GULD och SILVER till Brunnsberg if!

2012-08-05 / 11:45:21

Kan knappt röra mig idag. Bevis på att man nog drog för liv och död igår. Hahah! Men det blev guld!


Liten mix av mina och Kattis bilder. En full busslast med glada Brunnsbergsdragare lastade in sig i bussen sent på fredagskvällen för att över natten åka ner till Unnaryd. Det var kuddar och täcken, snuttefiltar, datorer, ben och armar i ett myller när det var dags för nattning. Vi vakna upp framme i Unnaryd tidigt på morgonen och satte upp vårat tält (okej, inte "vi", några morgonpigga dragare och coacher skuttade ut ur bussen och gjorde det medan alla vi andra snooza vidare i bussen) ...och så åt vi frukost och myste till lite Snoddas och Arne Qvick ur högtalarna.

Precis som boskap blev vi märkta med nummer så vi skulle hålla ordning på vilka klasser man skulle tävla i. Det var väldigt effektivt för oss nybörjare som hade noll koll på allt!


Tävlingsarenan

I klassen Damer 520 kg drog Brunnsberg hem seger! Både i dagens tävling och totalt i serien!


I klassen Herrar 680 kom Brunnsberg 4:a i dagens tävling men slutade som 2:a i den totala serien! Fler bilder på Brunnsbergs if:s hemsida!

I Öppen klass 600 hade Brunnsberg två lag. Lag 1 kom 5:a

...och vi i lag 2 kom 8:a.


Litet klipp

Massa smaskande i de korta pauserna mellan dragningarna.

Det var en lång dag och och jätte jättemånga dragningar. Slitna med skoskav, ömma, skinnflådda händer, lite värk här och var ...men ständigt ett bubbel av skratt, peppande ord och jätteglada älvdalaingar. Det är som en enda stor familj.

Sen var det dags att tävla i damklass!


Brunnsberg ställde upp med två lag! Jag var i lag ett ...och vi VANN! Lalalalallaaaaa!!! Segern är vår segern är vår...Vi drog rent rätt igenom, vann alla dragningar! Det var faktiskt sjukt tufft att köra så många dragningar, men det gick faktiskt bra att dra, fast jag verkligen inte lärt mig än att så lågt med repet. Men så var det ju så att några av brudarna i mitt lag är landslagsdragare och där finns även VM guld i bagaget, så nog fanns det styrka att ta av.

Resultatet för Brunnsbergs Damer 420 blev:
Lag 1 ~ 1:a plats i dagens tävling, och 1:a totalt i säsongens serie.
Lag 2 ~7:a i dagens tävling och 7:a totalt i serien.

Här står vi nöjda framför resultattavlan efter segern haha. Det var verkligen skitkul att få vara med i det vinnande laget. Vilken kick det gav och verkligen mersmak. Måste verkligen börja lära mig teknik nu alltså.  
På vägen hem blev det pizzastopp innan den långa färden tillbaka till Älvdalen.

Och det är så bra att ni lär mig så mycket nya ord på älvdalska ^^ ska testa nästa gång jag ska köpa chipspåsar nere i affärn i byn.


Men fy fan vilken rolig sport dragkamp är. Ni som inte testat än, GÖR DET! Sök er till närmaste klubb. Ni här uppe, kom och var med och testa på när Brunnsberg har träning. Ni kommer bli så väl omhändertagna av dessa underbara människor. Det är sån kul gemenskap.

Nu är tävlingarna slut. Bara SM kvar (om jag nu ska med). Sen i September blir det VM för några i Brunnsberg. Det är riktigt stort, världseliten som samlas i Schweiz för att göra upp. Nästan sugen att följa med som hejjarklack bara för det är så fränt att få se live. Men det är ett annat kapitel. Nu är det fokus att orka ta sig till kvällens dragkampsträning utan att behöva ta med rullatorn dit.


/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: