Sista dagen i Visby...

2011-07-23 / 02:05:40
En lugn dag idag. Har strosat runt bland kullerstenarna och sett på alla mysiga hus och byggnader. Vi gick även en lååååångpromenix längs vattenbrynet och badade fötterna. Jättefint väder, stekande sol och VARMT!
På eftermiddagen var vi inställda på party.. efter varit hemma och duschat och fixat lite så tänkte vi cykla ner till hamnen och käka middag och ta några drinkar och se vad kvällen hade att erbjuda..
Direkt vi kom ner mörknade himlen snabbt. Stämningen nere vid hamnen var rätt dov.. De två stora schteekarbåtarna var borta efter drunkningsolyckan. Tidigare i veckan var det alltid väldigt livat just där, hög musik från båtarna och ett gäng dansande superglada skålandes vuxna. Ush känns riktigt vidrigt med olyckan, så otroligt tragiskt. Tänker på de anhöriga till killen. Fyfan så onödigt:(
Hamnen
Vi hann knappt gå in på restaurangen innan det börja blixtra, dundra och ösregna...

Vi käkade en rejäl middag och cheesecake med jordgubbar till efterrätt, sjukt gott. Sen drog vi hem... kröp ner i soffan, öppna chipspåsen och satte på en film. Väldigt mysigt! Får nästan dåligt samvete att ha så mysigt när man vet hur många andra som lider just nu...

Efter filmen har vi bara sett nyheterna hela kvällen och följt tragedierna i Norge idag. Bombdådet i Oslo med 7 döda och massa skadade och skottlossningen på ungdomslägret på Utøya som resulterade i över 10 döda och massa massa skottskadade ungdomar från 14 år och uppåt. Så fruktansvärt hemskt! Norrmannen som står bakom dåden är gripen....finner inga ord. VARFÖR!!!? Hur kan man? Det är så sjukt. Ge sig på barn! Tänk skräcken bland dessa ungdomar som ser kompisar rasar ihop döda runt sig när psykfallet går loss med automatgevär. Han skjöt fört alla han kunde på land och siktade sedan på de om tagit sig ner i vattnet.
"Ungdomarna sprang för sina liv, försökte gömma sig, vissa kastade sig i vattnet och försökte simma från mannen"

Sån skräck de måste känt! Många hade ringt sina föräldrar och hade dem i luren under dramat. Man blir så arg och ledsen att det finns människor som kan göra såna här fruktansvärda saker mot andra. Man läser om ondska i tidningarna i princip varje dag. Bomber världen över, skottlossningar och mord. Ondskan verkar aldrig ta slut, utan bara komma närmare och närmare. Inte är straffen här i norden särskilt hårda heller. Inte så avskräckande tycker jag. Fängelse är till för att skydda samhället och hjälpa brottslingen att försöka få ett normalt liv efter domen. .... finna en väg tillbaka till ett hederligt liv. Varje fånge kostar per dygn mellan 1600-2700 kr. (enl.kriminalvården) Okej personer som hamnat i en ond cirkel, småkriminella som ångrar sina handlingar och behöver hjälp. Men en person som bombar mitt i en stad och sedan åker till ett ställe där 600 ungdomar är samlade för att mörda dom med ett automatgevär förtjänar i mina ögon inte mer än att sitta fastkedjad i en gammal, kall, mörk, droppande fängelsehåla och bara käka kackellackor som kryper förbi...resten av sitt liv.

Unga själar vars liv slutade alldeles för tidigt. Så många förstörda tröstlösa personer där ute just nu. Anhöriga till de döda ungdomarna eller de som dog vid bomben. Alla de skadade, alla de som såg, de som flydde för sitt liv.... Anhöriga till psykfallet, hur mår hans mamma och pappa?syskon? Är så tacksam för att alla mina släktingar och vänner i Norge är oskadda. Ush tänker på alla er som lider nu..

"Idag är vi alla norrmän"


Imorgon fm packar vi väskorna och tar färjan tillbaka till fastlandet. Men nu först soooova!!! Stänga av tv:n med Norgeuppdateringarna och krypa ner hos Leo. Så, godnatt!
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Anonym säger:

Har vänner i Norge som känner folk som drabbats. Tycker det är en självklarhet att man måste straffas hårt om man utför något så här hemskt! Och som du skriver är inte fängelse så avskräckande. Hade det varit mina barn som farit offer för den galningen vet jag inte vad jag gjort. Skulle önskat att han fick uppleva samma skräck och smärta som han själv orsakat. Vore inte mer än rätt.

/Annelie

Kommenterat - 2011-07-23 / 14:07:14
daddy säger:

jag hade väntat den dagen han kommer ut då f...

Kommenterat - 2011-07-24 / 11:58:08
Sju tjejer - en blogg säger:

du har helt rätt, inte lätt att hålla tårarna inne när man tänker på det.. glad att min bror och alla mina vänner i norge klarat sig ifrån idioten.. hemskt!

fin blogg föresten, kika gärna in på min och mina 6 vänners blogg, kram jennifer :)

Kommenterat - 2011-07-25 / 17:49:24
URL - http://sjuuu.blogg.se/
estefanipedersen' säger:

Grymt snygga bilder. Himlen ser ju lite läskig ut. :P Men grymt snygga!

Kommenterat - 2011-08-17 / 13:01:16
URL - http://estefanipedersen.myshowroom.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: