Kackerlackor är en delikatess, avsnitt 7.

2012-08-29 / 23:27:35
Kokos, det är sjuuuuukt gott när man är hungrig. Kokosen ser olika ut inuti beroende på hur mogen kokosnöten är. När den är ung är det som ett kokos-slajm (asgott) bara och sen är kokosen fylld av söt kokosmjölk. Lite som björksav kanske. Vissa sötare än andra. När kokosen blivit lite äldre blir innehållet tjockare och hårdare och intar mer den kokossmak vi känner igen här hemma i Sverige. Kokosen wookade vi, ibland skar vi den till "strips"och saltade. Ärligt så smakade det nästan som pommes, om man använde fantasin riktigt bra så kunde man nästan känna pommessmak. Men mest smakade det som brända popcorn. Det var underbart att smaska i sig på kvällen runt brasan. Så mysigt.

Älskar våran ö. Den är ett paradis. Hade turen att få dela detta paradis med underbara människor som jag kom mycket nära. Mitt kära lag Guntao <3 Man blir som en familj. Vi gjorde så mycket mer än ni någonsin kommer få se i tv. Tänk alla timmar som vi spenderade på den där ön, som klipps ihop i 45 minuters program. Vi levde väldigt harmoniskt på vår paradisstrand. Sanden var kritvit, kändes som mjöl. Havet smaragdblått med palmer hängande ända ner till vattenytan. Otroligt vackert. Trots Leif hade lite myror i brallan för att Paolo tog hans flotte så vi inte kunde åka iväg nå mer så hade vi det otroligt bra. Mycket skratt och glädje. Vi satt sent uppe på kvällarna allihopa runt brasan, knaprade bränd kokos, tittade på de glittrande stjärnorna och skrattade och skrattade.

Det fanns väldigt lite att äta. Vi hade lite kokosnötter, snäckor, skaldjur, konstiga frukter och så åt vi insekter (iaf jag och Leif). Kan säga att kackerlackor är verkligen en delikatess. Men med hungern som krydda kan nästan allting bli lyx-käk. Man är inte så kräsen. Myror är också rätt gott. Smakar lite syrligt.

Jag har huvtröjan på mig som skydd när jag tog ner frukt. Fanns ett stort getingbo där uppe i trädet och dom hatade när vi var där och pilla med frukten. Blev stucken ganska många gånger.


Pristävling. Klamra sig fast på en stolpe med foten på en liiiiten liten kloss. Det var halt och bra mycket svårare att hålla sig kvar än vad det ser ut på tv. Lätt att hemma i tv-soffan sitta och kommentera "men vafan, lite längre kan du väl hålla ut?". Men det var väldit tufft. Tävlingen tog lång tid, solen var stekhet, stolpen hal och kroppen skrek av mjölksyra och smärta.

Robban lackade rätt rejält. Haha XD Lagen uppfattade reglerna olika.


Vi grejade det inte. Tigas vann. Men vafan det var en sketen pristävling bara, ingen viktig tävling så det gjorde inget. Desto värre är det med den stundande tävlingen. En i laget ska skickas på DUELL. Förloraren i duellen får lämna Robinson och åka hem till Sverige.

Leif sa direkt att han ville duellera. Han sa även att det var tjänstefel av oss om vi inte lät honom åka. Fyfan vilken jobbig situation. Om Leif ker på duell och förlorar.. då är det som att vi offrat damen i ett parti schack. Samtidigt går det inte att stoppa honom. När han väl bestämt sig för en sak går det inte att rucka på det.

Kommer han klara det eller inte? Kommer vi mista vår kära Leif? Det gjorde ont i magen när han lämnade lägret och begav sig iväg för duellera mot Micha...

Vad som händer i duellen får ni se imorgon. Vem tror ni vinner och vem försvinner?

Kvällens program:

 

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Anonym säger:

Du är överdrivet snygg, kan inte slita ögonen från dig. Tror nästan jag håller på bli förälskad i dig:]

Svar: Haha ;)
_________

Kommenterat - 2012-08-30 / 03:25:07
classes lilla blogg säger:

det var ett spännande program..............jag upptäckte din blogg av en vän på facebook, hoppas du gillar min blogg på facbook också, då syns du där så fler av mina vänner får syn på dig,dom är väldigt bloggintresserade.

https://www.facebook.com/pages/Classes-lilla-blogg/143702972315095

Kommenterat - 2012-08-30 / 12:06:27
URL - http://classeslillablogg.wordpress.com
JULBLOGGEN - Lisas Vinterland säger:

Jag tror LEIF vinner! :)

Kommenterat - 2012-08-30 / 12:24:58
URL - http://lisasvinterland.blogspot.com
Simon säger:

Du är ju grym Anna! håller starkt på dig:)

Svar: Tack tack ;)
_________

Kommenterat - 2012-08-30 / 21:27:37
Frans säger:

Hej Anna!!

Jag tycker du ska vionna hela Robinson. Med din inställning o glöd för det du gör i tävlingar och lag ska du vinna. Jag tycker att en kvinna ska vinna och det e du. Du har enorma krafter o muskler. Hur mycke tränar du Anna? Du e skitbra. Jag tränar att gå o styrke träning. Ha de gott o bra..Kram

Svar: Tack tack ;) Jag tränar lite periodsvis. Ibland tränar jag varje dag och ibland bara någon gång i veckan. Ibland tar det även veckor mellan jag knyter på mig löpdojjorna :) hehe.
_________

Kommenterat - 2012-08-31 / 19:46:11
Marcus Edensky säger:

Hej Anna,

Robban nämnde i senaste programmet att du kan hålla andan i fem minuter och att du sysslar med dykning. Är detta sant?

Svar: Nja nästan, jag har hållt andan i 4 min och 12 sekunder som mest:) //Anna
_________

Kommenterat - 2012-09-01 / 00:55:31
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: