VeckoRevyns Blog Award 2010

2010-08-19 / 16:02:57
Då och då ramlar det in lite inbjudningar i brevlådan från Sthlm, GBG mm. Tycker det är väldigt kul även om jag fått lov att tacka nej till väldigt många pga avståndet. Men de gånger jag åker ner brukar jag verkligen ha superkul i minglet, få se shower, uppträdanden och få knyta nya kontakter.

Fick inbjudan från VeckoRevyn till Blog Awards 2010 för några veckor sen. Tänkte som alltid att det var väldigt kul med en inbjudan och kikade i kalendern om det skulle krocka med något, men såg inte så ut.


Men upptäckte nyligen att den stora snackisen bland bloggar nu är att bojkotta blog awards. Såg bland flera av mina vänner att de vägrar gå dit. Eeeh aha? Kul att gå dit om inte mina vänner ska dit?? Not.

Grejen är att VeckoRevyn har ändrat konceptet sen förra året. I år ska man betala 200kr för galan även inbjudna, samt att nu kan (förutom vi som fått inbjudan per post) vem som helst klicka sig in på VeckoRevyns hemsida och köpa biljetter till Blog Award. [Biljetter kan man köpa HÄR ] Alltså mamma och pappa kan också köpa biljetter om de vill? :) Du behöver alltså inte längre ha någon stor blogg för att få komma dit och mingla bland de stora bloggarna.

Ärligt så försvinner ju lite den glammiga galakänslan.
Ska det inte kännas lite speciellt att bli inbjuden till en gala?
Lite VIP-Feeling? Fast det här är ju ingen Nobelmiddag precis.
Och kostnaden, 200kr? 
...ingen stor summa att tjafsa om. VR kanske inte har så stor budget alls trots sponsorerna?
De kanske vill tjäna pengar på eventet?
Dock känns det väl ganska retsamt för många bloggare att behöva betala 200 kr till VeckoRevyn som sedan kommer få galet mycket reklam av de bloggare de bjuder in.
De borde ju bjuda bloggarna på festen som betalning för all marknadsföring de kommer göra för veckorevyn?
Nu snackar vi miljontals läsare de når ut till med sitt varumärke.

PANG så reagerade bloggarna och många bestämde sig för att bojkotta Blog Awards 2010. Fick först lite känslan att det måste vara för att bloggarna inte längre kände sig lika VIP när de fick lov att betala och för att vem som helst kunde köpa biljett så det blev inte lika speciellt att få komma dit. Det startades till och med en Bojkotta Blogawards -grupp på facebook. Typ 360 medlemmar hittills, varav många rätt stora bloggare. Även Kenza skulle bojkotta blog awards.Tycker själv allt det här bara känns som ett stort löjligt i-landsproblem. Haha orka bry sig egentligen, fattar inte varför jag ens tar upp det här ämnet? För mig handlar det varken om några pengar eller vilka som får komma, utan om jag inte går dit så är det för att ingen av mina vänner är där. Kul att gå runt själv liksom. Alla tar det så seriöst!!!

Tyckte det var ett rätt kul evenemang förra året (tillskillnad från alla de bloggare som NU skriver att de var så himla trist där förra året fast de DÅ skrev att de hade haft så himla rooligt.) Jupp.

Jag hade kul förra året iaf. Det är väl kul att klä upp sig lite och mingla runt lite bland vänner och få lite goodibags och grejer?Aja, va säger ni om Blog Award 2010 kära läsare?

/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
PG säger:

Tycker det med bloggar har gått till överdrift. Varför ska man ha en bloggala överhuvudtaget om man inte tjänar massa pengar på den, eller reklam som du nu säger? Så varför skulle dom bjuda dit massa bloggare? Jag har ingen blogg och skulle ändå inte gå på någon töntig bloggala även om jag fick chansen. Skit i det tycker jag.

Kommenterat - 2010-08-19 / 16:50:52
Gaymasen säger:

Ja, både och. Det är kluvet. Men jag tycker inte det spelar så stor roll att det kostar 200:-. Det är ju ändå stort det de drar ihop. Men ja, det är väl skillnaden på folk som gör de flesta upprörda.Jag funderade på att gå. Med tanke på - precis som du skriver - att de flesta vänner, bekanta, etc. bojkottar det så känns det inte lockande. Så nej, det blir inget för min del. På tal om att det skulle dras ihop något annat samma gång, kanske drar dit istället om det är fler man känner som ska dit.Men ja, det är rätt roligt de som skriver att det var sååå roligt förra året men nu när det blev så här så blev det mer "Var inte så roligt. Man var mer publik åt storbloggarna."Men ja, jag hade sett fram emot det. Så blir det inget. Damn.

Kommenterat - 2010-08-19 / 16:51:15
URL - http://gaymasen.se
Linn säger:

Det blir antagligen Kissies fans som köper 90% av biljetterna så jag skippar :P

Kommenterat - 2010-08-19 / 17:56:44
URL - http://linnlowes.com
Anonym säger:

Känns lite som att de trots all kritik fått massor av reklam på grund utav såna här inlägg hos alla som inte tänker gå. Visst ör det dåligt, ändock reklam.

Grattis VR!Men jag håller med!

Kommenterat - 2010-08-19 / 19:00:45
Anonym säger:

Vem fan bryr sig om bloggare?

Kommenterat - 2010-08-19 / 20:49:12
Wysteriia säger:

Jag hade jättekul på efterfesten förra året men som vanligt så halvsov man ju genom prisutdelningen ZzzZzZzz ;) Just därför känner ja inget behov av att gå på själva galan! Jag har halvsovit mig igenom den alla åren och fått ont i fötterna av väntan :P hehe.I år ska jag gå på bojkottarnas fest för det är dit alla dem jag vill träffa går :) Jag behöver ingen goodiebag! ;P

Kommenterat - 2010-08-20 / 19:48:14
URL - http://Wysteriiasblogg.se
thomas sabo jewellery säger:

I like it very much, welcome to my website, here are you like all ladies adorn article, thank you

Kommenterat - 2010-11-24 / 04:31:27
URL - http://www.thomassabo-ireland.com/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: