El Camino Del Rey - The King's Pathway

2013-10-14 / 11:03:37
Jag och Amanda drog en snabbis till Spanien, Malaga, hyrde bil och körde upp till bergen i El Chorro och studera lite kultur, geologi och historia ^^
El Camino Del Rey eller "El Caminito del Rey" som den heter är en led uppe i bergen som byggdes år 1901-1905 för att arbetarna vid två dammar enklare skulle kunna ta sig mellan dessa. Leden består i en smal gångväg av betong som vilar på balkar gjorda av järnvägsräls, upp till över 100 meter över floden nedanför. Men som med allt annat, tiden sätter sina spår och stora delar av den gamla leden har störtat ner i ravinen och det har skett många dödsolyckor genom årens lopp.  Det har satts upp en vajer över de värsta partierna, men den vajern kan man inte riktigt heller lita på, så sent som i våras gick den av och en man störtade ner 80 meter. Slutligen stängdes vägen av för allmänheten och ingången till leden sprängdes bort för att inte folk skulle ta sig dit och fler skulle skadas eller dö. Men man har planer på att öppna leden igen inom några år, så år 2015 räknas leden vara tillräckligt "safe" att öppnas för allmänheten igen - men då blir det ju inte riktigt lika roligt. 

Vajern var riktigt rostig på vissa ställen, kunde jag och Amanda konstatera. Och som sagt, vajern sitter bara uppe på vissa delar, resten av leden är det bara att be till gudarna att det fallfärdiga underlaget inte ska lossna, eller att man ska ramla eller tappa taget och få sig en sista flygtur på 100 meter. 

Vi filmade lite medan vi gick. Även fast en film inte kan skapa riktigt samma hisnande känsla som när man går där på riktigt så får ni en liten hum om hur det såg ut iaf. Se och njut av den vackra naturen. 


Och så lite..många bilder. 
Vår fina lilla hyrbil i Malaga. 
Vi körde ner till havet och njöt av sanden, havet, värmen, ljudet av syrsor och den stjärnklara natten. 
Vi tyckte det var så härligt där nere så vi tog en varsin solstol och vaggades till sömns av vågornas ljud.
Men....det gick ju inte så vidare bra att sova på stranden, vi hade precis börjat somna när det kom en arg spanjor och jagade bort oss därifrån. Vi sprang så fort att nog inte ens Usain Bolt hade hängt med, mannen jagade oss typ en halv km innan han gav upp. Varför sprang vi? Då trodde han ju verkligen vi hade gjort nått dumt. Vi kände oss iaf som brottslingar, och vågade knappt ta oss tillbaka till bilen. Men efter vi smygit tillbaka så hoppade vi snabbt in och trampa gasen i botten och körde hela natten tills vi kom fram till El Chorro. Kändes tryggare att sova där uppe i bergen. 
Två tok-glada tjejer!!!
Framme vid leden! 
Och sen började en hisnande underbar tur högt ovan marken.. 
R.I.P
Vi körde båda delarna av leden. Alltså de flesta kör bara en av delarna, just eftersom när man gått ena delen så kommer man ut i en skog och vänder då om, men det är då man ska fortsätta att gå igenom skogen i 25-30 min för att komma på andra delen, som knappt har vajer alls..... men eftersom jag skriver nu så vet ni ju att det gick bra :) 
Efter den fantastiska vandringen så bilade vi åter tillbaka till Malaga och njöt en heldag i solen och badade i havet innan vi begav oss hem till Sverige igen ;) 
That was a nice trip :)

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
JOHAN säger:

Vilket spännande och härligt liv du har :)

Kommenterat - 2013-10-14 / 19:57:15
AY säger:

stabilt!

Kommenterat - 2013-10-21 / 21:19:17
Blogvertiser säger:

Hej!

Vi på Blogvertiser vill bjuda in dig till vårat nätverk av bloggar där du har möjlighet att tjäna pengar genom att skriva recensioner och omdömen åt våra annonsörer.

Blogvertiser har i dagsläget väldigt många bloggar och annonsörer, men är alltid på jakt efter nya kvalitetsbloggar som vi kan hjälpa tjäna pengar genom vårt nätverk. Att bli medlem hos oss är gratis och du kan avsluta ditt medlemskap när du vill.

Gå in på vår hemsida www.blogvertiser.se och registrera dig redan nu. Har du frågor kring medlemskapet kan du mejla oss på support@blogvertiser.com.

Med vänlig hälsning
Zelda Ringström
www.blogvertiser.se

Kommenterat - 2013-10-22 / 11:33:14
URL - http://www.blogvertiser.se
Nea säger:

Ni är galna! Men ändå är jag på något sätt avundsjuk. Vill också göra något sådant (fast MED vajer i så fall). Var du inte rädd någon gång? Jag kände hur det hissnade i magen bara av att kolla på videon...

Ha en bra dag!

Kommenterat - 2013-11-06 / 22:29:08
URL - http://palomitas.blogg.se
Julia säger:

Usch vilken video. ;) Var ni nära att ramla någon gång?

Kommenterat - 2013-11-16 / 13:02:20
URL - http://spjulia.blogg.se
Ola säger:

Skoj att se o läsa mer.
Ska dit till påskhelgen o uppleva det, såännande

Svar: Kul! Det är fantastiskt vackert! Lycka till :)
_________

Kommenterat - 2014-01-10 / 12:18:15
Krister Ksrlsdon säger:

Jösses.Fick hissnande känslor bara av att titta på bilderna och video. Snyggt jobbat tjejer!

Kommenterat - 2014-02-24 / 18:21:30
Lennart säger:

Lekt med tanken att gå leden själv men var fick ni tag på bälte med hakar ? hyra eller ta med ?

Kommenterat - 2014-07-29 / 00:33:21
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: