Så galet kul!!!

2013-05-19 / 11:04:00
I en vecka har jag befunnit mig i Idre och Norge på forsränningsutbildning på Nordäventyr och haft så galet kul hela dagarna! Forsränning is the shit! Nordäventyr erbjuder även Familjeforsränning, Canyoning, äventyrspaket och Forsränning i Norge om ni själva är sugna att prova på detta!
Men vi har kört hard-core utbildning denna vecka. Tränat stenhårt hela dagarna från morgon till kväll, flippat med raftarna, tränat räddning, självräddning, säkerhet, omhändertagande, hydrologi, guidning, utrustning, riggning och massa mer. Speciellt drillade har vi blivit på räddningsbiten, den viktigaste av dem alla. På kvällarna har vi pluggat, jämfört blåmärken, bastat och myst i stugan där renar betat utanför knuten.
Trodde aldrig det skulle vara sååå sjuukt jobbigt att simma i en klass 3 fors, mjölksyran kommer direkt och kallsuparna avlöser varandra i det iskalla vattnet!! Har fått en helt annan syn på -och respekt för forsande vatten, och det är verkligen sjukt intressant att kunna läsa av vattnet och förstå sig på forsen och dess formationer och konsekvenser.
Skulle ljuga om jag inte sa att det varit tuffa dagar. Det har ställts väldigt höga krav på oss, men det är ett måste om man ska syssla med detta. Och det tycker jag är skitbra! Vår lärare Dennis Franzen vet verkligen vad han sysslar med och har en enorm kunskap och erfarenhet inom detta område. Man måste verkligen kunna behärska forsen då det är väldigt farligt med detta vackra men enormt kraftfulla naturfenomen. Kan säga att vi verkligen fått känna på dess krafter denna vecka. Är så glad jag började på Älvdalens Utbildningscenter, och Fjäll -och Äventyrsledarutbildningen, vilken grym jäkla utbildning! Skönaste lärarna, grymt kompetenta och har stor erfarenhet i diverse områden, och så har vi galet kul schema ....och så har vi Sveriges vackraste lektionssalar, eller vad säger ni om att ha tenta med denna utsikt?
 Livet är fanimej helt underbart!
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: