och supermariokvällar redan inplanerade;)

Nu på kvällskvisten blev det plåtning inne i Mora, blev nog riktigt bra bilder tror jag :) Efter det tog jag en svettig joggingtur hemma i byn medan mamma och Leo gjorde iordning tacos!! Mmm!


Sen har det hänt en riktigt kul grej hemma idag :) tillökning kan man väl kalla det;) men får inte säga mer än så än, men alla var sjuuuuukt glada ikväll ;) Speciellt en viss person glittrade det i ögonen hos;)

Först nu på senare år kan jag förstå den verkliga innebörden med "jag är lycklig bara om ni runt mig är lyckliga, det räcker för mig"  mamma och pappa brukade jämt säga de till mig när jag som liten frågade vad de önskade sig i födelsedagspresent. Kanske var jag för liten, för egoistisk eller matriell förut för att kunna fatta att det räckte med att alla runt en var lyckliga och glada för att man själv skulle bli det. Men nu förstår jag verkligen.

Den glädjen och enorma lycka jag såg i mångas ögon ikväll går knappt att beskriva med ord. Gu vad jag älskar er min kära familj! Jag verkligen verkligen gör det. När ni är lyckliga, mår jag så bra, jag älskar era leenden och skratt över allt annat! När ni är ledsna, blöder jag med er, då gör det så ont... Vill inget hellre än att ni ska vara lyckliga och må bra...

 Love <3
/~ ANNA LUNDH

Anna och chokladfabriken

2010-10-08 / 22:58:17
Choklad. Vem älskar inte choklad? Jag är galen i choklad!! När jag var liten gjorde jag jämt sockerkakssmet med massa kakao i så man fick en god chokladsmet att slickepotta i sig. Tänk er bara Kalle och chokladfabriken.. det vore nått de! En sån fabrik skulle man ha på bakgården:) Mmmmmmmm.....


 

Som chokladälskare, kan man då ha mer tur än att en av mina absoluta favoritsajter Coolstuff.se hörde av sig och skänkte mig med en chokladfontän :D Hör ni hur gott det låter??? TACK snälla ni!!

Så jag och Leo testade den! Men först köpte vi hem massa choklad och frukt!!


Sen smälte vi chokladen i mickron och hällde ner den i  fontänen :)) Den kom igång rätt snabbt, och snart flödade ett jämnt lager choklad utmed fontnen!!!

Sen doppade vi fruktbitar i chokladen och mmmmmmmm fy f*n va gott!! Godast var det nog att doppa apelsin.

Ah den här mojängen kommer definitivt ta plats på många kalas framöver. Helt perfekt! Tänk er bara att göra grillspett med marsmallows, jordgubbar och annat gott, eller fruktspett att hålla nder den rinnande chokladen. Mmmmm! Så hade dom på förra årets Nobel-efterfest, fast då hade dom vit choklad. Så de går ju de me :) Blir kanske snyggare med vit choklad i fontänen? Sen massa jordgubbar i en skål brevid. Läckert!

Men tack CoolStuff.se för denna roliga mojäng!!! Den kommer definitivt komma till användning! Besök även Coolstuffs hemsida :D finns massa roliga/konstiga presenter för alla tillfällen :D Vissa saker är helt sjuka!!


/~ ANNA LUNDH

Handfallen superwoman

2010-10-08 / 12:04:48

5 dagar kvar!!!! Resfeber måste de vara. Kan inte förklara min handfallenhet-att-få-saker-gjorda på bättre sätt. Brukar alltid göra allt i sista minuten, men det funkar inte denna gång. Men är plötsligt helt oförmöen att ta tag i packlistan eller göra något överhuvudtaget. Tänk er då stressen när man har asmycket att göra och nästan inget på packlistan finns hemma. Och jag sen då; istället för att minska stressen med att faktiskt göra nått vettigt inför resan så hittar jag på alla möjliga anledningar till att göra andra grejer som typ se film eller baka sockerkaka.

Plötsligt vill även alla hinna ses innan jag åker "ifall jag blir uppäten av ett lejon eller nått" pffffft större risk att jag snubblar nerför trappan och kolavippen isf!! Haha. Hinner tyvärr inte åka och hälsa på nån söta ni!! Kom hit istället :) Inte heller har jag fyllt på mobilen så jag kan svara på den drös med sms som ramlat in. Och börjar jag få in sms-omgång-nr-2 om varför jag inte svarar på sms. Haha wtf! Har även lyckats boka in en plåtning ikväll som jag egentligen inte har tid med. Eller jo det har jag. Hoppas det blir snygga bilder iaf :)

Men nu inge mer dator, tv, film eller uppdatering här förrän jag kommit en bra bit med packningen och laddat på telefon och svarat alla vänner... Ok?? Ni är mina vittnen till detta uttalande :)

Nu sa jag sätta på mig min superwoman-dräkt och iaf försöka få vettiga saker gjorda!!

/~ ANNA LUNDH

Pirr i magen

2010-10-07 / 10:04:31

Poff! Sätter mig klarvaken upp i sängen allt tidigare varje morgon. Leo sussar vidare ett par timmar till och jag tassar upp till mamma på övervåningen. Känner mig smått stressad, rastlös men samtidigt trött. 6 dagar kvar och jag har alltför mycket att fixa innan avresan. Kommer ju blir borta ett braa tag så det är en del saker att tänka på att ha me sig. Måste nog blåsa av nårgra av de "möten" jag tänkt hinna med innan avresa.

Gött ändå att man kan ha med sig grejer överhuvudtagt, som i Robinson hade jag bara en bikini (som jag råkade elda upp), ett par shorts (som också gick sönder), ett linne, en sarong, en trekvartströja (tunn som satan), strumpor (som också brann upp delvis) ett par sandaler och tävlingsskor. Det är inte mycket grejer för så lång tid som man var där.

Ni får ursäkta om jag tjatar mycket Robinson men då ska ni bara veta vad dom hemma fått stå ut med. Robinson snack och ältande om och om igen. För er var det ett program på tv, men för mig var det så sjukt mycket mer. Det var ett äventyr, utmaning och extrem upplevelse. Kommer aldrig glömma känslan i träsket, lukten, hungern, smaken av palmhjärta, de roliga tävlingarna, ö-råden och allt. Sån stor skillnad att vara där och uppleva allt själv än att sitta i tv soffan och se programmet.Fan, jag längtar tillbaka dit. Till "helvetet" som vi kallade det. Hade gärna viljat åka dit igen och leva där fast utan kameror. Känslan av att leva så tätt inpå naturen, ingen teknlogi, sova under bar himmel och räkna stjärnor, leta sin egen mat. Fantastiskt egentligen. Alla ens småproblem och stress här hemma var som bortblåsta. Man blir så primär, och uppskattar minsta lilla. Jag minns när jag fick tag på en sandkrabba och snabbt bet ihjäl den och stoppa den i munnen. Tugga så de knastra, jag var så sjuuukt hungrig att ett lyckopirr spred sig i hela kroppen bara att tugga på något. Jag var den stunden lyckligast i hela världen. Såna extrema lyckoögonblick för småsaker är svårare att finna på hemmaplan där vi har överflöd av allt och valmöjligheter utan dess like.

Tror det är lite därför jag söker mig ut på äventyr igen. Att nu i höst jobba nära naturen, så nära att man kan ta på de där vilda och farliga ger mig en kick. För självklart är det inte helt riskfritt att jobba med dessa djur, hur vana de än är vid människor. Man måste ha stor respekt, speciellt nu när man ska jobba så nära dem. Både lejon, geparder, leoparder och flera andra av djuren är byggda för att lätt kunna döda ett större byte. Så lilla jag vore ju ingen match. Samtidigt så är människan i princip deras enda fiende, som de nu ska samspela med. Utan att de kanske själva ens förstår att vi är där för att hjälpa dem till ett bättre liv.

Ja, det här kommer bli väldigt spännande...

/~ ANNA LUNDH

Robinson Marcus

2010-10-06 / 23:17:53

Sitter här och skriver med en vän på msn..

Marcus.

Hahaha och vet ni vad ja fick reda på nyss!!! Han är med i årets omgång av Robinson. Hahah sjuuukt kul! Premiäravsnittet är imorgon så det lär man ju se!! Dock kommer jag missa resten då jag är i Afrika men ska hålla tummarna för dig ändå :D

Så nu sitter vi här och pratar Robinson, svält, viktnedgång, tävlingar och allt som andra inte förstår sig på, om man inte själv varit med.

Faktiskt lite sjuk känsla när nån man känner sen innan blir med i en såpa. Samma sak med andra aktuella program som Kungarna av Tylösand där jag känner Nemo sen flera år tillbaka, och Biggest Looser Sverige där jag känner Peter Blom. Sen har man ju även en drös... ja va ska man kalla det utan att nån nu blir upprörd? Men "kändiskompisar" som man ser på tv, bio, tidningar lite hipp som häpp eller hör på radio. Men det känns inte riktigt likadant eftersom de var ju kända redan innan vi blev polare, och jag hade sett dom i media även innan vi lärt känna varann.

Men det är faktiskt lite roligare att se ett program, eller ja vad som helst på tv om någon man känner är med. Men så känner väl många :) Ah nog om det, ska skriva klart med Marcus här nu sen avrunda för ikväll och krypa ner i Leos underbara trygga famn och somna sött:)

Natti natti gott folk!

Btw.... besök Marcus blogg ----> http://marcuslounge.blogg.se
/~ ANNA LUNDH

Tack!

2010-10-06 / 21:30:24
Tack Filip för den fina Afrika-teckningen du gjort åt mig :)

Filip var även en av de första att lista ut vart jag skulle, här är hans kommentar, kanske skulle passa som detektiv:

Postat av: Filip
I knew it ;) Hade mina funderingar redan när du la upp bilden på loka flaskan, "loka likes africa" =) men var inte riktigt hundra på de förens du skrev om lejonen, så jag lämnade ingen kommentar förens då :P Är iaf grymt avundsjuk, vill också dit!! Hoppas de blir kanon! Vi höres :)

Kraam
2010-10-02 @ 15:35:44
URL: http://hjartebarnsfonden.se


Tack igen för den fina teckningen!
/~ ANNA LUNDH

GRATTIS

2010-10-06 / 15:33:01

Känns som det är nån som fyller år av mina vänner varje dag :P och jag som är så dålig på att komma ihåg födelsedagar och gratta!!

Men här är några av mina pinglor som fyllt år nu i dagarna ;D

GRATTIS

ANN- CHI!!!

MAJSAN!

LINNEA!!


Grattis tjejer!

/~ ANNA LUNDH

Robinson 2010

2010-10-05 / 11:32:43
Nu är det snart dags för en ny omgång av Robinson. Robinson 2010. Fan va tiden går fort. Nu är det dags för ett nytt gäng att tävla i vildmarken. Det spelades i in i Filippinerna, precis som för oss.

Dom kommer nog få det tufft, höhö! Men vilket äventyr det är! Men jag har lite lite svårt att föreställa mig att det kommer bli lika tufft som för mitt gäng som bodde i träsket. Där vi bokstavligen sov med skorpioner, ormar, spindlar i ett geggamojjaträsk. Man var alltid alltid skitig, och det gick inte att tvätta sig i vattnet eftersom det var svart av gegg. För det var sån stor skillnad sen när vi fick flytta till en sandsrand efter halva programmet. Att bara kunna tvätta sig i fräscht vatten var ju fantastiskt. Och slippa alla skorpioner och giftiga ormar man såg hela dagarna i träsket. Men det var såklart inte lätt på stranden heller. Den extrema svälten tär på en som fan.

Fast jag kommer nog tyvvärr missa den här nya säsongen av Robinson, eftersom jag är på mitt egna äventyr i Afrika. Men blir kul att träffa deltagarna sen när jag kommer hem och få höra deras historier. Alla som varit med i Robinson har ju nått starkt gemensamt. Man VET hur det var. Svält, paktspel, utmaningar, tävlingarna, vänskapsbanden, sveken, sova under bar himmel, kokosnötter, djuren, vara uppslukad av naturen, leva i nuet, rasa i vikt, tv-sändnigarna, kändisfesterna, intervjuer, omslag på tidningarna, beundrarbrev, hatbrev.. Mer eller mindre upplever man detta. Och det är en kul erfarenhet i livet. Vilken häftig upplevelse.

Bara att komma md i prorammet är en prestation. Av alla tiotusentals sökande, blev just DU utvald. Tänk er den känslan. Och sen få vara med och uppleva hela det här äventyret. Det ger bara mersmak.. så kanske lite därför jag ger mig ut på äventyr igen..

Här är ett litet nytt Robinsontest jag hittade. Hahah hade bara rätt på hälften av frågorna..men men


Gör Robinson-testet HÄR!

/~ ANNA LUNDH

Vad jag ska göra i Afrika...

2010-10-04 / 23:28:10

Pjuuuuuuuu!!! Jag och Leooo har städa hela kvällen. Mitt rum har sett som ett riktigt bombnedslag. Alla som varit hem till oss har påpekat det där rummet. Har kastat en hel sopsäck med grejer och skräp. Uuh jag som har så fruktansvärt svårt att kasta något överhuvudtaget. Är en riktig samlare, nått som Leo verkligen fått erfara ikväll. Men nu är det tomt, fint och doftar gott. Har tänt ljus i hela tummet, så kommer bli så mysigt att gå och lägga sig.  

Nu ligger vi utslagna i soffan och kollar på "Lite Sällskap". Filip och Fredrik. Så jävla bra :D hahah! Var ju tidigare idag i Börlänge. Fick två sprutor idag, mot Rabies och Hepatit B. Sen lite andra tabletter utskrivna. Ska tillbaka om en vecka för fler sprutor. Sen har jag och mamma shoppat loss på kupolen.

Haha fick "Lejonkungen-plåster" av sköterskan.. :D hur söt var inte hn då??

Afrika. För er som inte redan vet kan jag ju berätta lite :) känns typ som alla jag känner redan vet allt, men så har vi ju er trogna läsare också, som jag faktiskt glömt berätta mer ingående för :)

Men hursom, det jag ska göra är att uppfylla en dröm jag haft sen jag var väldigt liten. Så för mig är det här såklart väldigt stort. Jag har alltid haft en väldig passion för rovdjur, speciellt de stora kattdjuren. Det vet ni som känt mig länge. Så nu ska jag åka till Sydafrika, Namibia och jobba med och för vilda djur. Geparder, Lejon, Leoparder, vildhundar, zebror, babianer, surikater och många andra av savannens djur. Jobba för att de ska få ett bättre liv. Kommer jobba med "problemdjur" som stör boskap, skadade djur som råkat ut för jägare, djurungar vars mamma blivit dödad eller hamnat i klorna på jägare. Djur som är på rehab innan de kan ut i de vilda igen, samt djur som växt upp i fångenskap och inte skulle klara sig i det vilda, försöka ge dem ett så bra liv som möjligt.
Vill känna att jag gör någon nytta. Hjälpa andra och sen ut på lite äventyr igen. Bort från teknolgi, mobiler, mail och stress och allt det där extremt ytliga som finns i det här samället. Det bästa som finns för att verkligen kunna leva i nuet och värdesätta varje ögonblick är för mig att leva uppslukad av naturen. Så nu vet ni vad jag ska ut på :) Jag läääängtar verkligen!


/~ ANNA LUNDH

Börje Lundh

2010-10-04 / 21:51:30

Pappa i Dalarnas Tidningar


Läs hela artikeln HÄR.

/~ ANNA LUNDH

Till Borlänge för vaccin...

2010-10-04 / 08:04:19
Är inte van att gå upp så här tidigt^^ blaaaaaaa. Sitter och försöker vakna till i soffan. Blev lite sent igår (igen) efter en eftermiddag och kväll med farmor och sen film med Steff och gänget.

Inför Robinson vaccinerade jag mig mot Hepatit A, Hepatit B, Polio, Japansk Encepahalitis, Tyfrid, Malaria, och Kolera och sen var de nog nå mer å. Så vissa av dessa vaccin sitter in än, men Malaria, Hepatit B och sen var de nån till jag måste fylla på med nu innan Afrika. Så jag och mamma åker strax till Borlänge. Tänkt hinna med lite kupolen efter också. Har några grejer till packlistan jag måste införskaffa.

Nu är det bara 9 dagar kvar tills jag lyfter från Arlanda!!! Gu va fort tiden går!! Är så glad och samtidigt nervös. Jag kommer uppfylla en av mina största drömmar. Kommer göra det ensam, men ändå inte. Weeeiii :D Har egentligen ingen aning hur det kommer bli, om det kommer uppfylla mina förväntningar, men jag tror och hoppas verkligen det. Kommer bli så spännande!

Men nu har jag vaknat upp tillräckligt för att kunna stoppa i mig frukost. Så ska göra det, sen är det dags att rulla iväg mot Bööörläänge.... /~ ANNA LUNDH

A little picture of you...

2010-10-03 / 00:12:52


Jag och farmor har pysslat och fixat många dagar...  Idag blev vi klara!!! Vi har letat fram massvis med bilder på pappa och farbror Arne från när de var små och på farmor och farfar i unga dar. Allt från svartvita bäbisbilder, skitungetiden, färgbilder från skolavslutningar, tonåren... Så har vi förstorat upp alla bilder till samma storlek (tack Berglunds i Mora!) och så har vi klistrat in allt i ett fina svarta album.

Och nu på kvällskvisten tog jag och farmor bilen till Sollerön och kidnappade Arne och Eva-Britt och förde dem hem till oss. jag, Steff och farmor dela ut presenter :) Pappa fick sin födelsedagspresent och Arne fick en med, inte för han fyller år eller så men för han är så snäll:) Så båda brorsorna fick samma sak.

Kan lova att de blev glada:D  Ögon fyllda av tårar.. :D Så mycket skratt det blev ikväll. Och vilken fart det var på farmor. Jävlar. Haha. Hon och jag har även blivit mycket tightare nu när vi umgåtts så mycket sista tiden.. och haft riktigt roligt dessutom. Min lilla farmor.

Helt seriöst, den bästa vägen till lycka är verkligen att göra saker för andra och försöka få andra att bli glada :D

Nu ska jag åka och hämta Leo som slutat på jobbet, sen ska vi bort och kika in och säga hej bystugan i där Martin och Johnny har stor fest för de fyllt år. Man hör i hela byn hur det spelas där borta :) låter som dom har riktigt kul...

Hoppas ni har en bra lördagskväll! Puss och kram!

/~ ANNA LUNDH

Dags att dra sitt strå till stacken...

2010-10-02 / 12:29:48

/~ ANNA LUNDH

"Alla ens orgasmer är äkta"

2010-10-01 / 19:44:03

Mamma har rotat runt ch rensat bland gamla papper och tidningar. Och då och då hittar man lite roliga grejer, som tex det här:Varför det är underbart att vara en man


* Fem dagars semester innebär en liten nätt övernattningsväska.
* Ett telefonsamtal tar i genomsnitt 30 sekunder.
* Köer till toaletten förekommer inte.
* Alla ens orgasmer är äkta.
* Du kan vara duschad och färdig på 2 minuter.
* Genom att samla all disk och göra en kraftansträngning en gång var tredje vecka spar du både tid och pengar.
* Förberedelserna inför ditt eget bröllop ordnar sig utan din egen inblandning.
* Om någon glömmer bjuda dig till någonting betyder det att de glömt bjuda dig; Inte att de hatar dig och de kan dessutom fortfarande vara dina vänner.
* Du behöver inte raka dig nedanför halsen.
* Ingen av dina arbetskamrater kan få dig att gråta.
* Du behöver inte krypa upp och lägga dig brevid ett hårigt arsle i sängen varje kväll. 
* Ingen höjer på ögonbrynen eller tar notis om att du är 37 och fortfarande singel.
* Du kan skriva ditt namn i snön.
* Du har ingen biologisk klocka som tickar.
* Lite blommor löser alla problem.
* När man fönstershoppar kommer man verkligen hem med ett fönster.
* Du behöver inte städa hela huset för att det ska komma någon och läsa av elen.
* Din bilmekanieker ljuger inte för dig.
Du skiter i om ingen märker att du klippt dig.
* Du kan titta på tv med en kompis i flera timmar utan att säga ett ord och ändå inte behöva oroa dig om hurvida han är sur på dig.
* Hela världen är din personliga pissoar.
* Ett humör oavsett vecka.
* Samma jobb, mer betalt.
* Grått hår och rynkor ger dig respekt, karaktär och personlighet.
* Människor tittar dig i ögonen och inte på din bröstkorg när du pratar med dem.
* Om du glömmer ringa en vän som du lovat ringa kommer inte dina andra väner försöka ta reda på vad du har emot honom.
* En vacker dag blir du gubbsjuk - och du ser fram emot det!
* Du måste inte komma ihåg allas födelse -och bröllpsdagar.
* Livet går vidare, även om man inte har rena lakan.

För att bli gammal och erfaren måste man ha varit ung och galen.

/~ ANNA LUNDH

Mina fina tjejer <3

2010-10-01 / 15:50:11
Haha oj glömde visst bort berätta en grej för er igår ^^

Hade en så bra dag igår !!! Mötet gick toppen och det ser väldigt ljust ut, nu iallafall. Hoppas, hoppas att de kan vara lite nytänkande nu och inte enbart hålla hårt fast i traditon och historia. Historia är ju till för att skrivas, men utan nya ideér och händelser så stannar ju historian upp, och det kommer inte finnas något att skriva om i historieböckerna :) right?

Hann umgås massor med både mina underbara tjejor Elin och fröken Lindeberg. Hade nästan glömt bort hur underbart det var att softa med mina fina tjejer en heldag. Har ju tofflat, jobbat och åkt så mycket fram och tillbaka så har inte hunnit med vännerna riktigt. Så vi har mycket att ta igen :) Det blev även ett marathonsamtal på kvällskvisten med min hotta babe Linnea (som fyller 25 år imorgon) hon är så duktig och kommit igång så bra med träningen;) fan jag måste också göra det.

Övertalade förresten Anna igår att starta blogg, och sagt och gjort. Nu har hon en finfin blogg jag designat lite nu idag. Hon är riktigt taggad på att hålla den uppdaterad då hon har så mycket hon vill skriva .. haha.
Så nu måste ni ju gå in och kika hur snygg den blev och välkomna henne in i bloggträsket:) haha!
Anna Lindebergs blogg ------>> lindebergskan.blogg.se

/~ ANNA LUNDH