Fredagsmys

2010-09-11 / 09:46:22

Leo bjöd mig, mamma och pappa på en vrakmiddag här hemma. Hans egna kräftor och till det räkor, baguetter, ostar, vindruvor, vin, öl och allt som hör till. Chips och dipp till efterrätt. Det var första gången vi skulle få smaka hans kräftor som han fiskat och kokat. (Pappa var lite orolig innan och hade köpt hem varma koppen ifall att det inte skulle gå och äta eller om han inte skulle bli mätt, men det gjorde han helt i onödan.)

Jag har inte riktigt trott på Leo när han har sagt att hans kräftor är de bästa man kan få tag på i Sverige. För så säger väl alla om sina egna de fiskar upp och kokar? Men nu fick jag det bevisat. Jag har ALDRIG ätit godare kräftor i mitt liv! Jisses! Okej har iofs inte smakat alla i Sverige men ah :D Alla kräftskivor jag varit på där de köpt in dyra kräftor och bjudit på, jag spyr när jag nu efteråt jämför dem med de här. Vilken smakskillnad. Innan visste jag inte att det var så stor skillnad i smak på kräftor.

Och de var rejäla kräftor han bjöd på också. Massa kött i klorna. Både hunden och katten blev som galna och tiggde och rafsade oss på benen för de ville så gärna smaka. Leo har berättat så många historier nu hur de kräftor man köper i affären tillreds. Blir äcklad bara av tanken på hur och var de kokas, men allra värst hur de förvaras. Ush! Kräftorna måste tillredas med kärlek för de ska smaka. Färskt ska de va, annars får de va.

När vi ätit oss proppmätta så kom Bonden med hästen Sally från berget. Så vi fick hänga med på en vagntur genom byn. Gu så mysigt det var!!!

Kvällen avslutades framför tv:n där Pirates of the Caribbean visades. Älskar fredagskvällar!

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Jerker säger:

Hello Anna! Du en liten fråga, var var kräftorna infångade? funderar på lite tjuvfiske kanske :)

Kommenterat - 2010-09-11 / 13:34:10
Anna svarar: säger:

Jerker: Haha nej nej nej inge tjuvfiske här inte ;) Sånt sysslar inte Leo med ;)

Kommenterat - 2010-09-11 / 13:44:33
URL - http://annalundh.se
T säger:

lagas med kärlek? du menar kokas levande.. ja det är kärlek det..

Kommenterat - 2010-09-13 / 18:14:12
Jerker säger:

Hehe, ne han är nog jättesnäll, men tänkte mest tjuvfiske för egen del :)

Kommenterat - 2010-09-13 / 18:55:14
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: