Övernattning i tempel

2011-10-05 / 16:42:54
Flyttade in i ett tempel där det bor munkar. Har sovit i ett nunnekloster för längesen, med massa kristna nunnor. Men aldrig i ett tempel, det här var riktigt häftig upplevelse.
Självklart följer man deras seder och sätt att leva till 100% när man är där.
Jag och två kvinnliga munkar. Världens gulligaste. Snygga kläder jag fick ha på mig va? ;)
Alla sover i samma sal, på golvet. Man får inte prata eller väsnas. Från kl.22 till morgonen ska man inte störa sinnet. Det var ganska hårt att sova på golvet, dock inte lika hårt som i Robinson.
Kl. 04.30 på morgonen var det uppstigning och dags för bön. Hade nog bara sovit 4 timmar då, kunde verkligen inte somna för allt snarkande.
Efter bönen som tog typ en halvtimme var det dags för meditation. Tv var med även där.
Buddism kanske vore något för mig? Gillar de!
KL. 07.00 var det frukost. I 40 minuter skulle man sitta och äta och verkligen fokusera sina tankar kring maten. Tydligen tar det i snitt ca 80 personer för att man ska kunna ha en måltid framför sig. (Produktion mm).
Maten var dock ingen höjdare smakmässigt om man säger så. Sjukt starkt sås, den eldar i munnen!
Självklart bön för maten...
..och sen äter man med pinnar såklart, jag börjar bli rätt duktig på det nu.
Efter frukosten var det meditation igen, sedan skulle vi tillverka egna pappersblommor :)
Fin va?? :))

Kl. 09.00 väntade våran buss på oss utanför och vi fick ta vårat pic och pack och ut på dagens aktiviteter, som bl.a bestod av ett besök på The Ministry där de berättade om Koreas vattenprojekt som var väldigt intressant. Hur de tillsammans med Unicef tänker hjälpa personer som inte har rent vatten genom att borra och bygga enkla vattentankar med vattenrening. Sen fick vi åka och shoppa smycken, men det roliga var att allt vi pekade på gav dom oss som gåvor. Hahah that´s what I call shopping! Men Svensk-artig som man är så har man svårt att ta emot något och jag försökte verkligen betala, men de insisterade så länge att det var gåvor så fick tacka och ta emot tillslut (och knäppa kort med dom). Finmiddag på restaurang avrundar kvällen.
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
minno säger:

men vackra toppen-anna! du är verkligen bäst<3 all lycka till dig..

Kommenterat - 2011-10-06 / 09:33:49
Vioelin säger:

Vad kul att du får uppleva Korea! Känner igen en del av maten du äter, blev själv bjuden på Koreansk middag igår av mina Koreanska roomiesar! Minst sagt stark mat! Jag är glad att det finns gott om Sushi här i Japan! ;)

Kommenterat - 2011-10-06 / 09:57:13
URL - http://vioelin.devote.se
mamma säger:

oj va mycket du får uppleva o se nu trivs du väl,vår lilla äventyrare

Kommenterat - 2011-10-06 / 14:42:57
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: