Svenska folket har talat..

2010-09-20 / 10:49:14
En halvtimme innan vallokalerna stängde hoppade jag, lillebror och Leo in i plymouthen och drog till Sollerön för att rösta. Sen spenderades resten av kvällen framför tv:n.

Alliansen
49,3%. Sverigedemokraterna 5,7%. Rödgröna 43,3%.
Valet igår. Vad ska man säga? Nu fick vi svart på vitt och en procentuell siffra på hur smyg-rasistiska vi är här i Sverige. Jag tycker att det är väldigt tragiskt att ett "främlingsfientligt" parti kan kliva in i riksdagen...

Kanske detta vore en lösning? Rätt rolig tanke av Filip och Fredrik iaf:Ni som säger att SD absolut inte är rasistiska och även jobbar för jämställdhet:

¨Så här får ni lite smått om Sverigedemokraterna:

Bildades 1988 av Leif Zeilon som tidigare haft kontakt med Nordiska Rikspartiet (nazistiskt politiskt parti) och Sven Davidsson med fascistorganisationen Nysvenska rörelsen. Andra kom från BSS (Bevara Sverige Svenskt).
1989 valdes Ola Sundberg och Anders Klarström till talesmän för Sverigedemokraterna.
Ola Sundberg sa i en intervju:
Det är onaturligt och osvenskt med främmande barn på dagis. Jag vill inte använda ordet ras, men det ser äckligt ut när man ser två föräldrar med en indisk unge mellan sig.”

Och här några saker de tycker idag (enl. Wikipedia):
* Sverigedemokraterna kritiserar det mångkulturella samhället och betonar i stället värnande av det nationella arvet.
* Förbjuda samkönade par att adoptera barn.
* Slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption
* Förbjuda insemination för lesbiska kvinnor 
* Är emot samkönade äktenskapAja tyck vad ni vill. Jag håller inte med detta parti iallafall, tycker inte de jobbar mot ett jämställt samhälle där alla är lika värda.

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
ANGELICA HJÄRTA ERIK säger:

Nu kommer inte jag bli populär men jag är ABSOLUT inte rasist, men varför ger vi inte SD en chans sen kan vi dömma dem efter de. I dagens Sverige får vi inte ens sjunga våran nationalsång på nationaldagen och inte barnen i skolan, sen talas de om att byta ut flaggan, hallå vart är vi på väg ?

Kommenterat - 2010-09-20 / 11:01:42
URL - http://aangeeliica.blogg.se/
Anonym säger:

SD är inte rasister -.- Varför är det okej att vänsternm är i riksdagen, kommunister?

Kommenterat - 2010-09-20 / 11:23:07
Emma säger:

Jag är absolut inte heller rasist! absolut inte!

MEn jag tycker som föregående talare, ge sd en chans! rasist är man väl inte för att man vill minska invandringen? Borde vi inte ta hand om våra egna först? Se till att alla som redan bor i detta landet (svensk som invandrare), att vi har tak över huvudet, mat på bordet mm. Som de är nu så proppar vi in en massa massa andra människor och ger dom boende, jobb, pengar.. Det ser ju så bra ut utåt sett, men nja de kanske inte är så smart ändå.

Sen tycker jag också, utan att vara rasist. Att eftersom vi är ett sånt bra land som tar emot flyktingar så borde dom väl ialf som TACK respektera våra lagar! Hade vi flytt till låt oss säga irak, och struntat totalt i deras lagar så hade vi blivit mördade på en gång! Men vi i sverige som de är nu sätter dom i finkan och sen får dom komma ut efter nåt år och göra om samma sak igen. Då tycker jag gränsen är nådd, då får dom åka tillbaka till sitt eget land där dom kommer ifrån och göra samma sak där istället.

Kommenterat - 2010-09-20 / 11:24:21
Anonym säger:

Ge oss en anledning till varför SD är ett främlingsfientligt parti och varför de är rasistiska? Har du så mycket som gått in på deras hemsida och läst deras partiprogram?SD har i sin invandringspolitik att de ska minska på antalet invandrare som tas in till Sverige FÖR att kunna HJÄLPA de invandrare som redan är här. De ska se till så att de invandrare som nu befinner sig i Sverige ska få hjälp med att lära sig svenska, få jobb och komma in i det svenska samhället.

Det säger ju nästan sig självt att det isåfall är de andra partierna som är rasistiska som bara vill ta in fler och fler invandrare till Sverige och inte hjälpa dem?Kanske ska du ta och läsa om vad Sverigedemokraterna står för innan du antyder saker bara sådär? Nu är du precis som alla de andra partiledarna som bara har bestämt sig för att hata och frysa ut SD.

Det är rent förtryck och mobbing de använder mot Sd och vi i Sverige kan ju inte direkt tillämpa demokrati när SD blir utsatta på det här viset.Säg inte något om någon eller några innan du vet var de står för! Anta inte en massa skit!

Kommenterat - 2010-09-20 / 11:52:16
sara säger:

HEJJA EMMA !!!!!!!

Kommenterat - 2010-09-20 / 13:13:18
mouse säger:

det är fint med så upprörda ungdomar! Det är ju faktiskt rena fakta som anna skrev om i inlägget om hur sd bildades samt vad deras mål är, dessa mål anser jag icke vara demokratiska. Jag tror snarare att många som röstar på Sd har för lite fakta då de inte läser mellan raderna alla gånger. Men vad vet jag, jag tycker i alla fall att det är ironiskt att kalla vänsterpartister för kommunister. Det var det bästa skämtet idag, det är obildat att påstå något sådant.

Kommenterat - 2010-09-20 / 13:21:11
STOPPA Sverigedemokraterna! säger:

Som du skrev på din facebook "skrämmande kommentarer på bloggen". Jag förstår inte hur dessa människor tänker? Och egoistiska smygrasister är precis vad de är! Sverigedemokraterna vill minska invandringen till Sverige, men varför? Vi lever redan i ett välmående land med mat på bordet, rinnande vatten, tak över huvudet och ett överflöd materiella ting. Så varför är det så hemskt att släppa in människor från andra delar av världen där de har det mycket sämre än vi? Låt oss säga ett krigsdrabbat land där de riskerar de bli mördade, våldtagna och förnedrade. Kanske deras hem blivit sönderbombat, familjemedlemmar mördade och de vill mer än fly därifrån. Sen vill inte vi hjälpa dessa människor för vi är rädda för att om vi släpper in dom i vårat land så försvinner våra svenska traditioner och våran svenska kultur.Det är verkligen skrämmande att läsa hur vissa stödjer detta korkade tankesätt...

Kommenterat - 2010-09-20 / 13:29:58
Givar säger:

Allvarligt talat nu, en rasistisk bonde kommer in framför tv-rutan och hjärntvättar er och säger att man inte längre får käka griskött, man får inte sjunga nationalsången, man får inte ha en svensk flagga på sin tomt och man får inte ha skolavslutning på kyrkorna. Jag har aldrig lärt märke till dessa förändringar, jag käkar fortfarande griskött medan jag sjunger på nationalsången och har min Sverigetröja på mig inne på kyrkan när jag tar studenten. Jag är dessutom invandrare själv. Men ni intalar er själva att SD inte är rasistiska fastän deras broschyrer, kampanjer och reklamfilmen är så främlingsfientligt att Hitler börjar hurra i graven.

Kommenterat - 2010-09-20 / 13:36:37
Anders i Hallunda säger:

Jag håller med dej Anna,det är tragiskt att SD kom in i riksdagen.Ingen av dom etablerade partierna vill ha något med dom att göra.Själv är jag rödgrön.

Kommenterat - 2010-09-20 / 13:51:56
Anonym säger:

Hitler var också duktig på att få med sig folk på sina idiotiska ideér. Han skyllde allt på judarna. SD skyller på invandrarna. Samt shit. Dom är skickliga politiskt med att lura i folk denna rasistiska smörja.

Kommenterat - 2010-09-20 / 14:18:14
Gaymasen säger:

Jag gillar hur alla drar parallellen till Vänstern - att de är kommunister. Haha. Det är två helt skilda saker. Kommunisterna vill i alla fall inte särbehandla människor och skicka ut 90 % av invandrarna.En bra välfärd är att både ge och ta. Invandringen är en stor del av välfärden. Och SD säger ju själva att invandringspolitiken är en av deras tre främsta punkter. Och ja. Det är ju inte "Oh hi there little guy, kom så ska du få en kram." Utan det är "Ta ditt pick och pack och stick."Tragiskt. 18 åriga pojkar utan pubishår som röstar på SD då de inte har någon koll, är utan jobb och känner sig särbehandlade av samhället. Men SD är inte svaret. Det kommer Sverige få upp ögonen för inom kort. Wait and see.

Kommenterat - 2010-09-20 / 14:30:41
URL - http://gaymasen.se
Gustav säger:

Några fakta om Sverigedemokraterna:"Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige" (person möjlig att rösta på till riksdagen, SD).Sverigedemokraternas partisekreterare, Björn Söder har bland annat sagt att "Homosexuella avarter är inte normala"

Björn Söder jämför också homosexualitet med djursex och pedofili.

Pridefestivalen kallar han för "det perversa homosexevenemanget".SD är emot att homosexuella par får adoptera barn, hur bra föräldrar de än är.

De säger bland annat att "Detta är ett trauma för varje barn i den situationen.”Sverigedemokraterna är negativt inställda till kvinnors självbestämmande till aborter.Sverigedemokraterna är ointresserade utav utrikespolitik.

"Vi har medvetet valt bort det. Valundersökningar vid förra årets val visar att noll procent av våra väljare tycker att utrikespolitik är en viktig fråga", säger Jimmie Åkesson.Kommenterat - 2010-09-20 / 15:01:20
Tina säger:

Jag tycker att SD inte är ett verkligt parti. För mig är det lika som andra rasistgrupper i Sverige och världen och hur de kom in i riksdagen är ju sinnessjukt. Varför ska vi låta några inkompetenta leda Sverige igenom jämställdhet och ekonomi med mera, när det inte ens är ett verkligt part. Människor har rätt att tycka va de vill, absolut, men vi har ingen användning av deras idéer eller va de anser att de vill/kan bidra med. Ni måste ju förstå själva att man inte kan ge ett sånt parti "en chans" att styra ett land, I FYRA ÅR. Ett parti som är rasister eller va man ska kalla dom, är ingen hjälp för det svenska styret.

Som sagt, människor får tycka va de vill, men deras åsikter kan stanna mellan dom, de behöver inte tas upp i riksdagen.

Kommenterat - 2010-09-20 / 15:40:14
URL - http://martinaforsberg.blogg.se/
Malin säger:

kan inte ni som uttalar er åtmistone FÖRSÖKA ta reda på vad ni pratar om? DET om något är väl pinsamt!! Att folk ska yttra sig om saker när ni inte har en ANING om vad ni pratar om. Är det inte meningen att ALLA ska få komma till tals, nu har svenska folket talat, nu sitter vi i riksdagen och FY FAN SÅ GLAD JAG ÄR FÖR DET! Är det kanske så att den här åsiktsfriheten bara gäller er indoktrinerade, förljugna små själar, som köper & sväljer ALLT vad media matar er fulla med! Eller är det den andra klassikerna, redan från barnsben lurade?

Kommenterat - 2010-09-20 / 20:13:26
Anonym säger:

Nu måste du avslöja hemlisen. =)

Kommenterat - 2010-09-20 / 20:54:26
Filip säger:

(gick inte att kommentera inlägget "hej" så lämnar kommentaren här ist)hehe :P jag är inge vidare bra på att tyda drömmar men lejon tyder väll kanske på nått med Afrika? :) Ha så kul på rampen, lycka till o kör försiktigt! :) Vi hörs o ses vännen!Kraaam!Kommenterat - 2010-09-21 / 17:43:01
URL - http://hjartebarnsfonden.se
Micke säger:

Det mest tragiska är inte att Sverigedemokraterna röstades in i Riksdagen...utan att det faktum att de har Noll koll på hur ett land ska styras....Kritiska röster mot känsliga ämnen är bra för stora debatter...men att få med dem i helhetsbilden av Sverige (Riksdagen), känns inte OK..då de inte vet jota av varesig budgetar/ekonomi eller politik i det stora hela...Hoppas att Onsdagens rösträkning ger Alliansen de 8000 röster+ som behövs för majoritet...

Kommenterat - 2010-09-21 / 20:13:35
Anonym säger:

"här är några saker de tycker enligt wikipedia"

hahah, du vet väl att wikipedia är en hemsida där vem som helst kan gå in och skriva??!

Alltså kan de som är emot SD gå in och skriva vad som.

Det är nog säkrast och mest pålitligt att gå in på SD:s hemsida för att få reda på vad de står för:)Kommenterat - 2010-09-21 / 20:54:57
mouse säger:

Ja till ovanstående, wikipedia är inte en alltför tillförlitlig källa MEN! Du kanske också ska läsa på lite till, det är en sida där vem som helst kan gå in och skriva som du har så rätt i. Dock kontrolleras alla uppgifter och felaktiga inlägg raderas och sådana som saknar noter där det inte kan bevisas hur sanningen är framgår det tydligt i början av artikeln att det saknas noter. Wikipedia har växt och är accpeterat i syfte för allmänna diskussioner. Dock är det ej en acceptabel källa för vetenskapliga skrifter och uppsatser. Detta beror på att man alltid ska hänvisa till den ursprungliga källan och läsa denna text. Bara en liten notis. Det jag egentligen vill säga är som så:Jag tycker att övriga partier gjorde fle från början som inte tog debatten med SD och där spelade ut dom. Det bästa som kan göra nu är att spela ut dom i riksdagen och bevisa att dom inte kan driva en rättvis politik. Detta menar jag nödvändigt för att folket har talat och vi lever i en demokrati. Det som annars kan hända är att SD menar att dom behandlas orättvist av svenska folket, övriga partier och demokratin. Något dom kan vinna ytterligare fler röster på i nästa val. Det är upp till dom riktiga sju riksdagspartierna att bevisa hur en riktig politik bedrivs och ta upp debatten med SD. Den vinner dom så lätt ändå och SD står kvar med svansen mellan benen.

Kommenterat - 2010-09-22 / 18:58:12
John Rambo säger:

Gaymasen: Har du möjligtvis någon källa på att SD vill tvångsdeportera ut 90% av alla "invandrare" från Sverige?.

---

Gustav:

"Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige" (person möjlig att rösta på till riksdagen, SD).

Jag vill rekommendera att inte bara läsa rubrikerna som Aftonbladet sätter på sina artiklar. Såhär står det om du hade läst texten. – "......Det ska ske på frivillig basis med kraftigt höjda återvändarbidrag, men vi ska också se till att de känner att de inte kan leva som i sina hemländer här i Sverige. Det ska vara både morot och piska, säger Kent Ekeroth."

---Angående SD's historia. Så kan man väl bara ta andra partier som exempel. Vänsterpartiet som fortfarande har kopplingar till kommunismen. Utöver kommunismens förtryck och brott mot mänskliga rättigheter så vet ni säkert om de 94-103 miljoner som dödats i kommunismens namn. Lars Ohlys stöd till kommunistiska makter. Man hade fortfarande Lenin på väggarna till slutet utav 90-talet. Man stöttade Sovjets invasion utav Finland. Det finns så mycket skit att man inte ens orkar ta upp det."

Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän. C.-H. Hermansson"Socialdemokraterna som införde det FÖRSTA rasbiologiska institutet(Statens institut för rasbiologi) i världen. Det som senare gav gav modellen till Nazitysklands (Och vi vet ju hur det slutade där).

Sterilisering utav "de oönskade i folkhemmet" Man steriliserade "oönskade" personer i Sverige fram till 70-talet.Sen rekommenderar jag att kolla upp vad RASism betyder. Det närmaste man skulle komma ett "korrekt" ord isf skulle vara Kulturrasism. Då det inte längre finns något stöd hur olika människoraser skiljer sig biologisikt. Så kan man säja att rasismen är död (Då det inte finns några argument för rasister och hur människor skiljer sig). Det som idag tas upp är ofta religion. Och varken religion eller vilken sexuell läggning har något med RAS att göra.Om man vill bli av med SD så skulle jag rekommendera att bemöta deras argument och få folk att avgöra om SD är bra eller dåliga. Vänstern har gjort SD en riktig björntjänst (ironiskt nog). Genom att försöka bekämpa dom genom att förstöra deras möten, tysta dom, misshandla dom, hota dom, sabotera all form av debatt dom haft.

Aja, orkar väl inte skriva allt för mycket då ingen ens kommer läsa detta nu.:phttp://sv.wikipedia.org/wiki/C.H._Hermansson

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15777&a=264856

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175041839

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunismens_svarta_bok

http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Communism

http://svtplay.se/v/2155964/agenda/agenda_special?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2163664/sb,p103431,1,f,-1

Kommenterat - 2010-09-27 / 01:07:48
trött säger:

Jag blir bara arg. Mår illa, inte för att SD är i riksdan, utan hur alla andra reagerar på det. Folk läser inte på för femöre utan bestämmer sig för att se ner på alla som röstade SD eller som faktiskt försöker föra in invandringspolitiken i riksdan. Det är på tiden. Och när de andra partierna är fittor som vägrar uttala sig i ärendet så då blir det radikalröstning. VI HAR INTE RÅD. DU själv skriver om äldreomsorgen anna, snälla.. VI KAN INTE TA HAND OM VÅRA GAMLINGAR, HUR I H-VETE SKA VI HA RÅD ATT TA EMOT FLER FLYKTINGAR`? jag röstade inte på sd, men skulle aldrig ha mage att se ner på nån utan att veta allt. så som ni ser ner på SD, skiljer sig inte mkt för sättet ni påstår SD ser ner på invandrare. Släpp fram dom i debatterna, eller berör ämnet själv, så hade det aldrig gått så här långt.

Kommenterat - 2010-09-30 / 19:07:32
:) säger:

"(enl. Wikipedia)" hahahahhaha, Jag tror jag döööör! Varför gå in och kolla upp saken själv liksom.

Kommenterat - 2010-09-30 / 19:10:10
thomas sabo jewellery säger:

I like it very much, welcome to my website, here are you like all ladies adorn article, thank you

Kommenterat - 2010-11-24 / 04:25:08
URL - http://www.thomassabo-ireland.com/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: