Svar på några av era frågor..

2009-05-04 / 13:35:03
God morgon!! Blev för ett litet tag sedan väckt av ett telefonsamtal från en person ni troligtvis sett på tv. Vi bestämde oss för att ha en "dejt" ikväll och äta middag. Mmm kommer bli spännande! Så vem min middagsdejt  är får ni veta senare i kväll ;)

Tänkte svara lite på era frågor nu ;) Så vi börjar väl vid förra programmet av Robinson. Så här kommer lite blandade frågor:


 "Vad gjorde Rafael vid ö-rådet?"
- Såhär var det. Efter sammanslagningen så fick personerna som åkte ur Robinson stanna på en resort. De som åkte ur innan sammanslagningen (och även Christian) fick flyga tillbaka till Sverige direkt efter de röstats ut. Rafael var alltså kvar i Filippinerna hela tiden ut. I Amerikanska Survivor, USA:s motsvarighet på Robinson, får alltid de som röstats ut sitta med på ö-råden och vara åskådare. Dessa åskådare har sedan i slutet fått rösta på den som de tycker är mest värdig som vinnare. TV4 har tagit efter denna grej, vilket ger ö-råden extra krydda tycker jag :) men om "åskådare" som Rafael kommer få ha någon mer inverkan i programmet än sitta med vid ö-råden kan jag inte avslöja :) Men han var alltså ingen ersättare till Christian.

"Varför röstade ni ut Ranjit och inte Lukas? Ansåg ni att Ranjit var ett större hot?"
- Det var ju dom det stod mellan vem som skulle ryka, så båda stod pyrt till. Varför vi valde Ranjit minns jag inte riktigt, kan ha varit för att han var den man hade minst kontakt med just då. Sen var han ju ett starkt hot när han visade upp hur stark han var i tävlingen med att sträcka upp armen.

"Hur känns det i efterhand när ni ser hur ni fryste ut Lukas och Ranjit? Inser du inte hur illa ni betedde er?"
och
"Ranjit och Lukas hävdar ju att de blev utfrysta eller rent av "mobbade" av den starka gruppen. Nina menar däremot att de själva drog sig undan och vägrade umgås med er. Hur tyckte du som inte är lika indragen i konflikten att det var?"
- Ingen blev utfryst, fast det kanske vinklas så. Det som hände var att Ranjit, Lukas och Ellenor drog sig undan och satt för sig själva mycket, och ville kanske inte följa med om vi skulle gå och plocka sniglar till middag. Då accepterade man ett nej. Men vi hade som regel att de som hjälper till att hämta mat får vara med och äta den. Sen kände de nog en viss gemenskap med varann då de var den forna Magkalpakten som nu låg i underläge. Men INGEN blev utfryst, utan alla betedde sig lika mot varann, alla pratade med alla och så, men sen var det ju olika grupperingar vilka vi trivdes bäst att hänga med. Och dom gillade bäst att vara med varann där och då.

"Vem/Vilka var dina närmaste vänner på ön?"
- Vem som stod en närmast växlade ganska mycket med tiden. I träsket stod jag närmast Angela och Blomman. Sen när vi kom till stranden fann jag tex även Nina. Men det var ju många man stod "nära" och umgicks med.

Sen till tävlingen när vi skulle hålla upp en arm i luften...
"Hur länge stod du och de andra med armen i luften?"
- Vet inte riktigt hur lång tid jag stod, men vet att Angela och Ranjit som stod längst av oss stod så i drygt en timme.

"Hur kommer det sig att ni tjejer inte har hår under armarna? Fick ni ha rakhyvlar eller vadå?"
-Nej vi fick inga rakhyvlar. Och vi VAR håriga under armarna fast det inte syns så bra i tv. När vi stod i tävlingen då vi skulle hålla upp armen minns jag Angela sa "nu får ni inte zooma in i armhålan på mig så det syns hur hårigt de är där!!". Vi hade dock en gammal rostig dålig pincett som Angela fick med från sin personliga packning när vi vann en tävling i början. Den användes bl.a till att noppa lite hår under armarna, då man hade tråkigt och inget att göra de långa dagarna vi var där. Innan jag åkte till Robinson använde jag mig av min epilator för att ta bort allt kroppshår. Andra hade vaxat innan. Så det började ju inte växa ut något alls under armar och sånt på många många veckor. Det är ju fördelen med att använda vaxning eller epilator. Sen det hår som växer ut efter det är mycket tunnare och glesare och då syns det inte lika bra som på killarna.

"
Jag undrar också om ni fick rakhyvlar, schampoo, tandkräm och såna grejer?"
- Alltså tro det eller ej, men vi fick INGENTING. Verkligen INGENTING. Jag "borstade tänderna" genom att gnugga vanligt salt mot mina tänder, det fungerar utmärkt som rengöring. Schampoo, tvål och sånt kunde vi glömma. Vi var riktigt skitiga kan jag lova! Tur det inte är lukt-TV :)

"Hur kan ni se så fräsha ut efter 25 dagar på ön?"
- Naturliga skönheter :) haha nejdå skojja bara! Kan lova att vi var allt annat än fräsha! Som jag sa, tur det inte var lukt-TV. Vi försökte tvätta oss bäst vi kunde i havsvattnet. Men mer än så gjorde vi inte. Sen blev vi ju bruna av solen, och då ser man automatiskt lite fräshare ut.

"Jag undrar vad låten heter som spelas i början av programet?"
- Jag tror att Robinson-vinjetten/introt är komponerad just för programmet och finns inte som en hel låt. Snowdrop heter dom som gjort den tror jag.

"Jag blir alltid sur & grinig när jag inte får mat och är hungrig. Du verkar inte vara sån?"
-Tror alla blir sura och griniga när man inte får mat. Men jag var duktig på att hålla det inom mig och inte gnälla så mycket. Vi var ju i en tävling där det gällde att spela ett spel. En del i min taktik var att hålla mycket såna känslor inom mig.  

"Vad hade du för taktik med dig själv på ön hur tänkte du för att göra det hela så bra som möjligt, tänkte du på vilken bild du skulle komma att sända ut till tittarna eller var du bara så inne i där och då så du inte tänkte så ?"
- Jag tänkte ingenting på bilden ni tittare skulle få av mig, hade helt kopplat bort att det var ett tv-program och vi blev filmade. Däremot tänkte jag taktik jämtemot de andra deltagarna för jag ville precis som dom vinna. Min taktik var att köra "den gyllne medelvägen" och hålla mig väl med alla och inte sticka ut och vara dryg så jag fick folk emot mig. Jag åkte inte till Robinson för att skaffa nya vänner. Jag åkte dit för att vinna och då brydde jag mig inte om ifall jag "svek" någon eller skakade hand och lovade saker. För det här var en tävling och inte verkliga livet. Alla visste vad det gick ut på när man åkte dit. Det var bara att hålla bra pokerface och spela sina kort rätt.


"Kan inte du skriva vad man ska tänka på när man skriver ansökan till robinson?"
-
Jag ska försöka leta fram det som jag skrev i mitt brev. Men vet inte var jag har det än. Nått man ska tänka på är nog att lyfta fram de egenskaper hos dig som du tror kan sticka ut lite ur mängden brev de får. Förklara också varför de ska ta med just dig och vad som gör dig till vinnare. De måste få en tydlig bild av vem du är så de kan avgöra om du passar in i deras ramar.


"Vill fortfarande veta vem din "vän" var!!! Skriv och gör mig inte besviken"

- Den här bloggen blir övervakad av media, så vissa saker kanske jag håller lite hemliga än:)  

"Hur lång är du? :)
den frågan kanske inte hade med robinson och göra, men eftersom du vägde 47 skulle du va kul och veta hur lång du är"
- Jag är 170 cm lång. Nu väger jag ju inte 47 kg längre, utan har gått upp drygt 10kg efter Robinson:)

"GICK DU NER 49 KG I ROBINSSON :O ?!?"
- Nej, jag gick ner TILL 47 kg. Gick ner alltså 10 kg och inte 49 :)

"Vilken skola ska du föreläsa på?och vilket datum?Är så nyfiken ;)"
- Morkarlbyhöjden den 8-9 juni.

"Vad tycker du om killar som sminkar sig?"
- Jag tycker det är upp till var och en om man ska sminka sig eller inte. Jag har killkompisar som sminkar sig. Sen inför en tv-intervju blir alla sminkade, även killar och det ser ju ändå naturligt och snyggt ut. Om killar ska smikna sig tycker jag de ska göra så det ser naturligt och "osminkat" ut, men ändå fräsht. Men snyggast är osminkade killar ;) Själv har jag dragit ner väldigt mycket på sminkandet. Och vet ni, ska jag vara ärlig så tyckte jag att tjejerna i Robinson var snyggare utan smink där borta än de är med smink och fix här hemma... Tänk hur de kan vara va :)

"Hur håller du din hy så fräsch? "
- Den blev mycket fräshare efter Robinson. Och det tror jag berodde på att jag inte använde några som helst produkter eller smink under så lång tid, utan bara var ute i frisk luft och sol. Hemma gör jag inte så mycket med min hud alls mer än tänker på att ta bort smink innan jag går och lägger mig :)

"Vad sminkar du dig med?"
- Vanligt billigt smink. Lägger inte ner mycket pengar alls på smink. Utan köper typ läppglans från "vivala diva" eller va de heter och andra billiga märken. Finns annat att lägga pengar på än smink :)

"Har du färgat håret?"
- Ja jag har färgat och slingat mycket i mina dagar, så hårfärgen jag har nu är väl någon mix av alltihop :) men den ligger väldigt nära min naturliga hårfärg.

"Hur får man bättre självkänsla?"
- För det första måste man kunna skilja på självkänsla och självförtroende, trots att de går lite hand i hand. När jag gick i grundskolan var jag blyg och tystlåten. Det var först när jag började gymnasiet som det vände rejält och vips var jag "Allan". Just den här och liknande frågor får jag mycket i mail så tror jag ska gå lite djupare på den sen i ett separat inlägg lite längre fram. Finns så mycket att säga här. Så mer om det här dyker upp inom kort.

"Hur i hela världen lyckas du se så sjukt bra ut på alla kort?"

- Haha det gör jag verkligen inte. Vissa bilder i tidningar ser jag rent ut sagt förjävlig ut på. Men där kan man inte direkt bestämma vad för bilder som publiceras, vilket jag kan bestämma här i min blogg ;P

Sådär nu fick ni lite svar iaf :) Ska bli bättre på att svara i bloggen på kommentarer, svarar direkt i inläggen eller per mail till er som inte har egen blogg:)
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
adde säger:

blire date med färjan håkan eller:D

Kommenterat - 2009-05-04 / 14:11:57
Wysteriia säger:

Bandet som gjort låten i introt heter Dead By April ;) Min kompis har plåtat dem så det har jag minsann koll på :)http://www.youtube.com/watch?v=XCN5vc7x5rM&feature=related

Kommenterat - 2009-05-04 / 14:12:05
URL - http://Wysteriiasblogg.se
Lotta säger:

Tack för svaren :) Jag hoppas du vinner. Du är verkligen en värdig vinnare! Lycka till :) Jag älskar din blogg

Kommenterat - 2009-05-04 / 14:19:35
URL - http://blondiielotta.blogg.se/
Anna Lundh säger:

Svar Wysteria: Ja dom har gjort musiken till robinsonreklamen men inte till vinjetten Den här alltså:

http://www.youtube.com/watch?v=C9kQ2mF02cg

=)

Kommenterat - 2009-05-04 / 14:22:51
URL - http://annalundh.se
Thea Skansen säger:

Ok.På Lördag ska jag ha robinson kalas ok jag ska se ut som du:D:D:D:D:D:D:D:D:d(L) HiHiHi

Kommenterat - 2009-05-04 / 14:41:45
URL - http://theaskansen.blogg.se/
terry säger:

Tack ! många frågor som man har velat haft svar på, och nu fick man de, mycket najs :)

Lycka till hoppas du vinner Robinson!

Kommenterat - 2009-05-04 / 14:49:27
Sam säger:

Woohoo min fråga kom med :-)

Kommenterat - 2009-05-04 / 15:15:31
Carro säger:

Bandet och låten är Dead by April - Loosing you :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 15:35:18
URL - http://carouline.blogg.se/
cornelia säger:

Jag skulle så gärna vela veta mer hur du är som persson. Dock har jag fått en stor uppfattning genom robbinsson men vore ändå kul att få veta. Vad gick du för linje på gymnasiet? hade du bra betyg? är du en omtänksam persson? Gillar du mest mysiga hemmakvällar med kompisen,familjen,pojkvännen eller gillar du mest ut och festa? vad drömmer du om att göra i framtiden?Vill så gärna ha svar. Du är en sån bra förebild ;)

Kommenterat - 2009-05-04 / 15:46:43
Pauline säger:

vem är din "dejt" ?;)

Kommenterat - 2009-05-04 / 16:42:59
URL - http://paulinef.blogg.se/
Anonym säger:

om man vill typ, skriva till dig eller så. vart går man till vägaS? :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 16:43:51
URL - http://itsmenotyou.blogg.se/
sofia säger:

Du är en stor inspiration, och jag har några frågor! Hur gammal måste man vara för komma med i robinsson? Och betalade ni för resan till robinson-landet?Är det sista robinsson avsnitet "live"? eller har vinnaren redan "vunnit"?! SVARA GÄRNA Sofia :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 17:24:06
Anonym säger:

Hej läste att en undrade vilken skola du skulle föreläsa på.jag undrar bara om du vet vilken klass du ska prata i? ;);););) KRAM

Kommenterat - 2009-05-04 / 17:24:07
carro säger:

hallå anna. tänkte bara säga att du är så sjukt snygg! ha det bra! :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 18:41:36
URL - http://ehncaroline.blogg.se/
Anonym säger:

Jag måste bara få frååga och hoppas verkligen att jag får svar, fick ni solkräm? så att ni inte brände er för om man gör det kan man ju typ inte röra sig ;) hahaha, hoppppas verkligen att du vinner!

Kommenterat - 2009-05-04 / 18:49:11
Tobias säger:

Kul att få svar på frågorna ;D

Kommenterat - 2009-05-04 / 19:07:19
URL - http://grymtroligperson.blogg.se/
Oskar säger:

Mycket intressant info man fick reda på :D

tack för en bra blogg anna! ;)

Kommenterat - 2009-05-04 / 19:13:03
Anonym säger:

Den där frågan med vilken låt det är, hon/han som fråga kan tänka på Dead by aprils Losing you. Den var det ju innan programmet började (=

Kommenterat - 2009-05-04 / 19:28:35
URL - http://princessbling.blogg.se/
matilda säger:

ojdå, jag råkade skicka en tom kommentar :P

tack för svaren :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 19:40:25
URL - http://fotbollspuff.blogg.se/
Eveline säger:

På tal om reklamen med dead by april, vilka var det som var med i den? :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 19:48:49
URL - http://eeveline.blogg.se/
zalina säger:

HAllå Anna Panna! Nu e jag nyfiken på vem du ska käka mat me!! :) Hoppas du får skoj iaf =)

Kommenterat - 2009-05-04 / 19:57:57
URL - http://zalinakarlsson.blogg.se/
Anonym säger:

hejar på dig i robbinsson:]<3

Kommenterat - 2009-05-04 / 20:03:30
Fredrik säger:

Tack för svaret ;) men Raffe skulle väl antagligen välja Lukas som "värdig vinnare" :p

Kommenterat - 2009-05-04 / 20:24:38
URL - http://fraddboy.blogg.se/
Sandra säger:

Hej Anna!! Ville bara säga att du är såå otroligt fiiin. En fråga, varför går det inte att gå tillbaka i bloggen & kolla bilder? Är det fel på min dator eller har du tagit bort bilderna?? Ha det så jättebra!

Kommenterat - 2009-05-04 / 20:24:54
Helen säger:

Du skriver att ni inte fick några saker som rakhyvlar och schampoo och så vidare, men hur var det med personlig medicin, p-piller och sånt då? tamponger hade ni väl iallafall?

Kommenterat - 2009-05-04 / 20:57:21
zia säger:

skönt att veta att en sån jordnära, go tjej som du också varit blyg. att man liksom ser att det kanske kan vända för en själv också!skitbra blogg förresten! :)

Kommenterat - 2009-05-04 / 21:10:05
Anonym säger:

Hej kan inte du lägga ut bilder på er alla "Robinsonare" alltså efter . snälla , snälla

kram

Kommenterat - 2009-05-04 / 21:20:31
sofia säger:

Hej anna du e så snygg! Du var min absoluta favvo i robinson! Men varför står det att du är singel om du har en kille? Ha det så bra!!! :D SofiaP.s adda min msn snälla sofiaflicka@hotmail.com

Kommenterat - 2009-05-04 / 21:20:58
Anna Lundh - SVARAR säger:

SVAR på era FRÅGOR:Cornelia:

Vad gick du för linje på gymnasiet?

- Samhällsvetenskapliga med inrikting samhäll

Hade du bra betyg?

- Ja det hade jag, högstadiet gick jag ut med 300 poäng och på gymnasiet hade jag nästan vara MVG och VG.

Är du en omtänksam persson?

-Jag är väldigt omtänksam, ibland nästan lite för omtänksam och tänker på andra mycket mer än på mig själv.

Gillar du mest mysiga hemmakvällar med kompisen,familjen,pojkvännen eller gillar du mest ut och festa?

-Hemmakvällar är toppen! Men det är kul att ut och festa också;)

Vad drömmer du om att göra i framtiden?

-Ha en härlig kille att dela mitt liv med, ett bra och inspirerande jobb och resa mycket.

Sofia:

Hur gammal måste man vara för komma med i robinsson?

- Jag tror åldersgränsen är 18år.

Och betalade ni för resan till robinson-landet?

-Nej vi betalde ingenting, fick hela resan och allt därtill gratis.

Är det sista robinsson avsnitet "live"? eller har vinnaren redan "vunnit"?!

-Kan tyvärr inte avslöja det, du får se ;)

Anonym:

Hej läste att en undrade vilken skola du skulle föreläsa på.jag undrar bara om du vet vilken klass du ska prata i?

- Jag tror det blir i de flesta klasser som har temadag då

Anonym

Jag måste bara få frååga och hoppas verkligen att jag får svar, fick ni solkräm?

-ja vi fick solkräm, men det var faktor 50 så vi använde det bara innan tävlingar ifall vi skulle stå still länge i solen.

Sandra:

varför går det inte att gå tillbaka i bloggen & kolla bilder? Är det fel på min dator eller har du tagit bort bilderna??

- När jag bytte till egen domän (gick från mizzsunshine.blogg.se till annalundh.se) så försvann alla mina bilder. Blogg.se kunde inte hjälpa mig att få tillbaka dom, så troligtvis är de borta för alltid :(

Helen:

Du skriver att ni inte fick några saker som rakhyvlar och schampoo och så vidare, men hur var det med personlig medicin, p-piller och sånt då? tamponger hade ni väl iallafall?

- Personlig medicin fick vi ha, men konstigt nog svarade inte min kropp på mina p-piller så jag hade mens nästan hela tiden. Tamponger fick vi också, i storlek mini eller XXL, sen var det inte så kul att sätta i dom när man jämt var geggig och skitig hela händer och armar.Sofia:

Hej anna du e så snygg! Du var min absoluta favvo i robinson! Men varför står det att du är singel om du har en kille?

- Därför det är slut mellan oss och de har inte ändrat faktan på TV4 sajten :P

Anonym:

Hej kan inte du lägga ut bilder på er alla "Robinsonare" alltså efter?

*- Om du kollar lite bak i bloggen så kan du se bilder på alla deltagare nu efter vi kommit hem när vi festat tillsammans i stockholm :)

Det var några svar på era frågor :) Tycker ni det funkar bra att jag svarar såhär bland kommentarerna istället för i inläggen???? //Anna

Kommenterat - 2009-05-05 / 19:21:17
URL - http://annalundh.se
emma härnqvist/perfektion säger:

jag har en fråga som jag missade att ställa - hur tusan gjorde ni när ni hade lingonvecka? ja menar, att klara sig utan schampoo och tvål då är ju en konst.

Kommenterat - 2009-05-05 / 23:19:06
URL - http://perfektion.blogg.se/
Anna Lundh - SVARAR på frågor säger:

Emma:

- När vi hade lingonvecka (vilket jag hade typ hela tiden för mina p-piller funkade typ inte. Så fick vi tamponger eller bindor att använda. Men vi fick ju inge tvål lr nått sånt som man kunde tvätta rent med liksom.. Man var en riktig lortgris

Kommenterat - 2009-05-06 / 01:10:18
URL - http://annalundh.se
Oscar säger:

Snowdrop - Faith heter låten =) kanske nån som svarat men orkade inte kolla alla =)

Kommenterat - 2009-05-27 / 15:10:30
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: