Inatt ska jag sova inne hos geparderna!

2010-10-24 / 12:41:50
Har en lång stund till övers nu så tar en liten siesta i skuggan med datorn. Två strutsungar typ 70 cm höga håller på pickar på min dator och på mig hela tiden haha vilket gör det lite svårt att skriva just nu. Hahah!  Dom rör sig typ som dinosaurier. Mini- Velociraptorer. Haha jätteroliga.

Men ska berätta lite för er om hur det är här nere. Harnas är som en stor farm med ca 300 djur. Lejon, geparder, leoparder, giraffer, zebror, babianer, vervets, big eared foxes, strutsar, elands, skölpaddor, mangooser, hästar, vårtsvin, hundar, katter, fåglar av alla olika slag, smådjur, krokodiler för att bara nämna några.

Varje dag förbereder vi mat till alla djur och matar dom flera ggr om dagen beroende på vilken art. Förutom det gör vi rent i alla inhägnader och farmwork som bush cutting, bush burning mm. Är även ute och går promenader med djuren. Allt från lionwalk till baby baboon walk. Riktigt häftigt. Gör turer med turister och game counting (man sitter tyst i 12  timmar i ett litet skjul ute på savannen och räknar villebråd). Så finns både roliga och mindre roliga saker att göra. Oftast är man sjuukt trött framåt kvällen efter en hel arbetsdag. Vi är alltid sjuuukt skitiga av sot, blod, jord och djurmat. Nästan ingen ide att duscha eller ens tvätta kläder för man blir lika skitig direkt dagen efter igen.

Vi äter tre ggr om dagen, kl.6.30, kl.13.00 och kl. 19. Sen är det oftast sovdags direkt efter det. Vi bor i enkla stugor där halva väggen intill sängen är öppen utåt med bara ett myggnät som skydd. Så om näterna kan man höra alla savannens djur och varje morgon och kväll och ibland flera ggr om nätterna hör man lejonen ryta. Rätt mäktigt. Låter jättehögt som om de är precis utanför.

Idag har jag varit med en grupp ute och pejlat Duma och hämtat hem henne. En av geparderna som varit ute på jakt. Ikväll ska jag ha en sleepout med henne och Goeter. Alltså sova ute med dom i deras inhägnad under bar himmel. Ser verkligen fram emot det!

Ska in och sätta mig hos babianbäbisarna lite nu. De är så söta! Sitter och letar loppor i ens hår och klänger runt på en. Bits kan de minsann också men inte lika hårt som de större... Gör man nått de inte gillar så får man igen dirket. Hahah.. Happ nu sket och pissa en struts mitt framför datorn. Rätt äckligt faktiskt. Ne bäst at slå ihop datorn nu innan de pickar sönder tangenterna. Ha det bra!


Massor av kramar till er där hemma! Saknar er sjukt mycket!
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Elin säger:

Saknar dig hjärtat! Längtar tills vi ses igen, puss o love. Ta hand om dig!

Kommenterat - 2010-10-24 / 16:42:31
URL - http://ellee.devote.se
Anna säger:

Åh vilka underbara bilder. vad mysigt de ser ut att vara där med alla djuren, måste vara väldigt intressant=)

Kommenterat - 2010-10-24 / 17:52:55
URL - http://dressingroom.webblogg.se/
Mïmmmí säger:

wow vad häftigt! =) Jag har själv varit volontär i Sydafrika, men det var då med vilda lejon. min dröm är att åka iväg som du gör, min kompis har nog varit på samma ställe som du är på! jag ska bli safari guide i framtiden.Hur länge är du i Namibia?

Vad kostar resan?Hoppas du kan ta upp dom frågorna i din blogg :)

Kommenterat - 2010-11-02 / 19:37:55
URL - http://larsdotter.blogg.se/
Victoria säger:

åhh, va söta djur!!^^ det verkar som du hade/har det roligt där borta^^

Kommenterat - 2010-11-02 / 22:16:08
URL - http://fotodays.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: