Pirr i magen

2010-10-07 / 10:04:31

Poff! Sätter mig klarvaken upp i sängen allt tidigare varje morgon. Leo sussar vidare ett par timmar till och jag tassar upp till mamma på övervåningen. Känner mig smått stressad, rastlös men samtidigt trött. 6 dagar kvar och jag har alltför mycket att fixa innan avresan. Kommer ju blir borta ett braa tag så det är en del saker att tänka på att ha me sig. Måste nog blåsa av nårgra av de "möten" jag tänkt hinna med innan avresa.

Gött ändå att man kan ha med sig grejer överhuvudtagt, som i Robinson hade jag bara en bikini (som jag råkade elda upp), ett par shorts (som också gick sönder), ett linne, en sarong, en trekvartströja (tunn som satan), strumpor (som också brann upp delvis) ett par sandaler och tävlingsskor. Det är inte mycket grejer för så lång tid som man var där.

Ni får ursäkta om jag tjatar mycket Robinson men då ska ni bara veta vad dom hemma fått stå ut med. Robinson snack och ältande om och om igen. För er var det ett program på tv, men för mig var det så sjukt mycket mer. Det var ett äventyr, utmaning och extrem upplevelse. Kommer aldrig glömma känslan i träsket, lukten, hungern, smaken av palmhjärta, de roliga tävlingarna, ö-råden och allt. Sån stor skillnad att vara där och uppleva allt själv än att sitta i tv soffan och se programmet.Fan, jag längtar tillbaka dit. Till "helvetet" som vi kallade det. Hade gärna viljat åka dit igen och leva där fast utan kameror. Känslan av att leva så tätt inpå naturen, ingen teknlogi, sova under bar himmel och räkna stjärnor, leta sin egen mat. Fantastiskt egentligen. Alla ens småproblem och stress här hemma var som bortblåsta. Man blir så primär, och uppskattar minsta lilla. Jag minns när jag fick tag på en sandkrabba och snabbt bet ihjäl den och stoppa den i munnen. Tugga så de knastra, jag var så sjuuukt hungrig att ett lyckopirr spred sig i hela kroppen bara att tugga på något. Jag var den stunden lyckligast i hela världen. Såna extrema lyckoögonblick för småsaker är svårare att finna på hemmaplan där vi har överflöd av allt och valmöjligheter utan dess like.

Tror det är lite därför jag söker mig ut på äventyr igen. Att nu i höst jobba nära naturen, så nära att man kan ta på de där vilda och farliga ger mig en kick. För självklart är det inte helt riskfritt att jobba med dessa djur, hur vana de än är vid människor. Man måste ha stor respekt, speciellt nu när man ska jobba så nära dem. Både lejon, geparder, leoparder och flera andra av djuren är byggda för att lätt kunna döda ett större byte. Så lilla jag vore ju ingen match. Samtidigt så är människan i princip deras enda fiende, som de nu ska samspela med. Utan att de kanske själva ens förstår att vi är där för att hjälpa dem till ett bättre liv.

Ja, det här kommer bli väldigt spännande...

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Anonym säger:

Ucsh skulle aldrig utsätta mig för såna risker genom att leka Mowgli. Självmordsbenägen låter det som du är.

Kommenterat - 2010-10-07 / 12:22:26
Micke säger:

Hej Anna! Knäpp fråga men får man fråga om du har sillisar eller äkta boobisar?

Kommenterat - 2010-10-07 / 16:39:19
Hanna säger:

wow, jag blir avundsjuk, drömmer också om att få hjälpa och arbeta med djur i Afrika. Speciellt kattdjuren. Men jag får nöja mej med Europa, det blir att jobba med 500 hemlösa hundar i höst för mej :). Hoppas på att ta mej längre efter studenten!saknar dej redan i Robinson!Hoppas du får en rolig resa! :)

Kommenterat - 2010-10-07 / 20:26:57
Gaymasen säger:

Förstår dina tankar här. För dig blev det ju din livsstil (för tillfället) medan för oss är det TV.Jag ska bannemig vara med i något liknande. Jag vill kämpa och verkligen utmana mig själv. Skulle vara sjukt skoj. Men nu får vi titta på Marcus istället, sjukt roligt att han kom med i alla fall. Han får tävla för oss båda (eller alla tre kanske, haha). Du ska ju i alla fall ut på nytt äventyr SNART. Lyx, lyx. :P

Kommenterat - 2010-10-07 / 20:47:43
URL - http://gaymasen.se
Anonym säger:

Hur länge ska du vara borta och jobba?

Kommenterat - 2010-10-07 / 20:48:47
Anonym säger:

Hur länge ska du vara borta och jobba och hur gick du till väga för att få detta jobbet? Måste man ha någon speciell utbildning? Berätta gärna, är nyfiken :)

Kommenterat - 2010-10-07 / 20:49:32
Nina, mamma till Hugo, Max & Vincent säger:

Härligt äventyr du ska ut på ! :)

Kommenterat - 2010-10-07 / 20:59:10
URL - http://ninawikizz.blogg.se/
Filip säger:

Så glad för din skull! :) Vi får ta o ses nån gång sen när du kommit hem istället, då har vi säkerligen en hel del o prata om också :))Ha de fint vännen vi höres!Kraamar

Kommenterat - 2010-10-07 / 22:19:02
URL - http://hjartebarnsfonden.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: