Dalarnas Tidningar

2009-11-30 / 23:01:36[ Läs mer om Leksands Luciakröning här. ]

/~ ANNA LUNDH

TÄVLING- En säker julklapp

2009-11-30 / 22:01:47
Många känner sig lite obekväma och rädda när de är ute själva om kvällarna, likaså jag ibland. Gäller både tjejer och killar. Man vet ju aldrig vad det är för typer som kan vara ute där.

Skunkspray.nu är en firma som säljer effektiva överfallsalarm och självförsvarsspray. Dom skickade några produkter hem till mig som jag skulle få testa. Dom har allt från våldtäcktsbälten, självförsvarsspray, kamouflerade överfallslarm i olika design, barnlarm, "nap alarm" för bilköringm som reagerar om man somnar vid ratten, Lightalarm - ficklampor med larm, och personlarm.Jag testade det personliga larmet de skickade, 120 decibel, och jäääääklar vad högt det tjöt när jag aktiverade det!!! Som en siren! Det kommer jag definitivt ha i fickan när jag går hem om kvällarna hädanefter!
HÄR Kan ni läsa mer om säkerhetstips, om personlig säkerhet och hur man kan agera om man blir överfallen.                                                             
                                              TÄVLING

Självklart vill jag också att mina läsare också ska känna sig säkra när ni är ute om kvällarna. Så lottar ut 2 produkter till er, som ni kan använda er av själva eller kanske ge bort i julklapp till nån ni tycker om och ofta är lite orolig för att nått ska hända.


1:a pris:
Skunkspray - Självförsvarsspray


Skunkspray är en laglig och effektiv självförsvarsspray som har räddat många tjejer och killar från överfall. Skunkspray fungerar som en pepparspray men utan alla förbjudna ämnen. Dessutom har luktämnen och färg tillsatts vilket ger en skarpare effekt för att slå ut gärningsmannen så länge som möjligt.
(Värde 219 kr)

Så här verkar skunkspray:

Färgar: Kraftig rödfärg sitter kvar på huden i flera dagar för senare identifiering.
Förblindar: Skunkspray förblindar angriparen vid kontakt med ögonen
Paralyserar: Ett specialämne slår ut personen under några minuter (utvecklat med hjälp av Försvarets forskningsanstalt).
Läs mer om skunksprayen här.2:a pris
Kamouflerat överfallslarm – Anka
Ett annorlunda överfallslarm som ingen misstänker vara en produkt för personlig säkerhet. Ser ut som ett litet gossedjur. Faktum är att överraskningsfaktorn är av stor vikt för att klara sig undan våld. Stoppa tillfälligt din angripare, eller en tjuv, genom att aktivera ankans larm genom ett enkelt drag. Med sina 100 decibel tillkallar du uppmärksamhet och hjälp i en utsatt situation. Att påkalla omgivningens uppmärksamhet genom tex. ett överfallslarm är enligt statistiken bättre för dina chanser att komma i säkerhet vid fara.
(värde 99kr)
Läs mer om kamouflerat överfallslarm här.


Tävlingsregler:

* Skriv en kommentar i det här inlägget att du är med och tävlar.
* Skriv ditt namn och ålder.

Skriv också vad du helst önskar vinna, sprayen eller larmet. 

KOM IHÅG att lämna din mailadress i fältet där det står "e-mailadress" så jag kan kontakta vinnarna. Mailadressen visas inte publikt, utan den kommer bara jag att kunna se.
Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med och tävla. Avslutar tävlingen till helgen!


LYCKA TILL!


/~ ANNA LUNDH

Sugar baby love

2009-11-30 / 15:23:19

Har haft en sån skön start på dagen sen har allt bara rullat på! Kom nyss hem från skolan, jag fick rycka in några timmar som idrottslärare:) Så roligt att eleverna fortfarande köar för autografer efter lektionen, haha!!! Kul att man får leka lite superstjärna ibland;) Fick dessutom lite roliga sms inatt som jag såg först i morse som fick mig att skratta en del. Många som sett mig på tv runt midnatt, själv sov jag så missade det, attsingen! Men var ju långt inne i nån drömvärld :)

Nu har det redan börjat bli mörkt ute trots att klockan inte är så mycket. Lite mysigt men man blir ju trött så tidigt! Min dygnsrytm är som en berg-och-dahlbana. Haha. Har ingen riktigt rutin på det hela. Men vad gör det egentligen?


Nu ska jag käka lite omelett mammsen har gjort :) Mmmm så gott!

/~ ANNA LUNDH

Luciakröning

2009-11-29 / 21:08:15


Idag har jag varit i Leksand där jag fick det ärofyllda uppdraget att kröna deras Lucia som i år blev Carin Berglund. Det var jättekul att så otroligt mycket folk hade samlats i publiken för att ta del av kröningen. Förra årets Lucia (Sandra Danielsson) fanns också på plats och överlämnade den handgjorda kronan i svart smide från Käck & Heby. Den var otroligt vacker! Dalaskimmer, Silja bild, Sverige almanackan och My lady skänkte vackra gåvor till tjejerna, och Dalaskimmer lottade även ut ett mycket fint pris bland folket. Luciatåget kommer nu börja lussa vid äldreboenden 11-12 dec och på "Udden" den 13 dec i Leksand. Lycka till tjejer!

Det var verkligen en jättemysig tillställning samtidigt som det var medeltids /julmarknad där. Verkligen julkänsla! Men jisses vad kallt det var! Jag ångrar jag inte tog ett par tjocka stickade vantar och mössa med mig.


På vägen hem från Leksand började det snöa :) Jag stannade till hemma hos min vän Marika och blev bjuden på middag av henne. Hon är grymt duktig make up artist och har butiken My lady i Leksand, duktig och laga mat är hon också! Haha. Nästa helg ska vi åka till Sälen tillsammans för en plåtning. Ska bli riktigt mysigt! Tusen tack Marika för middagen och underbart sällskap idag! Jättetrevligt! Och stort tack Leksand för idag ;) och tack Filip som knäppte alla bilderna jag nu använder på bloggen i det här inlägget.

Nu ska jag se film på tv med pappa! Jag kommer nog somna i soffan jag är så trött ;)

... så natti natti söta läsare!

/~ ANNA LUNDH

Advent och Luciakröning

2009-11-29 / 12:37:30
Godmorgon kära läsare! Vi hade en toppenkväll igår! Vi åkte hemifrån byn väldigt sent men hann med både Mora-noret, en snabbis på wasa och sen dans på moraparken till Arvingarna. Och så har vi har nästan blivit övertalade till kryssning nu också efter nästa helg. Haha vi låter det stå öppet lite. Men tusen tack alla för igår, Lisa, Stoffe, Linus, David, Smitz, Venjanstjejerna, Mäjt, Casper och gänget ;)Idag är det första advent. Jisses vad fort tiden går! Gu va mysigt att det är adventstid nu och snart jul! Pepparkakor, glögg, lussebullar, tända ljus och mys!

Som vissa av er kanske redan läst i tidningen här uppe så ska jag komma till Leksand idag och kröna Leksands Lucia. Ska bli riktigt roligt, vilken stor ära! Så alla ni som är i Leksand idag, håll utkik så syns vi ;)

/~ ANNA LUNDH

Läsarfråga:

2009-11-29 / 12:15:55

Tomas Hult om Nya Robinsongänget!!:

Hej Anna! Har en fråga ang Robinson..
Hur gjorde ni när ni gjorde era behov,fanns det papper eller va det löv eller mossa som gällde?
Och ni tjejer,mens,tamponger,binda eller inget?
Robinson torsk som jag e har jag följt nästan varje avsnitt,men du e nog stora idolen :)
Synd att Tienne åkte igår! hon har ju rötter från
Äppelbo,Malung..
Hoppas du orkar svara!
KramSVAR:
Just nu när Robinson är aktuellt igen kan jag absolut svara på lite Robinsonfrågor. Just frågorna ovan har jag fått väldigt många gånger så nu ska jag berätta för er :) Måste börja med att JÄTTETRÅKIGT att Tienne åkte ur Robinson igår. Men så kan det vara i Robinsonspelet :)

Först och främst var vi gjorde av våra behov: När vi bodde i träsket hade Lukas och Christian tillverkat ett litet "dass" typ som en grop med en sittpinne framför där man kunde sitta och pissa och skita. Fast på nätterna när man skulle pissa så gick man bara några meter från vårat "hus" och satte sig. Jossan råkade ju trampa i någons bajs en gång när hon skulle hämta vatten. Hahah.  Sedan när vi bodde på stranden efter sammanslagningen grävde vi hål i sanden varje gång det var dags att pissa eller skita. Sen täckte vi över bara. Vi hade inge toapapper utan torkade oss med löv och sen bruka man bada efter man gjort nr 2.

När det gällde mens så var det jättejobbigt. Jag försökte med att käka p-piller för att förskjuta mensen, men kroppen svarade inte på dom alls så jag hade mens nästan jämt. Vi fick tamponger (mini mini eller XXXXL, fanns ingen storlek därmellan) men det kändes ju inte så kul att hålla på med tamponger när man jämt jämt var kolsvart och jordig om händerna. Smutsen gick aldrig bort så länge vi var i träsket. Vi hade också ett par "menstrosor" som Erika hade smuglat med sig, det var eg bara ett par vanliga bikinitrosor som den som hade mest mens kunde ha för att inte blöda ner sina egna.

En dag råkade jag elda upp hela min bikini när jag skulle torka den över elden, så plötsligt hade jag ingen! Så jag fick ärva menstrosorna som gått runt bland alla tjejer före mig. På den nivån låg våran hygien. Menstrosorna hade jag sedan på en tävling hahaha.. dom satt så fult på mig....

       ....klicka in ---> HÄR <--- för att se när jag har menstrosorna på mig  

/~ ANNA LUNDH

Vilda Novalie

2009-11-28 / 20:33:36


Det var ett jättefint dop idag! Så fint att jag fick lov kämpa med att hålla tillbaka tårarna, haha. Och Felicia Svensson sjöng som en ängel! Det var otroligt vackert :) Underbart att träffa älskade släkten igen. Sen bjöd Marica och Johan på god mat och fika efter det. Supergott! Här är några bilder.


När jag kom hem somna jag på soffan och vaknade först nu. Snegglar lite på Robinson på tv medan jag byter om. Jag tycker Tienne är jätterolig, men du, fyfan va ni tjafsar alla tjejer!! Hahah! Skulle egentligen fira hennes och Malins födelsedag idag nere i storstan, men får fira lite i efterhand när jag kommer ner igen. För fira är vi allt bra på, haha!

Men nu börjar jag få massa snabba-på-mig-sms, ska in på lite förfest hos några polare:) Sen ska vi bl.a till moraparken och träffa Casper och grabbarna och svänga loss till deras musik. De spelar som sagt där ikväll och har fixat biljetter till oss, inte illa va. Thanks dudes!

Nu måste jag dra ..ciaooooooo

/~ ANNA LUNDH

IBF Falun

2009-11-28 / 12:43:32

Det gick superbra igår. Var lite nervös innan jag åkte dit, men allt släppte direkt jag fick en mic i min hand. Fick otroligt mycket positiv feedback för föredraget efteråt och det om nått är ju jättekul. Träffade på mycket trevlig folk, som jag tidigare bara haft mail och telefonkontakt med gällande tidningar, blogg, event mm.

Här står jag och matchens speaker och gör en intervju mitt ute på plan.

Jag snackar Robinson

Legenden Robert Schultz

Faluns Luciakandidater. Jag stod och snacka med dom ett tag och dom var verkligen helt underbara tjejer! kollat Robinson hade dom också gjort ;) haha! Sööta!!


Tack Schultz och IBF Falun för en toppenkväll och spännande match igår kväll!Nu ska jag fixa till mig och fara på kusinbarns-dop. Min kusin Johan och hans vackra Marika ska döpa sin lilla söta dotter Vilda Novalie. Det sja bli jättekul med älskade släkten igen!! Älskar när vi samlas!

Ikväll blir det troligtvis moraparken, Arvingarna spelar och det kan vi ju inte missa :)

/~ ANNA LUNDH

Fredag och föreläsning

2009-11-27 / 11:28:03
Hade ett mycket intressant samtal idag på förmiddagen, vi får se vad det blir av det :) Sen har också min vän Linnéa varit här på lite besök och blivit stylad av mig, då hon ska ha lite kalas idag ;) dock är jag inte hemma länge till så missar det tyvärr.  


Nu ska jag strax bege mig till Falun där jag ska hålla en föreläsning om Robinson för företag/sponsorer och innebandy supportrar och sedan se matchen IBF Falun - Varberg och sen bli intervjuad och grejer. En fullspäckad kväll följer därefter. 

Wish me luck :)Och så en liten fredagslåt:

/~ ANNA LUNDH

Vinn en lyxig middag med mig..

2009-11-27 / 00:26:16Nu pryder jag även omslaget på julnumret av Mora Köpstads magasin. Tidningen är gratis och finns att hämta i de flesta affärer i Mora. Mysig bild va? Den plåtade vi på Tomteland (hemsida) i Gesunda för ett tag sen. Inne i tomtens hus. Det är så himla mysigt där för både barn och vuxna!! Showen "Midvinteblot" som hålls på tomteland nu om helgerna är ju verkligen ett tips till er som vill se något utöver det vanliga och uppleva riktig julkänsla! Underbara tomteland. 

Aaah, tillbaka till tidningen. Det här numret innehåller även "Robinsonkampen" jag hade tillsammans med några hockeyspelare från Mora IK. Hahah verkligen skitkul! Tävlingarna var galna men killarna som verkligen är riktiga tävlingsmänniskor kämpade för kung och fosterland precis som dom gör på isen! Så det här lär ni checka in i tidningen!!
  

Det var ju då jag fick denna hockeytröja av killarna signerad av hela laget. Söta!!


Genom tidningen har ni även chansen att vinna en lyxig middag tillsammans med mig. Ålder och kön spelar ingen roll, men det är ju praktiskt för dig om du bor i -eller inärheten av Mora. Tävlingen går till så att ni ska maila (tavling@morakoppstad.se) en motivering till varför ni vill vinna denna träff med mig och sedan bifoga bild och svara på några frågor som finns inne i tidningen men frågorna hittar ni också hittar [ HÄR ].

Ärligt så är inte det viktigaste om man svarar rätt på frågorna eller ej, utan motiveringen till varför du ska vinna som avgör vem som vinner :) Såå vem helst kan vinna! Maby YOU! 

                                        
                              
                 [ Klicka in här för att komma till MORA KÖPSTAD hemsida ]

/~ ANNA LUNDH

Grattis Linnéa ;)

2009-11-26 / 17:13:30

Hoppas du får en underbar fördelsedag bums ;) ses imorgon gumman ;)
/~ ANNA LUNDH

Need a man who can keep me satisfied..

2009-11-26 / 16:38:03


I got chills, they're multiplyin', and I'm losin' control
Cause the power you're supplyin', it's electrifyin'

You better shape up, cause I need a man,
and my heart is set on you
You better shape up, you better understand,
to my heart I must be true
Nothing left, nothing left for me to do

Chorus:
You're the one that I want
(you are the one I want), ooh ooh ooh, honey
The one that I want (you are the one I want),
ooh ooh ooh, honey
The one that I want (you are the one I want),
ooh ooh ooh, honey
The one I need (the one I need),
oh yes indeed (yes indeed)

If you're filled with affection,
You're too shy to convey
Meditate my direction, feel your way

I better shape up,
cause you need a man
I need a man,
Who can keep me satisfied
I better shape up, if I'm gonna prove
You better prove, that my fate is justified
Are you sure?
Yes I'm sure down deep inside
/~ ANNA LUNDH

Café

2009-11-25 / 15:22:13

Superkul föreställning igår på Vasateatern! Hahahh! Verkligen ett tips att se! Tog ett jättetidigt tåg hem till Mora idag och det känns helt underbart att vara hemma med familjen nu ;)

Idag när jag kom hem till byn hade jag fått tidningen Café hemskickad på posten. I tidningen var det ett stort bildextra med favorittjejerna i Robinsons historia. Vilken ära:) Jag fick pryda ett helt uppslag med bild och intervju. Verkligen stilfull och glamourös bild, I love it!! De andra Robinsonlegenderna (eller Robinson-drottningarna som dom kallade oss) som var med, var de supersnygga brudarna Emma Andersson (2001, 2003), Karolina Conrad (2005), Åsa Vilbäck (1997) och Isabel Adrian(2004).

Så köp det nya numret så får ni se alla bilder. Jag tycker verkligen Café är en sån sjukt bra tidning! Det är ett stort intressant reportage om hunken Alexander Skarsgård i det här numret också. Och fullsmäckat med intressant läsning. Och en kille jag och Jackeline lärde känna häromdan visar upp 10 sidor vintermode... Jättesnygga bilder! "On of the Twilightboys" Jackie Hahah!

Nu ska vi åka och handla lite, sen blir det tacosmys ikväll med hela familjen, och sen kommer en vän hit också! Så myyyyysigt! Som jag har längtat!

/~ ANNA LUNDH

Skrattkväll..

2009-11-24 / 15:53:50
Tusen tack kära Carina som bjöd mig och Sabina på lunch på Vapiano idag ;) underbart gott och trevligt sällskap! Kvällen kommer också bli fylld med skratt, följer mr.show :D haha. Sen blir det att packa ihop alla grejer och bege sig norrut igen! Ni där hemma i Gesunda, köp hem tacos till imorrn!!!!
/~ ANNA LUNDH

Da doo ron ron ron..

2009-11-24 / 11:59:46
Jag älskar när ni kommenterar och tipsar om saker. Love it! Den här kommentaren hittade jag när jag vaknade i morse och klickade in på länken, och nog funka det allt som en morgon-piggar-upp-tune. Jag blev verkligen på bra humör av den underbara låten!!!! Tack Micke!Micke:
Nattis...:)
En liten godnatt-tune, eller morgon-piggar-upp-tune får du här...;)

http://www.youtube.com/watch?v=dqgtsai2aKY&feature=related

Kramis...


Låten Micke skicka:


SUPERBRA låt!!! Shit jag började sakna lillebror och Ia jättemycket när jag hörde den! För vet ni vad den här låten påminde om?? Jo lillebrors student i våras, då spelade vi den här låten i Plymouthen over and over!! Fyfan va jag saknar er där hemma!!! Neee nu tar jag och åker hem till er älskade familj! Jag beställer Tacos till den dag jag kommer ;) så ni vet!  

Här är vi i plymouthen, den här videon blir jag jämt jätteglad av, jag kan se den hur många gånger som helst! Underbara minnen:
/~ ANNA LUNDH

:)

2009-11-24 / 01:52:04
Nu blev det kvälla! Tidigare ikväll skulle jag egentligen på Soap Bar där Hollywoodcoachen Tim Storey skulle lansera sin nya bok. Tråkigt att jag missa, hade jättegärna gått dit men det krockade tyvärr ikväll med en annan grej:) nämnligen en intensiv dag och sedan middag med denna person.

Nej nu börjar datorn sega sig, jag är också rätt seg så nu slår vi igen portarna för ikväll.
/~ ANNA LUNDH

Dj Challange ~ Cafe Opera

2009-11-23 / 12:52:02

Var på Cafét igår och avnjöt semifinal 2 i Dj challange. Jäääklar vilka duktiga Dj:s de var! Bra tryck i lokalen. Nästa Söndag är det sista stora avgörande finalen, men det missar jag tyvärr då jag är uppe i Dalarna. Ska åka hem nu den här veckan, börjar bli sjuk nu också, men måååste hålla mig frisk eftesom jag har så mycket uppdrag inbokat när jag kommer hem. Fast vill inte lämna Sthlm heller, eller snarare vännerna här. Speciellt vissa personer.

Men nu ska jag ta och göra mig lite lunch och läsa lite Kalle Anka haha...
/~ ANNA LUNDH

Se Hål i Väggen på webben..

2009-11-23 / 12:06:32


Gu va jag skratta under gårdagens program. Vad tokiga vi var. Kan lova vi hade sjukt kul under inspelningarna också! Är det nån som kommer lägga upp det på youtube?? Vet själv inte hur man gör sånt. Sen går det ju även i repris på tv nån dag :)

Hur som helst, ni som missade programet igår kan se det på tv6.se/play, jag vet dock inte hur det fungerar i utlandet, därför skulle de vara kul med youtube. På tv 6 hemsida finns också nån slags knasig intervju med mig där vi pratar Gustav Vasa och Vasaloppet.

[ Klicka HÄR för att se programmet gratis via tv.se/play ]

/~ ANNA LUNDH

Pricka rätt i hålet??

2009-11-22 / 17:15:22
Missa nu inte Hål i Väggen ikväll kl.20.00TV6.


Angela, Ellenor och jag möter komiker med team från Norrland i kampen om vem som kommer genom flest hål.

Ute regnar det, men vet ni,, jag tycker det är lite mysigt för då får man inte dåligt samvete av att sitta hemma i soffan och mysa med en filt över sig :) Senare ikväll är det Dj Challange semifinal 2 på Cafe Opera som Emma och Jacke håller i. För gästlista Osa HÄR.

Nu ska jag steka lite ägg och göra en god äggmacka :) Mmmmmmm!!

/~ ANNA LUNDH

Farmville förföljer mig även i drömmarna...

2009-11-22 / 12:38:42

Haha vet ni vad jag drömde inatt, att jag var på riktigt på min pyttelilla farm på Farmville på Facebook och alla grödor bara dog hur jag än sprang runt och jobbade och skördade. Hahah.. Sen kom min "farmville granne" Malin och gav mig en säck med nån slags växtnäring så allt började växa jättemycket, då blev jag först glad, men sen börja dom växa för mycket och blev till jätteväxter sådär som man bara kan läsa om i Kalle Anka tidningar typ. Hahah.. Då fick jag panik för jätteväxterna fick knappt plats på hela min gård och jag hade inte tillräcklingt med pengar att öka ut landytan. Typ så höll hela drömmen på hela tiden och jag bara klättra runt i den gigantiska djungel av jätteväxter. Och det var ankor, grisar, höns och massa tjattrande saker överallt som också klättra runt på monsterväxterna som bara blev större.... Asså när ska man börja drömma om normala saker?.. HAhaha!
Någon drömtydare som vågar sig på att försöka tolka denna dröm?? Haha

/~ ANNA LUNDH

...

2009-11-22 / 01:09:33
/~ ANNA LUNDH

Tankar efter först programmet..

2009-11-22 / 00:02:04
Whoooo vilka känslor som drogs upp när man såg nya Robinson Karibien. Bara att höra samma musik som när det sändes i våras gav en rysning i kroppen. Tycker att Silverback gjort det jättebra! Kunde nästan känna känslan hur det var att stå där helt ny på ön och börja hugga och bygga. Dock hamnade ju vi i ett ruttet träsk så det gav väl kanske inte tittarna samma längtan till kritvita stränder som det här första programmet gjorde. Jag tyckte det var väldigt kul att se :D Vet inte hur pass vinklat det var nu det här första programmet, men tyckte att deltagarna var lite mer öppna än oss och ja tyckte och "hade lite mer åsikter om varandra" i programmet än jag minns att vi hade. Hahah. Tienne ringde mig i pausen och vi bara asgarvade i telefon för hon tyckte att hon framstod grinig i programmet, hahaha men de tyckte inte jag! Nu skulle hon och de andra deltagarn ut ikväll på galej ;) hoppas ni får skoj! Själv har jag lite filmkväll hemma och ser Transformers på tv. Sjukt bra film! Sen ska jag se Night at the roxbury. Riktigt kul film!Fick en kommentar nu här på bloggen om jag någonsin var uttråkad under vårat Robinson. Och jag kan säga att jag tror, eller minns inte att jag någonsin var det. För det fanns alltid något att göra om man ville, typ som samla ved, bygga på våran bostad, samla mat... men man orkade inte. Utan helst låg man bara stilla och halvsov eller hade djupa samtal med dom andra, eller så kunde man sitta och bara tänka igenom livet i flera timmar. För vi var så otroligt utmattade och orkeslösa efter att inte ätit på så länge. Jag var det iallafall. Så jag kände mig aldrig uttråkad.

Nu ska jag se film sen sussa ;) natti nattii
/~ ANNA LUNDH

Kolla vilka jag hittade...

2009-11-21 / 17:15:13


Gudru och Ytterberg de hade varit på K1 galan.
Kul med lite Morafolk nere i stan :)

/~ ANNA LUNDH

Robinson Karibien

2009-11-21 / 14:47:41
Ikväll har nya Robinson Karibien premiär på tv! Det ska bli jättekul att se, men samtidigt väldigt vemodigt. Det har gått snart ett år sen vi var i träsket och kämpade. Sjukt vad tiden gått fort, och vad mycket som hänt efter det. Måste varit det mest händelserika året i mitt liv. Massa media, erbjudanden från alla håll, många dörrar som öppnas, kändisfester och premiärer och massa nya människor man lär känna. Så nu vet ni vad ni har framför er kära nya deltagare ;) bara massa skoj!

Här är det nya gänget som ni ska få börja lära känna på tv ikväll :) Själv känner jag redan flera av dom, och vet redan hur det går för många ;) vilken lyx va? Haha. Nej men det ska bli jättekul att se dom i tv ikväll. Stort Lycka till framöver för alla er! Jag kommer säkert lägga mig i och skriva massa i bloggen om de nya avsnitten och nya gänget, just för man vet ju själv hur det var att vara där. Eller inte den platsen där dom var, men man vet ju hur det känns och fungerar med allt maktspel, svält och tävlingar.


Foto: TV4

Men erkänn ni kommer sakna att se vårat gamla gäng en smula ;) ? Fast vissa av oss kommer ni få se mer av framöver i rutan. Tex. imorgon när jag, Angela och Ellenor är med i "Hål i Väggen".

Foto: TV4

Hmm, ni läsare har frågat mig så himla mycket jämt, så nu är det min tur att ställa några frågor till er ang Robinson:

1.
Vad tycker du om att Robinson sänds nu igen? Kommer du följa nya Robinson Karibien på tv?

2.
Vem/vilka hade ni som favorit i vårat Robinsongäng? Och har ni redan någon favorit i det nya gänget?

3.
Hade du själv velat vara med i Robinson?
/~ ANNA LUNDH

När kärleken slår till..

2009-11-21 / 13:18:38

Det låter som en saga när två personer möts och det klickar och dom sedan dras som magneter till varandra, för att sedan hamna i en bubbla med överflöd av kärlek ♥

För ett år sen minns jag hur en söt tjej började komma hem till oss allt oftare. Min lillebror gick med ett leende på läpparna hela dagarna. Deras starka kärlek spred lycka runt sig vart dom än var och fyllde upp även min tillvaro. Hon blev snabbt som en lillasyster för mig och en person som jag berättar allt för, en av mina bästa vänner.
 
Nu ett år senare är det precis samma sak. Dom beter sig som nykära och skrattar och busar och är med varandra jämt.. ja jämt! Har många gånger funderat om dom inte ska tröttna på varandra om de är med varandra typ 24/7, men det verkar dom inte göra. Dom är som gjorda för varandra, ett så gulligt par. Jag är så glad för eran skull mina älsklingar!

Igår firade dom ett år tillsammans. Grattis Stefan och Ia till ett år av kärlek. Jag älskar er och längtar tills vi ses när jag kommer hem ♥


                  [ Läs Ia:s blogg här ]

/~ ANNA LUNDH

~ o § o ~

2009-11-20 / 20:34:53


Ikväll blir en lugn myskväll.. Haha såg nyss reklam på tv 6 för "Hål i Väggen" som blir nu på Söndag där vi är med. Kommer bli riktigt underhållande! 

/~ ANNA LUNDH

Lite bilder från igår..

2009-11-20 / 16:45:04


Deltagarna ur nya Robinson Karibien gänget är ganska vilda..


Natten slutade med "Twilight"... inte sant Jackie?? hahahaha

/~ ANNA LUNDH

Fucking Cosmopolitan

2009-11-20 / 15:24:07
Jisses vilken grym kväll det blev igår. Först var jag och Jackeline på gymmet Balance där vi träffade på kungligheter så som Daniel Westling. Sen tog vi en fördrink och mötte upp Cilla, Sabina och Valentina och drog till Rose på J-son releasefest.

Där träffa vi på många vänner och bekanta och även hela nya Robinson karibien gänget var där. Imorgon kväll sänds första Robinson avsnittet med nya gänget, det får ni inte missa :) Men erkänn ni kommar sakna oss gamla deltagare från vårens program ;)? Jag saknar oss! Hahah!

Vi spenderade mesta delen av kvällen inne på Rose, sen drog vi vidare till Village. Vi kom precis försent till de sista goodibagsen som innehöll bl.a hela Sex And The City boxen. Huhuhu ville ha den! Men som tröst där fick vi istället lite föööör många drinkbiljetter. Cosmopolitan är farligt gott! Fan.. hahah..

Nu ska jag och Jackeline äta glass och försöka piggna till, vi får se om vi orkar en kväll till eller blir hemma.

Slänger upp massa bilder från gårdagen snart..
/~ ANNA LUNDH

J-son Releaseparty

2009-11-19 / 15:56:51

Ikväll blir det riktigt skoj! Petre har bjudit in på en stor releasefest "Never Half Stepping" på Rose. Kommer bli grymt!

... men nu först ska vi till gymmet innan vi svirar om till partybåsorna ;)

/~ ANNA LUNDH

Winter outside and inside

2009-11-19 / 15:46:44Foto: Jennifer Meidell

/~ ANNA LUNDH

ZZzzZzz

2009-11-19 / 03:48:58

Fredrika höll på ta död på mig på kvällens spinning och core. Valentina fick fan påminna mig att andas när vi körde core, för blev helt blå om läpparna av syrebrist. Skärpning Anna, man får inte hålla andan när man tränar! Ah jag var iaf lite som en levande zoombie när jag klev in på biopremiären av Bitch slap. Skådisarna var på plats i salongen, hade rest hela vägen från andra sidan stilla havet, det var kul! Heta brudar som i filmen fightades, porrade sig, skjöt och sprängde saker. Mycket tuttar, rumpor och tjejhångel i filmen så tror det är liiiiiite mer en film för killar. Den kommer ut på bio på riktigt nästa år. Var där med Jackie, Fredrika, Valentina och Haddy. Tack tjejer för kvällen!


Här sitter jag och min goa Jackeline och myser i väntan på tunnelbanan. Galet vad trött jag var!
Sova sova sova ~ underbara säng ZZZzzzZZzzzZ

/~ ANNA LUNDH

Bitch Slap

2009-11-18 / 17:28:55

Massa träning idag. Har joggat och nu ska jag rusa iväg på gymmet och träna spinning sen core. Efter det ska jag och tjejerna gå på biopremiär - Bitch Slap :) Mys med lite bio.Nej nu ska jag iväg och svettas på gymmet. Ska allt köra på riktigt hårt idag.

/~ ANNA LUNDH

Hål i väggen

2009-11-17 / 14:24:55
Fick nyss veta att nu på Söndag (den 22/11-09 )
TV 6, Klockan: 20.00..

...så sänds det programmet av Hål i Väggen som jag, Ellenor och Angela är med i! Hahah kommer bli så kul att se, så skriv in det i era kalendrar nu direkt så ni inte missar det ;)
TV 6, nu på Söndag alltså...

Hur tror ni det går för oss? Vinner vi??
/~ ANNA LUNDH

Kryssning ~ Magaluf Reunion 09

2009-11-16 / 21:55:39
Nuså! Här kommer lite bilder! Fredagen den 13 klev vi ombord taggade för en grym helg! Jag och Adina dela hytt. Fast vi var knappt nått där förutom när vi bytte om och sov nån ynka timme.

Lite fix inför kväll nummer ett. Robbin från Lazer inc hjälper mig måla mina naglar ;) Så duktig så.

På med scenkläderna sen ut och hitta polarna i de andra hyttera. Vi träffa då på Maximilian, eller Ny Epok som hans artistnamn är, mötte även upp Jonas från Laser inc. Så kul att träffa alla igen! Sjukt längesen sist!

Kobojsarnas hytt blev lite av ett samlingsställe för oss :)  

Jag fick för mig att bli blond, så snodde lite av Adinas hår extensions. Adina gjorde sig brunett, sen for vi ut för att se om nån kände igen oss. Hahah folk ombord såg att det var jag ändå. "Robinson Annaaaaaa!!! fick jag heta hela resan och de skrek dom även fast jag var blond. Coolt  att man kan känna igen bara ansiktet sådär va!! Haha. Min kompis Sara hemma i Mora har tydligen färgat sitt blonda hår mörkbrunt nu! Ska bli så spännande att se!

Nå? passar jag som blond?

Vi hade verkligen sjukt kul ombord hela resan. Bara massa underbara roliga människor. Dj Mangoo beställde in 40 flaskor champange, haha tok! För er som inte vet, så är Dj Mangoo han som komponerade den här låten för många år sen som snabbt blev känd och spelad världen över, han tjänar riktigt bra på den än idag. Ja såna här personer blir jag verkligen impad av. Bra förebilder för unga och bevisar att man kan lyckas bara man vill:På bilden nedan; Andy från Discocrew, jag samt Micke och Emil från Kobojsarna. Vilka fantastiska killar de är allstå! Skitbra musik gör dom också!

Min plats på resan var uppe på scen. Här står jag brevid dj Rolle och presenterar artisterna.
 
Det var sjukt mycket folk på dansgolvet!! Hitta inte så många videoklipp ute på youtube än, men det kommer väl dyka upp massa filmer och bildern den närmaste veckan. Här är vi iallafall på scen med bästaste Secondtunez.


....och storfavoriten Basshunter:)
 

Underbara Discocrew !!

Ni får hojta till om ni hittar eller lägger upp fler filmer på youtube eller bilder någonstans från Magaluf reunionen :) vill se!!

Efter att ha hållit låga på scen och dansgolv i hela dygn och glömt bort/inte hunnit med att sova så blir man rätt trött! När jag äntligen fick lite sömn så kom Adina och väckte mig bara efter 4 timmar och släpade med mig till frukostbuffén, den fick vi ju inte missa. Viktigt. Då hade inte Adina sovit på hela natten utan bara jobbat och tänkte äta lite frukost och sen sova efter det. Tokfia! Nere vid frukosten hörde vi hur det fortfarande dunkade musik inne i från alla disco. Verkligen party 24/7!

Det var iallafall en superlyckad kryssning! Stort tack till arrangörer och allt partyfolk!! Ses igen nästa år!


Men det var inte slut på äventyret bara för att båten hade lagt till vid hamn hemma i Sverige igen. Nejdå. Först missade Adina transferbussen hem till Mora. Så vi blev stående kvar vid Frihamnen jätte länge i väntan på att det skulle lösa sig med skjust upp till Dalarna för henne.

Men Alex och Johannes i Secondtunez och Izko (Paramond) erbjöd sig att vi fick åka med in till stan med dom iallafall. Så kunde Adina ta tåget hem och jag hoppa på nån T-bana. Bilen blev smockfll med alla väskor och taxfree varor.

Dom skulle åka bil hem till Varberg, vilket skulle ta 6 timmar. Men Izko hade glömt ett par solglasögon hemma hos sin flickvän i Sthlm så de tänkte bara svänga förbi och hämta solglasögonen han tjatade så mycket om.

Jag kan säga att den lilla extraresan skulle de inte gjort ;) Slutade med timmars bilande inne i stan.. vilsna och utan GPS! Såhär lät det inne i våra bil, och se vart vi hamnade till slut:Ja som ni såg hamnade vi återigen vid Frihamnen, men då hoppade även jag och Adina av tillsammans med Izko eftersom de andra vägrade åka in till stan igen efter allt sullande, utan tog vägen utanför stan direkt hem mot Varberg, 6 timmars resa framför sig. X antal timmar försenade. Hahahah.
Jag, Adina och Izko fick hoppa av bussen vi klev på vid frihamnen efter bara någon hållplats därifrå, eftersom man måste ha sms biljett och inte kan betala med kontanter inne i bussen. Jag och izko hade reda t-banekort, men det gällde ju bara för en person. Och våra mobiler var döda.

Så vi fick gå. Plötsligt hittade Adina någonting:

- Ååå här är en biljettautomat! Behöver ingen sms-biljett, kan köpa med kortet här!!  Då kan vi åka buss iallafall! (Adina stoppar i kortet i automaten och köper biljett)
- Hmm.. men Adina det där är en P-biljettatomat för bilar...

Vi gick vidare... och vips så lossnade handtaget på Izkos släpväska, och vi var fortfarande långt från närmaste T-bana och visste faktiskt inte alls vart vi var. Såg ingen taxi heller. Så fortsatte det för oss... tills vi slutligen tagit oss in till stan, humöret var fortfarande på topp. Vi var nog så övertrötta att det var därför vi bara gick och skrattade hela tiden.

...jag kom till lägenheten sent på eftermiddagen, fast vi gick iland på morgonen. Hahah. Men gu va kul vi haft. Sen fick jag ju träffa Jackie lite på kvällen och se film med henne :) en perfekt avslutning på helgen!


Så.. hur har eran helg varit? :)
Uppdatering:
Hahah kolla Adinas kommentar till det här inlägget, problemen tog visst inte slut när vi skiljdes åt vid centralen:


Adina om
Kryssning ~ Magaluf Reunion 09:
              Duu anna du anaaaaaar inte vad som hände mig efter du tog tunnelbanan hem! jag missa tåget för mitt bankomat kort funkade inte. mobilen var död och ja resan kostade över 400 spänn!
/~ ANNA LUNDH

Grattis Jackie!

2009-11-16 / 16:35:51
Snaaaart kommer allt upp om kryssingen! Lovar att allt kommer finnas här tillgängligt för er redan ikväll :)

Men måste bara inflika med en jätteviktig grej ;) och det är att min underbara Jackeline fyllde år igår! GRATTIS gumman!! Gå in och gratta henne på hennes blogg nu! Egentligen tänkte vi ut och äta eller hitta på nått skoj, men vi va båda så trötta efter helgens bravader så vi ordnade en riktig myskväll igår med godis, chips, läsk och massa filmer! Filmen Paranormal Activity rekomenderar jag starkt! En riktig rysare! Jag och Jackie blev sjukt rädda igår. Speciellt när sedan en lampa släcktes av sig själv, och sedan tändes igen. Vi såg även Saw V och Den blå lagunen.

Men vi sov gott iallafall efter våran filmkväll.  Idag har jag varit på en plåtning. Riktigt trevliga tjejer som plåtade må jag säga! Ser fram emot att se bilderna sen :)


jag och Jackie lite trötta imorse eftersom vi var uppe så sent.

.... okej, nu ska jag ta och lägga upp bilderna från kryssningen :)
/~ ANNA LUNDH

Galen kryssing!

2009-11-15 / 17:18:49

Shiiit vilken kryssning jag nyss kommit hem från! Fanns ingen tid för nå dator den här helgen ute till havs. Hahah ujujuj vad kul vi haft... Har massa bilder och filmer ni ska få ta del av. Haha. 

Snart snart kommer det.... Måste bara gå igenom allt själv först.  
/~ ANNA LUNDH

Boten Anna

2009-11-13 / 11:38:48

Nu ska jag ut på en springtur, sen duscha, äta, packa om och dra iväg på 2 dygns kryssning. Fick höra nu att även Jonas Altberg (Basshunter) hänger med oss, skoj. Gud det blir bara fler och fler artister jag ska hålla reda på uppe på sceen. Nu blev jag lite pirrig i magen, tror aldrig jag varit på sceen inför en sån här stor publik som blir nu. Sjukt kul! Jisses vilken partykryssning det här kommer bli...

Uppdaterar mer ombord.. ciao!
/~ ANNA LUNDH

Showtime

2009-11-13 / 10:51:51

Här kommer lite bilder från igår. Jag och Lisa hade skitkul och fick skratta kvällen lång. Tänk er själva kombinationen, supergod mat och dryck, underbart sällskap och ett gäng sköna stå upp komiker som underhåller på sceen. Det är Golden Circle det! Befinner ni er i Sthlm någon torsdag så passa verkligen på att avnjuta kvällen på Golden Circle. Det rekomenderar jag starkt!! Jisses vad kul vi hade. Lisa skratta tills hon grina. 

On our way..


Underbart god mat, jag åt någon oxfilépasta med rosepepparsås, champinjoner och ruccola. Medan Lisa åt
Siciliansk aubergineragu med rödvin, tomat, kapris och oliver serverat med pasta och parmesan. Trots att mitt var jättegott blir jag alltid avndsjuke på bordkamratens mat, så fick bara lov att nalla lite från Lisas tallrik..

Här är några av grabbarna på sceen; Konfrencier och komiker Marcus Palm

Henrik Elmér

Henrik Schyffert


Tack Marcus Palm, Golden Circle, två grabbar och kök, Lisa och alla för en toppenkväll!

Besök Golden Circle´s hemsida med massa mer info om höstens program, meny mm.

                 [ KLICKA HÄR för att komma till hemsidan ]

/~ ANNA LUNDH

Svininfluensan?

2009-11-13 / 02:38:09
Ujuj vad vi har skrattat ikväll! Orkar inte skriva om det nu, utan berättar mer imorgon. Visar istället en bild från kvällen vi inte kunnat sluta skratta åt.

Min näsa... jag trodde inte att svininfluensan bokstavligen förvandlade en till ....?


/~ ANNA LUNDH

Stand Up Show - tonight!

2009-11-12 / 15:57:25


Ikväll blir det skoj, då ska jag och Lisa till Golden Circle och äta god middag och se på stå upp show, med bl.a Henrik Schyffert, Henrik Elmer, Gustaf Söderman, Thorsten Andreassen och Marcus Palm :)

Ser verkligen fram mot att få lite goa magskratt ikväll ;)
/~ ANNA LUNDH

Hittade en friidrottsanläggning

2009-11-12 / 14:31:18

Tjaaaa!

Det blev en rejäl sovmorgon idag sen begav jag mig in till stan iklädd träningskläder. Carina (Jarmos fru) bjöd mig på frukost/lunch eller brunch kanske det kallas,  inne i stan på ett matställe där hennes dotter jobbar. Tack söta du, jättetrevligt och gott ;)

Sen tog jag tunnelbanan hemåt men hoppade av typ 5 stationer innan min och sprang sista biten. Hittade även en utomhus friidrottsanläggning längs vägen som jag vara fick lov att testspringa lite på ;) Jag saknar verkligen banlöpning, speciellt 800meters loppen. Men men, egentligen det är aldrig försent för en comeback, eller vad säger ni?

Mitt råd till er som håller på med någon sport nu, sluta aldrig! Ge aldrig upp! Jag tränade och tävlade på riktigt hög i löpning förut, bana och terräng. Jag ångrar sjukt mycket att jag la av för några år sen fast jag låg på topp. På den tiden (när ja blev runt 19 år) började jag prioritera bort löpningen mot, typ killar, fest, killar, polare, fest, skola och annat. När jag väl sen ställde upp i nån tävling gick det inte så bra längre eftersom jag knappt tränade, och då tröttnade jag eftersom jag inte längre var bland dom bästa. Sen nu nått år senare har suget kommit smyande tillbaka. Men vägen till toppen är lång, och konkurrensen är hård. Men vet ni, vill man - så kan man. Det gäller allt!

Nu ska jag ta mig en dusch sen skölja upp lite träningskläder :)

Ciao så länge..

/~ ANNA LUNDH

Svettigt värre

2009-11-12 / 01:10:00
Guu vad jag är trött nu, blir läggdags tidigt ikväll. På tv visade dom nyss reklam för filmen 2012, som jag såg i måndags. Jag blir nästan sugen att se den en gång till på bio! Den är verkligen värd att se iallafall! Nej nu blir det sängen strax, men först ska ni få se lite bilder från idag..

Mika, Fredrika och jag posar på gymmet. Tina var också där, men agerar lite kamerakvinna. Underbart att umgås lite med dessa pinglor.

Först ett tufft spinninpass. Rejäl mjölksyra i benen och man nästan vinglade ifrån cykeln efter passet..

Fredrika höll även i corepasset.. det var riktigt tufft.. speciellt eftersom jag tränade dubbelt för Jackie som är sjuk. Lovade att träna för henne med..


Bilderna kommer alla från Mika´s blogg, där finns ännu fler bilder för er som är sugna att se mer från våran träning.

Efter träningen mötte vi även upp Tienne och gick på bio. Som jag skrev tidigare idag blev vi bjudna på förhandsvisning av filmen Shrink. Där fick alla gäster godis och skumpa. Men den filmen får inte så högt betyg av mig, inte min typ av film.

Nej nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna längre. God natt kära läsare ;)

/~ ANNA LUNDH

Anna panna

2009-11-11 / 14:33:16
Vill börja med att gratta vår älskade morbror på födelsedagen, tack för att du är så underbar! Och grattis lillebror för ..du vet vad ;)Helluu, gu va jag varit dålig med uppdatering känner jag.  Men har haft fullt upp:) Iår var jag på middag med Jarmo och Carina, vi var på Vaipano på Östermalm. Verkligen ett tips! Hur gott som helst! Tusen tack för middgen och fantastiskt sällskap ;)

Idag ska jag träffa upp Lisa och Malin för en fika, sen till Balance och träna stenhårt, gå på Fredrikas dubblapass. Först spinning sen core. Efter det ska vi till Skandia på förhandsvisningen av filmen Shrink. (ah går inte att länka, vet inte vad som är fel).


 (Pågund av brist på bilder, här är en gammal från när jag var i Ryssland i våras)

Tror btw att Sebbe vann med att flest kallar det snöMULA. Jag håller stenhårt fortfarande på snöMÖLA, men aja du vann Sebbelito! Men vet du nått som är bra ;)? Det finns ingen snö här i storstan så du kan inte snömöla mig på film! Hahaha...!

 

/~ ANNA LUNDH

Träning mår man verkligen bra av..

2009-11-10 / 15:30:36


Har varit ute och sprungit en långtur nu, är helt slut i kroppen men ack så nöjd ;)

Så skönt att få rensa tankarna lite och bränna lite kalorier! Nu ska jag duscha och sen in till stan och träffa det underbara paret Jarmo och Carina Heinonen. Några av mina absoluta favoriter! Ska bli så kul!


Nej, nu väntar duschen ;) Herrå!

/~ ANNA LUNDH

2012

2009-11-10 / 01:47:50
...hette filmen som hade världspremiär idag. Mobiltelefoner och kameror omhändertogs när man kom in efter bestämmelser från usa då filmen inte kommit ut på bio än. Gick med min galna polare komikern Göran Gabrilsson ala Mr Show, och så vi mötte upp pinglan Malin Wiktorsson och Johan Petré. Kul med bio, filmen var grym för såna som gillar action 2½ timme i sträck. Det var häftiga effekter och hände nått precis hela tiden. ja tyckte den var bra, men lite förtsägbar. Men värd att se iallafall, fast man lär ju se den på bio isf! Spec tips till familjen Hult att se den då det var mycket vegas i bild ;) heh.. Se mer om filmen här..


Mr Show och jag.

Efter filmen var det efterfest på operaterassen, fri bar, plockmat och mingel. där man träffa på ännu fler vänner och trevligt folk. Men sjukt vad reportrar försöker hitta saker att skriva om till sina tidningar. Haha!

Men nu är jag dödstrött och har ont i fötterna av de höga klackarna ;) haha! Natti natti gott folk!

/~ ANNA LUNDH

Galapremiär ikväll

2009-11-09 / 12:29:07

Kan bara börja med att vissa personer verkligen sjunkit i mina ögon. När denna hets att få läsare till sina bloggar går till sån överdrift att folk får lida för det, och det inte ens är sanning som står, då lackar jag verkligen. Att göra såhär är inte okej någonstans! Och vuxna människor, seriöst!! När jag är uppe i den åldern har jag nog garanterat annat för mig. På gränsen till anmälan för förtal ska ni veta. Det är allt jag har att säga, mer uppmärksamhet än såhär blir det inte varken i min blogg eller någon annanstans. Nog om det!Orkade inte updatera nått igår:p Var iallafall på teatern Pelle Svanslös på Intiman på Odengatan, tillsammans med mitt kusinbarn Felicia och henns kompis Evelyn. Det var en grymt bra och rolig familjemusikal, jag fick mig då många magskratt. Verkligen ett tips för er som har barn och befinner er i Sthlm. Tack Kalle Rydberg!

Efter det var vi och shoppade lite, sen följde jag med Felicia hem och umgicks med kusin Annika och hela familjen :) Underbart kul! Älskade släkt! Kvällen blev lugn med film bara:)

Idag ska ja följa min vän Mr Show, på galapremiären av filmen 2012. Så det blir kul med lite bio ikväll!Nu ska jag göra mig lite lunch. Pöss

Ps. Pics från operaterassen i lördags hittar ni på Tiennes blogg :)

/~ ANNA LUNDH

Tivoli och barnteater

2009-11-08 / 12:09:11
Tivoli igår på Operaterassen var grýmt arrangerat. Tack Sabinje, Lisa, Maja, Tienne, Fredrika och alla för igår. Visar lite bilder senare idag. För nu ska jag möta upp mitt kusinbarn Felicia och hennes kompis och ta med dom på teatern Pelle Svanslös jag fått fribiljetter till. Och Grattis älskade pappa på fars dag ;)

Uppdaterar mer när jag kommer hem! Puss
/~ ANNA LUNDH

Stockholmsnatt

2009-11-07 / 16:26:42

Har glömt uppdatera er om att jag är i Stockholm nu. Inledde den här vistelsen med utgång med Lisa, Malin och massa andra brudar. Vi drog runt på 3-4 olika ställen med start på Le bon Palais. Gratis flödade, skratt och tårar och sjukt roliga filmer på kameran. Dom filmerna är dock fööör roliga att visa publikt. Tyvärr. Hahaha..


Ikväll har jag fått inbjudan till Operaterassen, Tivoli, av kära Sabinje. Så där hittar ni mig ikväll ;) Hör av er ni vänner som ska ut!!! Nu är jag med Lisa och Malin, vi sitter i soffan och degar och ser på tecknat på tv. Haha. Snart kommer väl Maja också! Nice va!


Kärt barn har många namn brukar det heta. Men vad är det för kärt i att bli snöMÖLAD? Men kul att snömöla nån annan iallafall, bara man själv slipper råka ut för det. Coolt ändå att det kallas så olika runt om i Sverige (och finland) ni kalla det visst möla, mula, mulla, pula, mylla, grosa, måda, pesa, gira, göra, mora, kröna...

Finns det ännu fler ord för det också??

/~ ANNA LUNDH

Förr en gång..

2009-11-06 / 12:36:58
... så gick det till såhär när jag och Sebbe tävlade... förloraren fick lov att sjunga en fjortissång som skulle upp på youtube. Jag förlorade! Det här var 2 år sen.


Fan jag sjunger så snyggt att jag borde vara med i idol och sen få skivkontrakt! tsss

Men den här gången tänker jag inte förlora! Nu är det Sebbes tur att bli filmad! Så stötta mig i inlägget nedan nu att det faktiskt heter snöMÖLA och inte snöMULA som Sebbe tror att det heter, så kommer ni såsmåningom få se en riktigt rolig film ala snömölning!

Förresten, på sollerömål heter det SnjoMÖL, så då måste ju den svenska översättningen bli SnöMÖLA!
/~ ANNA LUNDH

Sista minuten- Anna

2009-11-06 / 11:17:08
Jag gör nästan alltid allt i sista stund, oavsett vad det gäller. Men jag hinner ändå alltid i tid, och får klart det jag ska, tur de! Men som idag, om några timmer ska jag och Lisa ta tåget ner till Stockholm, och jag ska sedan stanna kvar nån veckor. Detta innebär att jag måste packa lite extra mycket. Men jag har ju inga rena kläder!

Så nu håller jag på tvättar för fullt, det hänger kläder på alla elementen och jag står med hårblåsen och torkar några plagg. Varför börja jag inte med det här för någon dag sen?Ps. Sebbe, än så länge leder du liiite i förra inlägget, min inte länge till! Hörrni Dalabor! Ni säger väl "möla" iallafall? Stötta mig nudå!!!! Det är viktigt det här! Förloraren kommer bli mölad på film! Erkänn det skulle va kul att se mig möla sebbe!!


Kom ihåg era adresser till bloggar, bilddagböcker, hemsidor eller fullständiga namn! Sebbe tror jag fuskar och postar bara dom där det står möla eller skriver anonyma till mig själv (okej en var fusk Sebbe, så du får en extra då) Sebbe, jag lovar posta ALLA!
/~ ANNA LUNDH

Jag ser det snöar, jag ser det snöar..

2009-11-05 / 22:57:43

...de var väl roligt, hurra :D

Snön bara vräker ner ute! Vilken underbar syn, jag som älskar snö! Jag fick bara lov att släpa med mig Amos ut i snön nu en sväng innan det är dags att krypa till kojs. Vi kasta några snöbollar, sen ville han gå in och lägga sig igen.. Lathund!

Och vet ni nått kul? Imorgon är det fredag :D Sen är det helg, gapa och svälj!

Förresten vad kallar ni det för när man mosar runt snö i ansiktet på nån? Jag säger snömöla, men Sebbe är helt bestämd på att det heter snöMULA. Vad kallar ni det för?

/~ ANNA LUNDH

Du är din egen lyckas smed!

2009-11-05 / 21:20:56

Den absolut bästa konversationen har man med sig själv! I alla lägen, kom ihåg det. Du är den person som Du ska leva tillsammans med i resten av ditt liv och därför måste du verkligen bli bästa vän med dig själv och våga lita på din förmåga.

Det är verkligen nått jag lärt mig genom åren. Man ska alltid lyssna på vad människor runt sig har att säga, och ta till sig goda råd och gärna en hjälpande hand eller två. Men i slutändan måste du ändå tänka till själv och lyssna på din egen magkänslan. Man kan inte heller förlita sig på att omgivningen, slumpen, ödet, turen, Gud eller någon annan ska skapa din karriär och lycka. Det är något du måste ta tag i själv.Visst kan man tycka
att vissa personer inte behövt lyfta ett finger, utan att det enbart är omgivningen som gett dom en skjuts framåt i livet. Väldigt retsamt va? Och visst är det så i några enstaka fall, men i de flesta fallen har personerna själva kämpat sig till toppen av lycka på ett eller annat vis. Tummen upp för dom! Så gå inte och vänta på, och hoppas att du är något av de enstaka fallen vars omgivning helt skapar ett lyckligt liv åt, då kanske du alltid kommer gå i väntans tider. Du är den som själv ska ta tag i ditt liv. Sitt inte och vänta på att någon ska skotta upp en enkel väg för dig, man behöver inte gå i någon annans fotspår, vafan ta tag i snöskyffeln och skotta själv!!

Det gäller att ta tummen ur arslet och ta fram sina kreaktiva sidor och bygga upp sitt liv så som man vill ha det. Det är du som är konstnären, och har fria händer hur du vill att ditt mästerverk (ditt liv) ska se ut. Ett mästerverk som du med stolthet ska kunna hänga på väggen nedanför din säng den dag du som gammal ligger på dödsbädden. Du ska känna dig nöjd och tillsfred med vad du skapat och kunna somna in med ett leende på läpparna.  

Så sätt dig ner och fundera vad du verkligen vill ha ut av livet! Alla har vi helt olika mål och drömmar. Är du helt nöjd med det du har? Lever du redan ditt drömliv? Om inte, gör något åt det! Se till att göra dina drömmar till verklighet. Skyll inte på omgivningen, det är inte den som ska skapa din lycka i livet. Skriv upp en lista på vad du drömmer om. Och istället för att se alla hinder som stoppar dina drömmar, försök istället hitta lösningar hur du ska gå tillväga för att nå dina mål. Låt inget eller ingen stoppa dig!It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive

(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said, "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
'Cause it's my life


Mitt tips: Kim Platos blogg 
om hur man finner lycka, och gör för att må bra. Besök den!
Den är absolut läsvärd!

/~ ANNA LUNDH

Ett sms

2009-11-05 / 16:55:30

Vissa saknar man mer än andra,
en av dom är söta Anna.
Ingen är ju bättre än Du,
önskar att nalle anna var här nu.
Längtar tills vi ses snart,
det blir ju superkul såklaaart!
Glöm inte att du är snyggast och bäst på vår jord,
menar vartenda ord.
Ha en toppen kväll,
ps: du är jättesnäll..
 Saknar min vän såå! Gissa om man blir glad av såna sms ;) speciellt då det är från en av mina favoriter!  

Imorgon bär det nog iväg till Stockholm, bestämde mig för det till slut. Får åka till de andra platserna sen längre fram och hälsa på;) Nu luktar det gott från köket! Vad hungrig jag blir! Mums!!
/~ ANNA LUNDH

Följ med på kryssning ;)

2009-11-05 / 12:28:05

I år är det 10 årsjubileum för den stora Magaluf Reunionen. Det är en 2 dygns kryssning till Riga med Tallink Romantica och säsongare från Den Glade Viking, Casablanca, TreO, Gjökeredet, E4an, Oas, Blue Moon, Norwaydive, Grabbarna Grus Original och Det Glada Hörnet samlas tillsammans med turister från både Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island för att ha riktigt skoj ombord ;) 

Här kommer ett litet smakprov på vilka artister som kommer uppträda på sceen.. (Säga vad man vill om "fjortismusik", men visst fan blir man glad av den! Lyssnade mycket på dessa låtar när jag jobbade i Sunny Beach förut. Åååå vad jag började sakna mitt Sunny Beachgäng nu!!)

Kobojsarna - Bambi

Jag vet du vill ha mig

Sång om ingenting

Secondtunez- Sommaren är här

Han heter Peter

Discocrew
- Varje vecka är det helg

Vi går på krogen
                   
15 år
    Dessa och massa andra artister och dj:s uppträder båda dagarna ;)
Kommer bli grymt kul, speciellt för alla som någon gång varit i Magaluf. Såklart behöver såklart inte ha varit där för att kunna följa med.

Kryssningens konfrencier är ingen mindre än ........Anna Lundh :) Jag älskar att stå på sceen, så det ska bli grymt kul!


Fakta
AVGÅNG 17:00 FREDAG 13 NOV 2009
HEMKOMST 09:00 SÖNDAG 15 NOV 2009
Fartyg: Tallink Romantica
Rutt: Stockholm-Riga-Stockholm
Hamn: Frihamnen
Maxpassagerare: 2500 
Priser: 550-3000 / pers
Valfria tillägg: Buffe, Frukost, Buffe dag2, Frukost dag 2
Samling: 15:00 Fredag 13 Nov 2009.
Åldersgräns: 19 år, det finns möjlighet för dispens för er som är 18 år, gör ni er bokning i sällskap med en som fyllt 23 kan ni bokas in tillsammans med denna person. Det vill säga att en 23 åring kan göra en bokning med 3 st 18 åringar i en och samma hytt. 19 åringar och uppåt kan boka utan något sällskap.


                             [ För att se info om bokning, Klicka HÄR! ]

/~ ANNA LUNDH

Tunnbrödsbak i Älvdalen

2009-11-04 / 19:58:53
Tidigt i morse åkte jag och mamma upp till Brunnsberg i Älvdalen. Sen har vi och moster Sonja och hennes man Anders hela dagen hållt på med tunnbrödsbak i Brynåsgården. Det här gör dom varje höst och vår, och då bakar man rejält så det räcker lääänge. 
Brödet som vi bakade kallas "kavelgrais" (på svenska typ "Kavelgris" och som påminner om läfsa). Brödet innehåller, potatis, margarin, anis, fänkål, sirap, socker, salt, vetemjöl, rågsikt, bakpulöver och vetekli och bakas på stenhäll i en vedeldad bakugn.

Självklart är det viktigt att varje bröd bakas med massa kärlek ;) 
Vi höll på hela dagen ända tills det blev mörkt ute, men gu så kul det var att baka, tiden bara rusa iväg. Man har en varsin plats under baket efter hur skicklig man är och hur länge man hållt på. Mamma knåda med degen, moster kavla ut degen i perfekt form och tjocklek och in i ugnen. Anders skötte gräddning.  

Jag hamnade på nybörjarplatsen. Hmmm. Aja, alla börjar vi någonstans, innan vi klättrar upp i karriären. Fick borsta bort sot och smul från det nygräddade brödet. Snyggt huckle hade jag iallafall på mig. Lite Kulla Gulla feeling faktiskt.

Men efter en del mutningar lyckades jag gradera upp mig och plötsligt hade jag även hand om gräddningen i stenugnen ;) Det blev genast roligare, tog väldigt seriöst på min ansvarsfulla uppgift och kan nu kanske klassas som en av landets bästa tunnbrödsgräddare.
  
Fram mot eftermiddagen efter många timmars bakande upptäckte jag att det fanns ett tomt eluttag i den gamla bagarstugan -som gjort för min minidator! Vilken tur att jag bara rååååka ha den med mig i bilen. Så försökte kombinera lite jobb på datorn samtidigt som jag gräddade..

... funkade ju sådär, eller inte alls. Det var bara att slå ihop datorn och fokusera på bakandet om man inte ville ha svarta kakor. Det blev allt några bröd vi fick fika upp under dagen som inte riktigt dög då de blev brända eller trasiga. (Men det var inte bara jag som brände saker faktiskt! Moster råka elda upp sopen helt och hållet som man gör rent ugnen med ;) hihi.. )

Hursomhelst, hade en jättemysig dag med mamma, moster och Anders uppi Brunnsbjärr!! Utanför fönstret snöade det lite lätt idag, mysigt! Längtar faktiskt till vintern nu! Riktigt mycket snö vill jag ha! Nu är jag jättetrött och ska sjunka ner i soffan och kolla lite tv och äta kavelgrais med något gott pålägg sen blir det isäng tidigt ;)

natti natti~
/~ ANNA LUNDH

Varför kan man inte göra allt på samma gång?

2009-11-03 / 22:20:43
Belustångest. Kan vara allt från vilket popcorn i popcornskålen till lite viktigare saker som vilken sked jag ska använda till oboyen. Varför måste det vara så svårt att välja ibland? Kan ta evigheter innan jag bestämmer mig för nått, om jag ens gör ett val. Mina barndomsvänner vet hur det var att vara ute och handla med mig när jag var mindre.. haha! Men tycker jag har blivit bättre med åren.

Nu sitter jag och velar mellan Karlstad, Örebro och Stockholm. Var ska jag tillbringa min helg och slå klackarna i taket? Det är liksom att välja mellan superkul, superkul eller superkul. Underbara vänner som jag vill träffa på alla dessa ställen. Och jag har även råkat boka in mig på överallt också. Vad jobbigt det blev nu... Vill ju allt på samma gång..

Kan inte någon annan bestämma åt mig?
/~ ANNA LUNDH

Ooups!

2009-11-03 / 01:10:27

/~ ANNA LUNDH

Vet du...

2009-11-02 / 21:33:13...jag saknar dig!


.. och Märta saknar också! This is Märtas song to José!
(den blev jättekass och töntig men men haha, skön låt iallafall)

/~ ANNA LUNDH

Premiär för Ullared

2009-11-02 / 19:46:51

Ikväll kl. 20.00 på kanal 5, är det ikväll premiär för serien Ullared. Det måste jag bara se eftersom underbara Mattiaz och hans mamma ska vara med! Haha, det kan man ju inte missa!!


[ Besök Mattiaz blogg här ]

/~ ANNA LUNDH

Island, fullspäckat med upplevelser..

2009-11-02 / 13:31:34

Min underbara vän Sara är ute på äventyr just nu. Hon och en skolkamrat hade som projektarbete att åka till Island och se vad som finns att uppleva som turistmål. Det stod om det i tidningarna här i Dalarna innan dom for. Hon har redan hunnit med en hel del under den tid hon varit där.

Dom bloggar för fullt där borta och visar massa bilder och filmklipp på allt dom gör! Dom har verkligen fått mig att bli riktigt sugen att åka dit. Ni måste bara kika in på deras blogg! Sara! Jag saknar dig älskling!

        [ Klicka HÄR för att komma till bloggen ]

/~ ANNA LUNDH

Nalle Puh

2009-11-02 / 12:52:05
/~ ANNA LUNDH

Gu va ni är söta!

2009-11-02 / 02:00:43
Jag reagera väl lite väl starkt i förra inlägget. Men blev bara så less tidigare idag på anonyma fjantar. Förstår inte hur dom bloggare som nästan bara får massa skitkommentarer orkar läsa massa elakheter? Jag skulle aldrig kunna sitta och skriva massa skit till någon annan, blir man upprörd över någons inlägg kan man väl åtminstonde stå för att man skrivit kommentaren och ändå sköta det på ett snyggt sätt. Om man nu inte gillar en person, varför ens gå in på bloggen och ödsla sin tid på att bli upprörd? Men hade helt ärligt tänkt lägga ner den här bloggen ett tag, trots jag verkligen tycker det är kul med blogg. Sugskrivet försvann men kom tillbaka lika fort tack vare er.. Och just därför ska jag nu göra bloggen ännu bättre än förr. Va fina saker ni skrivit här, på mail och t.o.m sms. Shit blir ju rörd!

Men ni ska få fortsätta läsa, och jag ska fortsätta skriva. Ett litet tag till iallafall :) Ger den en lite ny höst-touch också. Borde även ge mig själv det. En spark i baken skulle jag också behövt..

/~ ANNA LUNDH

...

2009-11-01 / 11:37:02
Inlägget borta nu. Så ni (som inte ens känner oss) behöver inte hetsa upp er. Fick sjukt långa elaka kommentarer av vissa som tyckte det var fruktansvärt och äckligt att visa upp bild från en begravningen i sin blogg, bara för jag har "många läsare". Beror ju på vem man jämför med. Tydligen är det ingen fara att visa begravningar på tv, eller i andra bloggar, men här på min sida var det visst de. MIN sida om mitt liv, och det som är viktigt för mig. Det var inte ens några "oetiska" bilder utan bara någon fin för att visa många många släktingar och vänner inte kunde medverka vid ett sista farväl av en man som varit medelpunkten för hela stora släkten och betytt otroligt mycket för oss alla...

Men pallar inte tjafsa och bråka, är ledsen nog som det är.

Har även funderat ett tag på att sluta blogga helt. Vore väl enkelt, så behöver inte visa sitta och störa sig, haka upp sig på ord eller småsaker, skriva elaka anonyma kommentarer (som jag inte ens publicerar me tanke på att de bara är skit, och vissa gånger handlar dom även om andra än mig) alltså om min familj, släkt och vänner och där går gränsen! Och nu syftar jag inte på senaste inlägget. Men ni ska veta att jag bryr mig, och jag tar åt mig. Tillslut svämmar bägaren över. Skitsnack dom som säger att dom inte bryr sig alls om elaka kommentarer.  Avundsjuka anonyma? Säkert är det så. Spelar roll. 

Men tar nog och lägger ner den här bloggen ett tag nu och skriver vanlig dagbok man gömmer i byrålådan istället.

Ha det bra ni trogna läsare..
/~ ANNA LUNDH