Finalprogrammet...

2009-05-31 / 23:07:32
Den tysta juryn såg Ellenor som bästa överlevaren. Svenska folket hade Jarmo som storfavorit. Självklart var ju min högsta önskan att jag skulle vinna, ser mig själv som en bra kämpe, den enda som var kvar av oss som bodde i träsket, så jag har haft en riktigt tuff väg till finalen. Men nu blev det inte så att jag hamnade bland de två sista på örådet. Ni vet hur jag röstade. När jag höll upp lappen i tv-rutan där jag skrivit Jarmos namn på ö-rådet, och sa att jag såg honom som den största överlevaren och en värdig vinnare, så kramade Jarmo min hand extra hårt där vi satt på Birkabåten igår och såg finalen tillsammans. I programmet hade han hade precis vunnit över mig i den tuffaste av Robinsons alla tävlingar. Jag var så ledsen, men såg ändå klart trots förlusten att han var en värdig vinnare. Jarmo är Robinson.

Jarmo var en riktig överlevare. Han åt liksom jag precis allt han kom över, en överlevare måste kunna äta allt. Jag hörde honom aldrig någonsin gnälla, inte ens när han skadade sig allvarligt flera gånger. "Nej de är lugnt, en liten skråma bara" sa han t.o.m när han hade ramlat med huvudet före från en flera meter hög stege och slog sig fördärvad. Han var en äkta kämpe. Han sa att han aldrig var sådär riktigt hungrig, han kunde koppla bort hungern på ett annat sätt än oss andra. Först kunde jag inte tro på det, men när han var beredd att ge bort sin mat till oss andra och själv vara utan började jag förstå att han talade sanning. Han körde sin morgongympa och höll igång och jag kan lova att han hade kunnat bo kvar där på ön flera veckor till utan att bryta ihop. Sen är han en helt underbar person och nära vän till mig. Det är min motivering till varför han skulle vinna!

Vissa andra deltagare går ut med att Jarmo framställs bättre på tv än hur han var i
verkligheten, men nej nej nej det är den riktiga Jarmo ni ser i tv-rutan. Han var en sjuhelsike gubbe med mycket krut i. De som säger nått annat är bara avundsjuka för att Jarmo blivit så folkkär och inte de, och därför försöker smutskasta honom för att han inte ska vara så älskad.

Den tysta juryn hade en annan favorit än Jarmo. Angela, Lukas, Rafael och Ranjit tyckte visst att Ellenor var den bästa överlevaren.
Sorry Ellie, inget ont mot dig personligen, du är en grym tjej, men jag tyckte Jarmo var en bättre överlevare än dig. Vi som röstade på Jarmo som vinnare var jag, Nina och Erik "Blomman". Men nu var det Ellenor som vann och jag gratulerar henne för det! Grattis Ellie!!

En sak jag inte kan förstå, är att tysta juryn klagat och klagat på att de starkaste överlevarna röstats ut först och ändå har de mage att inte rösta på Jarmo somvinnare och som verkligen ÄR en riktig överlevare. Var det inte en riktigt stark överlevare de ville ha? Ganska motsägelsefullt enligt min mening. Sånt gör mig bara less, hur kan sån bitterhet vinna? Jag tycker inte det var rätt att tysta juryn skulle få utse en vinnare. Antingen skulle segern göras upp i en tuff tävling, annars av tv-tittarna. Eller vad tycker ni??

Vägen till finalen var tuff. När vi första tävlingen skulle stå på plankan stod vi 7,5 meter ovanför vattenytan. Man såg produktionen på flotten nedanför som små prickar, trots att jag inte är höjdrädd i vanliga fall så kändes det ganska läskigt faktiskt.

Jag minns det var rätt skakigt, men hade hyfsad kontroll på balansen iaf. Det som blev mitt fall var när jag blev tillsagd att flytta ihop fötterna mer, så tårna nuddade hälen framför. Varför vet jag inte, kanske för det skulle bli svårare, vi hade ju stått där sjukt länge. Iaf när jag skulle göra det släppte jag blicken från punkten jag stirrade på och då tappade jag fokus och rasade ner i  vattnet. Jisses va ledsen jag blev när jag ramlade ner!

En grej ni inte fick se i sista tävlingen var att precis när vi började så högg Jarmo sig i tummen och fick sy 7 stygn. Illa illa Jarmo. Jarmo var snabbast med kokosnöten, men jag gick ikapp och om när de gällde att rada upp i vilken  ordning de övriga deltagarna åkt ut. Det var mycket lättare för mig eftersom jag varit i lag Parangan som bodde i träsket där nästan alla åkte ut. Därför hade jag bra koll på ordningen.

Sen sket det sig med paddlingen. Innan tävlingen önskade jag att det inte skulle bli någon tävling där armstyrka skulle ha en betydande roll. Mina spinkiga skelett-armar svek mig. Jarmo tog kraftiga tag med paddeln och åkte ikapp och förbi mig. Sedan när vi skulle dyka ner under vattnet efter ytterligare en pusselbit gick jag ikapp och var plötsligt upp jämsides igen.

Det här var nog Robinsons tuffaste tävling. Vi paddlade verkligen långt och det var riktigt jobbigt. När jag klättrade upp för repstegen hade jag sån mjölksyra att jag knappt kunde klättra men kämpade på med mina absolut sista krafter ändå.

Jag föll på mållinjen. De var en oerhörd tung förlust. En stor förlust. Jag var så nära, så nära...


Efter ö-rådet fick jag åtskilliga gråtattacker. Linda Isacsson satte sig och krama om mig och tröstade efter ö-rådet. Hon kanske framstår som kall, men det är hennes roll. Hon är väldigt ödmjuk ska ni veta. Linda, där och då betydde din tröst så väldigt mycket för mig. Och Karin , Maria, Kricko, Martin, Ylva, Tocke, Jonas, Johannes, Ylle, Philip, Mela, Daniel, Masse, Crille, Calle Johan, ja hade kunnat rabbla upp namn några rader till, men produktionen förvandlades plötsligt från att ha varit känslokalla till undeerbara varma människor. Helt fantastiska. Vi var inte osynliga i deras ögon längre, som de så länge verkat. Jag var min egen person igen, hade ett värde. De kramade mig en massa och alla verkade som de känt mig hela sitt liv! De hade i 38 dagar studerat mig varje dag utan att jag fått reda på någonting av dem.... Kommer berätta mer om all administration runt Robinson sen i ett annat inlägg. Där kommer ni även få reda på allt som hände strax efter finalen i Februari, avslutningsfesten vi hade då och hur det gick till när jag blev antagen till Robinson. Hur det kändes första gången att se sig i spegeln, ta en dusch, borsta tänderna, träffa familjen....


Så här såg det ut efter ö-rådet när vi för första gången fick mat..... Jag var helt galen!
För att se klippet när vi får mat för första gången efter Robinson
klicka på bilden ovan eller
[ Klicka HÄR ]


Här kommer ytterligare ett känslosamt klipp, jag har blandade känslor och har bara gråtit och gråtit.
Klumpen i halsen ligger kvar, jag är lyckligast i hela världen samtidigt som jag är så besviken och ledsen. Jag uppfylldes av så många olika känslor att jag visste inte vad jag kände.
För att se klippet klicka på bilden ovan eller [ Klicka HÄR ]

Och om ni helt missade final-programmet i Robinson kan ni som vanligt se det på webben
genom att [
KLICKA HÄR ]


Hur kände ni med allt under finalen?? Skulle vara intressant att höra ännu mer vad ni hade för tankar m allt, upplägg med tävlingar, tysta juryn mm???
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
Roxanna - kamp om canern säger:

Ni alla var värdiga vinnare :D

tycker jaghttp://sannassanna.blogg.se/2009/may/roxannas-insamling-cancerfonen.html

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:20:17
URL - http://sannssanna.blogg.se/
Maria Roth säger:

Håller med dig Anna. Du verkar vara en så klok tjej! :) Jag höll på dig eller Jarmo, jag tycker att ni två var de mest värdiga vinnarna.

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:24:21
URL - http://mariaroth.blogspot.com
Håkan säger:

Jag håller inte med dig om att Jarmo var mer värdig vinnare än ellenor. Tycker att den som vinner per automatik blir en värdig vinnare oavsett hur personen är, hur lite kunskap personen har om överlevnad eller hur svag personen är. Det är inte bittert av tysta juryn att rösta på Ellenor. Tvärtom, eftersom alla de starkaste åkte ut så var det lika bra att Jarmo också gjorde det. Alla får smaka på sin egen medicin. That´s it.

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:24:58
lina säger:

varför blev du tillsagt att flytta ihop fötterna?

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:28:25
Anna säger:

Håller helt med dig om att jarmo borde vunnit men men... Du var grym i finalen :)

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:28:30
Sten-Erik säger:

Bra Anna att du stod på dig för det som var rätt! Dåligt av Angela att svika Jarmo på det sättet... är det någon som ens idag begriper varför hon röstade som hon gjorde?

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:33:04
louise säger:

mycket bra inlägg anna! gillar dig och din blogg grymt mycket.

jag kände att du och jarmo skulle sitta i final.

ni är de som kört med ärligt spel, verkligen kämpat, gett sig in i leken och stått för era åsikter.

det har alltid varit svårt för mig att välja en vinnare mellan dig och jarmo, men jag tror faktiskt att du vinner. för mig är du robinsonvinnaren 2009 anna! :)

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:33:24
EMELY säger:

JAG VILLE ATT DU LR JARMO SKULLE VINNA!http://absolutemely.blogg.se

http://absolutemely.blogg.se

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:33:41
URL - http://absolutemely.blogg.se/
Linnéa säger:

Jag hejade faktiskt på dig hela vägen! :) Men mellan Jarmo och Ellenor var helt klart Jarmo den värdiga vinnaren. Håller med dig om att det borde varit tv-tittarna som skulle ha röstat.

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:38:33
Anna :) säger:

Hej!

Du e så duktig och du säger så många kloka saker!

Jag skulle så gärna vilja vara så modig som du. Skulle vilja hoppa på äventyret men vet inte om jag klarar det eller vågar utmana mig själv. Du va en stor tillgång för programmet. Synd att finalen blev som den blev. Tittarna borde få rösta fram vinnaren.Många stora kramar

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:39:38
Johanna Borlänge säger:

Jag har varit arg hela dagen på hur robinson slutade. Jag tycker DU skulle vinna! Jag grät när nu föll på mål linjen! Sedan höll jag såklart på Jarmo som också är en värdig vinnare. Jag tycker att ni sista 5 som var kvar gjorde robinson till vad det är, dom andra tog sveken för hårt, o kunde inte släppa det när dom åkt ur ens. Förstår inte hur dom tänkte vid röstningen i finalen! Följer era bloggar, o gud vad barnsliga dom är, det är tragiskt... christian tar nog fan priset. Patetiska människa. Men men nu lär man väl släppa det här, jag höll iaf på dig från början till slut. :) Ge Jarmo en riktig kram från mig nästa gång ni ses, tyckte riktigt synd om honom när jag hörde att christian buat åt honom på båten unde finalprogrammet! Ta hand om dig!

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:42:13
Linda säger:

Du Anna och Jarmo skulle suttit i final!

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:43:26
Mia säger:

Du fina Anna, du är klok och god! Jag tycker också att finalen skulle avgjorts med en tävling eller att svenska folket fått rösta. Inte av ett bittert besserwissergäng som inte kunde släppa paktandet ens när det gällde det allra viktigaste!

Men jag tycker att ni alla fyra i slutet var värdiga vinnare plus Erik Blomman!!!!

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:44:00
lina säger:

det måste ha varit tätt med tävligar eller? för man tänker ju att ni har tävlingar en gång i veckan för det är ju så vi ser det, men ni måste ha haft tävling typ varannan dag va?

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:44:42
Wester säger:

Jag håller definitivt med dig om finalen..

Dom som har åkt ut borde ju ha åkt ut ur tävlingen helt och hållet, men icke sa nicke^^ det är dom som får avgöra allt. Det borde ha varit en avgörande finaltävling med åtminstonde tre av er! Men det är väl inte så mycket att hänga lätt över :)

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:46:09
URL - http://wwwester.blogg.se/
Hanna säger:

Gud, har så SJUKT mycket att skriva och tycka om finalprogrammet, men är för trött nu, så jag får ta det imorrn eller nåt istället... Blir ändå knappt begripligt om jag ska skriva det nu...

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:48:16
URL - http://vallmoblomma.blogspot.com/
Anneli säger:

Jag har fortfarande inte smällt det... Ellinore som vinnare??? Nä inte i min ögon. Hon har ju inte gjort ett skit egentligen. Hon hade lite tur på slutet bara. Är man vinnare bara för det? Inte enligt mig.

Jag var helt säker på att det skulle stå mellan dig och Jarmo. Men då hade jag ju inte räknat med den tysta juryn. Vad sjutton var det?

Varför fick inte vi tv-tittare rösta? Det hade ju varit det mest rättvisa kan jag tycka. Ellinore är ingen överlevare, det är Jarmo och det är även du. Du levde i träsket så länge och stod ut med det.

Nina kunde spela rävspelet. Jag vet att du gillar henne, men själv har jag svårt för det spel hon spelade. Jag skulle aldrig kunna lita på en sån person. Så i det läget förstår jag Angelas irritation.

Bli inte ledsen nu, men för mig var det från om Angela eller Jarmo till finalen, så jag var väldigt förbannad när ni röstade ut henne. Hon är en stark kvinna och även hon hade varit med om träsket.

Jag har förstått att hon gnällde om mat mycket, men det tycker jag inte att vi tv-tittare fick se så mycket. Jag diggar henne skarpt. Men när hon sen blev utröstad av er klan så stod mitt hopp till antingen dig eller Jarmo.

Jarmo är ju den som har kört sin egen stil helt igenom. Han har inte visat att han påverkats av vare sig trakasserier eller fjäsk.

I mina ögon kommer jag att minnas Robinsson 2009 som att Jarmo är etta... Anna och Angela är på delad andra plats. Blomman kommer på tredje plats.

Misstänker faktiskt att jag om något år eller så inte har en aning om vem Ellinore är, har helt enkelt glömt bort henne. Så mycket var hennes vinnartitel värd. Som jag förstått det så är hon inte ens i behov av pengarna hon vunnit. Hon är redan rik. Man önskar ju då att du hade vunnit istället. Ung och med förhoppningar om livet.Nu ska jag inte terra dig mer med mina kommentarer. Vill bara att du ska vet att jag gillar dig oerhört.

Är övertygad om att tv kommer att kontakta dig för framtida produktioner. Du är en stark tv-personlighet... och jag misstänker att du kommer att få mycket tv-tid.Lycka till med allt!

Kramar från Anneli

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:52:49
zia säger:

Måste bara säga att du berörde mig väldigt mycket i den sista tävlingen. När du paddlade kanoten och man såg hur mycket du tog i fastän krafterna var slut. Och hur du kämpade utan att ge upp. Det är jäkligt starkt gjort av dig att ha kommit så nära en seger i en så ansträngande tävling. Man såg liksom all vilja att vinna du haft under hela programmet bara strömma ut.

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:53:32
isabella l . säger:

Tysta juryn var nog det sämsta med hela Robinson 2009 . Förr var det en tuff tävling som dem två sista kämpade i . Nu handlade det plötsligt om att man skulle vart omtyckt av de andra som åkt ut . Vissa röstade nog på Ellenor bara för att hämnas lite på Jarmo .

Kommenterat - 2009-05-31 / 23:54:10
URL - http://issaah.blogg.se/
lina säger:

Jag hoppades på att du och jarmo skulle sitta i finalen, dom två mest värdiga vinnarna! Du är så jäkla grym anna!

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:03:52
URL - http://hailie.blogg.se/
Caroline säger:

Jarmo skulle vunnit! blev så sur när Ellenor vann, hon förtjände det inte! varför röstade inte alla på Jarmo? förstår inte vad det är med folk...

men du var bra också, tyckte bäst om dig och Jarmo :)Hur lång är du?

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:06:47
cribban säger:

har hört att ni får bo på hotell är det sant?

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:09:36
Jussi säger:

Grattis för en fin tredjeplats och hälsningar från "kära" grannlandet Finland. ;)För att vara ärlig måste jag erkänna att Jarmo var min favorit redan från början, men du var absolut min andra störst favorit. Vi är i samma ålder och så jag har också någon gång tänkt att söka till Robinson (vi har ju haft en egen här).Ändå tror jag att jag inte skulle ha klarat mig alls lika bra som du! Du får vara stolt över dig själv, det är jag nämligen! Kram =)

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:11:29
Söderlund säger:

Hej Anna!

Jag måste bara säga att jag under hela programmet hade dig som min favorit. Jag vet inte riktigt, men kanske kan det bero på att jag själv faktiskt är från Moa :) Jag har bott där hela mitt livet, förutom de två senaste månaderna då jag numera är bosatt i Norrköping på grund av jobb och dylikt.Mina tankar angående finalen annars är att det är ett stort praktfiasko att Ellenore går och vinner hela tävlingen. Jag menar om, som du själv säger, svenska folket fått bestämma hade Jarmo vunnit med stor marginal. Jag tycker att programmet skulle ha lagts upp så att Svenska folket på ett eller annat vis skulle fått vara med och rösta fram en vinnare. Kanske ett sista direktsänt program ifrån Sverige vore något?Kanske de borde tänka på inför nästa säsong.Hur som helst så var du som sagt genom hela tävlingen min favorit och jag tycker att det var tråkigt att du inte vann, då jag tycker att du verkligen hade varit värd det. Det finns massor med frågor jag egentligen gärna skulle vilja ha svar på men jag ska inte utsätta dig för alla dem, haha :)Puss och Kram.

Robin Söderlund / Mora, Dalarna.

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:11:49
URL - http://robinsoderlund.se
Lovisa säger:

Du är helt klart en värdig vinnare Anna. Du verkar helt underbar. Va stolt över det di gjort. Det är inte alla som skulle klara av det ;)

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:15:35
URL - http://prinssesansglamour.blogg.se/
xxxxx säger:

tycker du skulle ha vunnnitwww.enlitenhora.blogg.se

www.enlitenhora.blogg.se

www.enlitenhora.blogg.se

www.enlitenhora.blogg.se

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:16:58
Tobias säger:

Jag gillar upplägget med tävlingarna men jag gillar inte alls varför de tidigare deltagarna skulle rösta. De har ju inte varit med 24/7 och dessutom så blir det mycket kompisröstning. Det är ju en överlevare som ska utses och inte den som har flest vänner!hade nog gärna sett att den sista tävlingen hade innehållit mer frågor från hela Robinson, både om deltagarna, tävlingar och kunskapsfrågor allmänt om överlevnad. Att man testar både teoretiskt och praktiskt så alla har lika stor chans

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:17:28
URL - http://grymtroligperson.blogg.se/
Clinen säger:

Jag tycker helt klart att det var fel att en "tyst jury" skulle ha makten i sista örådet. Om det nu ändå skulle vara på det viset tycker jag att alla de utröstade deltagarna skulle fåt vara med och vara tysta jurymedlemmar.Jag anser att svenska folket skulle fått rösta eller som du säger att det skulle vara en tävling som avgjorde det. Det var trots allt det som allt gick ut på från första början.Min röst hade faktiskt också gått till Jarmo för jag tycker at han är en otroligt stark person och en sann överlevare!Jag hejjade på både dig och Jarmo faktiskt. För min del är ni två lika värdiga vinnare och jag tycker det var riktigt starkt gjort av dig att genomlida träsket! Kram /Clinen

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:17:51
URL - http://clinen.blogg.se/
matilda fritz säger:

tycker att jarmo skulle vinna, han var en riktigt övrlevare och en sån man vill se kämpa i robinson!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:18:27
URL - http://fritzmatilda.blogg.se/
Anonym säger:

Den videon när ni fick mat OCH COLA var rätt kul haha !! :P förstår känslan ;) Man kan bli rätt lycklig av mat efter 40dagar utan :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:21:46
sanna s säger:

Ah vad arg ja blev efter sett finalen,

verkligen hejjat på dig o Jarmo hela tiden,

sen ska det avgöras med att några bittra förlorare ska rösta på den de tycker näst minst om.

Skulle varit Jarmo eller du som vinnare!Grät till o med en skvätt, när du insåg Jarmo tagit platsen, man såg verkligen hur du kämpat fast du inte orkade o sen försvann chansen precis på mållinjen.Håller verkligen med dig om vissas dubbelmoral, dålig stil alltså...

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:28:09
Milo säger:

Ramlade in här från Bloglovin... =) Jag måste bara tala om att jag ville att DU skulle stå som vinnare i Robinson! Du var en värdig vinnare. Du var den enda som överlevde träsket.Kram Milo

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:33:21
URL - http://mlilja.net
Therese säger:

Du skriver att Jarmo var den sanna överlevaren och att han är Robinson 2009. Om du hade suttit mot honom och du vunnit istället för Ellenor, hade du fortfarande tänkt samma sak då?Din motivering till Jarmo löd bland annat "sen är han en helt underbar person och nära vän till mig". Kanske var det den motiveringen "tysta juryn" hade när de röstade på Ellenor? Men då duger den helt plötsligt inte?

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:37:12
Axel säger:

Anna du har HELT rätt om tysta juryn och att det var mycket motsägelsefullt att rösta på Ellenor efter allt tjat om att tjejerna inte kan överleva osv.Har följt nästan allas bloggar under robinson och ALLT Raffe skriver är om hur programmet är kasst för att det inte handlar om överlevnad. Och så röstar han, trots det, efter pakten på tjejen som var minst överlevare bland finalisterna. Hyckleri på sjukt hög nivå!

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:42:22
minny säger:

jag har sett dig arg när du förlorat någon tävling eller när du inte hittade den vinterkappan du ville ha.. din besvikelse var mer ilska, nu såg du så himla uppriven ut.. var fruktansvärt att se, kändes lite pinsamt att sitta och gråta haha..

men nu till the big thing..

att du, nina och erik skulle rösta på jarmo var ju sjäölvklart och att magkal? stavas det så skulle rösta på ellenor.. vi disskuterade dock ironin i om hon skulle vinna och det endast skulle bero på angelas röst.. vi tänkte att om hon gjorde det var hon en långtjurig en som bara gjorde det för att hämnas..

såå det gjorde hon, jag tycker det är fel att rösta så bara för att man är sur.. du och jarmo var bäst helt enkelt.. skitsamma i titeln, för mig är ni iaf "andersson" puss på dig.. kom hem snart!

Kommenterat - 2009-06-01 / 00:47:59
Örjan säger:

Jag älskar dig, du borde vunnit! I mitt hjärta vann du iallafall.

Kram

Din Örjan

http://minakulor.blogg.se

Kommenterat - 2009-06-01 / 01:10:25
URL - http://minakulor.blogg.se/
sarase säger:

hej tjejen..Jag älskade robinson iår. Följde er med glädje, islka och frustation ;) Har precis skrivit ett inlägg om finalen som du gärna får läsa ;) Jag håller med dig, men ändå inte. Ditt resonemang är helt rätt (som jag som tv tittar uppfatta det =) Höll på dig och Jarmo (och Erik egentligen) När det stod mellan dig och Jarmo så ville jag se Jarmo i final med Ellenor. Men det gjorde ingenting för mig att E vann...varför om du orkar får du läsa sj. Stor kram till dej iaf... Jarmo är Robinson, I agree. Hälsa gubben att jag beundrar han haha =)

Kommenterat - 2009-06-01 / 01:18:21
URL - http://sarase.blogg.se/
Christhina säger:

Grejen är vad du inte förstår Anna ... Robinson handlar inte om vem som är en överlevare utan vem som är listig som en räv och det var Ellenor och inte Du!

Kommenterat - 2009-06-01 / 01:20:31
Lina säger:

Shit vad jag lipade i finalen. Utan anledningn. Ville att du eller Jarmo skulle vinna. Ser fram emot att läsa om tandborstning och familjeträff!

Kram

Kommenterat - 2009-06-01 / 01:21:21
URL - http://linaishav.blogg.se/
Lina säger:

Håller med dig till fullo. Tycker inte att det ska va någon jury som ska rösta fram vinnaren, eftersom att dom uppenbarligen inte röstar på den bästa överlevaren. Jag tycker att dom istället borde ha haft en tävling som avgjorde. Det vore mer rättvist. För övrigt tycker jag att det skulle ha varit du och Jarmo i final:)

Kommenterat - 2009-06-01 / 03:16:32
URL - http://kimlina.blogg.se/
LuxuryPink säger:

Jag tyckte verkligen att det skulle ha varit du & Jarmo som sista deltagarna kvar!! Och jag kan verkligen inte förstå hur i hela världen den tysta juryn kunde tycka att Ellenor var en värdig vinnare, det är helt sjukt!! Hon kommer aldrig vara en Robinson i mina ögon!!

Grymt jobbat av dej tjejen =)

Kommenterat - 2009-06-01 / 07:25:22
URL - http://luxurypink.blogg.se/
Stina säger:

Hahaha, jag gillade klippet när ni fick maten. När du skrek över colan :D Haha, vilken känsla! Du skulle ha vunnit..

Kommenterat - 2009-06-01 / 07:39:50
URL - http://staiina.blogg.se/
Therez säger:

Jag höll verkligen på dig och Jarmo! Ni var sanna Robinsonvinnare!

Kommenterat - 2009-06-01 / 07:43:13
URL - http://www.therez.se
Anna säger:

jag håller helt med dig! jag tyckte att jarmo var en bättre överlevare än ellinor. jag har hållt på jarmo och dig genom hela programet och när jag såg att båda ni var i final så blev jag jätteglad :D

Kommenterat - 2009-06-01 / 07:43:25
Molle säger:

Ja det var lite trist att du inte vann guman!

Men Ellenor var faktiskt en värdig vinnare.

Hon vann det tävlingar som var viktiga.Jarmo överlevare? Nja om ön hade haft ett läkarteam som standby så visst, men det fanns ju ingen som skadade sig så mycket som han, så frågan är hur mycket överlevare han är egentligen (Utan läkarteam hade han troligen dött).Dessutom så handlar Robinson inte om bara fysisk överlevnad, man ska vara smart också, samt ha en stor portion Tur....Lycka till med ditt fortsatta Liv och spara detta som en upplevelse i världsklass som få har varit med om.

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:08:00
Thowelina säger:

JAG HEJADE LÄTT PÅ DIG & JARMO.

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:12:45
URL - http://thowelina.blogg.se/
alexandra säger:

Håller med dig, helt sjukt dåligt att vinnaren ska utses av några som redan åkt ut!..

Självklart vinner ju då Ellenor eftersom att hennes pakt röstade på henne och den bestod av några förlorare som åkt ut för längesen och som bara vill hämnas på Jarmo och röstar på Ellenor för att hon är en "fin person". Det handlar inte om personlighet..

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:16:19
URL - http://minialex.blogg.se/
alexandra säger:

Åherregud Jarmo har skadat sig under hela tävlingen :O trots det sitter han i en final, han är stark och en äkta överlevare.

Håller med dig om det där att han var en kämpe och inte gav upp, han höll igång med sin morgongympa och hade oftast alltid humöret uppe. En förebild, like you :D

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:18:22
URL - http://minialex.blogg.se/
Mims säger:

Jag håller med dig om tysta juryn. jag tycker inte att det var rättvist att låta dem avgöra vem som skulle vinna, Jarmo verkade mer vara en person som stått upp och sagt vad han tycker i alla situationer vilket lätt kan väcka motiga känslor hos folk, däremot verkar Ellenor ha varit en sån som inte sagt eller gjort mycket ifrån sig och då blir det ganska lätt att avgöra vem de andra röstade på.Ville verkligen ha dig och Jarmo i final!

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:23:51
URL - http://mimsme.blogg.se/
Erika - Att övervinna min Fetma! säger:

Hej

Tycker oxå att Jarmo skulle vunnit. Den mest värdigaste var Jarmo. Han gnällde aldrig (i TV-rutan iaf) osv. Han som skulle klara sig bäst om de två skulle stanna kvar en vecka SJÄLVA på ön.Nej jag är inte nöjd över Ellenor som vinnare. Tycker hon glidit med bara (som det synts i TV. Tycker alla andra jag pratat med oxå). Tycker det borde varit DU och JARMO i Final!Bra kämpat iaf!! DU och JARMO var de vädigaste vinnarna. Absolut! (talat från hjärtat).KRAm!

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:25:21
URL - http://mrserika.blogg.se/
sofia säger:

åååh fyfan va glad man blev av att se er så galna när ni fick mat :D haha jag blev riktigt besviken att elinor vann, du var en mycket mer värdig vinnare än henne. usch och fy ! du va bäst sen kom jarmo och verkligen sist kom elinor. ! :p KRAM!

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:26:00
URL - http://emeliessofia.blogg.se/
Anonym säger:

jadu ... jag, mamma och min storebror hejade på dig. eller ja, vi ville att du skulle vinna. jag, mamma, pappa och min storebror hade en lång diskussion vid middagsbordet. diskussionen handlade om vem som skulle vinna. pappa var den enda som höll på Ellenor, vi andra höll på dig.vi som höll på dig motiverade oss varför du skulle vinna och vi hade väldigt bra motivation. Ellenor har ju knappt visat framfötterna. hon har inte gjort något nästan. hon har ingen speciell personkaraktär i programmet. man lägger inte märke till henne.Jarmo var ju precis som du, en sann överlevare. Nina var också en överlevare, hon hade en karaktär, en roll i programmet till skillnad från Ellenor. Ellenor la jag knappt på minnet, det gjorde jag med dig. jag minns dig även dagen efter. visst minns jag väl Ellenor också, men som en tystlåten icke sann överlevare.nä Anna, du skulle ha vunnit. det skulle du absolut ha varit värd!

/15-åringen

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:28:16
Kitsune säger:

Du är GRYM! Jag missade finalprogrammet, så jag vit inte hur vinnaren röstades fram :( Men jag vet i alla fall att ellinor inte var värdig vinnare någonstans! Jag blir så arg över att hon vann!! :@ Svenska folket borde fått rösta! :@ Annars handlar ju bara robinsson om att skaffa rätt vänner. Du eller jarmo borde lätt vunnit.

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:28:31
URL - http://aekitsune.blogg.se/
Mia säger:

Håller med - de ville ju ha en sann överlevare de där bittra typerna och så röster de på Em, nä rimmar dåligt i mina ögon!Tycker att det skulle avgöras av en tävling eller svenska folkets röster!

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:36:20
URL - http://fredthevov.blogg.se/
Jennie säger:

Jag tyckte inte heller att Ellenor var en värdig vinnare!! Hon har ju inte direkt "gjort något" eler kämpat!! Du, Anna eller Jarmo, borde ha vunnit istället!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:40:26
URL - http://redlipstick-jennie.blogspot.com
Anonym säger:

HELT KLART SKULLE DU EL JARMO VINNA!

Kommenterat - 2009-06-01 / 08:58:17
Monica säger:

JAG HÅLLER SÅÅÅ MED DIG! DU är så himla mogen som kunde stå för vad du tyckte och kände direkt efter att Jarmo vunnit över dig vid mållinjen. Jag tycker att dom andra deltagarna som röstade på ELlinor bara var barnsliga.. jag vet inte riktigt på vad dom tänkte. Jag ville se dig och Jarmo där på finalplatserna, ni var kämpare, ni gjorde hela robinson.Trots din unga ålder var du alltid en kämpa, riktigt imponerande. Jag vet att ni var äkta. Jag tycker att det är skiiitdålgit av tv4 att låta dom avundssjuka tupparna rösta fram vinnaren, angela var också en omogen kvinna. Herregud säger jag bara!Du var riktigt duktig!!

Du & Jarmo är för mig vinnare :)

KRAAAM

Kommenterat - 2009-06-01 / 09:10:29
URL - http://mooniica.blogg.se/
Joanna säger:

Jarmo skulle helt klart ha vunnit!! Hade svenska folket fått rösta fram en vinnare hade han vunnit utan några som helst tvivel!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 09:26:56
URL - http://joannanisula.blogg.se/
Matilda säger:

Du & Jarmo var de som var värda att sitta i finalen! Blev blev riktigt arg när hon vann, hon är ingen värdig vinnare! Hon klagade bara över hon dåligt hon mådde och så gjorde hon aldrig någonting. Men det viktigaste är att Jarmo vet om själv att han är en bättre överlevare och att svenska folket är på hans sida! :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 09:59:46
URL - http://matildaeng.blogg.se/
Maley säger:

Klart att de skulle avgöras i en tuff tävling, då hade Jarmo vunnit lätt som en plätt och han är en sann överlevare. Jag blev så besviken och arg när Ellenor vann, hon är ingen överlevare, hon hade bara tur och vann 2 av dem viktigaste tävlingarna. Surt sa räven och jag också. Nej usch och tvi. Jarmo var bäst och jag tror de flesta håller med mig. Och att bitterheten tog över Ranjit, Rafael, Lucas och Angela är bara sorgligt!Kram på dig söt!

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:03:31
URL - http://misstrash.blogg.se/
Maley säger:

Förresten Anna, glöm inte att du är en vinnare, du klarade 38 dagar på en ö, dåligt med mat, bråk, tävlingar. Helt galet är de. Och du fixade de. Jag ser dig som en vinnare och jag hoppas att du själv också gör de.

Tysta juryn var fel tyckte jag att dem skulle rösta fram en vinnare är ju bara sjukt knepigt. De borde varit en sista tävling mellan Ellenor och Jarmo. Som jag skrev innan så skulle Jarmo lätt vinna!

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:10:10
URL - http://misstrash.blogg.se/
Sandra säger:

Du och Jarmo borde ha varit de två sista för ni är båda riktiga överlevare! Och fina människor, iaf det man har fått se av er i TV och här i din blogg :) Du borde vara stolt över dig själv, för vissa människor tycker jag skämde ut sig när de medverkade i Robinson för att de var så elaka, falska och dryga, men du var aldrig sån!

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:35:10
Samira säger:

Nej det kändes inte rätt att just dem skulle rösta, men kanske inte heller tv-tittarna eftersom tv iblnd vinklar hur människor är osv. Kanske att alla 16 övriga skulle få rösta fast de kanske inte hade fått se utvecklingen som gått efter deras utgång. Det kunde ha avgjorts med en tävling, men i så falla en tävling där båda har lika stor chans att segra.Det är nog svårt att göra allt så att det känns rättvist för alla. Vilka dagar var det tävlingar på under robinsontiden? Vem/vilka är det som bestämmer vilka som får delta i robinson? Kramar

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:38:56
URL - http://samira-student.blogspot.com
Klara säger:

Så mycket styrka i dig tjejen! Kolla vad jag hittade! :) http://www.youtube.com/watch?v=WqIHjV1JsA

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:43:48
Monica säger:

Jag har hållit på dej i hela pogrammet.. Och jag tycker lätt att du skulle vinna. :) men tyvärr.. jag fick tårar i ögonen när du va sååå nära.. men jävligt bra kämpat tjejen.. :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:47:15
URL - http://monicaappelgren.blogg.se/
Hilma säger:

Ellinor som vinnare, ja.. Tv4 robinson kunde inte ha startat sämre (ur vinnar-synpunkt). Du, Jarmo och Angela var mina personliga favoriter. För ni var alla starka och överlevare. Det skulle blivit någon av er :/

Kommenterat - 2009-06-01 / 10:56:03
Emma säger:

Jag blev otroligt vupprörd över att det var Ellie som vann. Jag och min man hejjade pa dig eller Jarmo. När det sen blev Jarmo mot Ellie sa trodde jag saken var klar.. att han ju självklart skulle vinna?!

Jag fattar inte att de andra som röstade pa ellie kan vara sa bittra som de var. Hon är ju den minst passande robinson-vinnaren i mina ögon. Säkert inget fel pa den tjejen. Lite mjäkig, men det far man ju vara. Men en robinson-vinnare?? Skulle inte tro det. Hade jag varit henne sa hade jag inte känt mig som en värdig vinnare!

Kommenterat - 2009-06-01 / 11:21:53
URL - http://emmacandell.blogg.se/
Anki säger:

Wow! vilken tjej du är! Så klok, duktig, vacker & ödmjuk!! Jag förstår att det måste ha varit en grym besvikelse för dig att vara så nära & ändå inte.

Jarmo var min stora favvo & visst blev jag lite besviken när han inte vann...Men jag missunnar inte Ellenor vinsten, men kan inte låta bli att undra HUR Lucas & co kunde resonera som de gjorde? Men det var väl paktbildning in i det sista...

Kram Anki

Kommenterat - 2009-06-01 / 11:24:56
URL - http://www.alltochingenting.se
Linn säger:

Jag håller med till 110. Jag vart så himla besviken att Angela röstade på Ellenor. Hon gnäller upprepade gånger på att Nina inte ska stå rakryggad pga hennes paktsvek men Angela gör detsamma när hon sviker er som vart med Jarmo. Jag trodde det handlade om vem som var den bästa överlevaren (helt klart jarmo av dem två) men tydligen inte! Skulle vart mer rättvist med en tävling, eller att den tysta juryn var ALLA som vart med från början.Jag ville ha dig & Jarmo som de två sista, det skulle vart mest riktigt! Menmen, du & jarmo kan iallafall gå ut med all heder i behåll för ni var absolut tittarnas favoriter, och det är ju det viktigaste :) Kram

Kommenterat - 2009-06-01 / 11:29:47
URL - http://linnlowes.com
Natasha säger:

Finalen var en besvikelse. Tycker att Jarmo borde vunnit!

Kommenterat - 2009-06-01 / 11:58:56
URL - http://www.natashasblogg.se/
Sanna säger:

Jag blev ledsen då jag såg att Elli vann över Jarmo. Dom som röstade på henne var bara bittra över att dom blivit utröstade av en annan pakt som dom inte var lojala mot.. Dåliga förlorare och dagisfavsoner kändes det som. :(Jarmo var helt klart Robinson vinnaren. Synd att inte svenska folket fick avgöra. Helst hade jag då sett dig eller Jarmo vinna.

Kommenterat - 2009-06-01 / 12:20:13
URL - http://skinfiol.blogg.se/
Linnea säger:

Du skriver så fint så jag ryser!

för mig spelade det ingen roll vem som vann av dig och jarmo, för det var er jag hejade på. Men att inte jarmo väl vann när han kom till final blev jag oerhört besviken över, jag håller med om allt du skriver! Här tycker jag hellre att svenska folket ska få rösta!

ha det bra!

Kommenterat - 2009-06-01 / 12:26:08
URL - http://linneajanbjer.blogg.se/
Elin säger:

Hej Anna! Du och Jarmo var dom ena som var värdiga att gå till final, och jag måste säga att det är skandal att inte Jarmo vann. Tycker att det är fruktansvärt dåligt att det röstas fram en vinnare, det blir ju mer popularitetstävling än något annat, tyvärr.Kram Elin

Kommenterat - 2009-06-01 / 12:37:55
Josse säger:

Jag hejade på dig, tycker att du var en värdig vinnare! Jag tycker inte att det var rätt att tysta juryn skulle utse vinnaren, tycker att (som du skrev) tv tittarna eller i någon riktigt tuff tävling.

Kommenterat - 2009-06-01 / 12:43:48
URL - http://bakning.webblogg.se/
Hansen säger:

Tysta juryn var värdelös! En äkta robinson skulle göras upp i tuff tävling! Enda rätta !Tycker synd om dig, du förtjänade att va bland de två sista i örådet ! Tävlingarna såg ibland ut som om de var uppgjorda bättre för killar med annan muskelstyrka (som paddlingen).

Kommenterat - 2009-06-01 / 12:52:52
URL - http://hahansen.blogg.se/
Karin säger:

Kikar bara in för att säga Grattis till din otroliga prestation. Ni var otroligt värdiga vinnare allihop..

Kommenterat - 2009-06-01 / 13:01:26
URL - http://lightelegance.blogg.se/
Daniel säger:

Jag tycker åxå att det inte var helt ok att "tysta juryn" skulle få rösta. Det skulle helt klart varit en sista tävling så man verkligen får den rätta vinnaren. Nu röstade ju de forna deltagarna på Ellenor bara för att de inte gillade Jarmo, åtminstone kändes det så här hemma i soffan. Men men...kanske blir annorlunda nästa år... Ska du ställa upp igen kanske? ;)

Kommenterat - 2009-06-01 / 13:40:02
URL - http://www.twitter.com/djohansson
björn säger:

ang robinson= jag tycker det är ett skitprogram

inga roliga tävlingar

jfr am tex hoppa ner från helikopter

inga dueller och hårda ord mellan deltagarna (vad ska publiken följa= "när rycker det ihop mellan dom")Kommenterat - 2009-06-01 / 13:50:27
Marcus säger:

Har tyckt du skulle vinna sen program 3, ett tag trodde jag också detta skulle ske. Jarmo hade också varit en värdig vinnare, men du skulle vunnit. Tidigare år har ju den som först trillat ned från plankan åkt ur, hade det varit samma regler i år så hade du varit i finalen...

Kommenterat - 2009-06-01 / 13:54:17
Christelle säger:

Finalprogrammet var verkligen superspännade! Är det nån som var en den värdigaste tjejen att vinna så var det du! Jag hoppades mycket på Jarmo då han verkligen är en sann överlevare och tycker inte att Ellenor var värd att vinna. Du är verkligen en insperation att du som yngsta deltagare var så superstark och duktig! Önskar att du och Jarmo skulle suttit i final, men det blir inte alltid som man önskat. Hoppas du får ett underbart liv med mycket lycka och framgång!

Kommenterat - 2009-06-01 / 13:55:36
URL - http://christelle.webblogg.se/
angie säger:

Jag höll på dig <3kram på dig

Kommenterat - 2009-06-01 / 14:04:45
URL - http://angelas.blogg.se/
Anonym säger:

Du, Jarmo och Erik var dom bästa överlevarna!

Ni var värdigast att vinna.

Du värkar vara så snäll och trevlig. Kul att se när ni fick riktig mat på länge, man ser verkligen hur lyckliga ni blir för en macka och en cola, något som man tar för givet att man kan få här i Sverige!

Grattis att du klarade dig genom hela programmet!!

Kolla gärna in på min blogg och kommentera :D.

Grattis än en gång.

/14 årig tjej.

Kommenterat - 2009-06-01 / 14:22:21
URL - http://moooam.blogg.se/
sofia säger:

Jag tycker också att det skulle vara bättre med folkets röst, och att man anpassar lite tävlingar som passar alla men ändå är tuff.

Kommenterat - 2009-06-01 / 14:30:32
URL - http://sopho.blogg.se/
anna lilith - wargaflicka.se säger:

underbart filmklipp! du är en grym förebild!

Kommenterat - 2009-06-01 / 14:41:46
URL - http://wargaflicka.se
Malin säger:

Jag håller med dig att Jarmo skulle vinna isället för Elenore.Men såklart ville jag att du skulle vinna.Jag har en fråga till dig det är:Vad höll då på med på fritiden när du var ungefär 12 år gammal.Användarnamn till min blogg:skugga.

Lösenord till min blogg:knacka.

Kommenterat - 2009-06-01 / 14:46:24
URL - http://summershadow.blogg.se/
Hanna säger:

Jarmo skulle självklart ha vunnit av han och Ellenor, men det skulle ha varit du och jarmo som suttit där i finalen!! Det var värdelöst att inte alla deltagare röstade för då hade Jarmo vunnit. Jarmo är nog den enda som skulle kunna klara sig helt ensam på ön av er fyra, Men du skulle ha varit mest värd pengarna!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 14:51:54
Alexander säger:

Håller med det du slriver.Man borde sända finalen direkt och låta tittarna ha halva makten om vem som ska vinna.Sen så håller jag med om det du skriver om Jarmo, han borde vinna.Det borde ju stå mellan dig och Jarmo.

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:02:28
Anonym säger:

En sak jag länge har undrat- hur gjorde du med mensen?

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:11:22
mulin säger:

Jag tycker att en expertjury borde utse årets Robinson. När det är som det är nu blir det ju så här, att någon som inte är värdig vinner. Usch. Blir arg.

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:11:28
URL - http://gbgregn.blogspot.com
Cecilia säger:

Jag tyckte du skulle vinna=)

Du hade ju bott i träsket och då då alla bodde i träsket var det ju några som hamnade sen i magkal laget som höll på att bryta ihop...

ohh, det var så synd att du inte gick vidare, det skulle varit en undervattenstävling istället för plankan;))

puss!

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:32:25
P säger:

Du verkar ha ett sådant otroligt gott hjärta. Man blir lite rörd ´av det man läser. Du har helt rätt i vad du skriver/tycker/känner och tänker. Tror många håller med dig om att J var den bästa överlevaren. Och klippet där ni får mat är helt underbar o se. man får lite rysningar av de.Ska fortsätta läsa din blogg. =)

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:34:23
linnea säger:

jag blir så sur jag har faktiskt hejat på dig ända sen början och velat att DU skulle vinna!! men så kommer ellenor och vinner allt som hon INTE borde! hon har ju faktiskt inte vunnit så många andra robinson tävlingar! jag och min mamma ville verkligen att du skulle vinna du eller jarmo är sanna överlevare plus att du har ju överlevt träsket som ingen annan i finalen gjorde! aja jag tycker att du är den värdigaste vinnaren och den sanne överlevaren! hoppas du blir nåt stort en vacker dag!

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:37:22
URL - http://linneasp.blogg.se/
Anonym säger:

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:41:57
ELLEN säger:

Jag anser att Jarmo är en bättre överlevare, och därför borde han vunnit. Det är väl just bästa överlevare som ska vinna, inte den som håller käft som mest?

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:42:46
URL - http://ellerenellen.blogg.se/
ronja säger:

förlåt men jag kommer spotta på Angela, Lukas, Rafael och Ranjit och speciellt Rafael som bara röstade på Ellenor för att dom varit tsm! Om inte värre så dödar jag dom! Okej nej nej, inte direkt.. jag ska lugna ner mig nu hihi. Men jag blir så jävla arg för Jarmo va den riktiga vinnaren, han kämpade verkligen medans Ellenor satt på en våg ner till finalen! Det är ju sant, Jag förstår mig inte på dom som förstade på Ellenor. Du, Nina och Erik röstade från hjärtat och helt klart rätt! Jarmo va den bästa han förkändade verkligen första plats! Snällt av honom att skänka penagarna till cancerfonden och sådär btw :DDet här är inte sista gången du kommer höra mig klaga om det här..Kram på dig, du va super duktig och skulle också förkänat första plats även fast Jarmo egentligen skulle fått den :P Nämen du borde kommit två och han 1 eller nånting haha :Dciao!

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:49:28
Jeenny säger:

Jarmo eller du skulle ha vunnit ! Ni var helt klart bäst överlevare . :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:51:15
URL - http://jeeeennnnyy.blogg.se/
Danny säger:

Riktigt bra inlägg, fyfan vad credits du ska ha för det! Härligt !

Kommenterat - 2009-06-01 / 15:55:56
Elsa säger:

Jag tycker oxå att man borde ha en tävling eller nått i slutet för den som ska vinna :) Men annars skulle hemma folket fått rösta :) Det skulle varit mkt bättre.

Din blogg e asbra (L)//Elsa Robinson fanet :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 16:24:58
URL - http://elsacissi.blogg.se/
elin säger:

men hade ni inte några tillgångar till typ att raka er under armarna/benen? för ni va ju rakade? hur gick mensen? såg ni er inte alls i speglen nån gång, ärligt? fuskade ni nån gång med att kameramännen tog med mat till er? vad gjorde ni den tiden vi inte fick se? svara gärna i ett inlägg, intressant att veta :D

Kommenterat - 2009-06-01 / 16:27:59
v säger:

Du eller Jarmo skulle vunnit!! Ellenor åkte bara på ett banan skal genom hela tävlingen..

Kommenterat - 2009-06-01 / 16:46:27
URL - http://typveroniica.blogg.se/
http://eerikandersson.blogg.se säger:

fusk att du lära flytta på fötterna, man får väl stå som man vill ;D annars tycker jag dom borde sagt det före innan tävlingen började!

Kommenterat - 2009-06-01 / 16:49:51
URL - http://eerikandersson.blogg.se/
ylva säger:

jag tycker att de är dåligt att den "tysta juryn" fick bestämma vinnare.. de är orättvist.. de skulle som du skrev ha fått tävla om vinnarplatsen.. Ellenor är inte värd de! du eller jarmo skulle vunnit!

Kommenterat - 2009-06-01 / 16:56:07
URL - http://yllee.blogg.se/
ellie säger:

Du hade förkärnat att vinna Anna! Kram ellie <3

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:02:13
URL - http://ellieager.blogg.se/
Cassy säger:

Jag höll på dig in i det sista. Om folket fick rösta hade jag röstat på dig. Du var min favorit från början utan dig hade jag slutat kolla för länge sen.

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:13:52
Julia säger:

Åhh, blev så sur när jag såg robinson i lördags. Du eller jarmo skulle ha vunnit inte nå jävla elinor! Blev grymt less.

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:15:47
URL - http://juliaawestman.blogg.se/
Anonym säger:

Jag tycker att du eller Jarmo skulle ha vunnit, ni är de rätta överlevarna. Helst tycker jag att du skulle vunnit eftersom du var den ända av deltagarna som hade tillbringat en långtid i träsket. Synd att inte tittarna fick vara med och påverka vem som skulle ha vunnit. GRATTIS Anna till lysande prestation i Robinsson!:D

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:20:44
Anonym säger:

Så här tycker jag:Om man dabbar sig i en tävling så att man skadar sig så är man ute ur leken. Tänk om man avbrutit en löpartävling för att en deltagare måste stanna och plåstras om för att sedan få fortsätta "tävlingen"??Jag tycker inte Ellenor känns rätt som vinnare, men inte Jarmo heller även om han i en sann situation kanske hade varit duktig på att klara sig, men det är ju faktiskt inte riktigt det Robinson går ut på. Jag tycker utav de som kvar att du var den som verkligen mest kändes som den rättmätige vinnaren.Jag tycker också att det var klar könsdriskrimering i sista tävlingen och när man nu får höra att han dessutom fick stoppa för att få sjukvård... nej det är inte alls okej!

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:24:54
Fille säger:

jag tyckte verkligen att du skulle ha vunnit :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:26:22
URL - http://thetruestory.webblogg.se/
Sofia säger:

Ellenor skulle då fasiken inte vunnit. Glidit på en räkmacka. usch usch. Du skulle vunnit eller Jarmo. Men verkligen inte den tanten. You rule :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:28:25
URL - http://kumpumaki.blogg.se/
vendela säger:

jag hejade på dig du skulle ha vunnit! kram <3

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:31:12
sofia säger:

Jättebra skrivit, och helt rätt enligt mig!

TV-tittarna skulle röstat, och då hade Jarmo vunnit, vilket hade varit helt rätt för han var den bästa överlevaren av han och ellenor!

Men tyckte det skulle varit du och jarmo som skulle varit i finalen.

Och stör mig jättemycket på tysta juryn, klarade dom inte av att se Jarmo som vinnare eller?

Dom har kört över han sedan ungefär första programmet, men han tog sig till final endå?

Det kallar jag också överlevare!

Nej, jag har svårt att smälta det. Men i mina ögon och i MÅÅÅNGA andras ögon vann jarmo!

iallafall mot ellenor. sen om det hade varit du och jarmo i final, så hade det varit lika för mig. För du var också en grymt bra överlevare! Från träsket till dom 4 sista, jättebra gjort!

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:33:19
michelle säger:

dåligt att det var 'juryn' som fick rösta. man visste ju att det var ellinor de skulle rösta på. tyckte du eller jarmo skulle vunnit.

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:38:50
URL - http://michellebeit.blogg.se/
Magnus säger:

Du är sjukt bra Anna, du gav mig just tårar i ögonen när jag såg klippet där du sammanfattar din tid i Robinson. Har hejat på dig hela tiden, i början mest för att du var så vacker, sen nu på slutet mer och mer för din härliga personlighet. Jag hade verkligen unnat dig att gå till finalen, men du har varit grymt bra ändå! Jag hade inte klarat träsket mer än ett par dagar själv... Önskar dig all lycka framöver.. Kram!

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:41:30
Håkan säger:

Du har helt rätt i det du skriver Anna. Go girl!

Då är kanske min bild igenom tvn inte är så fel som jag trode. Att vissa personern är som dom är osv.

Hade varit kul att se dig och Jarmo i en final. ujuj!Kram

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:57:34
Claudia säger:

Jag och alla mina vänner hejade på dig. Dig eller Jarmo, tyckte det var hel-konstigt att E vann med det är väl så det är. Trodde verkligen A skulle rösta på Jarmo. Du och Jarmo var värdiga vinnare båda två.

Kommenterat - 2009-06-01 / 17:57:46
Elin säger:

Du är så jävla bra, Anna! Tyckte väldigt synd om dig då när Jarmos planka åkte ner:/

Tycker inte heller att Ellinor är en värdig vinnare, borde vart du, du eller Jarmo!

Kram<3

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:01:04
URL - http://pinglan-pinglan.blogspot.com
Malin Beigrund säger:

Det känns tråkigt att det är över, det har varit så roligt att följa er! Jarmo var absolut min favorit och efter det kommer du... Visst Ellenor vann men är det rättvist att tysta juryn får rösta? Jag tycker inte det eftersom de inte röstar fram bästa överlevaren utan den de tycker mest om... Jag tycker också att röstningen från början är lite knepig.. Det borde vara tävlingar som avgör mer! Man kan ha en tävling och så får man rösta på tex de 3-4 som kom sist i den... Annars kan man göra som Ellenor och glida igenom... Men egentligen är ni alla överlevare, ni alla 4 överlevde Robinson. Grattis!

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:04:55
URL - http://malinbeigrund.blogg.se/
jakob säger:

Håller med Jarmo borde blivit Robinson 2009! Att tysta juryn fick rösta var ju ta mig fan skandal! Bittra förlorare ska inte få avgöra Robinson!!!! Det är med bastu!Kika gärna in på min blogg! www.hockeyrumors.blogg.se

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:13:42
URL - http://hockeyrumors.blogg.se/
NATALIE säger:

Hur jag kände under finalen? Jo jag stog upp och klappade händerna, höll tummarna och ropade heja heja hejaaa Anna!Jag tyckte att du skulle vinna :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:14:08
URL - http://naataali.blogg.se/
Anna säger:

Håller med dig, det skulle varit Jarmo som vann av dom två i finalen! han var en mycket bättre överlevare!! Men helst av allt ville jag att du skulle vinna, du är ju GRYM!

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:19:09
carro säger:

Jag tyckte faktiskt hela finalen blev lite förstörd, har absolute inte nåt emot ellinor och de var ju kul för henne att hon vann.Men jag hade nog hellre sett dig vinna, eller blomman. Men som sagt jag hoppas dom ändrar lite till nästa år så tittarna får vara med och rösta i finalen..

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:20:03
URL - http://forsmarkcaroline.blogg.se/
Karolina säger:

Kändes som ett skämt att Ellenor vann, tyvärr. Helst hade jag velat att Jarmo skulle vinna, och därefter du.Det verkar som hela Sverige är irriterade över de bittra utröstade töntarna som lade sin röst på Ellenor. De framstår ju verkligen som småsinta losers. Rafael och Ranjit (och i viss mån Lukas) hade jag iofs inte så höga tankar om - men Angela?! Vi blev helt chockade över att hon inte röstade på Jarmo, hade hon influerats av töntkillarna kanske?Jag blev förbannad på Ellenor som ända in i slutet var lojal mot och försvarade killpakten - trots att hon skulle ha blivit den första att slaktas om inte smarta Nina fattat det och brutit pakten.Hälsa Nina att vi tittare såklart fattade detta också, och att hon framstår som smart och klarsynt i programmen (till skillnad från spåniga Ellenor, sorry)!Bra kämpat, Anna!

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:21:21
Anonym säger:

Du är bara såå BÄST anna ville verkligen började STORGRÅTA när jag insåg att du inte vann det var bara du som skulle vinna sen har jag några frågor bara1.Hur var det egentligen vem tyckte du mest om ?

2.

Hur kändes det när Jarmo vann :/ Jag blev ledsen

Du är min Idool typ =) du kan juh gissa vilken blogg som är min favvo Din !!<3 du var en ÄKTA överlevare ELLENOR kan slänga sig i väggen du är här !

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:25:14
Anonym säger:

Du är bara såå BÄST anna ville verkligen började STORGRÅTA när jag insåg att du inte vann det var bara du som skulle vinna sen har jag några frågor bara1.Hur var det egentligen vem tyckte du mest om ?

2.

Hur kändes det när Jarmo vann :/ Jag blev ledsen

Du är min Idool typ =) du kan juh gissa vilken blogg som är min favvo Din !!<3 du var en ÄKTA överlevare ELLENOR kan slänga sig i väggen du är här !

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:25:50
Jonathan säger:

Har man kommit så pass långt som alla ni fyra gjorde är ju egentligen alla väldigt värdiga segern på sitt sätt, sen klart att man har sin favorit :D

.. och haahah.. coca-colan, vet inte vad jag ska säga om det, att ni klarat er utan det.. :) sen ett plus att dom körde Jocke Bergs låt i programmet OCH.. glöm inte att du är en av världens coolaste och sötaste kvinna.

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:35:47
Anonym säger:

Jag tyckte du och Jarmo borde vunnit, Ellinor söööög.

Kommenterat - 2009-06-01 / 18:49:51
Madde säger:

Jag tycker att det va en otroligt tuff finaltävling den sista. Snacka om att pumpa de sista krafterna ur er. Jag tycker att det var synd att du inte vann och inte heller min andra favorit Jarmo.. Men man kan ju inte alltid få som man vill.

Kommenterat - 2009-06-01 / 19:09:13
URL - http://maddisenj.blogg.se/
Eliyana säger:

Jag tyckte så synd om dig efter sista tävlingen. Att du var så nära och att Jarmo blev klar precis när du kom upp där.

Jag förstår varför man röstade fram vinnaren, tror det har lite med balansen i programmet? Känns som så iallafall, man röstar ut och röstar fram så är det.

Men ja, en tävling hade varit bättre faktiskt! En med massa moment så att båda finalisterna hade minst ett moment som dom kände sig riktigt starka i.Minns inte om det sas i programmet eller om det var ett klipp på hemsidan, men när Jarmo sa det att " förlorana kommer man inte ihåg det är vinnaren som man minns"

Men jag kan lugnt säga det att jag kommer minnas dig, Billing och Jarmo mest!

Kommenterat - 2009-06-01 / 19:14:42
URL - http://eliyana.blogg.se/
Anne säger:

Jag tycker såå synd om dig, som kämpade så till finalen och förlorade på mållinjen ajajaj va ledsen jag blev.

Jag va hundra på att du och Jarmo skulle vara i final, men så blev det ju inte, och jag tycker inte Ellenor var en värdig vinnare.

Jag tycker oxå man skulle haft nån tävling för finalisterna eller att svenska folket fått rösta.

Deltagarna röstar ju bara på den som stod dom närmast och som dom hade paktat med. Dom kanske har kommit överens om nån % dom ska få. Kraam på dig :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 19:18:25
Barbro säger:

Har följt Robinson på webben,du har varit min favorit nästan hela tiden.De var först här på slutet som Jarmo blev favorit.Att få följa er sluttävling var faktiskt olidligt sännande.Därför blev slutet ett antiklimax.De var INTE rätt Robinson som vann.

Var rädd om dig och hälsa Jarmo när du träffar honom att vi här i Finland har hållit hårt på honom på slutrakan

Kommenterat - 2009-06-01 / 19:22:24
Emelie säger:

Jag fattar inte hur en jury ska få rösta fram vinnarern av Robinson, det borde ju vara en tävling som avgör det. :) Hejade på dig Anna! :D

Kommenterat - 2009-06-01 / 19:43:07
URL - http://mccartney.blogg.se/
Stina säger:

Jag håller med dig! Jarmo skulle ha vunnit.

Jag ville se dig och Jarmo i finalen!

Ellinor tror jag faktiskt inte skulle klara sig en dag på ön utan er andra. Jarmo...han skullle klara sig typ hur länge som helst.

Du är grym tjejen!

Kommenterat - 2009-06-01 / 19:52:16
madde säger:

Jag har liksom inte smält det än.. Jag hade varit förberedd på att det skulle vara du och Jarmo i final, sen så vinner Ellenor. Du såg så säker ut på plankan, först åkte Jarmo.. man ba; kom igen nu anna! sen så ramlar nu ner! Shiiet vad besviken man blir. Jag tycker det är ren skandal att inte tysta juryn gjorde att Jarmo vann! LÅT SVENSKA FOLKET RÖSTA PÅ VINNAREN ISTÄLLET ffs! :D- det enda jag ville säga. Men det var riktigt synd att inte du vann anna. vi är värd guld för det du gjort! du och jarmo är helt klart mina favoriter!

Kommenterat - 2009-06-01 / 20:07:54
URL - http://maddejohaansson.blogg.se/
ida säger:

jag kände att det var du som skulle vinna annars Jarmo ni var så duktiga. Jag blev jätteledsen när den tysta jurryn röstade på ellinor hon var absolut den jag inte skulle vinna! Men jag ser i alla fall dig som en värdig vinnare!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 20:16:52
Karin säger:

Under hela tävlingens gång hejade jag till 100% på dig och Jarmo ni var de bästa överlevarna!

Kommenterat - 2009-06-01 / 20:19:11
URL - http://karinborjesson.blogg.se/
Julia säger:

Först och främst måste jag säga att du helt klart var den värdiga vinnaren! Om inte du så Jarmo! Ellinor har ju inte gjort någonting bra föränn de två sista avsnitten. Det var riktigt dåligt gjort att tysta juryn skulle få rösta eftersom det fanns så mycket olösta problem mellan deltagarna sen tidigare!

Kommenterat - 2009-06-01 / 20:27:32
URL - http://thisisjuliaroberts.blogg.se/
Cecilia säger:

Jag hoppades så mycket på att du skulle vinna, du var värdig allt, du var en riktig robinson 2009. Du va dig själv genom allt, var ärlig och spelade inte spelet som alla andra kallade det när dom gick bakom ryggen. Du klarade allt, och jag tyckte så jäkla synd om dig när man såg dig gråta. kände verkligen med dig. Jarmo var den jag höll på efter dig! Ha det så bra. Kramar

Kommenterat - 2009-06-01 / 20:34:28
Hanna säger:

Helt klart ska vinnaren röstas fram av tittarna eller avgöras i tävling! tävling är nästan bättre för då är det verkligen upp till personerna o har inget med hur man vinklats i tv, hur många kompisar man har, bitterhet o andra fåniga saker utan då är det må bäste man eller kvinna vinna! grymt svag ursäkt av tysta juryn att alla överlevare åkt ut o att detta var en hämd mot tv4.

Kommenterat - 2009-06-01 / 20:55:36
URL - http://lifeinaglashouse.devote.se
ingela säger:

Hej!

Hoppas att allt är bra med dig!

Du har många bra tankar om robinson! tyckte finalen blev lite konstig...att rösta direkt efter att ni tre gjort en tävling...kan man inte göra det på något annat sätt...Möjligt arbete...att inte du blir en del av de som jobbar med robinson teamet...?! Tror att du kan utveckla det till det bättre! Du har även större förståelse för deltagarna!

Många glada, kloka, ärliga, inspirerande tankar!Lycka till framöver

Kram från Orsa

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:09:46
peggy säger:

jag tycker också som dig, att det inte borde vara "tysta juryn" som fick bestämma, det var aldelles för orättvist. jag menar, robinson handlar ju om att "överleva" inte att "vara kompis med alla", vilket det kändes som när de röstade. jarmo var ju en klart tydligt bättre överlevare än ellinor!

det var väldigt spännande och se sista tävlingen! hade du vunnit den så skulle du säkert ha vunnit allt! absolut.

ser fram emot där du berättar om hur du kom med i programmet, samt hur det kändes precies efter när du kom hem igen! :D

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:13:01
Helena säger:

Jarmo var den värdiga vinnaren tycker jag :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:17:24
URL - http://heea.blogg.se/
frida säger:

anna du var klart bäst i finalen, du&jarmo avr det men men man kan ju inte alltid vinna men du verkar vara en söt, gullig, snäll & omtänksam tjej :) jag tycker att du & jarmo vr värdiga vinnare men nu vann elinor och hon var ju ganska smart där med sin taktik men samtidigt nej men iallfall gillade lucas också lite ;) jaja kram&puss frida glöm ej att du ahr bästa bloggen & du och jarmo kommer alltid vara vinnarna i robinsson för mig !

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:21:40
Emelie säger:

Åhh Anna nu fick du mig att fälla en tår igen.. Fyy sjutton vad du var värd vinsten !!

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:31:12
URL - http://emelieewassberg.blogg.se/
Elin säger:

jag tycker du skulle vunnit!

du är grym :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:36:53
URL - http://flikkaneliin.devote.se
Louise säger:

Jag har hållt på dig från hela första början. Jag blev såå ledsen när Jarmos planka föll, för du var ju sååå nära!! men det var grymt bra kämpat!!!!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:40:15
Anonym säger:

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:46:34
Malin säger:

Jag har en fråga vad är din favorit låt???Kram en som tycker du är bäst.

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:48:07
URL - http://summershadow.blogg.se/
olivia säger:

du och jarmo var verkligen värda finalen! :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 21:50:25
URL - http://livetsomolivia.devote.se
Sofia säger:

Jag tyckte det inte vra bra att tysta juryn skulle rösta på vem som skulle vinna. Det skulle varit tävling eller skulle vi svenska folket röstat.

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:12:52
URL - http://klick.devote.se
lillblondin säger:

Jag blev otroligt arg då Ellinor vann, hela min familj skrek av ilska, haha,.

Du eller Jarmo skulle helt klart ha vunnit, att du och han hade suttit i finalen tillsammans var min önskan från första programmet om jag ska vara ärlig. Så jag blev besviken. Tycker att du verkligen hade förtjänat det.Sen måste jag säga att du är otroligt vacker :)!

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:18:55
URL - http://againstallodds.blogg.se/
Saraf säger:

Hela programmet har jag velat sett antingen dig eller Jarmo i final, det blev Jarmo.. men du kämpade så bra du också!! Är lite besviken att vi tittare inte fick rösta & jag anser Jarmo vara den mest värdiga vinnaren, han var en sann survivor & hade säkerligen klarat sig gott och väl där längre än ellenor någonsin kunnat !

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:21:33
URL - http://ssarafalgen.blogg.se/
Hanna säger:

Jarmo skulle ha vunnit. Tysta juryn är de bittraste människor jag någonsin sett på TV.

Jarmo, du, Nina och Blomman var de goaste och de snyggaste!!

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:25:06
Helen säger:

Hej Anna! Jag tycker du var jätte duktig på robinson! Bra kämpat!

Du och jarmo var nog endå dom jag tyckte skulle sitta i den riktiga finalen..Men jag tycker ni alla fyra som blev kvar är vinnare endå!

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:36:39
URL - http://helendesiree.blogg.se/
Josefin säger:

håller absolut med deig, Jarmo är Robinson! Han var en så värdig vinnare! Du själv gjorde en otrolig insats, du var en av dom som inte alls klagade över situationen där på ön, du var också en sann överlevare! :)

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:40:39
URL - http://startswithgoodbye.blogg.se/
linnn säger:

du har så rätt! jarmo skulle ha vunnit.

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:59:06
URL - http://linnberger.blogg.se/
Camilla säger:

Hej Anna! Jag hejjade både på dig o Jarmo. Jag ville så gärna ha er två i final!! Jag tycker det är pinsamt att Ellenor vann, hon skulle inte ha klarat sig en vecka ensam på den där ön!

Hoppas det går bra för dig nu framöver! Lycka till! Kram Camilla

Kommenterat - 2009-06-01 / 22:59:45
URL - http://milla83.blogg.se/
ida säger:

Jag hejjade verkligen på dig Anna och jag tyckte så synd om dig när du föll där på mållinjen.

Men en sak jag har undrat länge är varför tysta juryn var med på de andra utslagningarna, förstod aldrig vad de gjorde där? ;)

Kommenterat - 2009-06-01 / 23:08:27
URL - http://iidaaberg.blogg.se/
Fanny säger:

sen första programmet i robinson satte jag heal tiden och hejade på dig och jarmo. sen förra veckans program blev jag jätteglad då ni båda var i final. plus, att jag hittade din blogg :)Jag tycker Jarmo var en värdig vinnare.

Ellenor förlorade ju för det mesta och vann hela robinson för att hon inte var ett hot i tävlingar. tyckte det var väldigt duktikt av henne att kämpa så väl sen. så det var ju nog rättvist ändå...

men Jarmo var n värdig vinnare.

Fast ha inte vann så vann han ändå :)bra förlorare är han också!

men sen skulle ju du ha vunnit mest av alla!Jag hejade på dig på grund av att du aldrig gnällde, klagade bråkade eller så. all förutom du gnällde på träsket.men du tog det coolt 8)

Kommenterat - 2009-06-01 / 23:09:58
URL - http://cloudiy.blogg.se/
julia säger:

Du skriver så bra, Anna!

Jag gillade dig jättemycket, dig, Nina och Jarmo, så det var ju lite kul att alla kom så långt!

Grattis för att du kom så lång som du gjorde!

Ellenor vann, men i mina ögon så är det Jarmo som är och alltid kommer att vara vinnaren av Robinson 2009!Ta hand om dig, kramar från mig! (:

Kommenterat - 2009-06-01 / 23:38:45
URL - http://juliawilbertsson.blogg.se/
jessica säger:

Jag håller helt med dig. Jag tyckte at Jarmo eller du skulle vinna, Ellenor verkar vara jättegullig men Jarmo är en riktig öerlevare, en Robinson precis som du säger. Tyckte nog att svenska folket skulle få röstat. Blev riktigt besviken när han inte vann, men han är nog nöjd ändå :) Det ska han vara, och du med!

Kommenterat - 2009-06-02 / 10:52:36
URL - http://jessicawaleij.blogg.se/
annelie säger:

jarmo var bäst! en riktig krigare!:D

Kommenterat - 2009-06-02 / 11:50:07
URL - http://dramaatic.blogg.se/
anna fanet ida säger:

asså jag kan nt skriva med ord hur mkt jag älskar dig om du nt skulle finnas skulle jag falla ihop. Och ibland räcker det nt hela vägen men det räckte långt men nt ända fram men i mina ögon är du iaf en vinnare. Nina och du äger och jag tycker att den där tävlingen du jarmo och nina gjorde skulle vara den första av dom två tävlingarna för den ger ju av med mest energi men men. I LOVE YOU ANNA LUNDH<33333

Kommenterat - 2009-06-02 / 14:57:37
URL - http://www.nogg.se/kallurcool
Jessica säger:

Det borde inte ha avgjorts av den tysta juryn utan i en tävling tycker jag, för de röstade inte om överlevaren utan vem de tyckte mest om!

Kommenterat - 2009-06-02 / 17:00:08
URL - http://jessicasjostedt.blogg.se/
malinkarlsson! säger:

DUUUUUUU ÄR MIN ROBINSON 2009!!!!!!!!!

Kommenterat - 2009-06-02 / 17:07:47
Jakirlu säger:

Grattis till tredje platsen, men synd bara att du inte vann!Jag tyckte inte det var någon bra idé med tysta juryn, det hade varit mycket mer rättvist med en tävling eller om folket hade röstat!

Kommenterat - 2009-06-02 / 17:19:33
URL - http://peekaboooo.blogg.se/
Viktor säger:

Jag håller mig dig helt Anna. Jarmo är ju mer eller mindre självaste Robinson Kruse och så vinner jävla Ellinor fjanten nee dåligt dåligt. För övrigt tyckte jag du var grymt duktig Anna =). Du ser ut som en helt alldaglig tjej som liksom gör allt som 21-22 åriga tjejer gör. Men sen försvinner "aj jag bröt en nagel" attityden direkt när det är dags och det är så skönt och se =) Ha det fint!

Kommenterat - 2009-06-02 / 22:26:31
Evelina säger:

Först och främst grattis! Du tog dig väldigt långt och jag hoppas du är nöjd med det! Jag hejade på dig och Jarmo, men jag tycker ändå att ni fem sista var värdiga vinnare allihopa!

Du har en rolig och bra blogg att läsa!

Kommenterat - 2009-06-02 / 22:30:43
URL - http://evelinaronnback.blogg.se/
Victoria (; säger:

Jag tyckte absolut att du eller Jarmo skulle ha vunnit!

Du hade ju klarat av den jobbiga tiden i träsket och Jarmo behöver man väll inte ens förklara ;) Haha riktigt cool gubbe :D

Jag tyckte inte att det var nån ide med tysta juryn Jarmo var definitift en bättre överlevare än Ellenor.

Kommenterat - 2009-06-02 / 23:21:37
SaraW säger:

Tysta juryn de tycker jag var ett enda fjasko - vinnaren/överlevaren ska kämpa in i de sista å utses via tävlingar. Tycker själv personligen att Robinson har blivit mer som nå fjasko, ett rent spel - allt går inte ut på överlevnad!! Jarmo var helt klart en värdig vinnare en riktig Överlevare! Vart såååå besviken när Ellie vann!! har pratat med många efter finalen å har fått samma reaktioner! Jarmo är riktigt omtyckt av oss alla å du är riktigt omtyckt av mig å många andra :P

Jag höll ju på dig & Jarmo! när du kom in precis i mållinjen å började gråta, fällde man ju själv en tår å man fick ont i hjärtat! Kraaam

Kommenterat - 2009-06-03 / 00:45:15
Henke säger:

Det var ju skandal att inte Jarmo vann.:) fast du var ändå bäst!!;D

Kommenterat - 2009-06-03 / 00:47:13
Martin säger:

Anna, jag kan bara inte släppa funderingen på hur tysta juryn och finalvännerna hade röstat om du och Ellenor hade stått i slutfinalen. Tror du "de tysta" hade haft svårare att bestämma sig då? Du kanske vet vad de olika personerna tyckte om dig och Ellenor? Så man kan analysera det så här i efterhand...

Du var ju så nära! Jäkligt bra kämpat i slutstriden var det, men Jarmos starka armar jobbade på med ohämmad styrka. Synd då du hade lite försprång!

Kommenterat - 2009-06-03 / 14:05:24
Jane säger:

Jarmo skulle helt klart vinna, det suger att en "jury" ska bestämma, det är inte rättvist för fem öre, ALLA vet ju att odm inte tyckte om jarmo, så det klart dom röstade på ellie, det suger verkligen, är skit sur... det skulle gjorts upp i en tävling mellan jarmo och ellie, det hade varit rättvist !ååh är så sur när man har följt hela serien och så görs det upp på det sättet, USCH !Jag hejjade på dig och jarmo, ni två är dom verkliga vinnarna!

Kommenterat - 2009-06-03 / 16:02:19
URL - http://direstraits.blogg.se/
Mia säger:

Jag vet ingen som inte tycker att Jarmo skulle vunnit. Svenska folket eller en tuff tävling skulle ha fått avgöra tycker jag. Tysta juryn var i mina ögon en samling bittra förlorare.

Kommenterat - 2009-06-03 / 19:12:10
Marie säger:

Tycker definitivt att du eller Jarmo skulle ha vunnit. Ellenor har inte tillfört någonting till lägret. Hon vann på att hon var i Makal (tror inte att hon hade klarat träsket) och att "den tysta juryn" fick rösta. Det skulle ha varit både de och folket. Nej du och Jarmo är vinnare i mina ögon.

Kommenterat - 2009-06-03 / 23:28:40
Elina säger:

Jag ville ha dig och Jarmo i finalen och jag hejade på dig. Jag blev ledsen när du kom precis efter Jarmo men jag tror att du kände dig som en stor vinnare ändå :D

Kommenterat - 2009-06-04 / 20:58:19
URL - http://feliciaelina.blogg.se/
Linnea säger:

Jag höll på dej och Jarmo,ni var helt underbara..Min pappa var jätte bra kompis med Jarmo :)

Kommenterat - 2009-06-04 / 21:33:15
URL - http://linneamanhardt.blogg.se/
Melinda säger:

Jarmo skulle vunnit, HAN är en riktig Robinson som sagt :) han skulle kunnat överleva där ute ett bra tag!

Kommenterat - 2009-06-05 / 00:05:38
URL - http://melindawingren.blogg.se/
zebastian säger:

Du är så snygg....

Du borde ha vunnit..Du var grym..

Kommenterat - 2009-06-05 / 13:20:04
jonnaa säger:

du 1a hand , 2a blomman , 3e jarmo ! :(

Kommenterat - 2009-06-07 / 17:01:02
rebecka säger:

hej!!!

du skulle vunnit helt klart!!

det jag skrev innan om attt jag ville veta hur du och nina hade det gick i uppfylelse.

tack jag hoppas du acctepterar detta medelande

Robinson=

1:Anna

2:Jarmo

3:nina

SÅ SKULLE DET VARA !!!!!!!!!!!!!!HAR NINA EN BLOGG??????

HOPPAS DU HAR DET BRA

KRAM REBECKAKommenterat - 2009-06-18 / 22:28:54
rebecka säger:

hej!!!

jag älskar din blogg.

nina har en blogg!!!!

brukar du komma till öland där bor jag :):):):):):)

jag vann tre pris när jag drog lotter i går

Kommenterat - 2009-06-20 / 12:01:57
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: