Finalprogrammet...

2009-05-31 / 23:07:32
Den tysta juryn såg Ellenor som bästa överlevaren. Svenska folket hade Jarmo som storfavorit. Självklart var ju min högsta önskan att jag skulle vinna, ser mig själv som en bra kämpe, den enda som var kvar av oss som bodde i träsket, så jag har haft en riktigt tuff väg till finalen. Men nu blev det inte så att jag hamnade bland de två sista på örådet. Ni vet hur jag röstade. När jag höll upp lappen i tv-rutan där jag skrivit Jarmos namn på ö-rådet, och sa att jag såg honom som den största överlevaren och en värdig vinnare, så kramade Jarmo min hand extra hårt där vi satt på Birkabåten igår och såg finalen tillsammans. I programmet hade han hade precis vunnit över mig i den tuffaste av Robinsons alla tävlingar. Jag var så ledsen, men såg ändå klart trots förlusten att han var en värdig vinnare. Jarmo är Robinson.

Jarmo var en riktig överlevare. Han åt liksom jag precis allt han kom över, en överlevare måste kunna äta allt. Jag hörde honom aldrig någonsin gnälla, inte ens när han skadade sig allvarligt flera gånger. "Nej de är lugnt, en liten skråma bara" sa han t.o.m när han hade ramlat med huvudet före från en flera meter hög stege och slog sig fördärvad. Han var en äkta kämpe. Han sa att han aldrig var sådär riktigt hungrig, han kunde koppla bort hungern på ett annat sätt än oss andra. Först kunde jag inte tro på det, men när han var beredd att ge bort sin mat till oss andra och själv vara utan började jag förstå att han talade sanning. Han körde sin morgongympa och höll igång och jag kan lova att han hade kunnat bo kvar där på ön flera veckor till utan att bryta ihop. Sen är han en helt underbar person och nära vän till mig. Det är min motivering till varför han skulle vinna!

Vissa andra deltagare går ut med att Jarmo framställs bättre på tv än hur han var i
verkligheten, men nej nej nej det är den riktiga Jarmo ni ser i tv-rutan. Han var en sjuhelsike gubbe med mycket krut i. De som säger nått annat är bara avundsjuka för att Jarmo blivit så folkkär och inte de, och därför försöker smutskasta honom för att han inte ska vara så älskad.

Den tysta juryn hade en annan favorit än Jarmo. Angela, Lukas, Rafael och Ranjit tyckte visst att Ellenor var den bästa överlevaren.
Sorry Ellie, inget ont mot dig personligen, du är en grym tjej, men jag tyckte Jarmo var en bättre överlevare än dig. Vi som röstade på Jarmo som vinnare var jag, Nina och Erik "Blomman". Men nu var det Ellenor som vann och jag gratulerar henne för det! Grattis Ellie!!

En sak jag inte kan förstå, är att tysta juryn klagat och klagat på att de starkaste överlevarna röstats ut först och ändå har de mage att inte rösta på Jarmo somvinnare och som verkligen ÄR en riktig överlevare. Var det inte en riktigt stark överlevare de ville ha? Ganska motsägelsefullt enligt min mening. Sånt gör mig bara less, hur kan sån bitterhet vinna? Jag tycker inte det var rätt att tysta juryn skulle få utse en vinnare. Antingen skulle segern göras upp i en tuff tävling, annars av tv-tittarna. Eller vad tycker ni??

Vägen till finalen var tuff. När vi första tävlingen skulle stå på plankan stod vi 7,5 meter ovanför vattenytan. Man såg produktionen på flotten nedanför som små prickar, trots att jag inte är höjdrädd i vanliga fall så kändes det ganska läskigt faktiskt.

Jag minns det var rätt skakigt, men hade hyfsad kontroll på balansen iaf. Det som blev mitt fall var när jag blev tillsagd att flytta ihop fötterna mer, så tårna nuddade hälen framför. Varför vet jag inte, kanske för det skulle bli svårare, vi hade ju stått där sjukt länge. Iaf när jag skulle göra det släppte jag blicken från punkten jag stirrade på och då tappade jag fokus och rasade ner i  vattnet. Jisses va ledsen jag blev när jag ramlade ner!

En grej ni inte fick se i sista tävlingen var att precis när vi började så högg Jarmo sig i tummen och fick sy 7 stygn. Illa illa Jarmo. Jarmo var snabbast med kokosnöten, men jag gick ikapp och om när de gällde att rada upp i vilken  ordning de övriga deltagarna åkt ut. Det var mycket lättare för mig eftersom jag varit i lag Parangan som bodde i träsket där nästan alla åkte ut. Därför hade jag bra koll på ordningen.

Sen sket det sig med paddlingen. Innan tävlingen önskade jag att det inte skulle bli någon tävling där armstyrka skulle ha en betydande roll. Mina spinkiga skelett-armar svek mig. Jarmo tog kraftiga tag med paddeln och åkte ikapp och förbi mig. Sedan när vi skulle dyka ner under vattnet efter ytterligare en pusselbit gick jag ikapp och var plötsligt upp jämsides igen.

Det här var nog Robinsons tuffaste tävling. Vi paddlade verkligen långt och det var riktigt jobbigt. När jag klättrade upp för repstegen hade jag sån mjölksyra att jag knappt kunde klättra men kämpade på med mina absolut sista krafter ändå.

Jag föll på mållinjen. De var en oerhörd tung förlust. En stor förlust. Jag var så nära, så nära...


Efter ö-rådet fick jag åtskilliga gråtattacker. Linda Isacsson satte sig och krama om mig och tröstade efter ö-rådet. Hon kanske framstår som kall, men det är hennes roll. Hon är väldigt ödmjuk ska ni veta. Linda, där och då betydde din tröst så väldigt mycket för mig. Och Karin , Maria, Kricko, Martin, Ylva, Tocke, Jonas, Johannes, Ylle, Philip, Mela, Daniel, Masse, Crille, Calle Johan, ja hade kunnat rabbla upp namn några rader till, men produktionen förvandlades plötsligt från att ha varit känslokalla till undeerbara varma människor. Helt fantastiska. Vi var inte osynliga i deras ögon längre, som de så länge verkat. Jag var min egen person igen, hade ett värde. De kramade mig en massa och alla verkade som de känt mig hela sitt liv! De hade i 38 dagar studerat mig varje dag utan att jag fått reda på någonting av dem.... Kommer berätta mer om all administration runt Robinson sen i ett annat inlägg. Där kommer ni även få reda på allt som hände strax efter finalen i Februari, avslutningsfesten vi hade då och hur det gick till när jag blev antagen till Robinson. Hur det kändes första gången att se sig i spegeln, ta en dusch, borsta tänderna, träffa familjen....


Så här såg det ut efter ö-rådet när vi för första gången fick mat..... Jag var helt galen!
För att se klippet när vi får mat för första gången efter Robinson
klicka på bilden ovan eller
[ Klicka HÄR ]


Här kommer ytterligare ett känslosamt klipp, jag har blandade känslor och har bara gråtit och gråtit.
Klumpen i halsen ligger kvar, jag är lyckligast i hela världen samtidigt som jag är så besviken och ledsen. Jag uppfylldes av så många olika känslor att jag visste inte vad jag kände.
För att se klippet klicka på bilden ovan eller [ Klicka HÄR ]

Och om ni helt missade final-programmet i Robinson kan ni som vanligt se det på webben
genom att [
KLICKA HÄR ]


Hur kände ni med allt under finalen?? Skulle vara intressant att höra ännu mer vad ni hade för tankar m allt, upplägg med tävlingar, tysta juryn mm???
/~ ANNA LUNDH

Ni ger mig tårar i ögonen...

2009-05-31 / 18:18:22
Igår på finalen gav tydligen jag många av er tårar i ögonen när jag släppte allt och grät ut av besvikelse när jag förlorade sista tävligen. Nu gör ni samma sak med mig, ger mig tårar i ögonen alltså, fast av glädje. Alltså jag måste bara hylla er tv- tittare som följt Robinson denna säsong och hejjat på mig. Alla ni som kommenterat här i min blogg, min profil på tv4 hemsida, bdb, mail , facebook och kommit fram på stan. Fy f*n va ni är underbara! Blir helt tårögd när jag läser era supersöta kommentarer! Det värmer så mycket. Har gått in och läst många av era bloggar och sett vad fint ni skrivit om mig där. Finner inga ord för hur rörd jag blir. Ni är så underbara!!!! 

Sen att så många är ledsna att ni inte får se mig mer på tv, men hörrni, det här är inget hejdå, jag är ju kvar här! Ni ska få fortsätta ta del av allt som händer nu framöver, har många roliga spännande grejer på gång ;) Jag lämnar er inte, haha :) Sen är det jättekul att få läsa och höra av så många att ni önskar att jag kommer bli en tv-profil även i fortsättningen och synas i tv. Det är jättekul att höra att ni gillade mig så mycket i tv-rutan!!! Hmmm.. ska försöka att inte göra er besvikna ;) Ni är bara så fantastiska..

Har läst igenom era kommentarer nu med funderingar och ska börja skriva ihop en analys om den här finalen och allt runt om kring.. Är det mer saker ni undrar över som gäller just senaste programmet, finalen och deltagarnas relationer till varandra idag så mata på med frågor nu när ni har chansen medan jag skriver ihop mina tankar om allt...
/~ ANNA LUNDH

Sol och bad på Birka spa

2009-05-31 / 12:13:59

Jag skådar ut över havet... underbart vackert

Konstgjord sol ;)

Micha, Jarmo och Pappa ;)

Jarmos fru Carina, jag och plankan-Kerstin bättrar på brännan och dricker iskall dryck ;)

Supergod frukostbuffé på båten och sen glassa på Birkas spa några timmar. Nu sitter vi och kikar lite skvaller på datorn från finalen igår. Ujuj vilka skriverier. Ska ge er min syn på det hela sen när jag har tid att sätta mig ner och skriva ner alla mina tankar när vi kommit i land. Snart ska vi ha Robinsonpanel där journalister och fans ska få ställa massa frågor till oss och efter det blir det lunchbuffé ;) Vilken härlig avkopplande dag såhär efter finalen. Mobilen är avstängd för första gången på väldigt länge..

Skriv gärna någon rad om saker ni undrar över i sista programmet så ska jag ha det i åtanke när jag skriver min analys sen.  Kram på er!
/~ ANNA LUNDH

Bronsmedalj i Robinson

2009-05-31 / 00:12:59
En jättekort uppdate nudå. Vi har riktigt trevligt här på båten, men när vi skulle se Robinsonavsnittet blev det tekniskt fel, så storbilds-tv:n fungerade inte! Hahah! Så vi fick flytta in i konferansrummet och starta upp storbilden där, men missade därmed allt fram till första reklampausen. Så alla vi deltagare, personal och sen birka-turister rusade genom båten för att fort ta oss till en tv. Så får väl ta och se den missade första delen sen istället.

Förresten Jarmo vann Paff-spelturnen här på båten och fick 25 000 kr att skänka till välgörenhet. Han valde skänka det till barncancerfoden. Grattis Jarmo!!!!!!Två kom Lukas och valpen trea, de fick resp 15 000 och 10 000 att skänka till välgörenhet.


Men gu va spännande avsnittet var på slutet fast jag visste precis hur de skulle gå. Satt nära Jarmo så vi slängde hela tiden peppande kommentarer på varandra. Fick tårar i ögonen när jag såg mig själv gråta i slutet, alla känslor kom tillbaka. Det var ju så nära att jag skulle knäppa sista platsen till ö-rådet, men föll på mållinjen. Huhuh. Har verkligen jättemycket att berätta om finalprogrammet, inside, både ris och ros men tar det imorgon. ÄNTLIGEN kan ag berätta ALLT för er utan att vara hemlighetsfull ;) Ellenor vann, grattis tjejen, men jag tyckte Jarmo skulle vinna, helt klart! Men han vann folkets hjärtan iaf :D Nu ska vi mingla vidare :D Jag har fått skriva massa massa autografer och knäppt kort med fans, så himla söta dom är!!! Säger så fina saker så man blir alldeles rörd! Men som jag sa.. nu är det mingeldags!!!!

Tycker ni att rätt överlevare vann?? 
/~ ANNA LUNDH

Ombord på Birka

2009-05-30 / 18:10:35
Ger er lite uppdate från finalkryssningen. Jag och pappa bor i en jättefin hytt med ett stort fönster. Nyss har vi varit och spelat tärning för välgörenhet. Men f*n jag åkte ur rätt snabbt, jag och spel går visst inte ihop =) haha. Men tydligen gick ju spelet i Robinson något bättre eftersom jag är i final ikväll ;) hehe.

Några av deltagarna är redan på lyset fast fartyget inte ens lossat från hamnen. Kommer nog bli galet ikväll. Det är massa fotografer och reportrar här som följer varje steg vi tar. Nu är jag och pappa i hytten och fixar oss lite inför middagen som börjar kl.19. Sen ska vi se på Robinsonfinalen på storbilds-tv.


Pappa, jag, Jarmo, Jarmos fru Carina, Kerstin och Beatrice.

Pappa, Jarmo och Carina


Vi spelar för välgörenhetUndra vem som vinner spel turneringen och får skänka pengar till sin välgörenhetsorganiation. Önskar det hade varit jag. Vem tror ni?

Nu ska jag och pappa leta reda på Jarmos hytt och ta en liten fördrink innan middagen.

Ska bli så gryyymt kul att se finalavsnittet ;) håll tummarna där hemma!!!!!
/~ ANNA LUNDH

Älskade Dalarna!

2009-05-30 / 12:45:29
Jan Norberg! Dalarnas Tidningar. Vilken jättefint reportage du har gjort med min familj hemma i Dalrna medan jag är här borta. Blev jätteglad när jag fick veta det. När jag ser bilderna på mina älsklingar där hemma blir jag nästan tårögd! Jag älskar er så min kära familj! Och nu fick pappa äran att följa mig på finalkryssningen. Stefan, jag längtar så tills premiäråket med plymouthen när jag kommer hem!! Fan va snygg du fått till jänkaren! Jag längtar verkligen efter er alla, familj släkt och vänner, känns att jag varit borta länge nu. Tack för alla fina peppande sms jag fått av alla ni underbara den senastte tiden, betyder så mycket för mig. Jag känner ert stora stöd och det känns underbart!


Läs hela artikeln med min familj hemma i Dalarna genom att  [ Klicka in HÄR ]
/~ ANNA LUNDH

Klicktoppen

2009-05-30 / 03:01:39
Såg jag var med i omröstning i Aftonbladet klick med "de hetaste kändisarna". Oh, man tackar och bockar =) Vilken komplimang! Kanske kunde de dock valt en lite hetare bild på mig än en från träsket där man var riktigt ofräsch och skitigt, heh...

Så nu måste ni ju gå in där och rösta på mig så jag kan putta ner Depp, Skarsgård och Pattinson från tronen!


Klicka ---> HÄR <--- för att komma till omröstingen.
/~ ANNA LUNDH

Inför Robinsonfinalen

2009-05-30 / 01:40:04
Nu var det rätt längesen jag snackade mycket om Robinson på bloggen. Men tror det är dags att uppdatera er nu lite inför finalen imorgon. Idag har ja haft 14 telefonintervjuer om morgondagens program och en radioinspelning. Ja fjorton!! Sick ha? Heltidsjobb bara att prata i telefon ju.

Pappa har kommit hit till Stockholm nu, så jag, han och morbror Ivar har haft myskväll och sett film, snackat och käkat pizza. Rikigt nice! Pappa ska följa med mig på finalen av Robinson imorgon, på kryssningen. Ska bli riktigt kul!

Finalprogrammet imorgon kommer bli riktigt spännande! Tuffa tävlingar och sen röstning, jag minns att jag inte mådde så bra dessa sista dagar. Jag var sjukt sliten i kroppen och längtade bara efter att tiden i Robinson skulle ta slut. I förhandsvisning av programmet kan man se att jag sitter och smaskar i mig en larv. Haha, Nina och Ellenor tyckte jag var så äcklig, men hungern är den bästa kryddan, tror Jarmo håller med om det ;) den larven smakade typ blad, så nu vet ni det och behöver inte testa själva :)


För att se klippet klicka på bilden  ovan eller [ Klicka HÄR ]

Det ska bli så skönt att efter finalen kunna prata ut om allt som handlar om Robinson utan att hemlighålla något. Då är det fritt fram att fråga vad ni vill :)

Det var svårt att förbereda sig/ladda upp inför tävlingar eftersom man aldrig visste vilken typ av tävling det skulle bli och vad man skulle ställa in sig på. I slutet var även mitt humör en riktig berg-och-dahl-bana, jag var så känslig. Jag blev religös och bad om nätterna till högre makter att ge mig styrka för att orka med sluttampen. Varje dag var en kamp, och jag kan lova er att det är helt omöjligt att sätta sig in i hur vi mådde där och då. Lätt att säga "men gu va dom gnäller" eller " jobbigt kan det väl ändå inte vara, kämpa på lite nu" när man själv sitter mätt och belåten hemma med sina nära och kära i en mjuk soffa under en filt och myser med chips.


För att se klippet där jag visar mitt känslosamma jag, klicka på bilden ovan eller [ Klicka HÄR ]

Blir näsan tårögd när jag ser hur jag mådde och minns tillbaka. Jag minns även hur glad jag var när det äntligen var dags för sista tävlingen. Äntligen äntligen var Robinson över. Jag kan säga rätt ut att av oss fyra deltagare som nu är kvar har jag gått den absolut tuffaste vägen i Robinson. Jag bodde i fruktansvärda träsket i flera veckor medan de andra fick tillbringa samma tid på en paradisstrand. Jag säger inte att det gör mig till en bättre överlevare än de andra, för det tycker jag egentligen att Jarmo är, men jag ljuger inte när jag säger att jag gjort det hårdaste Robinson av oss som är kvar. Tiden i träsket var verkligen sjukt påfrestande.

Jag kan tänka mig att vi luktade väldigt illa där på slutet också efter att inte ha tvättat oss på evigheter. Aporna slutade till och med vara rädda för oss, vi luktade väl inte längre läskig människa. De försökte hela tiden sno våran mat och jag var jättearg på dom och såg dom som jobbiga konkurrenter.


För att se klippet om ap-tjuvarna klicka på bilden ovan eller [ Klicka HÄR ]


Sen bjuder jag även på en sista film där jag berättar hur taggad jag är inför finalen.

Se klippet [ HÄR ]


Om ni vill se ännu fler klipp från Robinson är det bara att klicka in [ HÄR ]


Jag tycker verkligen det är jätteroligt med det stora stöd jag får från alla! Ni skulle bara veta hur mycket det betyder för mig =) Hade nästan räknat med att få massa fler negativa och gnälliga kommentarer av anonyma, men icke, bara massa härliga positiva människor som sprider gläde! Och nnu menar inte jag bara kommentarer här i bloggen och på bdb och mail, utan även alla som lämnar kommenarer på min profil på TV4 hemsida.

Jag tycker det är så himla roligt med alla runt om mig som peppar och är helt inne i det här med Robinson.
Tänk farmor, som aldrig petat på en dator och knappt förstått vad internet är kommer hem till oss varje dag nu för att bli uppdaterad över allt nytt som skrivs på nätet. Att min familj är så stolta över mig betyder oändligt mycket. Jag vill göra dom stola och glada. Tydligen var tidningen hem till min familj igår och gjorde ett stort reportage som kom ut i Mora tidningen idag. Min pappa glömde ta me tidningen hit till sthlm och jag hittar det inte på nätet så jag ser fram emot att läsa den tidningen när jag kommer hem till Dalarna igen.

Nu ska jag krypa ner här i sängen och sova så jag är pigg imorgon när det är dags för final.

Vi finalister pryder tydligen Metro idag ;)
snodde en bild på tidningen från Ninas blogg. Vinna eller Försvinna, det är det som gäller imorgon!

 
Sov gott ni underbara!!

Ps. Gulligt av dig Anna Thunman Sköld för du skrivit så fint i TV bloggen om mig.
/~ ANNA LUNDH

Boom Boom Pow

2009-05-29 / 23:58:25
/~ ANNA LUNDH

TÄVLING

2009-05-29 / 15:39:25


Vi kör en snabb tävling här i bloggen för både er tjejer och killar som har bloggar. Det är alltså två personer som vinner, en bikini till en tjej och en pike till en kille. Det enda du behöver göra för att ha chansen att vinna är:

* Skapa ett nytt inlägg i din blogg och kopiera och lägg in bilden ovan.
* Länka till mig
www.annalundh.se och till  www.seglarshoppen.se varifrån kläderna kommer.
* Lämna sedan en kommentar till mig att du är med och tävlar. Glöm inte skriva din mailadress.

Jag lottar fram två vinnare, en tjej och en kille om bara 5 dagar så snabba på =) Kommer sedan presentera vinnarna här i min  blogg, samt kontakta dem via mail, där jag även kommer fråga efter klädstorlek samt adress och även färg på pike t-shirten för vinnarkillen .

LYCKA TILL!!!!


Kika in på SEGLARSHOPPENS hemsida där kläderna kommer från. Finns mycket snyggt där =)Tävlingen avslutad
/~ ANNA LUNDH

Trött trött trött

2009-05-29 / 12:52:55
Försov mig i morse, så missade en plåtning jag skulle på, och jag är fortfarande som en zombie. Pappa kommer ner hit till Stockholm idag, gu va jag saknar honom. Saknar alla där hemma. Det händer så mycket nu så jag är helt slut i huvudet. Har sen jag vaknade haft tre telefonintervjuer och några andra "viktiga" samtal och nu ska jag ha radiointervju. Sen lär det väl bli ännu mer under dagen. Det här börjar kännas liiiite mycket nu, kanske inte låter mycket men det känns så. Längtar tillbaka till Vegas och personerna jag var med där. Känns verkligen som jag skulle behöva ännu mer semester.

Men nu är det bara att ta var dag i sänder. Fullsmäckat schema närmsta veckan. Att känna sig såhär "eftertraktad" är självklart väldigt kul men det börjar bli lite väääl mycket. Mailen är alltid full och det känns som jag inte räcker till och kan svara på allt , och vara med på och göra allt som jag önskar. Sen får jag mail om varför jag inte svarat på deras mail fast de skickat till mig flera gånger tidigare. Men jag hinner bara inte. Orkar inte med alla måsten. Nån sa "det här börjar stiga dig åt huvudet" .....och vet du, du har nog så rätt. Det snurrar gaaaanska mycket i mitt huvud nu. Men var glad att ni får ta del av det, hade ju liksom lika gärna kunnat skita i att blogga om allt som händer i mitt liv :) 

Önskar det kunde finnas fler av  mig så hade jag kunnat åkt på semester och stänga av telefonen.
/~ ANNA LUNDH

Brrrr!!

2009-05-28 / 12:27:08


Nu har jag precis landat och hämtat ut väskan. Ush va tråkigt väder det är i Sverige! Regn och rusk. Telefon började plinga direkt jag gick av planet och jag hade en telefonintervju redan i korridoren ut ur flygplanet.

Sen har jag ringt hem och även pratat me lite vänner medan jag väntade på väskan. Gaaah jag saknar Las Vegas så sjukt mycket redan! Längtar redan tillbaka. Hade en svag ångestklump i magen hela flygresan hem... om jag inte hade haft så otroligt mycket att ta itu med här hemma nu den närmaste tiden hade jag lätt stannat kvar nån vecka till!

Nu sitter jag och funderar vad jag ska göra härnäst, vad som står på schemat här i Stockholm. Jag börjar med en Ramlösa och en banan så får vi se sen....

Vad har ni för er idag??
/~ ANNA LUNDH

Sweden next!!

2009-05-27 / 20:09:47
Nu ar det dags att lamna underbara Las Vegas for den har gangen. Jag och Linnea sitter har och vantar vid gaten. Kommer landa i sverige pa torsdag formiddag och fran och med da ar det fullt os i sthlm varje dag nu runt finalhelgen.

Hors hemma i sverige!!!

Bye Las Vegas!!

/~ ANNA LUNDH

...

2009-05-26 / 09:28:39


It's wonderful here...
/~ ANNA LUNDH

En ny dag gryr

2009-05-25 / 15:51:23


Solen haller antligen pa att ga upp har i Vegas. Har legat vaken manga timmar redan, kan verkligen inte sova. Min somn blev lite rubbad da jag blev vackt flera ganger precis runt 3 tiden inatt av tidningar fran Sverige som glomt bort det dar med tidsskillnad ;) hahah sa sota nar de sen ber om ursakt 1000ggr for vackning mitt i natten. Det skiljer ca 9 timmar sa det var lunchtid i Sverige ungefar vid den tiden. Efter nagra intervjuer stangde av ljudet for att inte vacka min rumskamrat na mer. Fast jag kunde inte somna om fast jag var trott, sa har surfat runt lite pa datorn istallet. Tankte ut och lagga mig vid poolen efter frukost och sova lite dar istallet.

Far sa mkt mail nu sa ni far ursakta att jag inte hinner svara pa alla. Far en hel del erbjudanden ocksa, som tex. alldeles nyss fick jag ett av Blondinbellas pojkvan Nils, men ska fundera lite innan jag bestammer mig. Sen har jag idag fatt mail om att aka pa valgorenhetskryssning nasta helg nar det ar final i Robinson. En spel-kryssning typ dar ettan, tvan och trean far dela pa 50 000kr att skanka till varisn valgorenhetsorganisation. Har ju tranat spela lite har i Vegas nu sa det kanske kan ga bra ;)

Sa vi tar en liten fraga till er lasare nu.

Vilken valgorenhetsorganisation tycker du vinstpengarna ska ga till, och varfor??
/~ ANNA LUNDH

Limo ride and Sapphire

2009-05-25 / 05:01:41
Hoola! Inatt var det verkligen helt galet. Vi akte runt i Vegas och festade i limo. Gaaaalet drag ;) Sen var vi in pa Sapphire, varldens storsta stippklubb. Alex kande saklart agaren sa vi fick privat rundvisning pa hela klubben, vipbord och bara galenskap. Vilken galen kille!! All in night long! Helt sjukt vilken galet kul natt de var! Det mesta som hande inatt far dock stanna har i Vegas ;) haha! Ni skulle anda knappt tro pa det!!!


Idag har vi bara tagit det lugnt och glassat vid poolen och spelat vollyboll i vattnet. Blev aven nagra svalkande pina colada och sex on the beach. Gaaalet vad jag alskar det har stallet!!

Har sa grymt kul med ganget jag ar har med! Galningar ;D Nu ska vi snart ata lite middag, sa far vi se vad kvallen har att erbjuda efter det ;)

Forresten TACK TACK TACK for alla superfina kommentarer ni lamnar har i bloggen!! Blir skitglad av det ni skriver! Ni ar helt underbara kara lasare!!!!!!
/~ ANNA LUNDH

The Top Of The World!

2009-05-24 / 02:56:33
Galet vad jag alskar Vegas! Poolpartyt igar var det coolaste jag varit med om. Vi var pa Palms dar det gigantiska poolomradet var smockat med 100tals ungdomar. De spelades grymt bra musik hela tiden och partynivan var pa topp!

Det var sjukt att bara sitta och titta pa alla manniskor, vissa killar maste ha levt pa anabola hela sitt liv och var verkligen stora som hus! Sick, men inte snyggt tycker jag. Miss Elliot skymtades aven bland alla partymanniskor. Vi sola, bada och drack och bara hade superkul hela dagen. Man borjar fundera ibland varfor man bor kvar i Sverige nar man kan leva sa glassigt som de gor har. 


Pa kvallen at vi middag med grabbarnas foraldrar som nu anlant till Vegas. Sa vi akte till deras hotell Stratosphere "The top of the World" dar tog vi oss en drink och myste och njot av utsikten. Resturangen i toppen av Stratosphere roterar runt byggnaden och ligger ca 300meter ovanfor marken, fatta vilken utsikt! Man ser ut over hela Vegas. Det ar sa otroligt vackert sa man ryser i hela kroppen. Sen kan man aven ga utomhus langst upp pa hotellet och dar blaser man nastan bort. Hahah! Det finns aven en karusell - fritt fall pa toppen. Men akte den inte igar utan far gora det nagon annan dag, haha kanske. Resten av natten spenderade vi pa casinot.

Vi funderar pa att flytta fran Wyndham till Stratosphere for lite omvaxlings skull. Sa min rumskamrat ar och fixar med det just nu :)

Ikvall blir det party party!!
/~ ANNA LUNDH

Robinson program 10/11

2009-05-24 / 02:01:40
Ni blir inte av med mig denna vecka i Robinson heller :)) hehe!

Nu har vi nyss tittat pa Robinson via TV4 hemsida
. Sjukt att man kan sitta sa langt bort fran Sverige och kolla Robinson. Tyckte programmet var riktigt bra, vi skrattade oss genom det. Hahah jag minns att jag var valdigt lattirriterad dar pa slutet! Verkade less pa alla, direkt nagon sa eller gjorde nagot galet blev jag irriterad, haha. Men det var nog alla i det dar stadiet fran eller till, forutom Jarmo. Jag ser ut som ett vandrande skelett och kande mig aven som ett. Hade inte mycket energi kvar i kroppen, och att tavla var sjukt jobbigt.

Jag minns aven att jag blev ganska irriterad pa dig Jarmo, eller inte pa dig personligen utan att du var sa grymt pigg hela tiden och aldrig var hungrig. Det holl a knacka mig psykisk och gjode mig bara annu hungrigare och trottare. Samtidigt kunde jag bara inom mig se dig som den starkaste overlevaren av oss alla! Helt klart, och det gor jag fortfarande! Jag grinade framfor kameran for forsta gangen pa hela min vistelse i Robinson, det tog over en manad, for allt var sa tungt och kroppen skrek efter naring. Jag saknade alla mina nara och kara sa sjukt mycket, men jag tankte aldrig ge upp hur hemskt det an var. Fick min kamrat som sag Robinson me mig nu har i vegas att fa tarar i ogonen nar jag grat ;) sa gullig! Haha

Allt man gjorde denna tid i Robinson gick i slowmotion, och jag kunde knappt tanka klart utan svamlade nar jag pratade och tappade traden hela tiden. Hjarnan och kroppen gick pa lagvarv.

Men det roligaste i programmet var anda nar Ellie vann immunitet och jag och Nina tyckte att Jarmo och Erik fjaskade for henne och vi blev sa avundsjuka pa att de gav henne san uppmarksahet. Hahah! Sen gar vi sjalv och gor precis likadant! Hahaha Nina va holl vi pa me?? Hahah!

Sen tyckte jag det var sjukt laskigt nar Jarmo skadade sig! Det kunde gatt sa illa att han skule fatt lov att avbryta. Men han ar envis den gubben! Vet inte hur manga ganger han skadade sig under Robinson, men manga ganger var det allt! Det var jobbigt att rosta ut Erik men det ar som jag sager jamt, en tavling. Jag och Erik var de sista som var kvar fran parangan som bodde i trasket. Sa nu var jag den enda kvar av alla de som fatt kampat sa manga veckor i trasket, medans de andra laget bott pa paradisstranden. Sista trask-trollet som var kvar i tavlingen.

Efter jag kollat pa programmet nu sms:ade jag hem till Sverige hem till mina foraldrar att ga in pa mitt rum och titta uner kudden. Dar hade jag lagt en sak som de skulle fa se forst efter det har Robinsonavsnittet. Min immunitetsstatyett som jag vann i tavlingen da vi skulle halla andan undervattnet. Och neeej jag har aldig tidigare tavlat i fridykning som vissa tror, daremot kan jag saga att jag har ratt grymma lungor som jag har arvt efter pappa.  Sa vet ni det basta av allt just nu.... Jag ar i FINAL i Robinson 2009! Detta tillsammans med Nina, Jarmo och Ellie! Det trodde ni aldrig va??

Nasta helg ar det final! Sa spannade va :) Da kommer jag befinna mig i Sthlm och se programmet. Ska bli valdigt skoj:)
Sa, arligt, vem tror ni vinner Robinson 2009 nasta helg??
/~ ANNA LUNDH

Poolparty!

2009-05-22 / 19:14:51

Dagarna har gar sjukt fort! Vi glassar vid poolen hela dagarna och sen far ut pa aventyr pa stipen pa kvallarna och natterna. Natten lyses upp i regnbagens alla farger, det ar sa vackert! Inatt nar vi kom hem bestamde vi oss for att ner och simma lite och bubbla i  jacuzzin, blev ikastad i poolen me klader och allt innan jag hann byta om, haha hamnden ar ljuuuv gosse lilla!

Det ar svart att visa vegas genom bilder, det maste upplevas! Det ar sa sjukt stort att man far svindel bara av att titta upp pa de enorma hotellen. Var aven och tittade pa det beromda vattenspelet utanfor Bellagio nyligen. Bara ett vattenspel, varar i typ 15 min kostade tydligen flera miljoner! Inte sa konstigt att man far en liten klump i magen nar man tanker pa alla fattiga manniskor i varlden som svalter ihjal och inte har nagra egna agodelar, jag har sjalv testat det. Och har i Vegas spenderas miljarder till bara lyx och noje. Vilken kontrast va..
Idag ska vi pa poolparty, kommer bli grymt! De andra sover fortfarande men nu ska jag allt fa liv i dom ;) hehe.. Lite bilder fran poolpartyt dyker upp ikvall... Se ya!

/~ ANNA LUNDH

Mmmm

2009-05-22 / 18:43:27
/~ ANNA LUNDH

Roulette

2009-05-20 / 22:05:57

Vi har det helt underbart har! nu ska jag strax ut och lagga mig vid poolen och steka i solen. Igar var vi ute och at sa grymt god mat och spelade roulette! Love Vegas!

Angaende tidningsrubrikerna dar hemma och allt skitsnackande bland deltagarna som ni lasare berattar for mig nu, sa skiter jag fullstandigt i det =) Herregud om vuxna manniskor orkar tjafsa, tjafsa, tjafsa i sina bloggar, sa lat dom halla pa. Jag ar ingen person som tjafsar och hanger upp mig pa massa saker och kastar skit pa folk. Jag har viktigare och roligare saker i mitt liv att lagga energi pa kan jag lova;) Det ar bara sa sjukt omoget att halla pa sa. Orkar inte bry mig om sana personer overhuvudtaget...

Ikvall ska vi festa loss langs stripen tillsammans med en snubbe, vi kallar honom "VIP-snubben", som kan vegas utan och innan. Ska bli grymt skoj, eller vad tror ni??? ;)

Nu ska jag ut till poolen och schteeka!!!
/~ ANNA LUNDH

Schteeek

2009-05-20 / 03:25:16

Glassat hela dan vid poolen, ikvall ska vi ut pa aventyr...

..nu knapper vi forsta ;) va har ni for er da??
/~ ANNA LUNDH

God Morgon =)

2009-05-19 / 17:28:16
Shit va kul att sa manga svarat pa mitt inlagg med fragor till er. Riktigt intressant att se vilka ni ar, ska spana in lite av era bloggar nu strax! Det var ungefar 1/6 av er unika dagliga lasare som svarat hittills! Det ar kul!!! Ska ta och sammanstalla lite statestik over aldrar, tjej/kille osv sen nar jag har tid!

Antar det redan ar eftermiddag hemma i Sverige, men har ar det tidigt pa morgonen. De andra sover fortfarande men jag orkade inte ligga still langre. Vi har skaffat internet till hotellrummet nu men det var sa sjukt segt sa det ar ingen ide att anvanda det. Sa sitter i hotellets datarum nu, har ar uppkopplingen riktigt snabb.

Inatt var det sjukt kul. Men vi segade oss hemma for lange sa det var fullt pa wynn, kon var oandlig! Sa det blev att spela pa maskiner och dricka gratis istallet, men inte mig emot :)

Lite bilder fran igar...

Man kan knappt fatta hur sjukt stort det ar. Trots att vi gick runt i flera timmar sa hann vi bara med att spana in 2 hotell invandigt!!! Blir mer idag :)

stora lejon :)

partyy...


Sen en liten film pa nar jag och Linnea tavlar i "dans".. hahah


En bra start pa Vegas vistelsen. Ska surfa lite till bara sen ska jag upp och fa liv i alla de andra och dra ner till poolen och steka i solen och ata frukt-frukost. Det ar verkligen sjukt varmt ute och klarbla himmel och gassande sol, och vattnet i poolen ar helt ljumet och knappt svalkande, haha men sjukt skont anda  :) Blir nog lite gym och spa idag ocksa!

...hors lite senare!!  //AnnoOo
/~ ANNA LUNDH

Veeeegas =)

2009-05-19 / 08:30:24

Heeej!! Nu ar jag framme i Vegas. Flygresan var sjukt dryg men gick bra :)

Idag har vi forst legat vid poolen fram till eftermiddagen och solat och busat i poolen. Det har varit sjuuukt varmt!!! Sen har vi gatt runt i Vegas och kikat pa the strip. Vi har vart pa bl.a MGM och kollat pa lejon, sen har vi varit pa New York New York och akt berg-och-dahl-bana, sen har vi spelat lite pa banditer. Sen har vi saklart atit jattegod mat ;) |

Vegas ar sa sjukt stort... Nu har vi precis kommit hem och ska softa lite. Snart ska vi till nagot nyoppnat stalle pa hotellet Wynn och festa natten lang.. skriver mer imorrn.. !!

/~ ANNA LUNDH

Min tur att fråga er..

2009-05-17 / 10:30:09
Ni har ställt så himla mycket frågor till mig om Robinson och all möjligt:) så nu är det min tur att ställa några till er. Så undertiden som jag sitter på flyget har jag en liiten frågestund med er om vilka ni läsare är. Känns som det här kan bli intressant. Det är helt okej att  vara anonym, men det är ju lite roligare om ni lämnar uppgifter efter er.. Då kanske jag hittar någon ny favoritblogg;)

Dåså 7 frågor till er:

1.  Är du tjej eller kille?
2. Hur gammal är du?
3. Vilken stad bor du i?
4. Hur hittade du min blogg?
5. Hur ofta (ungefär) kikar du in här?
6. Har vi träffas på riktigt?
7. Vad gillar du mest/minst med min blogg?

'*Sen sätt betyg på bloggen 1-10 där 1 är äckligt dålig och 10 är super-toppenbra =)

Ska bli så spännande att se era svar när jag är framme i vegas! Uppdaterar mer därifrån ;)
Ha det gött tills dess!
/~ ANNA LUNDH

On my way

2009-05-17 / 10:06:08
Sitter nu i bilen påväg ner till Arlanda. Det passade inte tidsmässigt med varken buss, flyg eller tåg ner dit, så min söta mor och familjens vän Roger skjutsar mig istället. 

Nu såg vi första skylten mot arlanda..


Tonight I´m in Vegas baby!
/~ ANNA LUNDH

Min videodagbok dag 31

2009-05-16 / 22:33:34
/~ ANNA LUNDH

Lite om kvällens program..

2009-05-16 / 22:16:02
Första lördagen på väldigt länge som jag satt och såg Robinson tillsammans med familjen. Fröken Lindeberg kom och såg programmet här hemma också;)

Gu va vi skrattade här hemma åt Blommans *Pling pling pling superstar*. En sak som är lite trist att de inte visade i kvällens program, var att när vi var där i geggaträsket och letade musslor så lyckades jag fånga en fisk i gegga-vattnet med bara händerna! Är inte de lite överlevnads-poäng till mig där?? ;D Den grillade vi sedan och smaskade i oss med hull och hår tänkte jag precis skriva. Nej men vi tog verkligen tillvara på allt! Jag och Jarmo åt upp fiskskelettet också.


När jag, Jarmo och Nina förlorade "Pristävlingen"  fick vi ett straff, och hamnade i en grotta. Det var som ett berg som var helt ihåligt, och som låg mitt ute i havet.

Jag ser det mer som att vi vann ett pris än att vi fick ett straff. För att få uppleva en sådan äventyrsgrej, att sova över i en grotta i naturreservat under kontrollerade former finns inte ens med i resekatalogerna. Det var en riktigt häftig upplevelse trots att det var väldigt bökigt där bland de vassa stenarna. Vi såg även en stor orm som ringlade in bland stenarna där vi satt. Den sökte sig troligtvis till värmen av elden och våran kroppsvärme. Vi fick reda på att den ormen var dödligt giftig, och att ingen tidigare överlevt ett bett från den. Lite scary faktiskt.

Jag tyckte det var lite fuskigt sen på tävlingen med pinnen som hoppade upp ur bordet. För Lukas är 15 cm längre än mig, så oavsett om vi hade lika snabb reaktion så nådde han upp längre än mig och kunde grabba tag i den där jag inte nådde. Lukas höll med om att det faktiskt var lite fuskigt. Men egentligen spelade det inte så stor roll, för i det skedet av Robinson kände jag inte så starkt behov av att vinna immunitet.

Alla som var kvar nu tyckte jag väldigt mycket om och gör det fortfarande.Det är jobbigt att rösta ut personer man lärt känna, men såna är spelets regler. Ärligt talat så tänkte vi rösta ut Ellenor om Lukas hade vunnit immunitet. Detta just för att det var jag, Nina, Jarmo och Erik som var allierade och sedan var det Lukas och Ellenor. Vi i min allians hade pratat ihop oss och tänkte gå till slutet tillsammans. Men sedan visste vi att vi skulle få lov börja rösta ut varandra, men att det inte skulle få påverka våran vänskap efter spelet. Och hur har det gått med den saken? Jo vi är riktigt bra vänner även idag ;)

Det var bra det som Lukas sa när vi hade röstat ut honom "Jag kände mig arg, men det var inte på personerna som röstat ut mig, utan det var för att spelet inte gick min väg" Han hade insett det där med att det var en tävling.

Sen fick ni en tjuvtitt på nästa program. Jag sitter och gråter huhu.. men varför får ni se nästa vecka.. Nu är vi bara fem kvar, nu börjar allvaret!
 

Ni som missade kvällens program kan se reprisen imorgon Söndag klockan 11.30 tror jag det är. Eller så kan ni se det på webben helt gratis genom att

/~ ANNA LUNDH

Alldeles strax ROBINSON..

2009-05-16 / 19:32:49

Vi få som är kvar och fightas om seger:

Jag
Blomman
Lukas
Jarmo
Nina
Ellenor

Vem försvinner? =)
/~ ANNA LUNDH

Vegas baby!!!

2009-05-16 / 12:36:20
Okej nu avslöjar jag. Imorgon bär det av till Arlanda! Sen har jag en lång flygresa framför mig över till staterna. Så nu ska ni få följa mig till Las Vegas ;D  staden som aldrig sover...  

Kommer bli så grymt kul!!! Lovar att hålla bloggen väl uppdaterad även där borta ;) Idag har jag mycket att stå i, ska ner på Mora och handla klart det sista sen packa, för packningen har inte gått framåt särskilt mycket. Ikväll är det Robinson kl.20 som vanligt på 4:an, bara 3 program kvar nu! Fast sista halvan av kvällens program kommer att krocka med finalen av Eurovision song contest som börjar klockan 21. Så jag får väl se slutet av Eurovision efter Robinson...

Nu ska jag käka lunch sen ner på stan... hörs lite senare ;)

/~ ANNA LUNDH

Videodagbok dag 29 + cribs

2009-05-16 / 01:12:40
Haha märks att Robinson fick en att inse en del om det liv man levde hemma innan Robinson. Jag bara pratar om hur mycket jag älskar alla;) haha. Svälten tog hårt på oss, jag minns att jag började be till högre makter på kvällarna när jag lagt mig. Jag som aldrig varit direkt troende förut... Minns även att jag kunde ligga med knäppta händer och se på den stjärnklara himlen med de andra deltagarna snarkandes intill och tänka: 
"....vårt dagliga bröd, giv oss idag... okej även fast vi inte får nått bröd eftersom det är lite för mycket begärt, så kan du väl iallafall låta oss få fisk i våra nät... en liten åtminstonde?? "


Sen hittade jag en till kul grej på TV4 hemsida. Och det är detta klipp när Blomman visar runt och beskriver platsen där vi bor på stranden. Det kan va värt att ta en titt på ;)

Imorgon är det dags igen... bara 3 avsnitt av Robinson kvar nu...
/~ ANNA LUNDH

Såå fiiiiint =)

2009-05-15 / 20:36:14

Emilia kom in till mig och gav mig en teckning som föreställer när jag plockar blommor i solen på min resa jag ska göra nu ;) haha.
Sååå söööt hon är min toss ;) 

Har upptäckt igen att jag fortfarande är lite smådålig på det där med att svara på allt ni undrar på mail och i kommentarer ni ställer.

Men ska ta upp två väldigt vanliga frågor jag får på mail just nu.

Hur har du gjort för att få den hårfärg du har? Vilka produkter använder du till håret?
Svar: Den hårfärg jag har nu ligger väldigt nära min naturliga. När jag väl färgar så brukar jag först ha i någon ljusbrun/guld i håret och sedan slinga med ljusa slingor. Till håret använder jag inga speciella produkter, bara vanligt schampoo och balsam. Fast istället för hårspray när jag fixar volym i håret änvänder jag "Dust-it" eller va de heter ;)

Jag ska söka till Robinson, vad har du för tips man ska skriva i sitt brev för att lättare bli antagen? Och om man kommer med vad ska man tänka på då?
Svar: Brevet borde nog vara väldigt personligt. Har tyvärr inte mitt brev kvar. Men tänk ut vad det är för egenskaper du har som gör dig unik och lyft fram dom. Förklara varför de borde ta med dig i Robinson och hur du skulel gått till väga för att vinna. Lite svårt att säga till andra vad man ska skriva eftersom alla peroner som kom med i år verkligen formulerade sig på väldigt olika vis. Men den röda tråden hos oss var nog att vi alla framstod som riktigt envisa och fulla med kämparglöd. 
  om du sedan blir uttagen att vara emd i Robinson så är det viktigaste ÄT UPP DIG FLERA KILO innan! Det felet gjorde jag, att jag inte åt upp mig tillräckligt utan bara nått enstaka kilo. Man rasar otroligt mycket i vikt redan första veckorna. Sen ska du vara beredd på ALLT, det blir aldrig som man tänkt sig =) 

Ska packa lite nu inför resan..

...en sak till "Maria, Gwen & Diva" yes Amos är en schäfer, en gaaammal gubbe numera ;)
    

/~ ANNA LUNDH

Sveriges Radio Dalarna

2009-05-15 / 19:58:32


Idag var det jag, Jonas "Heavy" Stentäpp (känd från bandet Hjalle och Heavy som blev uppmärksammade efter sin medverkan i programmet "På rymmen" )  som nu jobbar på DD och Bodil Ljungberg (som även varit med i "packat och klart") och nu jobbar på SVT, det var vi som var nöjestyckare på Radio Dalarna idag.

Vi skulle diskutera finalen i Eurovision Song Contest och den nya Star Trek-filmen. Haha great, jag som varken sett något av Eurovisoin eller någon av Star Trek-filmerna ;) Hahah så jag har egentligen noll koll på dessa ämnen, så man får "snacka runt det" lite ;) så det gick helt okej ändå :D blev mycket skratt i studion och var riktigt roligt, så jag kommer nog vara med fler gånger.
 
/~ ANNA LUNDH

yeah yeah..

2009-05-15 / 11:42:46
Nyss har TV4 varit här. Och nu har jag även haft en telefonintervju medan jag käka lunch :P Så nu är det dags att åka till Falun för att vara med och snacka i Radio Dalarna, så håll öronen öppna runt 15-16. Sara följer med och vi åker redan nu så jag hinner handla det sista som fattas i resväskan inför söndag ;)


Min lille Amos är snart kändis ;) haha! Han får vara med på allt som görs här hemma för tidningar och tv..

Hörs senare idag!
/~ ANNA LUNDH

Torsdagen avklarad

2009-05-14 / 20:49:07
Återigen en dag jag haft fullt upp :) Nyss åkte fotografen Ann Chi Erikes härifrån med kameraminnet fullt med alla möjliga bilder här hemifrån till "Hemma hos- reportaget". Det var med mig och mina djur, brorsan och pappa, mitt stökiga rum, plymouthen, massa bilder utomhus på våran gård.. ja det blev nog bra ;) Under tiden hon var här hann två till tidningar ringa.. Hualigen haha..

Fick även reda på att min favorit Siri kommer hit imorrn och gör reportage med mig för TV4! Nice! Sen är det en sån himla rolig grej på gång i Juni som jag verkligen ser fram emot!!! Riktigt häftigt, hoppas det blir av! Jag älskar verkligen att man får så mycket nya kontakter hela tiden i olika brancher tack vare att man var med i Robinson. Och den här grejen tror jag verkligen är något för mig! ;)

Nu ska jag ta fram mitt warming vax.. aj aj, men vill man vara fin får man lida pin ;)
/~ ANNA LUNDH

Jarmo du är för rolig!!!

2009-05-14 / 15:26:40
/~ ANNA LUNDH

Four days left..

2009-05-13 / 20:27:09
Gu va jag har fixat mycket nu idag inför helgen. Har planerat in massa grejer som ska göras de närmaste dagarna, och även lite spännande tv-grejer längre fram. Jag har också haft flera telefonintervjuer under dagen. Sen har jag hunnit fräscha upp håret med lite ny färg och slingor också. Nu ska jag plocka undan de värsta på mitt rum innan dom kommer och gör Hemma- hos reportaget imorgon..

Har inte nämnt till någon tidigare men på söndag sticker jag.. flygresan kommer ta väääldigt lång tid...

Här ska jag bo..

/~ ANNA LUNDH

Visst är hon...

2009-05-13 / 18:56:57
... helt underbar!!!
/~ ANNA LUNDH

Nya numret av Glamour..

2009-05-13 / 14:17:16
God middag! Idag har jag varit på Sollerö Skola och gått runt och pratat i alla klasser från åk 1-6 :) Var även med 6års gruppen och lekte på deras idrott. Riktigt kul. När det sedan blev autografskrivning blev det kö genom hela korridoren så det tog sitt lilla tag att skriva till alla kan jag lova :) haha!

Glömde mobilen hemma och såklart hade jag typ 10 missade samtal och ett gäng sms. Nu har jag iallafall de närmaste dagarna fullbokade, vet inte hur jag ska hinna med allt. Men imorgon ska jag först jobba, sen få manikyr, sen kommer det filmas och knäppas kort hemma hos mig i ett "Hemma hos reportage". På fredag kommer först TV4 Gävle hit och sen ska jag åka till Falun och sitta med i studion i Radio Dalarna och snacka. Och mellan allt detta måste jag hinna köpa klart en del grejer och packa inför  helgen.... ge mig en almenacka!

Borde även städa mitt rum som nu ser ut som ett bomb-nedslag om nu det är som dom sa att "hemma-hos" reportaget kommer visas i bland annat inredningstidningar/program. Ja haha men men annars får jag väl helt enkelt visa sanningen om mitt krigs-rum;)

Förresten upptäckte jag att jag nu är med i lång intervju i nya numret av tidningen Glamour. Så spana in det ;)
/~ ANNA LUNDH

Robinson analys program 8

2009-05-13 / 00:39:21
Ni bad om lite mer inside-info om programmen istället för bara en sammanfattning. Så okej vi kör på de så får ni hojta till om det är nått mer ni vill veta om programmet som jag inte tar upp.

Det var under den här tiden som jag och Nina hittade varandra och blev väldigt goda vänner. Vi hängde runt mest hela tiden och skrattade och hade jättekul tillsammans. Vi kände en viss samhörighet då vi var så mycket yngre än de övriga deltagarna. Vi var liksom på samma nivå i livet. De andra var ju alla över 10 år -eller ännu äldre än oss. Jag och Nina diskuterade mycket fram och tillbaka hur vi skulle ta oss långt. Som Nina sa "en pakts livslängd är bara 2-3 öråd sen dyker nya möjligheter upp" man hittar hela tiden nya vägar att gå, det är ju en tävling där man ska ta sig så långt som möjligt. Jag och Nina fick en ide om hur vi skulle gå långt och vilka vi ville ha med oss....
 
Våran vänskap har fortsatt hållt sig stark även här hemma.


Vi två stod sedan närmast Jarmo och Blomman. Sen när Lukas vann immunitet i Robinsontävlingen stod det klart för oss att vi skulle rösta ut Angela. Hon var ett hot i tävlingar och det vore idiotiskt rent taktiskt att inte rösta ut henne då. Dessutom hade hon blivit otroligt tjatig när det gällde mat. Hennes kropp klarade inte svälten längre. Och det gnället var jobbigt att höra när man själv också är grymt hungrig och försökte att inte tänka på det. Det är ett spel där man ska försöka ta sig så långt som möjligt, man måste hela tiden ha huvudet på skaft och tänka smart även om det aldrig är kul att rösta ut någon, fast det är skönare ju färre man blir helt klart...

Men det här var nog ändå höjdpunkten i detta program...

Vi fick åka på lite relax och äta god fisk och frukt och tvätta oss och sova på en madrass emd kudde och täcke. Det var jätteskönt. Men sanningen var den att jag låg vaken nästan hela natten och grämde mig.  För det första så rullade Angela över på min sida så jag nästan ramla ur sängen flera gånger, sen var det så otroligt mycket tankar i mitt huvud om vad alla sagt och hur alla pakter såg ut och kunde förändras, och funderingar kring vad som skulle hända i framtiden. Mycket tankar som snurrade alltså, sen kändes det så konstigt att ligga mjukt så kunde inte sova för den sakens skull heller. Saknade faktiskt min kompis Nina lite också hahah...

Och vet ni en hemlis.. vi fick inte ta med oss någon tvål därifrån men jag skrapade av lite av ytlagret av en tvål, det var inte mycket att skryta med, men jag tog med det hem till stranden till de andra som inte fått följa med oss, för jag tyckte synd om dom. Nina, Ellenor och dom vart riktigt glada:) 

Sen kom den här lögnen om att vi inte hade sparat någon mat till frukost. Men jag och Erik kunde inte hålla oss från att berätta för våra allierade Jarmo och Nina att vi visst hade ätit på morgonen.
Gaaah... sorry men nu är jag dödstrött, haha, måste gå och lägga mig!
Men ni kan ju spana in mina nya videodagböcker från dag 27 och dag 28 samt ett till klipp från när träsktrion sitter och pratar minnen på Relax-ön...
 
Jag har verkligen börjat snacka mer i dagböckerna märker jag. Att få sitta där och prata till dom där hemma var dagens höjdpunkt.. fast det var lite tungt ibland, nära man fällde en liten tår ;)
/~ ANNA LUNDH

Fullt ös...

2009-05-12 / 22:05:48
Gick upp tidigt i morse. Sen har jag jobbat som idrottslärar-vikare hela dagen på en högstadieskola. Så himla roligt med alla ungdomar här i Mora, som verkligen pushar och hejjar på mig i Robinson. Vi hade grymt roligt på lektionerna och körde lekar och sen brännboll ute. I en av klassena döpte sig lagen till "Magkal" och det andra till "Parangan". Kan ni gissa vilka som vann??

Direkt efter jobbet for jag till Falun där Lena på Lust och Fägring gjorde en mini-sommar-fix på mig. Hon färgade och noppade mina bryn och permanentböjde och färgade mina ögonfransar. Tack Lena :D Grymt snyggt resultat! Perfekt nu inför sommaren när man inte har just nå smink i solen ;) Har även med mig en överraskning hem till mamma därifrån;)
Har haft säkert 3-4 telefonintervjuer idag med olika tidningar, börjar kännas helt naturligt nu att de där dolda numren ringer stup i kvart. Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag, känner mig riktigt slut! Får nog bli en rätt tidig kväll för mig.

Men nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag ge er en analys av förra Robinsonprogrammet =) låter de bra??
/~ ANNA LUNDH

Film från när vi spelade...

2009-05-11 / 23:40:40
Human table football

 i Ramkvilla igår! Vårat lag var grymma målgörare om jag får säga det själv ;)Jarmo jag och Messi.Först filmade Nina oss,
hahaha sen vet jag inte riktigt vad Kerstin och Mika sysslar med där i slutet på filmen när de filmar oss..
;)
/~ ANNA LUNDH

Jag och tåg...

2009-05-11 / 17:57:50
Jag förstår inte hur jag lyckas att alltid nästan missa tåg som jag ska med. Men det gäller bara tåg, allt annat är jag jämt i tid till..

Jag kom till centralen 30 min innan mitt tåg skulle gå bara för att ha lite marginal. Men på något vis lyckas jag ändå agera stor tidsoptimist och går runt och dagdrömmer i väntan på tåget. Ser helt plötsligt på klockan att mitt tåg avgår om en minut! Gaaaah vart tog tiden vägen? Jag springer allt jag kan med smärta dunkandes från min lårkaka. Massa människor är i vägen hela tiden och när jag kommer ut bland tågen hör jag någon blåser i en visselpipa för avgång. "F*******N" hör jag mig själv säga precis när jag tappar min ballerinasko och tvingas stanna. Jag ser konduktören kliver in i tåget och jag springer allt jag kan och kommer precis fram innan dörren stängs bakom honom.

Nu sitter jag här på tåget och har ännu mer ont i mitt lår än innan. Huhu. Men jag hann med iallafall :D Skööönt! Direkt-tåg är det också så jag slipper byta i Borlänge ;) Nu ska jag kolla bak i mina inlägg och svara på era kommentarer..
/~ ANNA LUNDH

Mer bilder från helgen i Ramkvilla

2009-05-11 / 14:33:39
LÖRDAG
Efter en god frukost begav vi oss iväg för att spela golf. Erik "Blomman" jobbar som golfinstruktör och tog tillfället i akt att försöka lära oss lite ;) Hela Ramkvilla hade samlats och vi fick skriva en hel del autgrafer och knäppa kort. Nästan alla i Ramkvilla läser tydligen min blogg så hälsar väl till er här att det var superkul att träffa er alla! Ni är fantastiska människor!


Så mellan allt autografskrivande visade Blomman lite roliga golfslag, bl.a. sittande haha.. Fast man själv hann inte med så mycket golfslag innan det åter stod ett gäng söta barn som ville ha autografer...


Sen fick jag en egen caddy, Evelina hette hon ;) världens bästa caddy om jag får säga det själv;) Ramkvilla hade verkligen ordnat en riktigt bra golftur åt oss, vi fick en varsin "goodie-bag" och champagne i vätskepausen ;)Ja var en riktig hejjare på golf -eller inte!!


Hehehe, men kul var det!!
Sen fick vi skjuts av Ramkvillaborna bort till stället där vi skulle ha mångkamp- Expedition Raminson!
Tror dock inte vårat lag vann men jäklars va skoj vi hade!!!!

Efter mångkampen åkte vi till wärdshuset och åt en underbar 3 rätters middag och såg Robinson på tv. (Mer om programmet kommer sen) sedan festades det och pladdrades och hölls tal i många timmar. Sen blev det båttur till nästa station -bad och bastu.


Det står förresten i tidningsrubriker idag att deltagare höll på drunka när en båt nästan sjönk. BULLSHIT! Så illa var det verkligen inte hahaha.. höna av en fjäder är allt jag säger, fattar inte vem av oss som gått ut med det ?? Tydligen någon som söker uppmärksamhet..

Tycker det är trist att när hela Ramkvilla by och Blomman anordnat en sån fantastisk helg för oss så är det enda som kommer ut i tidningarna skandaler, fylla och nästan drunkningsolyckor. Herregud hur vissa håller på i den här gruppen!!

Hur som helst, jag blev trött väldigt tidigt och for hem tillsammans med Kerstin på ett fyrhjulingflak. Så det blev varken bastu eller badtunna för våran del :) Men somnade nöjd efter en väldigt rolig dag!! Tack alla ni som anordnat och ställt upp denna dag!
SÖNDAG


Jarmo hade lite morgongymnastik med mig, Nina och Sofia hahaha.. Sen åt vi god frukost med de andra. Det bloggades för fullt av finest-bloggarna. Sen var det dags för den omtalade Human table football! Ni vet såntdär fotbollspel när gubbarna sitter fast på en lång rad brevid varandra. Detta gjorde vi, hahah så vi satt fast i selar som gick tvärs över plan innanför sargen. Jag var med Jarmo, Messi och en Ramkvillabo. Jäklar va grymma vi var!!!

När jag kommer hem till Mora och har en annan dator ska jag slänga in film från matchen så ska ni få se när vi spelade!!

Fast först ett tiotal autografer...


Gryyyyyyyyyyymt kul! Fast vi vart lite väl inne i spelet så det blev mer rugby ;D haha och jag blev sparkad på låret så fick mig en lårkaka. Ajaj..

På väge hem stannade vi som jag sa förut till vid Ronny och Ragge-kiosken och jag köpte mig en "Raggarballe med svängdörr" tänk att dom fanns kvar på menyn ;) gött!! Jag kan inte förstå varför de andra inte tyckte detta var lika fränt och kul som jag ;D hahaha...Men är man raggare så är man..

Ja sen blev de hemfärd, och jag är nu i Stockholm, så jag är väl inte riktigt hemma ännu. Åker till Mora om några timmar men innan dess ska jag ner på stan och shoppa lite ;)

Säger åter igen ett stort TACK Erik "Blomman" och Ramkvilla för allt ni ordnat denna helg! Jag hade verkligen skitkul!!
/~ ANNA LUNDH

Vinnaren heter Isabelle!

2009-05-11 / 11:09:50


Här är vinnaren i TÄVLINGEN jag startade i slutet av April och avslutades nu i natt.

GRATTIS Isabelle! Du kommer snart få priset i din brevlåda ;)


/~ ANNA LUNDH

Lååång bilfärd...

2009-05-10 / 22:18:33


Var dödstrött hela resan hem. Nina smygfotade när jag sov. Vilken helg alltså, haha, alla intryck, allt snack och så mycket chockerande saker som hände som får stanna där nere. Ujujuj är inte van vid det här tempot hemma i mitt kära Dalarna.
På vägen hem stannade vi till och fikade på Donken. Så himla roligt vad folk tittade, putta på  varann, hörde våra namn sägas och massa tisslade och tasslade när de såg både mig Nina och Jarmo klampa in där. Helt otroligt vad ett tv-program kan göra. Frän känsla! Efter en lång bilresa på många timmar mellalandar jag i Stockholm inatt. Smärtan i låret blir bara värre och värre, kan knappt gå på benet längre. Borde skaffa mig en käpp om jag stappla runt i stan innan jag tar tåget hem till Mora. Har ju en del grejer jag måste inhandla.

Ska borsta tänderna nu sen krypa ner i sängen så får vi se om jag orkar med mer dator eller om jag slocknar direkt. Lovar er iallafall en utförligare beskrivning om helgen med fler bilder och även film, och en analys av senaste Robinsonprogrammet. Allt kommer inom kort....

En lite lustig sak jag måste tillägga är att de få negativa kommentarerna (de som inte riktigt insett att Robinson var en tävling, ett spel en lek) som jag får är nästan alla "anonyma", haha vad konstigt =) någon som inte törs stå för sin åsikt? och kollar man sedan ip-adressen så verkar det som samma människa suttit och kommenterat flera flera gånger och även hållt med "sig själv" för att det ska se ut som fler tycker likadant... hahah  =) lite gulligt du lägger ner så mkt energi på mig;)

Sov sött underbarlingar^^

/~ ANNA LUNDH

Human table football :)

2009-05-10 / 14:46:32

Jag och mina underbara vänner Nina och Jarmo.

Skrev massa autografer idag igen ;)

Human table football

Det blev mer som rugby  haha, riktigt tuffa tag
... som slutade i en rejäl lårkaka för min del..

Det har varit en superkul helg. Men det finns en person bland oss som sjunkit väldigt lågt i mina ögon nu efter vad jag sett den här helgen. Att gå på en av mina nära vänner med hårda personangrepp och personlig kränkning är inte okej! Robinson var en tävling - ett spel, det är över nu, inse det..

Har massa fler bilder, och även film, men lägger upp mycket mer om helgen sen;) Nu ska vi åka hem, men ska först stanna till vid "Ronny och Ragge- kiosken" och fråga efter en "Raggarballe med svängdörr...

TACK RAMKVILLA för en fantastisk helg!!! Ni är underbara!
/~ ANNA LUNDH

Den som sig i leken ger, den får leken tåla...

2009-05-10 / 03:05:44
Nu är jag hemma efter kvällens partaj. Det blev även en lång båttur mitt i natten i det svarta vattnet. Jisses va kallt det var! Jag ch några till åkte hem lite tidigare (på ett flak efter en fyrhjuling) än de andra för vi var så trötta, så jag missade bastubad och tunna. Tur var kanske de. Haha, galet vilket gäng det här är, man slutar aldrig att förvånas. Antar vissa är kvar och festar där borta i bastun än. Men nu ska jag sova för imorrn händer det mer grejer här i Ramkvilla! Ska bli skoj!  ;)
 
Men innan jag somnar...


Kära träsk-syster. Jag hyser inget agg mot dig trots det du gått ut och sagt i tidningarna om mig :) Vi la tillsammans upp spelbrickan på bordet. Vi startade som 18 deltagare. Vi visste alla vad vi gav oss in i. Det finns bara en vinnare i denna lek. Din tid var tyvärr ute idag, inge mer tjafs om den saken. Du är gammal nog att förstå att detta bara var ett spel, som inte borde fortsätta här på hemmaplan.
 
Jag gillade dig men vi var trötta på ditt ständiga tjat om mat. Din kropp hade fått nog därute och klarade inte längre svälten på samma sätt som förut. Dessutom får du se som en komplimang att du även var ett hot i tävlingarna då du var stor och stark som en man:) Man kan ju liksom inte låta någon vara kvar i detta spel och hjälpa någon annan till final bara för att "vara snäll". Det var inte det den här tävlingen gick ut på, utan den går enbart ut på att vinna och det tänker jag fortsätta att sträva efter. Jag åkte inte ner till Robinson för att skaffa vänner, jag åkte ner för att vinna. Alla vänskapsband man sedan skapade är bara ett stort plus i kanten, men de är som sagt inte det som tävlingen går ut på...

Vi är nu bara sex personer kvar som tampas om segern.....
/~ ANNA LUNDH

Efter kvällens program...

2009-05-09 / 22:20:55
Nuså har vi sett kvällens avsnitt tillsammans, hela Robinsongänget tillsammans med alla Ramkvillaborna.

Shit va folk skrattade och tjoade under programmet. Okej för er tittare kanske det inte var det roligaste av alla Robinsonprogrammen men för oss som var samlade kunde det inte bli annat än massa skratt... 
 
hhaha rolig bild på min och Nina :) Ni skulle bara veta vilken vänskap vi byggde upp där på stranden. Det sticker hårt i mångas ögon att vi som yngsta deltagare styrde över det mesta på stranden...

Nu ska vi hela Ramkvilla bada bastu, bada och njuta av varandras sällskap....

Trots att jag höll ett tal på wärdshuset inför alla Ramkvillabor att detta var en LEK ett spel i Robinson så verkar inte alla ha insett det än.. men det får stå för dom. Det gäller bara att vinna eller försvinna......sen får ni tycka vad ni vill...

...och tyck gärna till ;) kommer svara på alla era funderingar...
/~ ANNA LUNDH

Golf och Expediion Raminson

2009-05-09 / 18:53:54

gänget

blir plåtade av typ hela ramkvilla som var på plats

jag var ett riktigt golfproffs.. hmm hahahah..


Fler bilder från golfen och mångkampen kommer sen, nu ska vi iväg på 3 rätters middag och sen se Robinson  ;)
Håll tummarna för mig ikväll!!!
/~ ANNA LUNDH

Cirkus-lunchen avklarad

2009-05-09 / 13:51:12
Wärdshuset i Ramkvilla rekomenderar jag starkt för er som vill äta på ett mysigt ställe med grym utsikt och fantastisk mat! Våran lunch med alla deltagarna (utom 3 skåningar) vände upp och ner på hela Ramkvilla wärdshus  ;) oojoj vilka news vi fick höra, vi fick lov att ut och ta en andpaus ;) hahah.


Dags för lunch...

Fler deltagare droppade in..


Delicious

=)

Regenterna av Robinson 09 ;) haha.. och med det menar vi...


Nu ska vi fara vidare och spela golf...Sen tävla i Expedition Raminson.. Wish me luck...
/~ ANNA LUNDH

..snabbis

2009-05-09 / 11:24:59
Inatt bodde vi hos Blomman, men nu har vi checkat in på Ramkvilla hotell. Någonting har läckt i min väska, så alla kläder är helt blåfläckiga!!!!! Gaaah!!! Min sponsorjacka och allt.. FAN! Va typiskt mig med sån otur! Vi fick tag på en tvättmaskin så hoppas fläckarna försvinner. Jag har lånat ett par byxor av Blomman och sen får man ta va man har nu inför alla tävlingar idag. Nu måste vi skynda oss för nu ska vi på lunch på wärdshust....
/~ ANNA LUNDH

Robinson- Jarmo gästbloggar

2009-05-09 / 02:11:20

Hej Jarmo här! Jag tycke det var skitkul att Billing ollade Lindas käpp. Jag är rätt barnslig hehe. Sen vill jag hälsa vill Annas föräldrar hemma  i Gesunda att dom gjort ett helvetes bra jobb med kvinnan i fråga. Och sen hälsar vi hela norrland och Finland härifrån Ramkvilla i Småland. Dom flesta tror det blir en bråkig helg här med konflikter ovh sånt, men det tror inte jag! Jag tror enbart de kommer bli en trevlig helg och Ramkvilla byborna kommer hurra åt oss när vi åker. Sen en extra rad till Annas farsa, ta en riktig jävla rökare för mig också, och sen hejjar du på mig istället för Anna den fjanen!

Puss och kram till Annas bröder som jag skrivit med på datorn, jag trodde jag skrev med lillbrorsan men det var visst storbrorsan. Men puss på er. Tack för att jag fick vara med i Annas blogg nu ikväll! Det har få förunnat!

//Jarmo Heinonen
/~ ANNA LUNDH

Nu är vi framme!!

2009-05-09 / 02:10:51

Känner ni igen den här kiosken?Kanske Gry Forsell känner igen den??;)
Min lillebror och raggarna där hemma lär garanterat veta svaret;)
Det var här Ronny och Ragge spelades in;) Vilket kulturminne detta hus är ;) bara 2 mil från Blommans hus.
Nina, Blomman, Jarmo och jag!!!!

Det blev riktigt hjärtligt kramkalas när vi kom fram till Ramkvilla! Erik "Blomman", Jarmo och Jarmos fru Carina väntade oss med god hemlagad pizza!! Så mycket roligt att prata om. Oj vad vi har skrattat åt alla galna minnen!!!! Älskar verkligen dessa personer!!

Nu pågår pilkastning för fullt... och nu har jag en person här som vill gästblogga lite... ;) så varsågod här kommer..
/~ ANNA LUNDH

Nu är vi påväg!!

2009-05-08 / 19:33:55
ROADTRIP!!!

Småland och Ramkvilla here we come!!!
Är väl framme om om typ 4 timmar....
Ska bli så grymt kul att träffa Blomman och Jarmo!! Underbarlingar!!

Robinson- NINA !!!!


MESSI!


SOFIAAAA!!


..... och JAG!!Lalalaa haha fan va kul vi har!!! Det sjungs och tjoas rejält i bilen och vi dricker skumperii skumperaaa!! Hahaha!!

Nyss åkte vi förbi en sjuk grej, det satt en gammal man med långt skägg uppe i ett träd!! Hahaha!! Han bara satt där högt uppe i trädet och klamrade sig fast.....va gjorde han där liksom?

Och just nu dunkar denna låt ur högtalarna... första gången jag hör den faktiskt...
Nu bollar jag över datorn till Nina så får hon blogga lite!!

Jag återkommer igen om några mil ;) haha
/~ ANNA LUNDH

Anna as a tatto

2009-05-08 / 14:57:13
Bland alla fans-mail jag får så är det vissa som sticker vissa ut lite extra. Fick ett gulligt från en kille idag som berättade att han nu hade mig på sin arm och skickade dessa bilder ;)

Riktigt nice va!!!? ;D
/~ ANNA LUNDH

improveme.se

2009-05-08 / 12:07:29
msn startsida hittade jag idag intervjun som improveme.se gjorde med mig nyligen.


För att läsa hela intervjun där jag bl.a avslöjar mitt bästa skönhetstips, klicka på bilden ovan eller [ Klicka HÄR ]
/~ ANNA LUNDH

Utfrysning och skitsnack

2009-05-08 / 11:04:54
Mötet igår gick finfint! Efter det tog jag tunnelbanan direkt hem till min morbror Ivar och hoppade över allt galej ute i Stockholm stad för jag var så himla trött. Det ringde sen en frilansare för skvallertidningarna och ställde lite knasiga frågor, haha knasiga frågor-knasiga svar ;) Sen ringde även två andra tidningar och det blev lååånga samtal. Blev en väldigt tidig kväll och en lång sovmorgon idag.

Såhär ser Erik "Blommans" schema ut för Robinsonträffen i helgen i Ramkvilla i Småland:

Lördag 9 maj
11.00 - 12.00 Incheckning ramkvilla hotell
12.00 - 13.30 Lunch
13.30 - 16.00 Robinson Open ( 7 hål Scramble, lagtävling)
16.00 - 16.30 Fika
16.30 - 18.00 Expedition Raminson
18.30 - 20.00 Middag
20.00 - 21.30 Robinson
22.30 - Efterfest med bastu & tunna

Söndag 10 maj
08.00 - 10.00 Frukost
11.00 - 12.00 Human Table Football (Världens ballaste spel)
12.00 - 13.00 Avslutning lunch

Fast jag, Nina och Jarmo åker ner till Blomman redan ikväll för att umgås lite extra. Medans flera av andra deltagarna åker till Christian för partaja loss hemma hos honom.

Alltså skitsnacket hos vissa av deltagara har börjat nå orimliga gränser. Att smutskasta varandra så hårt pågrund av en tävling, en LEK är inte okej. Vad är det för fel på vissa? Ni är vuxna människor men beter er knappast som de. Till och med jag som var yngst bland deltagarna har släppt allt som hände där borta och ser det som en lek. Likaså Nina och Valpen som var yngst efter mig har också släppt allt. Det borde ju liksom vara tvärt om att det är de vuxna som har lättare att skilja på lek och verklighet, men tydligen inte. Har fått höra om både det ena och det andra nu de senaste dagarna från både deltagare och tidningar om vad som sägs i gruppen. Och det är då deltagare som folket tror sååå himla gott om. Hur kan ni säga såna saker om varandra? Att det var svek och sånt i Robinson är en helt annan sak, där gällde det att vinna och vara egoistisk, det var ett spel som jag förklarade i förra inlägget. MEN utfrysning och skitsnack hör inte hemma i min värld här hemma. Som tur är, är vi fortfarande några som försöker hålla oss utanför allt det där skitsnacket, och några av dom ska jag träffa senare idag:)

Och så en fråga till er kära läsare, ska bli kul att se vem av er som har rätt :) Vem tror i ryker i Robinson imorgon? Och varför?
/~ ANNA LUNDH

Möte med Café

2009-05-07 / 11:26:19
Tja underbarlingar! Fan va härligt med era positiva kommentarer! Ni är verkligen hur grymma sm helst! Många av er skrev verkligen tänkvärda saker ang. mitt förra inlägg. Ni frågade var jag fått kritiken jag skrev om, och det är dels i ett forum jag ramlade in på och sen några anonyma kommentarer jag inte ens publicerat eftersom de innehöll så mycke annan skit och påhopp så tänker inte ens ge dom den uppmärksamheten att lägg ut det i bloggen om de inte ens törs stå för vad de skrivit utan är helt anonyma. Vill man uttryck sig på det sättet till mig kan man åtminstonde stå för sina åksikter och lämna en mail, då lovar jag att publicera kommentaren. 
Som jag skrev igår ska jag träffa tidningen Café idag för ett litet möte. Så för ett tag sen skjutsade lillebror in mig till stationen, och nu sitter jag på tåget ner till Stockholm. Imorgon åker jag sedan vidare till Ramkvilla i Småland där det är Robinson-träff hela helgen som Blomman anordnat.

Pratade med några av de andra robinson-deltagarna på telefon igår, och ojojoj säger jag bara. Folk hatar verkligen varandra i gruppen! Det är galet vilka intriger som uppstått mellan deltagarna nu efter Robinson dragit igång på TV. Seriöst, Robinson var en tävling, ett spel, en LEK! Tråkigt inte att vissa inte förstått det så utan tar allt jättepersonligt och så hårt så det måste bli bråk. Jag skiter väl fullständigt nu i vad de andra deltagarna sagt och gjort bakom min rygg då, det som hände där är det förflutna, nu är vi hemma igen. När jag for till Robinson hade jag inställning att jag åkte inte dit för att skaffa nya vänner, utan jag åkte dit för att vinna, spela ett spel, ha pokerface och försöka göra ALLT för att stå ensam kvar på slutet. Man beter ju sig liksom inte riktigt som i verkliga livet. Menar, spelar jag fia med knúff med familjen hemma så ger ju inte jag pappa några exra tärningsslag för att vara snäll. Nej för fan, jag ska vinna och knuffar gärna bort hans spelpjäser även fast jag tycker om honom. När vi sedan spelat klart är vi ändå vänner, för vi båda vet att vi varit med i ett spel, en tävling. Precis som i Robinson. Har ni spelat kortspelet "bluff-stopp" nån gång? Lite samma princip faktiskt...

Alltså, delagare hatar nu varandra och kallar varandra för hemska svikare, men hallå hur gamla är vi? =) haha. Intrigerna nu efter Robinson är ju nästan en dokusåpa i sig, skulle nog sälja till och med bättre än själva Robinson..hahaha! Ska bli väldigt intressant att se vad som händer på Robinsonträffen när alla träffas igen och får lite alkohol i sig.

Hur ser ni på det här med "svikare" i Robinson? Pakter och spel? Får man göra lite fulingar på vägen för att försöka vinna?
/~ ANNA LUNDH

Nej till utvik i Slitz

2009-05-06 / 13:05:44


[ Läs hela intervjun, Klicka HÄR ]

Läs intervjun först så ni vet lite vad det handlar om... Alltså jag har ingenting emot herrtidningar eller andra tjejer som viker ut sig i dom, utan brukar själv läsa vissa ibland. Imorgon ska jag åka ner till Stockholm för att träffa tidningen Café, en mycket bra tidning om jag får säga det själv. Fast vi ska bara ha ett litet möte och se om vi ska göra något intressant framöver. Slitz har frågat mig om jag kan tänka mig vara med bland deras "Sveriges 100 sexigaste kvinnor". Det såg jag som en komplimang och tackade ja och sa att jag gärna ställde upp på reportage och de fick isåfall använda någon bild från Robinson eller annan bild på mig. Men att jag inte ville knäppa utvikningsbilder där jag stod och posera sexigt, drog ner lite på troskanten med plutande läppar i bikini. Då blev de rätt förvånade. Det är bara det jag sagt. Så där är vi nu.

Att jag sen fått kritik i många mail för detta kan jag inte förstå. "Du missar din chans att bli stor", "Dubbelmoral" mm. Det är väl upp till mig om jag inte vill vika ut mig. "Jamen du har ju gjort badmode reportage för Aftonbladet-Klick?" Ja, men det är en annan typ av bilder och en helt annan typ av tidning. Allt handlar om vad bilderna vill förmedla tycker jag. Jag kan knäppa bilder i bikini, jag skäms inte utan är nöjd över min kropp. Svenska folket har ju ändå sett mig i bikini i Robinson, men det är inte det de handlar om. Utan helt för vilket syfte bilderna tas och vad de vill uttrycka. Speciellt viktigt är det att tänka på det när det handlar om lättklädda bilder. Tyck att jag är töntig och säger emot mig själv, men det är såhär jag känner och tycker och står för det.

Finest -TV har ju visst också fått nys om att jag inte var så sugen på utvik, troligtvis genom Angela, men missuppfattat vilken tidning det handlar om..

Seriöst, jag bestämmer väl själv vad jag vill va med i för tidningar utan att det ska bli västa grejen och få kritik för det:) Vet att många unga tjejer drömmer om att platsa i Slitz och ber om att få vika ut sig där. Men jag får inte ut någonting av att göra det. Jag tycker dessutom man kan vara precis lika (kanske till och med mer) sexig när man har läckra kläder på sig, istället för bara ett par trosor. Jag kan som jag sa lätt tänka mig att göra en seriös intervju med dom men känner bara inte för att posera utmanande i minimal bikini eller ännu naknare. Så sorry boys, den enda som kommer få se mig toppless är den kille som lyckas vinna mitt hjärta :) Thats it, sen skiter jag i vad folk tycker om den saken:)
/~ ANNA LUNDH

Brevbäraren vet visst var jag bor...

2009-05-06 / 11:12:59

Gulligt beundrarbrev som låg i brevlådan i morse ;)


Nyss var även några från gymnasiet här för att göra en intervju om mig till sin skoltidning ;) ska bli kul att få ett exemplar sen av den tidningen. Sen har även radio ringt för en grej:) Men nu ska jag och mamma äta en rejäl portion gröt var och massa ägg på balkongen :) Solen strålar underbart ute!
/~ ANNA LUNDH

Robinsonskvaller på Kaffestugan

2009-05-05 / 20:27:27

Jag, Emma och Birgitta fika på Kaffestugan idag. Vi fick även sällskap av en journalist som tog del av vårat skvaller :) hahaha.. Så lite vad som sades på fikat kan ni läsa i morgondagens tidning, ja eller här på webben...


[ För att läsa mer från fika-skvallret.. Klicka på bilden eller Klicka HÄR ]


Efter fikat gick jag till gymmet T.O.K.A som sponsrar mig numera. Där körde jag ett hårt T-BOX pass som Pamela höll i. Jäklar vilket "GO" det är i den bruden! Under passet får hon en att skrika, hoppa och stampa hårt i golvet, boxa och sparka med all sin kraft, och verkligen ta ut sig till max. Om man bär på de minsta aggressioner innan får man garanterat utlopp för dessa, och efter passet är man helt slut och blir alldeles lugn och harmonisk i kroppen och sinnet. Tänkte springa lite på löpbandet efteråt, men var så slut bara efter några minuter så jag pilade in i omklädningsrumemt istället och kastade in handuken för idag ;)

Har varit jättekass på att svara på alla frågor ni ställer så nu har jag iaf börjat svara på era kommentarer och frågor i kommentarsfältet. Bättre än inget alls iaf. Tycker ni det låter okej?? =)


Ha en mysig kväll ;)

/~ ANNA LUNDH

Dags att sätta igång

2009-05-05 / 12:55:31
Nu har jag och min lillebrors flickvän Ia dragit igång med träning! Hon cyklade, jag sprang. Hur går det för er då? Satt igång nu?
Typ en månad kvar till Summer 2009!

Vi kämpade på till Mångberg där vi tog lite vätskepaus ;)

...hittade grod-ägg

... och klättra runt lite
Tack Ia för ett busigt pass ;) snart dags igen!


Ni hade rätt igår med vem det var jag träffade på min middagsdejt. Det var Robinson-Birgitta Åberg :) Vilken frän kvinna de var! Nu strax ska jag och hon åka in till Mora till nått café och möta upp Robinson- Emma Lundberg (var med 2005) från Mora för en fika. Det är verkligen jättekul att ha någon att snacka Robinson med (förutom de andra deltagarna jag var där med) men som vet exakt vad det är man pratar om, och känner igen känslorna och allt som händer nu efter :)

Hör lite senare...
/~ ANNA LUNDH

Lek på bilen..

2009-05-05 / 03:14:23

Jag testar lite nya trix uppe på bilen medan Erika kör den på två hjul...


...det blåste dock rätt mycket, så var nära att ramla av flera gånger :P

/~ ANNA LUNDH

Min middags"dejt"...haha

2009-05-05 / 02:12:19
Vilken grym kväll det har varit! Var på middag och det blev massa massa pladder och skratt. Blev kvar fram till midnatt för vi hade så himla mycket att prata om och tankar att bolla med trots vår stora åldersskillnad, men vi har enormt mycket gemensamt. Vilken underbar person jag nu lärt känna! Denna kvinna har gjort sig ihågkommen med repliken "Kvinnor kan, vi ska visa att kvinnor kan" och genom att ständigt sjunga "Ta mig till havet och gör mig till Kung"  Vi har båda den saken gemensamt, att vi inte kan sjunga nån av oss ;D hahah! Hon var iaf med i Robinson år 1998 och kom 2:a då Alexandra Zassi vann. Sedan var hon även med i Robinson år 2003 då Robinson-veteraner fick chans till revanch.

Så ni må tro vi hade otroligt mycket att prata om. Tur vi bor bara några kilometer från varandra ;) Vi ska btw fika på stan imorrn också då vi kände att tiden inte riktigt räckte till idag. Så det ska bli skoj ;) Såå...Kan ni lista ut vem det är? ;)
/~ ANNA LUNDH

Svar på några av era frågor..

2009-05-04 / 13:35:03
God morgon!! Blev för ett litet tag sedan väckt av ett telefonsamtal från en person ni troligtvis sett på tv. Vi bestämde oss för att ha en "dejt" ikväll och äta middag. Mmm kommer bli spännande! Så vem min middagsdejt  är får ni veta senare i kväll ;)

Tänkte svara lite på era frågor nu ;) Så vi börjar väl vid förra programmet av Robinson. Så här kommer lite blandade frågor:


 "Vad gjorde Rafael vid ö-rådet?"
- Såhär var det. Efter sammanslagningen så fick personerna som åkte ur Robinson stanna på en resort. De som åkte ur innan sammanslagningen (och även Christian) fick flyga tillbaka till Sverige direkt efter de röstats ut. Rafael var alltså kvar i Filippinerna hela tiden ut. I Amerikanska Survivor, USA:s motsvarighet på Robinson, får alltid de som röstats ut sitta med på ö-råden och vara åskådare. Dessa åskådare har sedan i slutet fått rösta på den som de tycker är mest värdig som vinnare. TV4 har tagit efter denna grej, vilket ger ö-råden extra krydda tycker jag :) men om "åskådare" som Rafael kommer få ha någon mer inverkan i programmet än sitta med vid ö-råden kan jag inte avslöja :) Men han var alltså ingen ersättare till Christian.

"Varför röstade ni ut Ranjit och inte Lukas? Ansåg ni att Ranjit var ett större hot?"
- Det var ju dom det stod mellan vem som skulle ryka, så båda stod pyrt till. Varför vi valde Ranjit minns jag inte riktigt, kan ha varit för att han var den man hade minst kontakt med just då. Sen var han ju ett starkt hot när han visade upp hur stark han var i tävlingen med att sträcka upp armen.

"Hur känns det i efterhand när ni ser hur ni fryste ut Lukas och Ranjit? Inser du inte hur illa ni betedde er?"
och
"Ranjit och Lukas hävdar ju att de blev utfrysta eller rent av "mobbade" av den starka gruppen. Nina menar däremot att de själva drog sig undan och vägrade umgås med er. Hur tyckte du som inte är lika indragen i konflikten att det var?"
- Ingen blev utfryst, fast det kanske vinklas så. Det som hände var att Ranjit, Lukas och Ellenor drog sig undan och satt för sig själva mycket, och ville kanske inte följa med om vi skulle gå och plocka sniglar till middag. Då accepterade man ett nej. Men vi hade som regel att de som hjälper till att hämta mat får vara med och äta den. Sen kände de nog en viss gemenskap med varann då de var den forna Magkalpakten som nu låg i underläge. Men INGEN blev utfryst, utan alla betedde sig lika mot varann, alla pratade med alla och så, men sen var det ju olika grupperingar vilka vi trivdes bäst att hänga med. Och dom gillade bäst att vara med varann där och då.

"Vem/Vilka var dina närmaste vänner på ön?"
- Vem som stod en närmast växlade ganska mycket med tiden. I träsket stod jag närmast Angela och Blomman. Sen när vi kom till stranden fann jag tex även Nina. Men det var ju många man stod "nära" och umgicks med.

Sen till tävlingen när vi skulle hålla upp en arm i luften...
"Hur länge stod du och de andra med armen i luften?"
- Vet inte riktigt hur lång tid jag stod, men vet att Angela och Ranjit som stod längst av oss stod så i drygt en timme.

"Hur kommer det sig att ni tjejer inte har hår under armarna? Fick ni ha rakhyvlar eller vadå?"
-Nej vi fick inga rakhyvlar. Och vi VAR håriga under armarna fast det inte syns så bra i tv. När vi stod i tävlingen då vi skulle hålla upp armen minns jag Angela sa "nu får ni inte zooma in i armhålan på mig så det syns hur hårigt de är där!!". Vi hade dock en gammal rostig dålig pincett som Angela fick med från sin personliga packning när vi vann en tävling i början. Den användes bl.a till att noppa lite hår under armarna, då man hade tråkigt och inget att göra de långa dagarna vi var där. Innan jag åkte till Robinson använde jag mig av min epilator för att ta bort allt kroppshår. Andra hade vaxat innan. Så det började ju inte växa ut något alls under armar och sånt på många många veckor. Det är ju fördelen med att använda vaxning eller epilator. Sen det hår som växer ut efter det är mycket tunnare och glesare och då syns det inte lika bra som på killarna.

"
Jag undrar också om ni fick rakhyvlar, schampoo, tandkräm och såna grejer?"
- Alltså tro det eller ej, men vi fick INGENTING. Verkligen INGENTING. Jag "borstade tänderna" genom att gnugga vanligt salt mot mina tänder, det fungerar utmärkt som rengöring. Schampoo, tvål och sånt kunde vi glömma. Vi var riktigt skitiga kan jag lova! Tur det inte är lukt-TV :)

"Hur kan ni se så fräsha ut efter 25 dagar på ön?"
- Naturliga skönheter :) haha nejdå skojja bara! Kan lova att vi var allt annat än fräsha! Som jag sa, tur det inte var lukt-TV. Vi försökte tvätta oss bäst vi kunde i havsvattnet. Men mer än så gjorde vi inte. Sen blev vi ju bruna av solen, och då ser man automatiskt lite fräshare ut.

"Jag undrar vad låten heter som spelas i början av programet?"
- Jag tror att Robinson-vinjetten/introt är komponerad just för programmet och finns inte som en hel låt. Snowdrop heter dom som gjort den tror jag.

"Jag blir alltid sur & grinig när jag inte får mat och är hungrig. Du verkar inte vara sån?"
-Tror alla blir sura och griniga när man inte får mat. Men jag var duktig på att hålla det inom mig och inte gnälla så mycket. Vi var ju i en tävling där det gällde att spela ett spel. En del i min taktik var att hålla mycket såna känslor inom mig.  

"Vad hade du för taktik med dig själv på ön hur tänkte du för att göra det hela så bra som möjligt, tänkte du på vilken bild du skulle komma att sända ut till tittarna eller var du bara så inne i där och då så du inte tänkte så ?"
- Jag tänkte ingenting på bilden ni tittare skulle få av mig, hade helt kopplat bort att det var ett tv-program och vi blev filmade. Däremot tänkte jag taktik jämtemot de andra deltagarna för jag ville precis som dom vinna. Min taktik var att köra "den gyllne medelvägen" och hålla mig väl med alla och inte sticka ut och vara dryg så jag fick folk emot mig. Jag åkte inte till Robinson för att skaffa nya vänner. Jag åkte dit för att vinna och då brydde jag mig inte om ifall jag "svek" någon eller skakade hand och lovade saker. För det här var en tävling och inte verkliga livet. Alla visste vad det gick ut på när man åkte dit. Det var bara att hålla bra pokerface och spela sina kort rätt.


"Kan inte du skriva vad man ska tänka på när man skriver ansökan till robinson?"
-
Jag ska försöka leta fram det som jag skrev i mitt brev. Men vet inte var jag har det än. Nått man ska tänka på är nog att lyfta fram de egenskaper hos dig som du tror kan sticka ut lite ur mängden brev de får. Förklara också varför de ska ta med just dig och vad som gör dig till vinnare. De måste få en tydlig bild av vem du är så de kan avgöra om du passar in i deras ramar.


"Vill fortfarande veta vem din "vän" var!!! Skriv och gör mig inte besviken"

- Den här bloggen blir övervakad av media, så vissa saker kanske jag håller lite hemliga än:)  

"Hur lång är du? :)
den frågan kanske inte hade med robinson och göra, men eftersom du vägde 47 skulle du va kul och veta hur lång du är"
- Jag är 170 cm lång. Nu väger jag ju inte 47 kg längre, utan har gått upp drygt 10kg efter Robinson:)

"GICK DU NER 49 KG I ROBINSSON :O ?!?"
- Nej, jag gick ner TILL 47 kg. Gick ner alltså 10 kg och inte 49 :)

"Vilken skola ska du föreläsa på?och vilket datum?Är så nyfiken ;)"
- Morkarlbyhöjden den 8-9 juni.

"Vad tycker du om killar som sminkar sig?"
- Jag tycker det är upp till var och en om man ska sminka sig eller inte. Jag har killkompisar som sminkar sig. Sen inför en tv-intervju blir alla sminkade, även killar och det ser ju ändå naturligt och snyggt ut. Om killar ska smikna sig tycker jag de ska göra så det ser naturligt och "osminkat" ut, men ändå fräsht. Men snyggast är osminkade killar ;) Själv har jag dragit ner väldigt mycket på sminkandet. Och vet ni, ska jag vara ärlig så tyckte jag att tjejerna i Robinson var snyggare utan smink där borta än de är med smink och fix här hemma... Tänk hur de kan vara va :)

"Hur håller du din hy så fräsch? "
- Den blev mycket fräshare efter Robinson. Och det tror jag berodde på att jag inte använde några som helst produkter eller smink under så lång tid, utan bara var ute i frisk luft och sol. Hemma gör jag inte så mycket med min hud alls mer än tänker på att ta bort smink innan jag går och lägger mig :)

"Vad sminkar du dig med?"
- Vanligt billigt smink. Lägger inte ner mycket pengar alls på smink. Utan köper typ läppglans från "vivala diva" eller va de heter och andra billiga märken. Finns annat att lägga pengar på än smink :)

"Har du färgat håret?"
- Ja jag har färgat och slingat mycket i mina dagar, så hårfärgen jag har nu är väl någon mix av alltihop :) men den ligger väldigt nära min naturliga hårfärg.

"Hur får man bättre självkänsla?"
- För det första måste man kunna skilja på självkänsla och självförtroende, trots att de går lite hand i hand. När jag gick i grundskolan var jag blyg och tystlåten. Det var först när jag började gymnasiet som det vände rejält och vips var jag "Allan". Just den här och liknande frågor får jag mycket i mail så tror jag ska gå lite djupare på den sen i ett separat inlägg lite längre fram. Finns så mycket att säga här. Så mer om det här dyker upp inom kort.

"Hur i hela världen lyckas du se så sjukt bra ut på alla kort?"

- Haha det gör jag verkligen inte. Vissa bilder i tidningar ser jag rent ut sagt förjävlig ut på. Men där kan man inte direkt bestämma vad för bilder som publiceras, vilket jag kan bestämma här i min blogg ;P

Sådär nu fick ni lite svar iaf :) Ska bli bättre på att svara i bloggen på kommentarer, svarar direkt i inläggen eller per mail till er som inte har egen blogg:)
/~ ANNA LUNDH

Balklänning säljes!

2009-05-03 / 16:55:50
Ska du ta studenten nu i vår eller känner du någon som ska göra det, och som behöver klänning till studentbalen?


Jag säljer nu min vackra kopparfärgade balklänning som jag bara använt en endaste gång och det var på Nobelmiddagen i Stockholm. Och ja, det var den riktiga Nobelmiddagen i blå hallen :) Där käka man på guldfat, dansa i en sal klädd av guld, prata med nobelpristagare och andra högt uppsatta personer och kungligheter från hela världen. Ni kan läsa här i min blogg om förut när jag var på Nobelmiddagen.

Hur som helst. Jag satte nyss på mig klänningen och gick ut och tog lite kort för ni ska få se hur den ser ut. Självklart blir det ju mycket snyggare när man sen har smink och vacker håruppsättning istället för att slarva ihop det i en vanlig toffs som jag har på bilderna.

Om du köper klänningen får du dessutom med ett par gräddfärgade långa handskar, en sjal i samma färg som klänningen och en liten gräddfärgad söt väska med en rosett och även en underkjol man kan sy dit för att få mer volym nertill på klänningen. Jag säljer nu hela det här balkittet till högstbjudande
(minst 2 900 kr). Bara att sälja vidare sen efter balen =)  Fast det tar emot lite att sälja den :) tycker verkligen om den mycket! Men jag kommer troligtvis inte gå på någon mer bal, så det är onödigt den hänger här oanvänd.Jag är 170 cm lång. Klänningen är i storlek 36-38, men eftersom det är snörning i ryggen är den ganska justerbar så du kan vara både smalare eller kraftigare än mig :) Axelbanden är avtagbara, så den blir en tub-balklänning. Allt strass på klänningen är ditsytt för hand. Den glittrar väldigt vackert ;)

Sjal, väska och handskar medföljer och även en underkjol (ej med på bild) som man kan sy fast. 
 
Är du intresserad att köpa det här balkittet så maila mig
anna-lundh@hotmail.com (nej det här är inte min msn) och lägg ditt bud, så kan vi ta kontakt per telefon därefter :)  
/~ ANNA LUNDH

Viktras och mathets

2009-05-03 / 14:24:28

Nu har två tidningar ringt och frågat mig om skoterolyckan på berget efter att de läst i min blogg att jag varit där. Dock hade jag ju åkt därifrån precis innan olyckan men min lillebror och pappa var ju på plats så de hade ju berättat för mig hur det gått till. Hoppas verkligen alla klarar sig utan bestående skador!!


Alltså ni ska bara veta vad jag har svullat hela helgen. Mc Donalds, chips, choklad, varma mackor, läsk och annan skräpmat. Man kan faktiskt inte annat än få dåligt samvete. Visste ni att efter Robinson gick jag upp 10 kg på ynka 3-4 veckor! 10 kg! Fast det syns inte sådär jättemycket, för jag gick ju iofs ner till 47 kg i Robinson också.

Första tiden åt jag för fem personer varje måltid, helt utan att överdriva. Jag kände aldrig någon mättnadskänsla hur mycket jag än åt. Men med tiden minskade min mathets och aptiten blev mer "normal". Det måste varit någon reaktion efter svälten. Extrem "jojjobantning" kan man ju jämföra det med. Man ser tydligt effekten på de, först ett viktras sedan kommer ett sug innifrån kroppens alla celler och man hetsar i sig mat och går upp igen i rasande takt. Någon som känner igen sig?

Men nu efter helgens svullande av bara onyttigt skit ska jag skärpa till mig. Sen har jag fuskat mycket med träningen. Det är viktigt att ge sin kropp rätt bränsle och motion. Se bara hur det gick för Valpen i träsket, han är uppväxt på cigaretter, cocoa cola och pan-pizza. Kroppen pallade inte...

Så nu ska jag ta tag i kost och träning. Vill verkligen komma i form till sommarn. För att inte fuska ska jag skriva hur det går med det här i bloggen också. Ett jäkligt bra sätt att peppa sig själv är att surfa runt på hälso -och träningssidor på internet för att få tips. Det är ju aldrig försent att sätta igång. Är ni taggade att haka på och ta tag i det här med träning och hälsa nu inför sommer 2009 ?? :)

/~ ANNA LUNDH

Svinig grisfest

2009-05-03 / 13:18:52

I kvällens avsnitt bröt Christian ihop och berättade att han saknade sin fru och ville hem, och bad oss att rösta ut honom i nästa ö-råd. Alltså jag förstår hur han kände, för vi alla saknade dom vi hade där hemma jättemycket, men jag skulle däremot aldrig kunna tänka mig hoppa av för bara en sån sak. Men vi är alla olika :) Han fick dock inte vänta till kommande ö-råd utan skickades hem av Linda direkt vid Pristävlingen.

Pristävingen ja, eller snarare Gristävling :) Vilken otroligt rolig tävling det var! Den gick ut på att vi skulle med bakbundna händer slita loss stycken från upphängda grisar och samla på varsitt fat. Den som fick ihop mest gris i vikt hade vunnit.

Innan start kände vi lukten av de grillade grisarna och det vattnades i munnen. Vi var tokhungriga! Tyvärr går det ju inte att återskapa känslan överhuvudtaget  hemma i TV soffan. Självklart ville jag satsa på att vinna, men under tävliingen när jag såg vilka enorma stycken som Blomman slitit loss, insåg jag att loppet redan var kört. Så istället stannade jag nere vid grisarna och åt allt vad jag kunde! Sa även åt Jarmo och Nina som var alldeles strax intill mig att äta istället, för det kändes som ett pris bara det!


Herregud jag minns hur jag bet mig fast i delar av grisarna och hängde med hela min tyngd för att kunna slita loss stora bitar. Vi förvandlades till vilddjur, helt galna. Den här tävlingen är verkligen ett oförglömligt minne, gu vad vi skrattade när vi gick därifrån. Att bara komma på en sån här tävling liksom ;D haha!

Blomman vann och tog med sig en hel gris hem till stranden. Otroligt vad glad jag blev när han kom hem med den! Den eftermiddagen åt vi läääänge. Jag åt på grisen tills det blev mörkt, och då var min mage runt som ett bowlingklot. Det var nog första kvällen (förutom sammanslagningskvällen) som vi gick och la oss mätta och skrattade oss till sömns. Kommer aldrig någonsin glömma den här dagen!

Sedan var det Robinsontävling. Man skulle stå så länge som möjligt med en arm sträckt rakt upp. Om man rörde armen det minsta skulle en hink med vatten, fiskrens och annat slafs falla över en.
Jag vet inte riktigt vad som hände för mig under tävlingen. Hade inte ens hunnit bli trött i armen förrän plötsligt hinken rasade över mig. Jag antar jag tappade fokus för en sekund så handen svaja till och vips var jag ute ur tävlingen. Gu va arg jag kände mig =) haha!

Vinnaren i tävlingen blev Angela! Hon har grymt stark överkropp! Det var hon och Ranjit som det stod mellan i slutet, en förlust för Ranjit som kostade honom sin plats i Robinson. Han röstades sedan ut i Ö-rådet.

Även Raffe som röstades ut förra veckan satt med som åskådare i ö-rådet. Jäklar vad han hade gått upp i vikt och såg fräsh ut! Vi kände knappt igen honom.. haha!

Jag tror Ranjit blev lite chockad att det var han som åkte, lika chockad som Lukas blev att han fick stanna kvar. Men det är ett spel där ingen går säker. Alla vill vinna...


Om du missade Robinson igår (avsnitt 7) så kan du se det här på webben helt gratis :)
Se programmet genom att klicka på bilden nedan eller [ Klicka HÄR ]Vad tyckte ni om programmet? Har ni några frågor?? Passa på ställ dom nu så svarar jag!
/~ ANNA LUNDH

En kväll med 58:an

2009-05-03 / 03:04:59
Ikväll körde jag Sömskens gaaaamla Oldsmobile 58:a
Det blev dock lite strul med den gamla jänkaren, vi trodde först det var nån säkring men det visade sig vara generator-remmen som var slapp, men grabbarna fixade de så vi kunde köra vidare :)


Och nu har lillebror Stefan bara en dryg månad på sig att göra klar sin egna raggarbil om han ska ha den klar på sin student.. undra om han hinner?? :P

...men nu är det sovdags! Skriver lite om Robinson imorrn. Natti natti!
/~ ANNA LUNDH

Gr(P)ris-tävling

2009-05-02 / 22:29:30

Se Gristävlingen i oklippt version genom att [ Klicka HÄR ]Skriver mer om hela programmet sen. För nu ska jag ut och vara chaufför åt grabbarna i en rrriktig Raggarbil ;) hehe..

/~ ANNA LUNDH

Hillcross på berget - uppdat. skoterolycka

2009-05-02 / 16:58:00
Jag och Sara kom nyss hem från Gesundaberget, där det vart skotertävlingar. Som tradition plankade vi oss in genom skogen. Inte för att vi inte har råd, utan "bara för att" ;P Har gjort det i så många år nu så det blivit som en tradition att smyga oss dit genom skogen utan att bli upptäckta och jagade av funktionärerna, haha..

Påväg upp på berget..

..någonstans i skoga

..vi kämpade oss fram genom den snåriga skogen..

det tog inte lång stund förrän Saras vita skor ändrade kulör i träskmarken.. fan det här påminner om nått..

..över stock och sten tog vi oss fram

Saaaara :D

Äntligen uppe på berget..*pust* we did it again!

...det var riktigt mkt folk! Skoj skoj;)

dock var det inte så mycket snö kvar i backen så det blev gyttje-race för skotrarna istället :)

Men nu ska jag och Sara åka in till Mora en sväng i det vackra vädret.....!!!


-----------------uppdat-------------------

Precis när jag och Sara kommit till Mora mötte vi flera ambulanser och polis med blåljus som körde i full fart mot Gesunda. Samtidigt ringde Saras polare som är med och tävlar med skoter på berget och berättade att när hennes heat skulle köra så krockade två av skotrarna in i varandra och tjejerna tappade kontrollen över sina skotrar som störtade rakt in i publiken och skadade flera personer bl.a ett litet barn :S

Jag pratade sen med lillebror i telefon som sett på när det hände och han sa att den lilla ungen hade flygit 8 meter och smällt in i ett staket och någon hade hamnat under skotern. Tävlingarna avbröts såklart.. De skulle sända på nyheterna nu 19.30 om olyckan och hur det gått för de skadade. Fan va hemskt :(

..nu kommer det visst massa folk hit... lär ut och vara social..
/~ ANNA LUNDH

Dala-Demokraten idag

2009-05-02 / 13:06:11

Med stor bild från gamla Robinsonkojan här uppe i skogen där jag och lillebror och syskonen Gidlund lekte Robinson som barn...

Snyggt reportage Jennie- Lie Kjörnsberg! Får se om intervjun även dyker upp på Dala-Demokratens hemsida så alla ni som bor utanför Dalarna också kan läsa ;)
/~ ANNA LUNDH

The winner..

2009-05-02 / 10:54:38
Fotografen Jörgen ställde upp i en fototävling med bilder som han knäppt på mig. Sen mailade han mig nu en bild på tidningsurklippet från Falu Kuriren där han presenterades som vinnare med med bilderna på mig :D Roligt va! Grattis till oss :D hahha^^


Nu sitter jag och äter frukost i solen med bärbara lilla datorn. Och så till en helt annan grej. Köp Dala Demokraten idag, jag är med i ett helt uppslag och grejer! Där får ni se bl.a bild på "Robinsonkojan" här uppe i skogen som jag och mina kompisar byggde som barn och lekte Robinson i.

Nu snart ska jag till flygfältet och träna lite stunt med Erika. Sen blir det Gesundaberget och kolla på skotercross. Tror nog att kameran får hänga med hela dan idag ;) Åååå jag blir så glad av detta väder! Visst är det helt underbart med sol????? :D
/~ ANNA LUNDH

Dalarnas Tidningar - Arkiv

2009-05-01 / 23:43:50
Kolla vad Dalarnas Tidningar hittat fram ur sitt arkiv! Gissa om jag blev riktigt överraskad när jag såg det här! De har hittat bilder på mig som varit med i tidningar 10 år tillbaka i tiden :D haha! Va roligt! Undra vad mer för bilder som gömmer sig i deras arkiv??? ;D

För att komma till artikeln och se de gamla bilderna på mig [ Klicka HÄR ]
/~ ANNA LUNDH

I´m back =)

2009-05-01 / 19:33:37
Helluu..

Dessa somriga dagar har jag inte riktigt haft varken tid eller lust att sitta nått vid datorn. Hade en helt underbar valborg hemma hos min vän i Borlänge ;) som ni tydligen redan listat ut vem de var. Kanske inte var så svårt :P hehe..

Men nu är jag åter hemma i Mora, för idag har jag varit på St Mikaelskolan och kollat på Bustercup. För mitt kusinbarn Filip var med och spelade för AIK. Så idag träffade jag både moster med man, kusin + man och kusinbarn, alltid lika kul att träffa lite släktingar ;)


...fick även äran att vara med på gruppfotot för laget.


Efter matchen åkte jag en sväng till badhuset och hälsade på Elin, vi hade så himla mycket att prata om men blev avbrutna precis hela tiden av barn i 10 års åldern som ville ha autografer, kramas och knäppa kort på mig med sina mobiler. Haha, ja Elin, vet inte riktigt hur många autografer som blev skrivna, hahahha nästan hela blocket gick åt iaf. Vi försökte även skojja lite grann noch säga att det var Elin som vart med i Robinson och inte jag, fast det gick inte riiiktigt hem. Så söta barn!!!! Men Elin och jag hann planera en liten frän grej iaf, hoppas verkligen den blir av!!! Fan va grymt det skulle vara isf :D


Är även med i Expressen Fredagsbilaga. Där kan ni läsa lite bl.a. om vad jag tänder på hos killar. Haha, jag såg ut som en mupp på omslaget :D hahaha, kunde bara inte sluta skratta åt de :D Men va gör det om 100 år? Men det var kul läsning, Anastelle- du är grym! Sen såg jag också att jag var med i senaste numret av Annonsbladet. Ett helt uppslag och grejer, inte illa va :) Sofia - du är också grym :D Tack vare det reportaget blev jag uppringd av en skola i Mora efter de läst i just Annonsbladet att jag ville gå ut och prata i skolor om hälsa, mobbning mm. Så blev inbokad på två temadagar på en högstadieskola nu i vår! Härligt!

Nu blir det en liten kvällsjogg i solen ;)
/~ ANNA LUNDH