Sharm el Sheik

2010-12-06 / 11:10:47
Där jag och Leo var för några månader sen, simmar nu en eller flera "skräckhajar" runt och har skadat och bitit ihjäl några...
Det är fruktansvärt hemskt när det sker, ush, och nu blir det hajhysteri i media och folk vågar inte åka utomlands typ....Meeen det är tur att det faktiskt inte sker så ofta med tanke på hur många miljoner människor som är i haven varje dag... är det då inte snarare konstigt att det inte sker fler hajattacker i alla haven där människor och hajar samsas?

Det är ju egentligen vi människor som tränger in på hajarnas naturliga miljö. Det är vi som rör oss i deras hem och inte tvärt om. Och ibland sker dessa väldigt tragiska incidenter som blir löpsedlar. Fast ja, det är kanske därför tidningarna blåser upp det så stort.. eftersom det händer så sällan. Så nu dödar dom haj efter haj där nere för att kanske få tag på hajen/hajarna som bitit turisterna. Undra hur många oskyldiga hajar som kommer få sätta livet till innan de hittar den "skyldige".

Det är faktiskt större risk att bli dödad av en annan människa - än en haj. Men vi har lätt att göra djur till monster, men inte oss själva. Det är större risk att dö när man tar bilen till jobbet - än att bli dödad av en haj. Rökning, sjukdomar, trafiken, husdjur, geting stick, hala trappor... det finns mycket farligt här i världen. Dock inte så ofta man ser löpsedlar som "Skräck-rökningen tog ytterligare ett offer -Sandra 40 dog av vanlig cigarettrökning!!!!"...
Men vi människor är väl mer rädda för sådan vi inte vet så mycket om, och inte riktigt kan se och ta på. Och nere i djupet känner man sig ganska hjälplös då vi varken kan röra oss snabbt eller andas under ytan. Så tanken är väl rätt skrämmande att plötsligt vara öga mot öga mot en 5 meters bjässe med stora vassa tänder som dök upp från ingenstans. Bara att hoppas man själv eller någon i ens närhet slipper uppleva det.

Några bilder på mig från Sharm el sheik där hajattackerna skedde. Ja nog vore man rätt hjälplös där nere i djupet minsann. Men som sagt, med tanke på hur många miljoner människor som befinner sig i hajvatten varje dag så är det ju ganska liiiten risk att bli attackerad av en haj.

Åååå, vill ut och snorkla snart igen!! Så underbart det är!
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
mamma säger:

trots allt är jg glad att du inte är där nu

mamma

Kommenterat - 2010-12-06 / 20:02:48
Thea Skansen säger:

Läskigt!!

Min pojkvän är där!!

Kommenterat - 2010-12-08 / 17:24:48
Olle säger:

Börjar överväga att inte dyka något när jag ska till Bulgarien i maj nästa år, efter att ha sett detta hehe;)

Kommenterat - 2010-12-23 / 22:57:55
URL - http://www.amorspilar.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: