Pyramiderna

2010-06-03 / 10:42:32

En heldag i Kairo! Vi besökte Egyptiska museét, där det fanns mumier och grejer, riktigt spännande!! Vi besökte även parfymfabriken och sist men inte minst de fantastiska pyramiderna i Giza!

Vi tog oss fram till pyramiderna på kameler. Haha dom är så söta!


..och sjukt stora! Man sitter verkligen högt upp.


:)

Det är verkligen fascinerande hur de lyckades bygga dem för ca 4 500 år sedan. Varje stenblock är perfekt slipat för att passa in i pusslet.

Sfinxen, föreställande en farao med lejonkropp..

Bakom sfinxen på bilden nedan syns Chefrens pyramiden, den gick vi in i!!! Först var jag väldigt tveksam att gå in skrockfull som jag är, faraos förbannelse kan ju drabba den som stör gravfriden. Hur som, vi trotsade ödet och gick in. Gångarna var otroligt trånga så man fick gå hukad typ 90grader, Leo fick knappt plats och har fortfarande mardrömmar över att han ens gick in. Längst in i pyramiden vid gravkammaren var det otroligt dåligt med syre och man fick verkligen en riktigt kuslig känsla inom sig. Så det var bara att fort ta sig ut igen.. haha.

Det var otroligt hett ute hela dagen, men vilken upplevelse att se pyramiderna på riktigt!! Vissa säger att det inte är mer speciellt att besöka dom än att se dem på bild, men det kan jag då inte hålla med om! Det här är en sån grej man bara måste ha gjort en gång i sitt liv. Rekomenderar starkt! Leo tycker dock att dagen mest var svettig och jobbig med alla tjatiga egyptier som går efter en hela tiden. En egypt sa till Leo att han kunde få 30 kameler i utbyte mot mig, egypternas standardreplik till turister..och Leo svarade då med trött ton efter hans tjatande "ja vart har du kamelerna då?? vill se dom först innan det blir nått köp" då sa gubben inte så mycket mer utan linkade iväg till nästa turister, han hade förmodligen inga kameler...

;)

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Lotta säger:

min pojkvän sa ju såklart att han inte skulle sälja mig när till egyptierna när vi var i Hurghada, men jag ville ju veta vad jag var värd, så jag drog till med att jag hade en tvillingsyster hemma i Sverige och att jag kunde sälja henne så jag frågade vad jag fick och han sa 300 kameler, jag svarade att de tyvärr inte fick plats på planet hem..

Kommenterat - 2010-06-03 / 13:30:23
URL - http://blondiielotta.blogg.se/
Frida L säger:

BRA svarat av Leo! :) Jag skulle nog också bli ganska trött på sånt tjat.

Kommenterat - 2010-06-03 / 18:51:08
Tobias säger:

Coolt med pyramiderna!

Kommenterat - 2010-06-04 / 22:54:11
URL - http://grymtroligperson.se/
Jojo säger:

Häftigt!! :D Såg du några "kanopkärl"?! :)

Kommenterat - 2010-06-05 / 10:24:34
URL - http://drulljojo.blogg.se/
Wysteriia säger:

Åh men får man gå in i pyramiden?!

Kommenterat - 2010-06-05 / 10:48:55
URL - http://Wysteriiasblogg.se
BlondinBellas ***** säger:

Lov3 IT

älskar din snygga blogg

ha en underbar sommar

Kommenterat - 2010-06-10 / 02:26:39
URL - http://toppenfem.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: