Marie Memorial Race 2013

2013-09-15 / 18:29:00
"Den 11:e juli 2003 försvann vansbro-äppelbos SHRA:s (Swedish Hot Rod Association - är en bilsportsorganisation för dragracing) skreterare, eldsjäl och solstråle, 27-åriga Marie Samuelsson. Två månader senare hittades hon, mördad av sin sambo. Han dömdes senare till livstids fängelse. Ensamma kvar blev parets två gemensamma flickor, då 3 och 5 år gamla.
Chocken lamslog SHRA och hela kommunen. Sorgen var bedövande. Nedläggning hotade klubben.Men i stället för att lösas upp beslöt klubben att vända det onda i något gott, att göra någonting bra efter den fruktansvärda tragedin.
 

För att hedra Maries minne och för att samtidigt hjälpa utsatta i samhället bestämde vi oss för att arrangera dragracingtävlingen "Marie Memorial Race". Gensvaret blev enormt!

 

Under de år som gått har Marie Memorial Race bidragit till att över 845.000 kr kunnat skänkas till välgörande ändamål.

 

Tävlingen Marie Memorial Race växer år för år, och SHRA fortsätter att uppmärksamma problemet med det oprovocerade våldet och att hjälpa utsatta i samhället." - Läs mer  

Pappa och jag påväg till Dala-Järna. 

Det är nu tio år sedan den unga Marie mördades, men minnet av henne lever vidare.

Det är en väldigt speciell känsla i luften när motorerna ryter igång på flygfältet i Dala-Järna för att hedra minnet av den unga flickan samt göra upp vem som har mest power under huven.
För några år sedan var jag själv med och tävlade i bracket klassen med Peva racing men i år var jag där för att köra lite uppvisning/ kändisrace tillsammans med lokala hjältar som tex X-games stjärnan Daniel Bodin, komunalrådet Per-Anders Westhed, motocross- och enduromästaren Mats Nilsson, rallystjärnan Hasse Gustavsson, konstflygaren Anders Olsson, Järna-Elvis Hasse Ström och SHRA:s ordförande Sofi Stam.
Alltså ni måste förstå, när man sitter där i bilen, händerna på ratten, ögonen stirrar spänt på granen, foten redo på gaspedalen, hela kroppen fokuserad. Gult-grönt.... och du är redan iväg och trampar gasen så hårt att det känns som du skulle kunna trampa foten genom underredet. Den känslan, när resten av världen försvinner, är så sjukt underbar. Nu körde vi hybridbilar som inte riktigt gick lika fort som de andra, men skitkul ändå. Jag saknar dragracing. Jag vill börja igen! Jag vill, jag vill! Och jag vill köra en värstingbil. 

Jag och sötaste Sofi Stam. Jäklars, fröken ordförande körde ifrån mig!! Riktigt krut i den bruden! 
Silverplatsen gick till komunalrådet (och numera även dragracing-kung) Per-Anders Westhed och vann gjorde rallystjärnan Hasse Gustavsson. Här står vi tillsammans med vår fantastiske samordnare Bernt Samuelsson. Happ, kan ju inte skylla på att det var flera år sen jag senast tävlade, de andra hade inte heller kört på många år, de flesta inte alls. Haha. jag fick spö detta race helt enkelt. 
Men man kan ju inte säga att man inte blev sugen på att köra mer. -Bernt, du väckte racing-anna igen! Så nästa år är det kanske dags att ta upp det igen. 

Resten av tiden hängde vi mest med våra polare på Sun City Racing.
Swedol-Anders och pappa, bff. 
Pappa längtar såååå efter att få en ny pall lastad med swedolkataloger ( ---> Minns ni? <---)
Och såhär såg det ut när Rogga körde.  

...och såhär såg det också ut.

...vilket ledde till motormek natten lång. 
Och medan vi ändå snackar Rogga, så kan nu ju få ta del av denna klassiker också:

Gillar personer som vågar satsa lite :)

En sån här skulle man ha att åka runt i på fjället. 
På eftermiddagen hölls tyst minut för Marie. Alla motorer tystnade, hela publiken knäpptyst. Det var väldigt starkt ögonblick. Utan något som helst samband med den tysta minuten, så började plötsligt kyrk-klockorna att slå. Då var nog många som inte kunde hålla tårarna borta. 
Detta är en väldigt speciell tävling med sin historik och syfte som jag verkligen hoppas kan leva vidare. Så för att hjälpa till med det så kan man antingen ställa upp som tävlande på racingen eller bara komma som publik, eller så kan man skänka en slant till Marie Samuelssons minnesfond

 
Nästa år hoppas jag på att stå redo när granen tänds.


Tack SHRA, Marie Memorial, Bernt mf för ännu ett minnesvärt Marie Memorial. 

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Anonym säger:

Kram

Kommenterat - 2013-09-15 / 20:16:55
AcE säger:

kram

Kommenterat - 2013-09-15 / 20:17:11
Ingela säger:

Tårarna stiger när jag läser detta blogginlägg, o orden om när ni hedrade Maries minne med att kyrk klockorna började slå.. så stark så man nästan kunde känna det utan att vara där.. <3

Kommenterat - 2013-09-15 / 20:20:47
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: