Skärp er förfan!!!

2010-09-07 / 22:25:59

Nu tar vi det här en gång till!
Det här inlägget har jag skrivit förut, men skriver det igen med några tillägg. För nu är det flera som behöver dra tummen ur arslet tycker jag. Så läs och ta till er! Det är långt men läsvärt..

Den absolut bästa konversationen har man med sig själv!
I alla lägen, kom ihåg det. Du är den person som Du ska leva tillsammans med i resten av ditt liv och därför måste du verkligen bli bästa vän med dig själv och våga lita på Din förmåga.


Det är verkligen nått jag lärt mig genom åren. Man ska alltid lyssna på vad människor runt sig har att säga, och ta till sig goda råd och gärna en hjälpande hand eller två. Men i slutändan måste du ändå tänka till själv och lyssna på din egen magkänslan. Man kan inte heller förlita sig på att omgivningen, slumpen, ödet, turen, Gud eller någon annan ska skapa Din karriär och lycka. Det är något Du måste ta tag i själv.

Visst kan man tycka
att vissa personer inte behövt lyfta ett finger, utan att det enbart är omgivningen som gett dom en skjuts framåt i livet? Väldigt retsamt va? Och visst är det så i några enstaka fall, thats life, men i de flesta fallen har personerna själva kämpat sig till toppen av lycka på ett eller annat vis. Tummen upp för dom! Och var lite avundsjuk, men på ett positivt sätt! Det kan trigga igång din egen kämparglöd. Men var inte avundsjuk och gå runt och tjura för att "dom har lyckats men inte jag" och bli deppig på grund av andra. Se till ditt eget liv istället och gör det bästa av det. Gå inte och vänta på, och hoppas att du är något av de enstaka fallen vars omgivning helt skapar ett lyckligt liv åt, då kanske du alltid kommer gå i väntans tider. Du är den som själv måste ta tag i Ditt liv. Sitt inte och vänta på att någon ska skotta upp en enkel väg för dig, man behöver inte gå i någon annans fotspår, vafan ta tag i snöskyffeln och skotta en egen väg!!

Det gäller att ta tummen ur arslet och ta fram sina kreaktiva sidor och bygga upp sitt liv så som man vill ha det. Det är du som är konstnären, och har fria händer hur du vill att ditt mästerverk (ditt liv) ska se ut. Ett mästerverk som du med stolthet ska kunna hänga på väggen nedanför din säng den dag du som gammal ligger på dödsbädden. Du ska känna dig nöjd och tillsfred med vad du skapat och kunna somna in med ett leende på läpparna.  

Så sätt dig ner och fundera vad du verkligen vill ha ut av livet! Alla har vi helt olika mål och drömmar. Är du helt nöjd med det du har? Lever du redan ditt drömliv? Om inte, gör något åt det! Okej alla kan inte bli Hollywoodstjärnor, och säger inte heller att alla vill det. Men försök nå så långt du kan med just det Du älskar i livet. Se till att försöka göra dina drömmar till verklighet. Skyll inte på omgivningen, det är inte den som ska skapa din lycka i livet. Och vad innebär lycka? Drömliv? Du kanske redan lever ditt drömliv fast du inte kan se det själv. Det är inte ofta man kan se hur bra man har det förrän man testat på något annat eller förlorat det. Först då kan man se värdet av det man har. Jag kan säga att jag är superglad för min familj, mina vänner, min pojkvän och allt jag fått uppleva hitills. Och fortfarande har jag massa drömmar kvar som jag hoppas hinna uppleva innan den dagen det är dags för mig att somna in. Men allt har jag kämpat för på ett eller annat sätt. Med vilja kommer man långt. 


Sitt inte och tyck synd om Dig själv för att Ditt liv inte ser ut som Du vill, det ser inte ut som grannens liv, eller som Brad Pitts liv, Jennifer Lopes liv eller vem du nu är avundsjuk på, de har också sina problem. Som Jim Carrey sa:
"Jag tycker alla borde få bli rika, berömda och göra allt de någonsin drömt om, så får de se att det inte är lösningen".
Tror inte att någon har totalt fulländad lycka i sitt liv, man strävar alltid uppåt. Man vill ha ännu mer, ännu bättre. Det bästa man kan göra är att försöka finna en njutning i nuet. Vara nöjd och glädjas åt det man har istället för det man saknar. Försöka känna ögonblicket och ta till sig stunden. Sen på det försöka uppleva det man önskar göra i sitt liv. Och går allt åt helskotta? Japp, då är det bara att sopa det åt sidan och ta nya krafttag och testa andra sätt, eller gör något helt annat. Du är en erfarenhet rikare och kan säkert skratta åt denna krasch någon gång i framtiden :) 

Och sörj inte de dagar som gått och tyck att du slösat bort år av ditt liv. Öppna ögonen och titta på alla roliga saker Du gjort och fått uppleva i Ditt liv istället för vad Du inte gjort. Som sagt, fokusera på det du gjort istället för det du inte har gjort. Och ingenting är försent eller omöjligt! Skriv upp en lista på vad du drömmer om. Och istället för att se alla hinder som stoppar dina drömmar, försök istället hitta lösningar hur du ska gå tillväga för att nå dina mål. Låt inget eller ingen stoppa dig! Det här är ditt race. Ingen annan än du sitter bakom ratten.


Vi lever inte förevigt. Och har du inte levt bra innan, så börja gör det NU!!! Idag är vändpunkten! Passa på och LEV och njut av livets goda medan du fortfarande lever!! För en dag blir det bara svart....It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive

(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said, "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
'Cause it's my life/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Tremänningen maj-britt :) säger:

hej, hej! Det här inlägget var jättebra, jag behövde verkligen få läsa dom orden, och få den uppmuntran! Tack Anna! :) Hoppas att vi träffas nån gång :D

Kommenterat - 2010-09-07 / 22:53:20
Kusin Tommy säger:

Mycket bra skrivet! Det är ju precis som det är!! Nu lever vi livet och skapar framtiden!!;)

Kommenterat - 2010-09-08 / 07:33:12
URL - http://lauden.blogg.se/
Jonna säger:

Bra skrivet!

Kommenterat - 2010-09-08 / 08:45:37
URL - http://jth.blogg.se/
lucke säger:

Var med och tävla om en Grandsand klocka på min blogg om du känner för det :D

Kommenterat - 2010-09-08 / 14:06:48
URL - http://modegrabben.blogg.se/
Gaymasen säger:

Du är så bra Anna! Hållet helt och hållet med dig. Och bra citat där av Carrey, hade jag inte hört tidigare faktiskt. Men det är sant!Pöss på dig!

Kommenterat - 2010-09-08 / 19:54:52
URL - http://gaymasen.se
Julia säger:

Tack Anna! Dessa ord behövde jag få läsa... Det kändes som att detta inlägg var skrivet till mig ;) HAHA! Jag är en sådan människa som sitter och väntar på att saker och ting ska ske... :( Är rädd för att aldrig komma någon vart. :( Jag är rädd för mig själv. Jag är obekväm med mig själv. Ger mig själv ångest typ :( Inte bra... :(

Kommenterat - 2010-09-08 / 20:00:37
URL - http://spjulia.blogg.se/
Filip säger:

Tack så mkt vännen! Ska göra mitt bästa och ta till mig. Som vi sa, positivt tänkande är de som gäller framöver! :)

.

Ha de toppen vi hörs!Kraaaam

Kommenterat - 2010-09-08 / 23:53:33
URL - http://hjartebarnsfonden.se
Frida L säger:

mer sånna här peppande tips, jag behöver nog höra det om och om igen, känns inte som jag riktigt lyckades ta det till mig, även om jag kan hålla med om allt du skrev...Jag får läsa det fler gånger så kanske jag börjar "fatta" Tack Anna! Du är så klok och ger massa positiv energi, hoppas din lilla hemlighet kan peppa ännu mer till att jag också börjar satsa på mina drömmar.

Kommenterat - 2010-09-10 / 21:27:03
took säger:

BRA DÄR! :)

Kommenterat - 2010-09-11 / 13:38:53
URL - http://andreassimonsson.blogg.se/
Niclas säger:

Väldigt inspirerande och motiverande!

Mina drömmar kan bara besannas om jag lämnar detta hemska land vi bor i..

Det ska jag också göra om ca året! :)

Kommenterat - 2010-09-26 / 22:18:01
URL - http://kufuffingoesaussie.blogspot.com
thomas sabo jewellery säger:

I like it very much, welcome to my website, here are you like all ladies adorn article, thank you

Kommenterat - 2010-11-24 / 04:30:18
URL - http://www.thomassabo-ireland.com/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: