We´re getting faster harder skoooter...

2013-01-08 / 23:06:00
Vi gasar igång det nya året med massa härlig och tuff skoteråkning. Ja, tuff! Att köra skoter - på riktigt - det är verkligen inte bara att sitta på en maskin och gasa med tummen. Sjääälvklart kan man mysa runt på skoter på fina leder och över isar och bara njuta av tillvaron, den erfarenheten har nog många. Men vi har verkligen fått utmana oss själva dessa dagar och verkligen VERKLIGEN fått jobba med hela kroppen. Jag har verkligen fått en annan syn på skoteråkning nu. Wow vilken fysik dessa skotermänniskor måste ha.

Att köra uppför en riktigt lång brant backe i skogen som sedan svänger tvärt och övergår till ett stup rätt ner och vidare in i sväng, träd, buskar, stenar och stubbar överallt. 110% fokus och ständigt stå med starka lår, armar, rygg, luta och parera med hela kroppen, ja bokstavligen hänga med hela kroppen vid sidan av skotern och våga gasa på för att inte tippa eller köra fast. För man tippar verkligen lätt när man kör på sidan i ett dike, djup lössnö eller i en backe. Gravitation you know. Skotern är sjukt tung så man måste använda hela sin kroppsvikt för att hålla den upprätt i tuffa ställen. Att rida skotern är som att ta kommando över en 300 kilos tjur, det är du som bestämmer och måste verkligen visa det med hela kroppen för att inte fara käpprätt åt skogen. Det är ju såklart lättare för en stor och tung person än för en liten och lätt. Vi har fått oss några rejäla fyspass kan jag lova. Jag säger bara, FYFAN VA KUL DET ÄR!!! Vilken frihetskänsla! 
 
Som sagt, man tippar lätt, speciellt som nybörjare. Jisses vad tungt det är att lyfta loss skotern när man kört fast. Det är ju ändå 300-400 kg vi snackar om. Man blir svettig.
Wrrrrooooooom wroooom wrooooom wrooooom!!!

Sen har vi börjat förbereda nästa veckas vintertur ut på fjället. Gått igenom utrustningen, lagat det som ska lagas skall och fixat och mekat med allt. Här sitter jag och syr ihop rispor i tyget på min fjällpulka jag ska dra efter mig på turen, det får ju inte komma in snö i packningen. Har varit rätt slut senaste dagarna då jag är sjuk, vaknat med sprängande huvudvärk, ögoninflammation, hosta varje dag, och feber på kvällarna. Men alla är sjuka, så what the fuck. Vi har så mycket att göra så kan lika gärna sitta där och kallsvettas och hosta ikapp tillsammans.

Btw. Kim och Nicklas i min klass cyklade 60 mil genom vinter-Sverige, hela vägen från Göteborg till Älvdalen innan skolan började nu i måndags. Rutten tog 4 dagar och de övernattade i tält längs vägen. Riktigt kyligt gjort. Starka, galna grabbar. Kul!
>> Här kan ni läsa om deras cykletur. <<
 
Nej nu ska jag återgå till mitt pluggande, imorrn har vi tre prov. Teoretiskt skridskor/is/skidorprov, sen praktiskt vallning och skidinställningsprov och sist skidåkningsprov.

 
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Daniel säger:

Har följt din blogg och din utbildning i tysthet ett tag och måste bara säga att du verkar leva drömmen! Helt underbara saker ni får lära er. Va blir din behörighet när du är klar? Jag blir helt klart nyfiken på det här, allt jag sett hittills är saker jag verkligen gillar!
/ Daniel Palmberg

Svar: Hej Daniel, kul att du blir nyfiken på utbildningen! Den är jättebra och rolig. jag kommer bli Fjäll -och Äventyrsledare. En väldigt bred utbildning där man får lära sig om bl.a guidning, kartläsning, projektarbeten, naturen, forsränning, paddling, klättring, skidor i alla former, lavin och massa massa mer. Du kan läsa mer om utbildningen här: http://alvdalen.com/sv/Alvdalens-Utbildningscentrum/Vara-utbildningar1/Fjall--och-aventyrsledare/
_________

Kommenterat - 2013-01-09 / 01:26:15
Daniel säger:

Tusen tack!

Lycka till me allt framöver.

/Daniel

Kommenterat - 2013-01-14 / 01:40:40
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: