Ett nytt kapitel i livets bok.

2013-01-05 / 14:35:00
År 2012 var ett ganska kul år! Sjukt att kolla tillbaka i bloggen på alla bilder och texter. Många minnen som väcks till liv. Här är i stora drag vad som hänt.

I början av året drog jag till LA, Hollywood för lite grejer. Blev helt förtrollad av allt jag upplevde där så jag bestämde mig för att i LA vill jag bo. Underbart klimat och bara glada människor.

Men en dag när jag låg på mitt hotellrum fick jag ett samtal från Sverige som likt en virvelvind snurrade om alla mina planer....

Robinson Revanschen 2012, jag blev utvald att vara med. Av alla gamla deltagare genom åren, skrapades nu ihop ett gäng revanschsugna profiler. Robban, Leif, Mirre, Susanne, Sanna, Mia, Deniz, Johnny mf. Även vinnarna Martin Melin och Mats Kemi dök upp och rörde runtr lite. Zübeyde också. Så på våren spelade vi in Robinson i Filippinerna. Vet ni, jag älskar livet i Robinson. Skippa alla jäklar datorer, mobiler och vara uppkopplad jämt. Bara bo på en solig paradisstrand med kritvit sand, smaragdblått vatten och svajande palmer... leva på naturen och verkligen lära känna människor på djupet genom långa långa samtal, i en hängmatta under en stjärnklar himmel. 
 
Oh, detta var verkligen en av höjdpunkterna i år, vilken resa. 

Tillslut stod det mellan Robban, mig, Mirre och Susanne.... 

Jag slutade dock som 3:a. Precis som förra gången, så fick ingen revansch. Aja, får ta revansch nån gång i framtiden då.

Väl hemma igen slog det slint som vanligt efter Robinson, och jag flyttade upp på toppen av Gesundaberget. Ia var där nån natt, och lite andra kompisar kom upp och bodde där i mitt lilla tält.

Min "sis" Ia tog studenten. Hon börjar bli stor nu. Väntar bara på att hon ska få körkort också så kan vi dra iväg på ännu fler roadtrips! Aj, vad hade jag gjort med handen där? Minns inte. 
Och i år så blev jag moster igen!!! Till Lilla Lukas! Så nu har jag två söta syskonbarn; Lukas och Emilia.

Och så blev även en av mina bästa vänner mamma, Majsan!!!!! Lilla Elvira kom till världen, och jag fick den stora äran att bli gudmor!


Jag, Elvira och Lukas!

På sommaren for jag till Frankrike! För att spela in Fångarna på fortet. Det kommer sändas nån gång nu i vinter/vår om jag förstår det rätt. Men jag hojtar till innan. 
Allsång på skansen, Gröna lund och massa annat tok fylldes sommaren med.


Och midsommar firade jag och Ia med att dra på en spontan roadtrip till några bekanta på östkusten. Haha!Jag flyttade sedan till Älvdalen, hem till min kära moster Monika, till mammas barndomshem. Åååh va kul vi haft i sommar!

P-A och Monika.  

Började även med dragkamp! Och jobbade först på dagcenter, bästa jobbet :D sen blev jag projektledare för den sociala delen av Äldrevården för Idre, Särna och Älvdalen....och så har jag föreläst en hel del :) är sugen att börja föreläsa ännu mer nu framöver! 
   
Men dragkampen alltså.. ojoj vad kul det var att hålla på med det i sommar! Vilket gäng!


Följde med på dragkampstävlingar..


...och det slutade med 2 SM Silver och utmärkelsen bästa damer och bästa klubb (...och lite söndertrasade händer och fötter.)
Myrlöpning kan bli rätt geggigt.. haha
...och så åkte fiolen fram i sommar.

Och morfars dragspel. 
...och det där med kärlek. Drog ur sladden, låste dörren och stoppa nyckeln i fickan. Ett år med mig själv, bara Anna....  
.. och plötsligt så blev jag väldigt huslig och vips trollades ett stort intresse för matlagning, bakning och odling fram. Vad hände där? Håller jag på bli vuxen månne tro?

 
Ja va har hänt mer? Hmm..

Jag var och körde racing på STCC-finalen på Solvalla och med gasen i botten hela rakan så fronta jag rätt in i en betongmur med banbilen. Har inga mer bilder än dessa dock.

Hade problem med ryggen hela hösten efter kraschen. Men först nu tror jag verkligen att det blivit bra. Hoppas verkligen inte att det kommer tillbaka smärtor längre fram.


När hösten kom klev jag även på en högskoleutbildning. YH Fjäll och Äventyrsledare.

Vi klättrar, paddlar, bestiger berg, åker skidor, guidar, sysslar med ledarskap, blir skidinstruktörer, tar skoterkörkort, lär oss växter på latin, spårar, räddningssamverkan, första hjälpen, säkerhet och mycket mycket mer........ Rätt cool utbildning.
 
Halloween var riiiktigt scary ;) Men jag hängde iaf med härliga personer.

Ia och jag i Värmland.
Jag och Ia i Mora. Vi firade två Halloween.

Ia och jag fick följa på en toppenhelg i Sälen på hotel Bugelhof med helt underbara personer!!

...och så har det varit massa massa kompishäng hela året såklart. Lärde känna flera nya personer där det bara sa KLICK!!!
Klick! 
Ja, det ska va gött å leva, annars kan de kvitta...

Eller vad säger du Iamakaria? Min bästaste. 
Mmm det var lite om i år....och sista sidorna på detta kapitel har nog varit lite extra magiska på nått vis. But that´s my secret. 
* Sparkling sparkling * 

Typ såhär


Häromdagen när jag bokade tågbiljett.... såg jag att jag reser bara som ungdom i tre månader till (tills jag fyller 26). Sen då? Är man räknad som vuxen då? Är man vuxen bara för man reser som vuxen? Såg på "Berg flyttar in", då det handla om Markoolio. Han sa att han aldrig kommer bli vuxen, trots han nu är småbarnspappa och har hus och grejer. Det känns lite skönt att fler känner så. Eller jag kanske kan acceptera att kalla mig vuxen, en busig vuxen isf..
 

Då vänder vi blad, ett nytt kapitel i livet börjar nu...

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Iamakaria säger:

Bästa inlägget någonsin! Speciellt där jag va med. men det är alltid bäst. som svaret på frågan "but why?" youknoow. Mer äventyr snart tack!

Kommenterat - 2013-01-05 / 19:21:57
Andreas säger:

På tal om Robinson, Fan vad du var bäst! Trodde på dig från början till start Anna, You go girl!

Kommenterat - 2013-01-06 / 19:05:26
Wysteriia säger:

Vad var det du gjorde i LA egentligen? :)

Kommenterat - 2013-01-08 / 23:23:59
URL - http://Wysteriiasblogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: