Möte med Café

2009-05-07 / 11:26:19
Tja underbarlingar! Fan va härligt med era positiva kommentarer! Ni är verkligen hur grymma sm helst! Många av er skrev verkligen tänkvärda saker ang. mitt förra inlägg. Ni frågade var jag fått kritiken jag skrev om, och det är dels i ett forum jag ramlade in på och sen några anonyma kommentarer jag inte ens publicerat eftersom de innehöll så mycke annan skit och påhopp så tänker inte ens ge dom den uppmärksamheten att lägg ut det i bloggen om de inte ens törs stå för vad de skrivit utan är helt anonyma. Vill man uttryck sig på det sättet till mig kan man åtminstonde stå för sina åksikter och lämna en mail, då lovar jag att publicera kommentaren. 
Som jag skrev igår ska jag träffa tidningen Café idag för ett litet möte. Så för ett tag sen skjutsade lillebror in mig till stationen, och nu sitter jag på tåget ner till Stockholm. Imorgon åker jag sedan vidare till Ramkvilla i Småland där det är Robinson-träff hela helgen som Blomman anordnat.

Pratade med några av de andra robinson-deltagarna på telefon igår, och ojojoj säger jag bara. Folk hatar verkligen varandra i gruppen! Det är galet vilka intriger som uppstått mellan deltagarna nu efter Robinson dragit igång på TV. Seriöst, Robinson var en tävling, ett spel, en LEK! Tråkigt inte att vissa inte förstått det så utan tar allt jättepersonligt och så hårt så det måste bli bråk. Jag skiter väl fullständigt nu i vad de andra deltagarna sagt och gjort bakom min rygg då, det som hände där är det förflutna, nu är vi hemma igen. När jag for till Robinson hade jag inställning att jag åkte inte dit för att skaffa nya vänner, utan jag åkte dit för att vinna, spela ett spel, ha pokerface och försöka göra ALLT för att stå ensam kvar på slutet. Man beter ju sig liksom inte riktigt som i verkliga livet. Menar, spelar jag fia med knúff med familjen hemma så ger ju inte jag pappa några exra tärningsslag för att vara snäll. Nej för fan, jag ska vinna och knuffar gärna bort hans spelpjäser även fast jag tycker om honom. När vi sedan spelat klart är vi ändå vänner, för vi båda vet att vi varit med i ett spel, en tävling. Precis som i Robinson. Har ni spelat kortspelet "bluff-stopp" nån gång? Lite samma princip faktiskt...

Alltså, delagare hatar nu varandra och kallar varandra för hemska svikare, men hallå hur gamla är vi? =) haha. Intrigerna nu efter Robinson är ju nästan en dokusåpa i sig, skulle nog sälja till och med bättre än själva Robinson..hahaha! Ska bli väldigt intressant att se vad som händer på Robinsonträffen när alla träffas igen och får lite alkohol i sig.

Hur ser ni på det här med "svikare" i Robinson? Pakter och spel? Får man göra lite fulingar på vägen för att försöka vinna?
/~ ANNA LUNDH
Kommentarer!
jojo säger:

det är helt sant! ingenting där sker under normala förutsättningar, så det är klart att man beter sig så som passar bäst för miljön. där träffar man sina motståndare varje dag, och ingen annan, så då måste man spela spel för att stå ensam kvar på slutet ;)jag skulle hållt låg profil och hjälpt till så mycket jag kan för att klarar mig tror jag nog!

Kommenterat - 2009-05-07 / 11:33:56
Bobby säger:

Klart man ska göra lite fulingar för att vinna!Det är ett spel och det sägs dumma saker dels p g a hungern och att man själv vill vinna. Ni är ju alla vuxna, så tycker de som nu är arga på varandra borde fatta att det var ett spel=)! Ta allt med en nypa salt! Du verkar hållt låg profil och varit vän med alla. Det TROR jag kommer ge resultat i slutet av tävlingen när kanske tidigare deltagare kan påverka:D! Ha så kul i Ramkvilla snygging!

Kommenterat - 2009-05-07 / 11:46:06
URL - http://www.annalundharriktigtsnygg.se
Andreas säger:

Robison är ett spel med höga stressfaktorer fysiskt och psykist. Klart påfrestande. En mot alla, alla mot en. Självklart så måste man svika, lura och slingra sig fram på ett eller annat sätt. Kan inte vara alla till lags, eftersom det i slutet bara kan vara en vinnare. Men man borde kunna se det som just ett spel, och sen släppa allt när det är klart. Sen vrider och vänder producenterna lite som de vill för att få bra tvunderhållning.

Har inte än fått nån riktig favorit. Hade Billing som favvo i början, han var skön. Just nu ligger faktiskt Jarmo, Angela och du i topp.

Lycka till, ifall det inte redan är avgjort ;)

Kommenterat - 2009-05-07 / 12:02:41
URL - http://andreasnikanor.blogg.se/
Lotta säger:

Men där har du ju en bra idé. Spela in "efter robinsson" fortsätta filma deltagarna efter att programmet har slutat till efter finalen.. Jag tror det skulle få många tittare :)Jag håller på dig i robinsson, gjorde det och sen hittade jag din blogg och då började jag ju gilla dej ännu mer såklart :)Känns det inte konstigt när folk säger att de hejjar på dig, du vet ju hur det går, om du vinner eller inte?LYCKA TILL!

Kommenterat - 2009-05-07 / 12:13:10
URL - http://blondiielotta.blogg.se/
Maley säger:

Robinson består av fulingar! Det är ju det som är halvagrejen med själva programmet. Haha, herregud att vuxna människor beter sig som småbarn! Ger man sig in i leken, får man bannemig leken tåla! That's it =)

Sen angående elaka kommenterar. Det får man hela tiden, folk har inge bättre för sig. Borsta bort skiten! =)Puss!

Kommenterat - 2009-05-07 / 12:29:36
URL - http://misstrash.blogg.se/
minny säger:

bästa anno!

jag tycker du är stark som säger ifrån och kanske sviker någon ibland.

jag har alltid förklarat att man inte kan tycka om alla och att man alltid måste sätta sig själv främst..

jag minns dig som världens snällaste, som tycker om alla och låter alla komma före dig.. du är fortf världens snällaste som tycker om alla, men jag har fått bevisat att du sätter dig själv på första plats för en gångs skull.. det har med överlevnad att göra, och robinson är en tävling om överlevnad..

Kommenterat - 2009-05-07 / 12:49:22
emma härnqvist/perfektion säger:

de är ju de som är en del av robinsson.. och alla verkar ha kört med liknande spel hittills. och även om du inte åkte dit för att få vänner så har du ju fått de.. och synd att andra ser de på annat vis. kram på dig.

Kommenterat - 2009-05-07 / 12:58:53
URL - http://perfektion.blogg.se/
Lollo säger:

Heej Anna ,

Du är en sån modig och grymt söt tjej , modigt att säga ifrån . och du bry dig inte om dom elaka kommentarerna , om du inte känner dom så . men du är så himla stark i robinson , du är värd att vinna robinson ! du spelar ett bra spel .Kram

Kommenterat - 2009-05-07 / 13:11:21
Jim säger:

Det är ju någon som måste åka ut varje vecka och vet man att man åker om man inte har en pakt så är det väl självklart att man skaffar en? Robinsson handlar ju minst lika mycket om att klara av de sociala förhållandena som de fysiska och psykiska.Håller tummarna för dig på Lördag, även om det som sagt antagligen är lite sent för att ändra utgången. Om jag mot förmodan skulle lyckas med den bedriften så kan du väl meddela mig om det? =)

Kommenterat - 2009-05-07 / 14:03:45
URL - http://www.metrobloggen.se/cc
Fredrik säger:

kul :)

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:09:36
URL - http://fraddyboy.blogg.se/
Jennie säger:

Nej va tråkigt att några av robinson deltagarna har blivit ovänner nu efteråt!

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:17:41
URL - http://redlipstick-jennie.blogspot.com
johan säger:

kul idé med en såpa om "efter robinson"

hur gammal är din bror? han ser iallafall väldigt fokuserad ut när han kör, det är bra!!! :D

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:21:26
URL - http://www.vildahesten.blogspot.com
Charlotte säger:

klart man får ! är man med i leken får man leken tåla, that's it ;)

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:23:44
Ida säger:

Oj, jag råkade skicka en tom kommentar (a)Klart man får göra fulingar, "har man gett sig in i leken får man leken tåla" tycker jag ;)

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:26:01
URL - http://taralom.blogg.se/
Lona säger:

man åker dit för att vinna, inte skaffa vänner.

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:26:01
URL - http://lonatrogen.blogg.se/
Elin säger:

Hej Anna,

Jag håller helt med dig. Pakter och sånt är egentligen ganska löjligt och skulle kunna bli en dokusåpa i sig. Det har blivit lite för mkt drama i ett överlevnadsprogram kan man ju tycka. PS. Du är en av mina favoriter tillsammans med Angela.

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:28:37
URL - http://basketforalltid.blogg.se/
Annnie säger:

Hej! Anna du har helt rätt det är ett SPEL man måste gå in i en sån tävling med mycket självdistans, du är absolut en av dom som är värdiga att vinna =)! Vilka är det som "hatar" varandra nu ? :(

Kommenterat - 2009-05-07 / 15:58:44
Adam säger:

Hej Anna

Alltså är man med i robinson so får man väl tåla lite. Robinson är en tävling där alla satsar 100% och kör framåt. Jag hoppas att du vinner för du är allt det som man ska va för att vinna robinson så Heja Heja.

ps. varför svarar du aldrig på kommentarerna?

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:06:53
Älskar dig Anna <3 säger:

Hej Anna!

Jag tycker att man får göra lite fula saker, så länge man inte skadar någon. Jag tycker att du har gjort fulingar i rätt lägen och du är min favorit i Robinson :9 <3

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:11:06
URL - http://chinniee.blogg.se/
Husan säger:

Håller helt o fullt med dig. Det ÄR ett spel o alla knep är tillåtna, även fula bakom ryggen. Men för det behöver man inte ta med sig sakerna när spelet är över. Tycker du ger ett mycket klart o tydligt exmplar i fiaspelet med pappa. Perfekt. Så ska det va.

Jag hejjar som vanligt på dej.Kram Husan

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:28:18
URL - http://husan68.blogspot.com/
viiggs säger:

Nu är det frågestund på bloggen!

fråga på bara, allt är tillåtet ;)

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:36:31
URL - http://viiggs.blogg.se/
Nina säger:

Grymt Inlägg Anna och jag håller med HELT!!

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:39:17
URL - http://ninaamjadi.blogg.se/
Erik säger:

Fia med knuff, rolig jämförelse! Eller Risk, där är det verkligen mycket pakter och svek.

Det är ju så deltagarna borde se på det. Fast jag kan tänka mig att det är svårare att ha distans efter en månads svält och leda än hemma vid köksbordet.Ska förresten bli spännande att se vad du menar med "Jag ska slåss för mitt samvete!" i nästa avsnitt.

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:39:34
malin säger:

klart man ska. det är rena spelet. så har ju robinson blivit. hehe! så är det bara :)malinholmstrand.webblogg.se

malinholmstrand.webblogg.se

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:41:47
URL - http://malinholmstrand.webblogg.se/
isabella l . säger:

Heheh jo spela myhcket bluffstopp med mina kompisar förut men det var ett spel man spela på rasterna , sedan spelar det ju ingen roll när det gäller tävlingar och sådant . Alla kämpar för en själv , men man kan ha vänner i andra laget osv.

Kommenterat - 2009-05-07 / 16:44:12
URL - http://issaah.blogg.se/
Niklas säger:

Snubblade in här från Angelas blogg - och fastnade. Vad bra och klokt du skriver. Dessutom har du en bra poäng med att Robinson är en lek eller ett spel. Jag kan bli rätt (för-)dömande när jag tittar, men jag är inte utsvulten och aptrött på vissa av människorna jag tvingats ihop med. Inte heller hägrar en halv miljon som belöning om jag lyckas överlista alla de andra. Jag lovar härmed att bli lite snällare i TV-soffan. Det är ju trots allt bara en lek. Tack för den insikten!

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:06:38
URL - http://www.niklaskrog.nu
Anonym säger:

Gud vad fint hår du har!

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:12:49
URL - http://princessbling.blogg.se/
Daniel säger:

Tycker att om man kör med pakter och sådant, då bevisar det inte att man är en överlevare. Jag skulle vilja att dem förbjuder pakter och ha rent spel. Så liksom om man bryter mot det så får man åka hem. Men åt andra sidan då skulle det väl förstås inte bli någon tv av det hela. Men ett rent spel det tackar vi för.

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:19:15
Anette säger:

Jag har en fråga, kommer du bra överäns med Jarmo på ön och nu efter?

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:19:17
Niklas säger:

Fasen, jag borde ju svara på din fråga också!Klart man får göra fulingar för att vinna ett TV-sänt Robinson - men man måste vara medveten om att man får stå för dem efteråt. Vissa svek kan bli hiskeligt svåra för TV-publiken att svälja.Dessutom - går det ens att vinna Robinson om man är för djävlig? När bara två tävlande återstår blir det ju den minst osympatiske som får alla röster.

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:46:31
URL - http://www.niklaskrog.nu
Bobby säger:

Anna kan inte du berätta vad du skrev i din ansökan till Robinson?

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:47:04
Hanna säger:

Det är klart man får, alla vet ju vad Robinson går ut på, alla vet ju vart de gett sig in på. Sedan tror jag inte på rena personangrepp men det är två skilda saker att spela ett spel o att bara prata allmän skit om nån. Jag tror ändå att man kmr längst genom att precis som du, blomman, jarmo o angela köra fair square o inte lägga så mkt tid på att baktala alla andra o så utan fokusera på tävlingarna! kram:)

Kommenterat - 2009-05-07 / 17:58:38
URL - http://lifeinaglasshouse.devote.se
CARRO säger:

Håller med dig helt, det är ett spel och medverkar man i Robinson så är det väl självklart att man även spelar spelet! Det ända som jag kan ha svårt för är personliga påhopp och kränkning som absolut inte hör hemma nånstans. Men om man tänker på Nina och hur hon "svek" killarna så tycker jag att det är såå patetiskt att ens spekulera i det. Den gruppen var en minoritet, klart som fan att hon byter grupp för att få stanna längre, speciellt när de killarna inte hade haft kvar henne i slutet. Jaja! Hoppas at du tar hem det gär nu. Kan säga att det var en lättnad när Christian åkte, var han verkligen så allmänt irritationsprojekt, speglade tv4 honom som han var och stämmer det att han fick mat från nån produktionskille?Kram

Kommenterat - 2009-05-07 / 18:07:25
URL - http://carolinewahlsten.blogg.se/
Sarah säger:

Klart man får köra lite fult spel under Robinson. Det är en lek och är man med får man ju tåla't! :) Alla vet om att det existerar pakter osv...

Kommenterat - 2009-05-07 / 18:18:00
Tavares VS Hedman säger:

Bero på vad man gör för fulingar.

Kommenterat - 2009-05-07 / 19:21:25
URL - http://www.youtube.com/watch?v=VNMMI8vMmSY&feature=channel_page
Hanna säger:

Fulspel är helt okej! Men då förväntar jag ju mig självklart att du vinner också :P haha!Vad mycket spännande du får vara med om. Lycka till med allt!Förövrigt, är det inte dags för en klassträff snart?Kram kram!

Kommenterat - 2009-05-07 / 19:48:47
URL - http://frokendesign.blogg.se/
Jennifer, SNÄLLA SVARA! JOKER??? säger:

Hejsan anna! eller Robinsson anna om du hellre gillar de :P vill du bli en joker i chansen om att bli veckans blogg i min blogg? som joker har du en större chans en alla andra att bli veckans blogg. OM du vill bli en joker så skriv ett inlägg där du skriver att du blivit joker och ber alla du känner att rösta på dig i min blogg. (så du måste ha en länk till min blogg i inlägget) behöver svar senast imorgon fredag!

Lycka till! kram!

Kommenterat - 2009-05-07 / 20:21:42
URL - http://jjjenniifers.blogg.se/
Hanna säger:

Hej igen.

Va kul att du tog upp min fråga.

Ang kritik.

Och du har helt rätt. Kan man inte stå för vad man tycker och tänker behöver man inte kommentera alls.

Kram H

Kommenterat - 2009-05-07 / 20:47:33
URL - http://hellyeeah.blogg.se/
Emelie säger:

Hej Anna,

Det känns intressant att även vuxna människor beter sig som barn i mellan åt... Jag har två vänner som vägrar prata med varandra pga att den ena inte bjöd in den andra på en fest! Jag håller i övrigt med dig Robinson är ett socialt spel (överlevnad? Knappast även om det var jobbit) och lockar fram det mesta hos folk! Du är so far min favorit med din super sköna inställning! Kram

Kommenterat - 2009-05-07 / 20:55:41
URL - http://totallyemelie.blogg.se/
Jocke säger:

Fan du har helt rätt inställning, man kan lita på dalkullor! Dalarna är bäst!!

Kommenterat - 2009-05-07 / 21:17:14
URL - http://jcoke.blogg.se/
Anonym säger:

sjukt galet snygg du är

Kommenterat - 2009-05-07 / 21:19:48
Magnus säger:

Du skriver så bra! Absolut får man spela ett spel och köra lite fulingar. Annars skulle väll robinson inte vara lika roligt om det bara var fairplay hela tiden!?Jag tror du är vinnaren när allt står klart!

MVH Magnus.

Kommenterat - 2009-05-07 / 21:23:01
Therese Turesson säger:

Har man gått in i Robinson utan att fatta att det är ett rävspel så har man där inte att göra. I något avsnitt då Ranjit sa att de näst intill har blodsband eller vad det nu var så satt jag bara och skakade på huvudet. Seriöst liksom? Undra om man ens kan komma långt i Robinson om man inte paktar och tänker taktik osv. Skulle inte tro det i alla fall. Vilka är det som är ovänner med varann nu, får man fråga de? :) För en nyfiken själ liksom. Hehe. ;D

Kommenterat - 2009-05-07 / 21:34:10
URL - http://thereseturesson.blogg.se/
Maria säger:

Vuxna människor. Kan de inte se skillnad på allvar och "lek"??Det är bra du tänker som du gör Anna!! =)

Puss

Kommenterat - 2009-05-07 / 22:56:54
URL - http://erikssonmaria.se
agenten säger:

HEJ! har en fråga till dig, fick ni solskyddskräm där nere?

Kommenterat - 2009-05-07 / 23:46:50
URL - http://angiee.blogg.se/
Fredy säger:

Det är klart att det är ett spel på samma sätt som man kan ge och ta en klubba i ryggen och sen tacka för matchen i hockey =) jag skulle gjort det som krävs för att vinna..Precis som du skriver så är det ju en story eller match som är över :)

Kram

Kommenterat - 2009-05-08 / 06:31:41
URL - http://www.onedee.se
Tuva säger:

Hej Anna!!!

Tack för att du skrev i min blogg!!! Det är väldigt coolt att en "Tv-Kändis" har skrivit i min blogg!!!Mvh Tuva!!!'Ps. Snälla!!! Fortsätt att skriva komentarer i min blogg!!!

Kommenterat - 2009-05-08 / 10:28:57
URL - http://candysim.blogg.se/
Tuva säger:

Hej

Det är så kul att du har skrivit en komentar i min blogg nu! Hoppas att du kommer att fortsätta att göra det!Stora kramar ifrån Tuva

Kommenterat - 2009-05-08 / 10:40:16
URL - http://candysim.blogg.se/
stefan säger:

ta bort mig!

Kommenterat - 2009-05-08 / 10:42:44
Andre säger:

När ni är på ön är det ju ett krigsfält, bäste man/kvinna ska ju vinna. För att överleva måste man ju ha ett Pokerface som du säger:)Man träffar ju vänner där men som sagt, när du/ni börja Robinson visste ni vad ni ville ha och så det vet alla. Men när Robinson är slut borde alla kunna prata med varandra som normalt folk. Precis som dem som spelar fotboll på planen är en sak utanför planen en annan sak:) Trevlig helg Anna /Mvh Andre

Kommenterat - 2009-05-08 / 13:03:26
Filippa säger:

Är det inte en av meningarna med Robinson? Alla ska försöka vinna och då får man väl ha pakter med de andra daltagarna? Så tycker iallafall jag. Sen är det ju också lite kul att sitta och titta på er när ni gör upp pakter och går bakom ryggen på varandra. Just du kanske inte gick bakom ryggen på varandra men det fanns några andra som gjorde det.

Kram Filippa

Kommenterat - 2009-05-09 / 14:40:15
URL - http://badfiorna.blogg.se/
Anonym säger:

Men är det inte sjukt att man kan vara så söt. Du är ju helt enormt söt :O <3

Kommenterat - 2009-05-09 / 20:59:10
Eric säger:

Fia med knuff, låter ju kul!

Kommenterat - 2009-05-10 / 02:12:42
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: