Harnas Wildlife Foundation

2010-11-14 / 08:57:15Vet inte riktigt om Harnas går att beskrivas med ord. Hur jag än försöker förklara hur livet är i Harnas så kommer jag aldrig att kunna återskapa en  sann och rättvis bild. Harnas måste upplevas,  och upplevelsen kommer ändå att vara unik från varje persons perspektiv.  Varje ögonblick är unikt och kan aldrig återskapas.  Men ska nu berätta och visa glimtar från min upplevelse. Har drygt 1500 bilder och ett 40 tal filmklipp från min Afrikaresa. Tyvärr kommer jag få göra en rejäl gallring, kan omöjligt visa allt. Men ska visa er lite bilder iallafall.


Harnas wildlife foundation
Harnas betyder ”sköld/skydd” på Zulu. Och skydd är precis vad det är. För ca 30 år sedan började Marieta Van der Merwes och hennes man Nick att kämpa för Afrikas wildlife och tog hand om föräldralösa och skadade djur.

Marieta Van Der Merwes

Trots hårt motstånd från omgivningen fortsatte de kämpa för de vilda djuren. Idag har deras arbete utvecklats till ett stort projekt där Harnas tar emot föräldralösa, skadade och ”problem” -djur och kämpar för att skapa en bra framtid för dessa djur och förhoppningsvis kunna släppa ut vissa i det fria igen . Harnas har nu runt 300 djur som behöver omvårdnad och kärlek. Till det behövs det mycket arbetskraft och därför tar de in volontärer. Så det är vad jag har gjort denna månad, jobbat som volntär på Harnas.

Såhär ser det ut, typ som Edens lustgård. Med en stor gård i mitten där många djur strövade fritt; åsnor, elands, strutsungar, mangooser, skölpaddor, katter, hundar, hönor, kalkoner och andra djur.

Runt denna gårdsplan fanns inghägnader med tama djur såsom geparder, lejon, babianer, vervets-apor, hyenor, kaniner, får, getter, springbockar, hästar,  fåglar och massa andra djur.


Utanför dessa väldigt stora inhägnader fanns ytterligare gigantiska inhägnader för halvvilda/vild djur såsom leopader, gepader, babianer, caracals, lejon, vildhundar mm.Och utanför dessa inhägnader  finns lifeline. Gigantisk stor yta på 8000 hectar där djuren kan leva precis som i det fria, jaga och föröka sig men ändå omges av en skyddade inhägnad för att kunna leva utan fara för människor. Här kan djuren träna på att återanpassa sig för ett liv i det vilda. Jag ser verkligen upp till dessa människor som kämpar för djuren på detta vis. Kämpar trots motgångar för att sedan lyckas rädda alla dessa själar.

De lever sina liv helt för djuren och kämpar för deras rättigheter. Tänk om fler människor i våran värld kunde släppa på sina ytliga och egoistiska värderingar i livet och öppna ögonen för det mångfald av liv runt oss som behöver hjälp.

Jag har verkligen insett att äkta lycka finner man i att hjälpa andra.

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
sandra säger:

hejsan såg din blogg nu, å hoppas du har jätte kul där borta det ser helt sjukt underbart kul mysigt ut. ha det grymt kul =))(vet inte om du kommer ihåg mig vi jobbade nån gång ihop och jag bodde hos helen som är min faster)

Kommenterat - 2010-11-14 / 10:31:05
Marina säger:

Härliga bilder!

Kommenterat - 2010-11-14 / 11:16:31
URL - http://formyfans.blogg.se/
Frida L säger:

Men Anna, hur kan ni gå in till de vilda djuren gosa med dem som om det vore husdjur- är de inte farliga, eller har det lärt sig att acceptera er oich inte skada er? Var du aldrig rädd bland alla dessa vilda djur? Det kan ju inte ha varit helt riskfritt eller?

Kommenterat - 2010-11-14 / 12:18:37
Lilou säger:

Härliga bilder!

Kommenterat - 2010-11-14 / 13:21:12
URL - http://www.lilou.se
Linn säger:

Åh, ser underbart ut!

Kommenterat - 2010-11-14 / 14:28:41
URL - http://linnlowes.com
Anders i Hallunda säger:

Välkommen hem Anna! Jag tycker att det verkar ha varit en otroligt häftig upplevelse du haft,väldigt fina bilder från Afrika. :)

Kommenterat - 2010-11-14 / 19:38:32
Anders i Hallunda säger:

Välkommen hem Anna! Jag tycker att det verkar ha varit en otroligt häftig upplevelse du haft,väldigt fina bilder från Afrika. :)

Kommenterat - 2010-11-14 / 19:39:36
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: