Fotboll mot våld och droger

2010-07-09 / 22:44:21

Igår var jag jury på en fotbollscup för ungdomar i Färnäs. Fotboll mot våld och droger. Ett superarrangemag om jag får säga det själv!
Eftermiddagen började med en föreläsning av Tommy Deogan som berättade om sitt liv fyllt av våld och droger, sin mördade bror, om mobbning, fördommar och olika kulturer. Det var en gripande föreläsning trots att han hela tiden fick oss att skratta med sina skämt.

Han har även släppt en bok som handlar om just det han upplevt i sitt liv och om sin bror som dog i ett huliganbråk. Boken heter "Blodsbröder". Fick ett signerat exemplar av honom, så har redan börjat läsa lite och DEN ÄR GRYM!! Läs den!

Sen var det dags för fotbollen att dra igång. Alla lagen var taggade och glada och jag lika så. Det bjöds på saft och bullar, kaffe, korv och frukt. Riktigt mysig stämning på plan :) 

Vi var ett gäng i juryn; jag, rallykungen Sebastian Hohenthal, hockeyspelaren Jonathan Granström mf som skulle plocka ut personer ur varje match som gjort bra ifrån sig. En sjysst passning, vurpa, gör något roligt, berömmer och pushar lagkamrater osv. De vann glassbiljetter av oss :) Vi dömde dock inte matchen, det fick andra domare göra :)
 
Jag sitter och försöker avgöra vem som spelar mest kamratligt på plan... Hmm vem ska få en glass denna gång?

Vinnande laget var ett gäng grabbar från Mora ik. Grattis :) Haha många av spelarna i cupen har jag varit lärare åt förr när jag vikarierade mycket på mellan och högstadium runt om i Mora :) Kul!

Arrangörerna! Cred till er!


Tack Färnäs SK, Tommy Deogan, alla spelare, jury och domare för en riktigt lyckad dag :)

Och tack Sebastian för nästan skjuts idag :)

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: