Elstav i arslet...

2011-02-23 / 19:33:57
Vet ni hur dom gör? Dom kör upp upp en elstav i ändtarmen och en i munnen och sen kopplar på strömmen. Typ som elektriska stolen, fast mycket värre. Så dör Blåräven som många "modemedvetna" nu bär på sina huvuden. Jag snackar såklart om den trendiga pälsbollmössan. Oavsett om ni har en hemma eller inte, läs detta inlägg och bli lite mer insatt. Kan inte föreställa mig att de som bär en sådan mössa är medveten om dess ursprung, och är man medveten så är det verkligen skrämmande. Snälla bojkotta dessa hemska djurplågeri-mössor, själv skulle jag aldrig kunna bära en med gott samvete när jag vet hur den stackars räven på mitt huvud plågats.

Många av de största bloggarna har stolt visat upp dessa i sina bloggar. Sveriges drottningen och prinsessorna och många kändisar har burit upp dessa. Hade kunnat skriva ett långt predikande inlägg om detta, och vad jag tycker. Men de vet ni redan. Lämnar er med två videos ist.


Här ett kort reportage SVT gjort om dessa pälsbollmössor..

Dessa stackars rävar lever inte något bra liv fram till domedagen. Och även avslutet är rent plågeri! Se filmen nedan, även om den gör ont att se. Kommer ni bära mössan även imorgon?

Finland är världens största exportör av rävpäls. Denna film är gjord av den inländska organiastionen Oikeutta Eläimille, som under 2010 dokumenterade förhållandena på rävfarmer i landet.

Nej fyfan säger jag bara! Pju nu fick jag ur mig det där också. Tycker ni fortfarande att dessa pälsmössor är lika trendiga? Coola? Snygga? Använd huvudet, men inte till dessa mössor..

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Anonym säger:

tycker du är töntig som inte tycker att mössorna är coola

Kommenterat - 2011-02-23 / 20:54:26
ia säger:

rätt, men det är just därför man SKA använda mössan. Har man redan köpt den ska man absolut inte lägga undan den för det här. Då var ju allt plågeri heeeeelt i onödan. om det ändå ska ligga inne i garderoben sen.

Kommenterat - 2011-02-23 / 22:06:58
hej säger:

du är nog en av de enda vettiga människorna i bloggvärlden! Det märker man på kommentarerna ovan...

"rätt, men det är just därför man SKA använda mössan."

"tycker du är töntig som inte tycker att mössorna är coola"

Fruktansvärt dumma människor dedär... :(Kommenterat - 2011-02-24 / 11:25:10
Anonym säger:

Du som i stort sätt bara använder H&M och CUBUS kläder borde kolla upp hur barnen blir behandlade. Men i dina ögon har djuren mer värde än barn? Köttet du äter, har grisen blivit skollad levande? Svar ja. Äter du bananer? Dom som odlar bananer dör ofta i förgiftning pga. all besprutning. Bara några få exempel. Välkommen till verkligheten Miss Lundh.

Kommenterat - 2011-02-24 / 18:25:43
Anonym säger:

Tänk så roligt att direkt någon skriver om pälsindustrin så ska folk hoppa på den personen som tycker det är fel med djurplågeri. Anonyma såklart som själva inte vågar stå för sin åsikt. Att tycka dom är trendiga och snygga är helt okej, men att säga att man ska bojkotta dom bara för det är djurplågeri, då är det plötsligt inte okej.

Skit i dessa korkade personer Anna! Den ovan är troligtvis någon som själv bär en sådan pälsmössa som du skrev om och därmed känner sig träffad och försöker kasta över sitt dåliga sammvete på dig istället. Själv skulle jag aldrig sätta på mig en sådan mössa, dessutom är dom otroligt FULA! Älskar din blogg <3

Kommenterat - 2011-02-24 / 18:42:19
Emilie säger:

Jag håller med dig Anna. Genom att LÅTA BLI att köpa denna mössa låter man bli att stödja djurplågeriet. Barnen svälter osv. visst.. Men som sagt detta kan du "bidra" till att stoppa enbart genom att faktiskt inte köpa fjolleriet. Det bör inte vara allt för svårt för en normalbegåvad.

Kommenterat - 2011-02-24 / 18:53:24
URL - http://solbarn.blogg.se/
Nina, mamma till Hugo & tvillingarna Max & Vincent säger:

Men fy fan, stackars djur!! Har läst mycket om de där. Bojkottar mössorna jag också!

Kommenterat - 2011-02-24 / 19:49:15
URL - http://ninawikizz.blogg.se/
mamma säger:

stackars,stackars djur o dessa gör man löjliga tofsar av fast det finns vackra garner o i nödfall fuskpäls

Kommenterat - 2011-02-24 / 21:45:23
Madde säger:

Jag bojkottar inte bara mössorna.. Jag bojkottar ALLT med päls.. Det är inte snyggt för fem öre....

Kommenterat - 2011-02-26 / 13:09:05
URL - http://madelenesiitari.blogg.se/
Johanna säger:

Hej.Nu har jag hittat en affär på nätet som säljer dessa pälsbollmössor! www.refurme.comGå in dit och beställ en ifall ni vill ha en sån. Det var snabb leverans och låg fraktavgift!Kommenterat - 2011-03-04 / 09:51:58
Antonia säger:

Fan vad sorgligt med människor som försöker försvara oetiska saker som djurplågeri. Ni borde sänka blicken i skam.

Kommenterat - 2011-03-14 / 23:22:52
URL - http://december.blogg.se/
Kitsu säger:

fyfan... att ens folk går emot vad du har att säga. Jag håller med dig helt, Anna och jag tycker man ska dessutom bojkotta all päls. det är fan fel.

Kommenterat - 2011-04-06 / 12:31:24
URL - http://www.solsagan.devote.se
Martina Book säger:

Skönt att höra en vettig människa yttra sin åsikt om dessa hemska mössor. Om det finns något som är värre än omedvetenhet i detta ämne så är det väl ignorans, vilket kommentarerna ovan är ett bra exempel på. Jag hoppas dock att prinsessan Victoria, som verkar vara en smart, kan ta av sig sin mössa för gott och varför inte donera de redan inköpta mössorna till välgörenhet...

Kommenterat - 2011-10-07 / 22:59:43
lotta säger:

för jävligt ja har ingen sådan ful mössa fy skäms hela skiten som gynnar djurplågare

Kommenterat - 2011-11-02 / 11:35:36
Paula säger:

Till de två anonyma, Johanna och ia:

Jag önskar att ni växer upp och inser det oerhört korkade i era empatilösa och ytliga inlägg.

Så det är OK att plåga gamlingar bara för att man tycker att barn ska behandlas med värdighet? Att djur kan torteras, lemlästas och plågas för en idiotisk modegrej - för att "alla andra" gör det ändå.

Töntigt eller ej, jag vägrar springa efter modeindustrins påhitt och päls är bland det vidrigaste man kan klä sig i. Rovdjur som i sitt naturliga tillstånd lever i stora revir trängs i hemska burar där de sliter av sig kroppsdelar av ren stress.

Anna, stå på dig! Du är smart snygg och talför. Fortsätt så. Man ska inte beklaga mörkret, man ska sprida ljus - det gör du.

Kommenterat - 2011-11-13 / 22:20:32
Anonym säger:

Helt rätt Anna!! Jag fick en sådan mössa i julklapp då jag önskat mig en ny mössa. Jag hade den på mig en gång. Sedan lade jag den längst ner i byrålådan och sa att jag gick dåligt samvete. Bra jag är helt emot päls.

Kommenterat - 2013-03-01 / 15:35:58
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: