Lite djupare

2012-12-07 / 20:55:00

Full rulle om dagarna
. Senaste två dagarna har vi hållt på vallat och förberett inför nästa veckas vintertur, då vi ska ut med turskidor och tälta i snön. Meningen först vi skulle bygga bivack och bo i, men det blev uppskjutet till lite senare i vinter, jag är mer än nöjd med att vi ska sova i tält;)  

En vecka kvar i skolan nu, sen går vi på jullov. En termin avklarad, så sjukt fort det gick. Men jag känner verkligen att jag behöver varva ner med lite ledighet och bara mysa med mina nära och kära.

Åkte hem tidigare från skolan idag,
fick sån feberfrossa, muskelvärk och halsont. Allt på samma gång. Kul på en fredag när det precis ska bli helg, men skönt att man slipper missa massa i skolan. Ligger nu nerbäddad hemma och varvar mellan tv och dator. Orkar ingenting. Lilla Emilia leker frisör med mig. Alltså, fan vad fort tiden går. Dagar, veckor, månader ....år. Nyss var det jag som lekte frisör, lekte med barbie, my little ponny, åkte pulka och byggde snögrottor (nej, bivack räknas inte riktigt nu). Och nyss var det jag som med stora ögon stod och lyssnade efter tomten och fylldes av en glädjeskräck och skrek av förtjusning varje julafton när han klampade in i stugan med alla paket i sin stora säck.    

                                    Jag är den lilla längst till höger i tomtens knä.
Nu är man 25 år, ja, snart sitter man där med egna förväntansfulla, lyckliga, söta barn i knät som väntar på att tomten ska ge dom paket, (själv vill man bara ha tomten). Eller tänk den dagen man sina barnbarn i knät, tro hur det känns? Jag tänker bli världens busigaste mormor/farmor. Vad många fantastiska steg man har framför sig. Vad mycket man skulle vilja vara med om. Varje epok i livet har verkligen sin charm. Fränt om man blir 100 år. Kommer man ens hinna uppleva det? Kanske ramlar man ner för någon glaciär, blir biten av nån dödligt giftig spindel, kraschar nån bil eller drabbas av nån sjukdom så man inte blir så mycket äldre än såhär. Men då är väl det menat och redan inskrivet i ödets tjocka bok, inget att göra nått åt eller oroa sig för nu. Jag siktar iallafall på 100 år, och vill då kunna se tillbaka på ett händelserikt och lyckligt liv. Lyckligt liv för mig = mycket skratt, känslor, kärlek, upplevelser, leenden, adrenalin, mys, familj, släkt, vänner, bekanta och möta personer jag inte känner än. Inget behöver vara perfekt, bara det känns bra så är jag nöjd. Ska faktiskt prioritera om lite i livet nu framöver. Sudda bort allt som inte tillför någon glädje eller inspiration, för att lämna mer plats åt och fokusera på det och dom som verkligen får en att le och må bra. Skita i vad omgivningen tycker. Göra lite galnare vändningar. Testa lite mer. Vet ni, om ni inte orkar ta itu med gamla problem som samlats i erat bagage, DUMPA bagaget och gå vidare!!! Köp en ny väska att fylla framtidens alla härligheter med! Varför släpa runt på massa onödigt gammalt ont? Nu ska jag njuta, pyssla om och skämma bort mig själv och mina närmaste. Vi vet inte hur länge livet varar, varför då slösa bort en endaste av de dagar man får?
 
Nej nu ska jag ta en ipren och lägga mig framför den sprakande brasan och lyssna på lite musik och filosofera vidare tills jag somnar. Det är skönt. Hoppas verkligen jag är friskare imorgon, orkar inte vara sjuk...

Godnatt fredag.
 
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Per-Erik säger:

Krya på dig kulla

Kommenterat - 2012-12-08 / 08:45:26
Saras Träningsblogg säger:

Va mycke roligt ni får hitta på :D

Kommenterat - 2012-12-08 / 10:35:19
URL - http://monch.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: