Rödgrönt eller blått??

2010-09-19 / 11:59:56
Idag är det val. Vem och vilka ska få styra Sverige kommande 4 år? 
De rödgröna eller de blåa?


Kostnaden inför valet idag har enligt VA.se har blivit en dyr historia:Ja ni ser rätt, nästan 300 miljoner kr bränner partierna på att marknadsföra sina partier. Ni vet i tidningar "rösta på oss så röstar du för ett välmående Sverige". Valskyltar sitter uppe överallt, det går inte att missa. Schyman bokstavligen brännde 100 000 kr mitt framför ögonen på folk för att väcka debatt om hur partierna brännde sina pengar. Och debatt väcktes.

Jag kan bara säga en sak. Jag tycker det här är helt sinnessjukt. Det känns inte ens som det finns någon återhållsamhet. Okej Sveriges marknadsföringssummor bleknar säkert i jämförelse med många andra länder. Tänk er bara USA:s prislapp när de har val. Men är man något funtad måste man väl någonstans få en tanke över vad dessa skyhöga summor hade kunnat nyttjas någonannanstans till något vettigare. Visst är det viktigt att nå ut med sin åsikt men inte känner jag mig det minsta påverkad av en stor rödgrön skylt längs vägen med ett ansikte och där det står "rösta på oss då blir sverige bra" och nästa skylt är blå dör det står precis samma sak. Däremot är det nog viktigt och bra med tvdebatter och jämförelser och opartiska sammanfattningar om partierna i tidningar och på nätet.Men hursom, nu har det lagts så mycket pengar på att vi SKA rösta, och självklart är det viktigt att göra det. Vi är ju ändå ett demokratiskt samhälle. Det pågår redan en intressant debatt på min facebook.. ska bli kul att se hur det ser ut om några timmar.

Så nu till en liten frågeställning till er läsare. Ni får vara anonyma.   

1. Rödgrönt eller blått? (vilket parti?) 
2. Vilka tror du vinner valet? (utan att ta parti för vad du själv vill)
3. VARFÖR röstar du som du gör?


Debattera gärna det andra kommenterar... Men ingen lågstadienivå tack.
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Hjärtat är rött säger:

1. Rödgrönt!! Vänsterpartiet!

2. Tyvärr vinner nog ändå de blåa. Rika får mer och fattiga mindre.

3. Vi måste minska klyftorna i landet! Det ska inte spela någon roll om man är fattig eller rik. Men ska alltid ha samma förutsättningar till jobb, vård och skola. Om blått vinner blir bara de rika ännu rikare och de fattiga fattigare!

Kommenterat - 2010-09-19 / 12:08:46
Sjukskriven säger:

1-rött

2-rött

3-finns ingen anledning att inte rösta rött!

Kommenterat - 2010-09-19 / 12:21:15
M.S säger:

1. Rött Socialdemokraterna

2. Jag hoppas det röda tar över och tror att dem vinner in i det sista

3. Det blir bara värre om de blåa får fyra år till. det går inte att reparera. Dem sabbar för oss som är arbetslösa men vill jobba. HEJA de röda!!½!

Kommenterat - 2010-09-19 / 12:21:30
Jennifer säger:

1. Rödgrönt- Rött- Vänsterpartiet

2. Tyvärr tror jag att de blå vinner, moderaterna.

3.Därför att jag bryr mig om dom som är i samma sits som mig, jag vill ha ett normalt och bra samhälle- inget överklassamhälle där arbetare knappt har råd att leva.

Kommenterat - 2010-09-19 / 12:49:49
URL - http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Anonym säger:

Ush vad mycket pengar politikerna slösar för att vi ska rösta på dom. Sen lovar dom skattesänkning hit och dit och mer pengar här och där. Tänk om alla dessa miljoner kunde läggas på skolorna eller sjuk och äldrevård istället.1. Rött

2. Rödgrönt!!!

2. Jag röstar för ett jämställt samhälle!

Kommenterat - 2010-09-19 / 13:11:21
Mia säger:

Har inga som helst problem att visa vad jag tycker, om andra inte kan ta det är upp till dem, vi har alla rätt till en åsikt.Jag har röstat på Moderaterna och vill behålla detta block inte bara 4 år till utan mer så vi får stabilitet i vårt vackra land.Jag är rädd för att de rödgröna kommer tillbaka och det gör inte mig glad i varje fall.Ett jämlikt samhälle ser jag inte med de röda alls, de har haft sin tid och gjort så mycket illa att det tar tid att rätta till.Min åsikt som vanlig arbetare (tro det eller ej).

Kommenterat - 2010-09-19 / 14:02:10
URL - http://fredthevov.blogg.se/
Karin säger:

1.Blått2.Blått

3.Alliansen har sköt lågkonjukturen bra i jämförelse med andra länder. Och har även åstadkommit 100 000 fler jobb. Dessutom ska man inte bara gräva upp de frön som redan är planterade, under dessa fyra år. Det ska löna sig att arbeta, därför röstar jag på arbetarpartiet- Alliansen.

Kommenterat - 2010-09-19 / 14:22:51
Anonym säger:

Blått för att man ska jobba för sina pengar

Kommenterat - 2010-09-19 / 15:10:25
jp säger:

Jag har precis varit och röstat på Sverigedemokraterna av misstag. Trodde det var Socialdemokraterna. Jag skäms! Jävla SD.

Kommenterat - 2010-09-19 / 15:20:49
URL - http://jperez.se
S säger:

1. Moderaterna

2. Moderaterna.

3. Det är fel att bygga ett samhälle på bidrag. Man mår BRA av att ha ett jobb att gå till. Rent socialt och ekonomiskt. Självklart ska de som verkligen inte KAN jobba också ha det bra, men som Sverige ser ut nu är det alltför många som utnyttjar bidragen i onödan. De som verkligen behöver bidrag ska ha det - och ett BRA bidrag. Det hoppas jag att alliansen kan skapa och få bort alla "fuskare".

Kommenterat - 2010-09-19 / 15:52:08
maj-britt säger:

ok, jag frå ju inte rösta ännu, men ändå:

1. Socialdemokraterna

2. även om jag vill att röd-gröna ska vinna, så tror jag att alliansen kommer att göra det.

3. sossarna vill ha betyg från åk 7, ist för åk 6, och i den frågan så tycker jag ju senare desto bättre. Man ska få vara barn så länge man kan, och att få betyg på saker man gör, är ett steg närmare vuxenlivet. Sen så vill sossarna också att fler unga ska få jobb, och det är ju viktigt för mig :).Dessutom så har jag vuxit upp med sossarna, min morfar var aktiv inom föreningen, och när jag var liten så tyckte jag av nån anledning väldigt mycket om Göran Persson. Mitt sista argument är att min favvofärg är röd :) och vem tycker inte att rosor är fina ;)

Kommenterat - 2010-09-19 / 17:10:06
kittymon säger:

Här vart det moderaterna och jag tror Alliansen vinner. Skulle bli mäkta chockad om rödgröna smeten vann.Och jag röstade på moderaterna pga att dom har visat att dom kan styra landet genom en kris och behöver inte höja skatten till allt som dom ska genomför som dom andra vill. Får dom makten kommer ALLT bli dyrare, hur kan man vilja det?

Kommenterat - 2010-09-19 / 18:30:41
URL - http://kittymon.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: