Tyngden på dalskidan, älskling!

2013-01-25 / 20:13:00
Fredag? Oj, redan? Vilket datum är det? Lever lite som i en bubbla just nu. Tempot överlag är just nu rätt högt och det finns inte mycket tid att hämta andan. Det är fortfarande rätt kallt ute, så vi är alla halvsjuka och rätt trötta och frusna,haha, idag hade vi runt -22 °C ...och vi är ute hela dagarna. Åker hemifrån tidigt på morgonen och kommer hem sent varje kväll, klädd som en michelingubbe, släpandes på berg av packning hit och dit, sen hem och sätta sig med mail och administrativa grejer tills mitt i natten. Det där med att lägga sig i tid har inte fungerat en enda dag kan jag erkänna. Moster är helt underbar och ser till att jag får i mig massa nyttigt att äta fast jag helst av allt bara skulle vilja gå och lägga mig och slockna direkt jag kliver innanför dörren. Haha. Ikväll har hon gjort lyxig fredags-mys-middag; plankstek med lax, blomkålsmos och tillbehör och en smarrig efterrätt på det. Jisses, vad bra man har det ;)

Men vi kör på. Idag efter all skidåkning, då vi även kört bana, hade vi teoriprov i skidteknik bl.a ledarskap, kommunikation, didaktik, barn, basfärdigheter, mekanik, rörelselära och metodik. Allt för att vi ska bli bra instruktörer som möjligt när vi är klara.


Skidåkning - är verkligen så mycket mer än bara skidåkning. Det är en hel vetenskap, och det är så kul att kunna sätta ord på allt och förstå sig på allt. Jag är egentligen ingen skidåkare utan har bara kört snowboard hela mitt liv. Men den här veckan har även min egna alpina skidåkning utvecklats något så ENORMT! Det känns som en ny värld öppnat sig. Bara att förstå sig på sin egna åkning, hur rörelseapparatens konstruktion kan leda till olika tekniska styrkor och svagheter, hur tröghets -och kraftmoment påverkar rotationer och hur man kan reglera dessa. Förstå sig på de olika rörelsemönstren och kunna göra utförliga rörelsebeskrivningar utifrån vad som är funktionellt. Och dessutom väva in allt detta i pedagogik för att kunna lära ut skidåkning till andra, det är så häftigt. Jag trodde jag hade hyfsad kontroll över skidorna även innan vi klev på denna utbildning, men det är ingenting mot vad jag har nu. När man snackar "Will-Skill-Hill" så kan jag ju säga att de första två tiodubblats för min egen del. Det är verkligen, verkligen roligt med skidåkning! Trots att mina ögonlock känns som bly ser jag verkligen fram mot ännu en heldag i backen imorgon med detta härliga gäng. Då har vi också "prov", vi ska lägga upp varsin skidlektion utefter angivna förutsättningar och presentera för de andra.
 
Ja, så ni som nu är nybörjare i backen och vill upptäcka mer av denna fantastikt härliga sport, ni vem ni ska anlita som instruktör efter denna vecka när jag är färdig med SLAO 1:an ;)
 
 
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Ida Lindström säger:

Hej! Jag driver en tränings och motivationsblogg och just nu är jag med i en tävling som GYMgrossisten håller i. Just nu ligger jag på placering 25 i tävlingen och för att få vara med och ha chansen att bli vinnare så måste jag hamna på minst placering 20. Tävlingen avslutas den 6 februari och jag behöver verkligen alla röster jag kan få.

Vill du rösta på mig så kan du gå in här: http://runtheworld.webblogg.se/2013/january/nytt-ar-nya-mojligheter.html#comment och sedan klicka på GYMgrossistens logga längst ner i inlägget. Tack på förhand, kram!♥

Kommenterat - 2013-01-28 / 21:05:53
URL - http://runtheworld.webblogg.se
Nillasfitness säger:

Trevlig blogg :)
Gå gärna in & inspireras & motiveras på min blogg :)
Kram

Svar: Absolut!
_________

Kommenterat - 2013-01-28 / 22:41:21
URL - http://www.nattstad.se/nillasfitness
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: