Valborg

2008-04-30 / 14:36:48
Då var det valborg igen då.. satt och fundera på saker man kopplar ihop me valborg.. hmm.. brasa, körsång, fyrverkerier, sprit?

När jag var liten
var det en självklarhet att gå tipsprommenard runt byn (jag och lisa fuska alltid, hade massa lexikon me oss och sånt) Efter det var det grillning hemma och sen gick alla i byn bort till majkasen och tillbringade resten av kvällen där.. såg på stora fyrverkerier som konfirmanderna samlat in pengar till..  Då kunde jag och de andra barnen inte förstå hur sjutton byns tonåringar kunde åka från byn just denna dag?? Knasbollar! Just denna dag som var så rolig! Alla ungar hade en liten påse me små smällare.. kinapuffar och sånt.. vi smög runt och smällde i brevlådor och gjorde små egna brasor intill den stora.. Men guu va kul det var!!

Sen blev man lite större och det var inte så kul att smälla kinapuffar vid byns majbrasa.. Satt och fundera på vad jag gjorde förra året den här tiden.. såg jag någon majbrasa? minnet sviktade.. men mitt bildarkiv i datorn berättade att jag flängde runt ganska mycket dagarna före
och under valborg..

Förra året:
Först var jag i Ludvika hos min underbara Sabina .. Där var även Sara, Ida, Daniel mf ;)
    
Direkt jag kom hem plocka polarna upp mig och vi drog till Sälen.. de var Stoffe, Linus, David, Smitz mf ;)
    
Efter det drog vi hem till Moora.. festade då me min lillebror och massa fler..
   

jaa.. undra hur årets valborg kommer se ut för mig =)

Hoppas ni får en kul valborg ;)
maby see you!

/~ ANNA LUNDH

Oh yeaaah!

2008-04-30 / 12:46:13
image614
/~ ANNA LUNDH

La bamba

2008-04-29 / 22:06:13
Min famlij har fått bus-fnatt.. hahaha ;D Såå sötaa och buuusiga!!

Dagen blev lika bra som den börja ;) känns som inget kan sänka mitt humör nu..
Trevligt på stan ;) träffa lite polare och fick ut en splitterny och mycket mycket bättre kamera på försäkringen.. woohoo.. min gamla gick lite paj.. hehe.. Så nu blir det nog mycket kort framöver ;D Träffade även Bobban vilket var riktigt skoj! Haha.. blev en del skvallrande eftersom de var så längesen vi sågs ;))

Jäklar va jag har börjat fått färg nu.. meeen bruunare ska jag bliii ;)

Känns verkligen som sommaren närmar sig ;) kändes så underbart när jag åkte hem från Mora.. solbrillor.. värme.. lövträden börjar skimmra grönt.. mmm.. spelade hög musik och sjöng såklart me.. haha!.. som vanligt är det The Boppers, Shakin Stevens, Jerry Williams, Eddie, TeenCats osv.. som gäller...ja sån där "gammal" musik, raggarmusik,  ja skit samma kalla de va du vill.. sån musik man verkligen blir glad av.. loooove it... hur som hellst, jag mötte tre grymt snygga stora amerikanare.. fick sån härlig känsla i kroppen.. snacka om vårtecken! gu va jag älskar raggarbilar.. myyyycket mer än sportbilar ;) Längtar såå tills Stefan är färdig med sin raggarbil.. ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll gott folk.. det ska jag ha ;)

Här en låt som piggar upp ;)
/~ ANNA LUNDH

I Miss You <3

2008-04-29 / 21:14:47
image613

Darling, there will never be another
'Cause I love you so
Don't ever leave me
Say you'll never go
I will always want you for my sweetheart
No matter what you do
Oh, Andreé, I'm so in love with you
/~ ANNA LUNDH

WiiiHooo

2008-04-29 / 11:48:56
image611
* Är så galet glad idag! Pirrar i hela kroppen haha.. Härlig dag!
* Solen skiner och det är varmt ute...
* Det "där" har löst sig på bästa vis ;D är så grymt glad för din skull vännen ;D
* Jag är nästan helt frisk, känner mig riktigt pigg och fräsch!
* Nu ska jag in och fixa lite grejer i Mora och träffa lite polers ;)
* Jag är lyckligt kääär <3
* Mycket roligt som händer framöver ;D

Yes, I´m so happy!!!
wiiieee
/~ ANNA LUNDH

efter regn kommer sol

2008-04-28 / 21:43:27

Känns så grymt skönt inombords när man kan vara till sånt stort stöd för en vän och verkligen hjälpa denna person.. 2 timmars långt samtal.. det kommer bli bättre nu..  lider verkligen med dig.. men är så glad för det kommer bli bättre! Känner det verkligen på mig ;)

Så små händelser kan orsaka så mycket..
/~ ANNA LUNDH

Angående Rökning

2008-04-28 / 15:52:40
Satt nyss och kollade ut genom fönstret... förbi gick två ungdommar i byn och blossade på en varsin cigarett...

Tänk va man förstör kroppen.. Alkohol förstör också kroppen så det är tur man inte festar lika ofta som förr.. Men är så grymt glad jag inte röker och snusar!!! ush fy fan va vidrigt.. har aldrig ens testat en cigarett! Skulle aldrig vilja utsätta min kropp för det.. Det är som att jag även håller andan eller går undan om någon står brevid mig och röker..

Förstår inte ens meningen med att börja röka/snusa?
Tycker man att det är "fränt"? Grupptryck? Likna någon man ser upp till? Jag hade aldrig tillåtit mina barn att röka eller snusa.. hade inte velat haft det på mitt samvete, att jag inte försökt tillräckligt att hålla dem undan från det... Mina föräldrar var extremt hårda på den biten under hela vår uppväxt.. verkligen tutat i oss hur illa det är och hur det påverkar kroppen.. så både jag och Stefan är extremt emot både rökning och snusning.. tack mamma och pappa =) 
Att röka och snusa är verkligen inte till någon nytta alls, kostar bara pengar, man blir beroende och det förstör kroppen.. Kan verkligen inte förstå mig på folk som börjar.. "det är en skön känsla, man blir lugn innombords" säger vissa..Men om man nu måste man ta till en cigarett eller snus för att må bra/ bli lugn/ känna välbehag borde man verkligen se över sitt liv om det inte finns bättre lösningar...

Jag tycker de borde bli rökförbud på de flesta offentliga samlingsplatser..  skönt det är det iallafall på restauranger och innomhusplatser.. men tänk bara vid en busstation när 2-3 pers kan stå och bolmar rök brevid en, eller bankomatkön eller när man ligger på stranden.. disgusting! Det påverkar ju inte bara rökaren .. tänk alla som drar i sig passivt! Så egoistiskt! Det finns folk som är riktigt allergiska mot cigarettrök, för inte skulle man väl trycka upp en katt i ansiktet på en som är väldigt allergisk mot päls? Där kan man ju säga att snus iaf är lite bättre än rökning eftersom det inte påverkar omgivningen..


Visste du att:image607

- I en cigarett finns minst 4700 olika ämnen. Alla irriterar luftrören. Minst 50 ämnen är riktigt cancerframkallande

- En cigarett  och dess rök finns bland annat dessa ämnen och metaller:
Kolmonoxid, Ammoniak, Vätecyanid, Tjära, Bly, Aluminium, zink, magnesium, kvicksilver, guld, kisel, silver, titan, koppar, aceton, arsenik, butan, kadmium, Etanol, alkohol, formaldehyd, hexamin, metan, fenol, nikotin, vinylklorid, arsenik, bensen, bensoraprren, formaldehyd, gydrazin, kadmium, nickel, nitrosaminer, nitrosopyolidin, polonium 210 och de förbjudna ämnerna 4-aminodifenyl och betanaftylamin som är förbjudet att använda i någon form av tillverkling förutom i cigaretter.. Hur fan kan man frivilligt dra i sig alla dessa gifter??

- Genom rökning åldras kroppen mycket snabbare, man får rynkig, grådassig hud i förtid, blir mer trögtänkt, Gula tänder och dåligt tandkött vilket kan leda till tandlossning, försämrar alla sinnen i kroppen, riskerar bl.a KOL, strup-, livmoderhals- och lungcanser mm, Man förstör organen i kroppen, blodcirkulationen och hjärtkapaciteten, och om rökning och p-pillerbruk kombineras ökar risken tiofalt för att kvinnan ska dö i hjärtinfarkt eller hjärnblödning. Tobaksrökning orsakar ett 40-tal sjukdomar... Blir lite väl låååångt inlägg att ta upp alla skador och sjukdommar kroppen kan få.. men nämnde några nu iallafall.. 

Förstår inte hur man ens kan utsätta sig för risken? När man vet hur farligt det är? Jag skulle aldrig göra det iallafall.. Tänk va mycket pengar rökningen kostar både för dig själv och samhället... pengar som hade kunnat används till mycket nyttigare och roligare saker..


Sluta innan det är försent...

Säkert känner du någon som blivit skadad eller gått bort på grund av rökning.. För er som röker: Ramlade poletten ner då? Eller ignorera du dödsorsaken? Jag känner fler som cigaretterna tagit livet av.. Att dö i lung-eller strupcanser är ingen dans på rosor.. Visst det är säkert otroligt svårt att sluta.. Abstinenssymtomen kan pågå upp till fyra-fem veckor efter att man slutat röka och kan vara extremt jobbiga..men sen mattas det snabbt av...  Men TÄNK EFTER ...Även om abstinensbesvären är obehagliga så är denna plåga obetydlig i jämförelse med riskerna med att röka, och den plåga DU kan utsättas för om du fortsätter..
image606
fimpa i tid - innan det är försent
tänk till
/~ ANNA LUNDH

fortfarande sjuk..

2008-04-28 / 14:29:18
Hooola.. Vaknade och var ännu sjukare idag än igår.. har mått illa ständigt och magen är helt kaputt.. svag i hela kroppen.. har heller aldrig vägt så lite som jag gör nu.. inte sen åk 1 på gymnasiet.. får faktiskt hoppas viktminskningen stannar av nu direkt jag blir friskare!! För det är ju inte på de här sättet man vill bli smalare.. Nej man ska forma sin kropp genom träning och inget annat.. det är så man formar sin kropp exakt så som man vill ha den.. Man ska "svetta" sig till en snygg kropp:)
 
Nu ska jag försöka få i mig lite mer näring så kroppen blir frisk fortare =)
/~ ANNA LUNDH

I efterskott!

2008-04-27 / 23:37:45
Sista tiden har jag varit galet dålig på att hålla reda på alla födelsedagar,har för mycket annat som vimsar runt i huvudet :S FÖRLÅT..

så ett stort Grattis i efterskott här och nu till er =)

 GRATTIS söta Adina (19/4)
image603
Och GRATTIS underbara sis Elin (20/4)<3
image604
och sist men inte minst
-ROBBAN (21/4) ;D GRATTIS din blåe fan!
image605

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

någon mer jag glömt?? ..eller om det är nån jag glömmer ;) skrik bara till!!

/~ ANNA LUNDH

Beach 2008

2008-04-27 / 14:34:36
Känner mig så grymt taggad att börja träna ordentligt! ÅÅå bara jag blir frisk nu så man kan komma igång..
vill inte vara sjuk!!!!!!  Kan inte just äta nått så får ingen energi,så känner mig som spagetti i armar och ben.. Haha ,som Göran sa på berget igår "ah,  lite magsjuka får bara fram magrutorna, de e fint de, hahah"  han e kul han.. Fast jag vill inte svälta fram mina;) finns mycket bättre sätt.. längtar tills man kan ta långa löpturer igen.. avkopplande och man känner sig så grymt nyttig och duktig efteråt.. blir så härligt i sommar ;)image602

Skönt att man inte är bakis idag iallafall.. som polarna ;) haha.. fast mår kanske som dom ändå.. men är lite glad de inte beror på alkohol iaf.. Lillebror hoppar på kryckor idag.. stukade foten igår.. stackarn =)  *pLuUuTo* hahha!!! :D

Nej nu ska jag vara lite soffliggare tills jag blir bättre, kolla på nån bra film:) Sen jävlar blir de träning när jag blir frisk.. gu va kul.. längtar :D vet precis hur jag vill ha kroppen och vilken vikt.. inte så mkt jobb faktiskt... klar till balen iaf ;) 3 veckor.... så skoj ;D

Ha en trevlig bakissöndag mina partypolare :P haha

Btw. Trevligt telefonsamtal i helgen ;) hahah.. längesen sist va ;D
/~ ANNA LUNDH

Hejja Mora

2008-04-26 / 21:15:40
Fan va morakören Team Cans äger i Körslaget på tv!

image601

Hejja MORA :D
/~ ANNA LUNDH

Bildgalleri - klicka för att göra bilden större

2008-04-26 / 19:58:00
Fjäll och Äventyrsledare
      Gissa bajset
   
           
 
 

Höga berg och djupa dalar 
                  
 
 
 
 
Adrenalin och bus
                   


 

Ute på vift
   
 
 

Lite mer uppklätt
   


 
/~ ANNA LUNDH

Sjuk

2008-04-26 / 13:33:30
Gårdagen blev toppen.. var ute hela kvällen och åkte raggarbil, Jimmys Plymouth ;) Längesen jag var ute me mina gamla raggarkompisar ;) Det var verkligen skitkul :D Precis som förr i tiden.. Galet va vi skrattade.. och fan vad glad man blir av raggarmusik...! Längtar verkligen tills Stefan fått i ordning sin Plymouth till sommarn ;)

På berget är det skotercross idag.. jag som längtat så.. skulle upp och träffa Anna, Sara, Mli, Stoffe, Linnea och massa fler polare och käppa några cider i backen och kolla när lite killpolare är med och tävlar.. trots att det skulle va dåligt väder idag skiner solen i backen just nu iaf... ja och sen skulle vi vidare till Mora ikväll... Meeeeen så har jag blivit sjuk! Jäkligt dålig tajmning! Och nej jag är inte bakis.. ush har ont i varje muskel i kroppen och har feber, helt slut.. Var väl meningen att jag inte skulle ut ikväll då.. Men ska proppa i mig lite panodil och se om man piggnar till så man kan gå upp och kika en sväng på skotern iaf.. huhu.. vill inte vara sjuk idag!
image596
/~ ANNA LUNDH

Dagen då Mora slockna..

2008-04-25 / 17:19:25
Underbart solig dag idag! Har steeekt ute i solen mååånga timmar ;D och det har verkligen gett resultat ;) Tar en liten paus innomhus nu medan jag låter maten sjunka =)
 
Tidigare idag när jag och brorsan for in på systemet i Mora vart de svart.. Ja vi stod i kassakön och plötsligt blev det strömavbrott.. vart totalt becksvart.. Alla affärer i hela Mora centrum slocknade.. belysning, kassor, bevakningkameror, larmen vid affärernas utgångar slocknade....personalen sprang runt med små ficklampor men vi lämnade kvar våra varor och gick ut.. alla stoppljus i trafiken slocknade.. många fabriker slocknade.. tippen slocknade.. ja Mora slocknade.. alla människor irrade ut på gågatan och affärerna blev snabbt tomma på folk.. Vi drog upp till Willys i Noret och handlade lite medan vi vänta på att mora köpcentrum skulle sätta igång igen =) Där var det iallafall inte strömavbrott.. Efter ett bra tag lyste Mora upp igen=) Vi for in i centrum och handla de vi skulle.. =) Har aldrig varit med om det förr.. ganska kul att se allas reaktion..

Hoppar nog över Sälen ikväll.. sparar en tusenlapp på det iallafall=) hehe.. är inte så grymt taggad att åka dit längre.. Ska åka till några polare i Mora istället ;D Får se vart de bär av ikväll:P

Imorrn är det hillcross på Gesundaberget! Ska bli grymt skoj.. Då blir det party dagen lång.. Många killpolare som tävlar.. fast vi ska bara softa i backen under dan och ut på kvällen =) Och nu i helgen ska vi äntligen dra igång och träna lite me Svenne! Stunt på bil på två hjul! Weeeei va kul! Dreamteam ;)

image595

nej nu pallar jag inte va vid datorn nå mer.... vädret tillåter inte det... CIAAAOOOO!!
/~ ANNA LUNDH

Neovletta vs. Yasminelle

2008-04-24 / 21:54:32
Tips om P-Piller

Humörsvängningar? Viktuppgång? ...ja de kan man få om man äter kombinerade p-piller. Vissa får inga bekymmer alls, märker inte ens av alla hormoner man får i sig. P-piller med mycket östrogen kan ge lite mer kvinnliga former :) vilket många som kanske inte har så mycket kurvor upplever som positivt.. Däremot kan de även ge biverkningar som humörsvängningar och göra en lättretelig..

Har själv ätit Neovletta i nått år.. men mitt humör klarade inte av det. Höll på bli tokig på mitt humör.. Så för ett tag sen testade jag byta till det nya pillret Yasminelle, detta efter att en vän tipsat om det. Hon sa då att det mer fungera som ett "lyckopiller" i jämförelse med Neovletta. Och det gjorde det! Har faktiskt känt av det.. har i stort sett blivit mycket gladare och lugnare.. Dessutom har jag gått ner några kilo i vikt =) Kanske inte bara beror på pillrerna men Yasminelle ska ha en lite vätskedrivande effekt till skillnad från andra piller som gör att man lätt kan samla på sig vätska och känna sig "uppsvälld"..

Yasminelle innehåller mycket mindre dos östrogen än andra kombinerade p-piller.. Så för er som får biverkningar av era p-piller, som tex Neovletta ...testa byt till Yasminelle.. de är mitt tips =) men är man överviktig ska man inte använda jasminelle eftersom man då kan få mellanblödningar.. Men det är ju inte jag, så enda nackdelen jag kan tycka är att de kostar lite mer än andra piller just eftersom de är så nya.. men de är det värt! Kan inte heller säga att det funkar för alla men det har funkat jättebra för mig =) mår faktiskt bättre utan denna extrados av östrogen.. övrigt fungerar Yasminelle precis som vanliga kombinerade p-piller.. =)
try it!!
/~ ANNA LUNDH

Det är verkligen vår nu

2008-04-24 / 11:56:37
image593I dikerna blommar tussilago, vitsippor och blåsippor =) vårsolen värmer rejält och fåglarna bildar en kör när de sjunger ikapp med sina olika melodier:) Klarblå himmel idag också - Underbart! Man kan inte annat än tillbringa hela dagarna ute när det är sånt här väder ;) Och eftersom jag inte jobbar nått just nu (är mellan två jobb, hehe) så har man verkligen tid att göra det man bara har lust med.. softa och umgås me kul människor ;)  

Var inne i Mora igår och fika med Lisa, Majsan och Emelie ;) träffa massa andra polare där också vilket var riktigt skoj.. Men är grymt förvånad att inga fik har uteservering här än??? Det är ju nu man vill börja sitta ute.. men som vanligt är väl Mora sist med allt :P

Men nu ska jag göra iordning en stor skål med glass! Vräka på choklad, kolasås och strössel ;) Mmmm!! Sen sätta mig ute i solen med några Kalle Anka tidningar ;D haha.. My favorite! Hoppas ni får en toppendag i solen ;)

Puss och Kram!
/~ ANNA LUNDH

Bilder från tjejkvällen

2008-04-23 / 20:18:41
Fick lite bilder av Lisa från våran tjejkväll hemma hos henne ;)

image590
Toppenkväll ;)
/~ ANNA LUNDH

Anna-spa

2008-04-22 / 23:56:52
Har haft lite pyssla-om-mig-själv-dag.. gjort hårinpack, klippt bort alla kluvna hårtoppar, ansiktsmask, peeling, nagelmanikyr, och bara njutit ute hela dagen i solen! Sååå härligt! Har varit så varmt ute! Vår termometer som var i solen visade 30 grader, medan den i skuggan bara 10grader varmt.. haha.. men det var vindstilla så det har känts grymt skönt idag.. Sprang runt barfota ute i gräset när jag lekte med Amos.. fast ah.. även fast solen värmer så är det dumt att klä sig så naket än.. det är ju bara april fortfarande..  Har ätit massa glass idag också hahah.... det går ju inte att motstå när det är så fint väder ;) men kan bli liiite för mycket.. har rätt ont i magen nu..

Var även i Mora en snabbis idag.. träffade både Emelie och Adina.. var riktigt skoj! Var ju ett tag sen jag såg någon av dem.. så det blir nog en tur till Mora imorrn också och fika me lite kömpisar =)

Har lite beslutsångest nu.. vet inte hur jag ska göra till helgen.. måste bestämma mig tills imorrn..
Antingen åker jag med Minny till Sälen nu på Torsdag och hem på Söndag.. Takida och massa artister spelar på hc.. kan nog bli grymt! Kommer vara väldigt mycket folk där..
Eller stannar jag hemma och far upp på skotercross på Gesundaberget på lördag.. Det är också riktigt kul.. och blir betydligt billigare än om jag ska till sälen...många polare som ska upp och partaja under dagen. Dogge Doggelito och Hammerfall ska dit och tävla mot varann i backen.. sen blir det hårdrock på wärdshuset.. många polare som ska dit och steka i solen i backen och kolla på skotern.. sen har även en polare fyllt år och ska ha fest och vill att jag kommer.. Måste även träna stunt på bil i helgen me Svenne Söderman.. det håller på drar ihop sig till en grej så vi måste öva lite trix =) Och om inte träningen blir sent på söndagen så kan jag inte åka till Sälen..

Ja vi får se hur jag gör.. ska sova på saken =) ska bara kika på en till film nu och mysa lite me min gosiga misse Meja som jag gjort hela kvällen=) Kommer säkert somna i soffan som vanligt innan halva filmen gått.. hehe

image585

ps. jag saknar dig Andreé :)
/~ ANNA LUNDH

Tillbaka från fjolleträsk

2008-04-21 / 23:11:57
Nu är jag hemma igen.. åkte till Andreé i torsdags och var där över helgen.. jättemysigt! Och igår tog jag och Andreé tåget ner till Stockholm - Fjolleträsk..När vi kommit dit åkte vi hem till han morbror Roger på Stureplan och hälsa på=) Så grymt lyxig och fin lägenhet dom har, riktigt stor =) åt middag där.. riktigt trevligt! Resten av kvällen tillbringade vi på hotellrummet ;) så mysigt!

Kl. 5 i morse åkte Andreé till Arlanda för att sedan flyga vidare till USA..  och nu är klockan ca 23..
-Tänk han är fortfarande på flyget.. har rest precis heela dagen.. kommer inte landa förrän inatt nån gång.. stackarn =)  Men tänk så grymt kul att få åka till USA =) jag får nog spara lite mer pengar om jag ska åka dit nån gång=) går ju åt en hel del..
Ush saknar han redan jättemycket.. och han ska vara borta tills mitten av maj! Men veckorna kommer nog gå fort =)

Själv sov jag vidare några timmar och åt sen god frukostbuffé på hotellet.. Resten av dagen tillbringa jag på stan och shoppa loss lite.. köpte rätt bra produkter till håret.. ska verkligen börja va rädd om och vårda mitt hår mer.. har misshandlat det så mycket med locktänger och hårspray genom alla år.. ändring på det nu.. ska bli riktigt vårfrächt =) Tråkigt att gå själv på stan.. finns mycket konstiga människor ...det kom fram två turistkillar och fråga vänligt "may we take a picture of you?please"  Fast de hade jag då ingen lust med då=) Såg en "kändis" också.. eller ja haha hon blonda krulliga tanten som är med i Äntligen hemma.. hon som pysslar och fixar =) haha shit the same ;D
Träffade i alla fall polarn Erik en sväng när han slutat jobba.. Grymt kul eftersom det var så längesen vi sågs =) Soligt och varmt har det varit idag! Kunde knappt ha på mig jackan!..Ush man blir helt stressad av att gå runt i Stockholm.. alla människor rusar ju runt som i en snabbspolad film.. Fattar inte va alla har så bråttom till?? Stress stress stress.. fick riktigt ont i huvudet efter några timmar.. image584

Men nu är jag hemma i byn i skogen igen =) luuugnt och skönt =) lite famlijemys...

Måste bara säga fan va jag älskar "Mäklarna" haha.. vi har kollat igenom samlingsboxen nu några dagar.. så sjukt kul ;)
Men nu ska jag göra mig en varm macka och sen gosa lite med vovven och missen innan sängdags.. börjar väl klia i ögonen som vanligt av katten men äh de är det värt ;)

sov så gott ;)
/~ ANNA LUNDH

körkort för lillebror

2008-04-17 / 17:29:06

image583Vill börja med att gratta lillebror som tog körkort i förrgår!

GRATTIS :D

Skönt, nu har man alltid chaufför när man verkligen behöver =) Det gick snabbt för honom att fixa det, klara lätt teorin och uppkörningen =) Bara att jobba på raggarbilen nudå, så den blir färdig nu till sommaren =)

Personalfesten igår var riktigt skoj! Vi åkte sittlift upp till toppen och gick naturstig me aktiviteter och hade även snow-racer tävling.. haha var kul att se hur alla klara av att hantera bobbarna med all alkohol i kroppen... hihi.. Vi bjöds på grymt god mat som chefen lagade.. Mmmm! Sen följde en mysig kväll inne på toppstugan med all personal på berget och "bowling" .. När vi skulle hem åkte jag Emma och Jonas snow-racer nedför hela berget...!! Fick bromsa typ hela tiden för att vi inte skulle få upp sån fart så man tappa kontrollen och slå ihjäl sig :) hehe.. bilder kommer senare =)

Både pappa och Andreé har råkat ut för lite jobbiga olyckor och skadat sig (olika dagar) så dom fått lov åka in på lasarettet och sy.. pappa fick en trädtopp i huvudet och över ryggen och Andreé har skurit sig djupt på nån stor glasskiva .. Är så glad att båda klara sig så pass som dom gjorde!! Älskar båda så mycket! Ush olyckor kan verkligen hända så hastigt och oväntat.. de kan gå så fel om man har otur.. verkligen påverka framtiden.. menar kan ju gå riktigt illa om man får en tjock trädtopp i huvudet........

Nu ska jag äta, skicka iväg lite papper, lämna in lönelista, fixa me ansökan till höstens kurser och sen åka ner till Andreé några dagar tills han åker till USA.. det är nära nu...

Ciaaaaoooo
/~ ANNA LUNDH

personalfest =)

2008-04-16 / 13:33:43
Tjejkvällen i lördags var underbar! Lisa hade fixat jättemysigt med massa gott att äta och dricka =) Sen blev det även en vända på krogen =) Och nu har jag umgåtts med Andreé några dagar.. Får passa på att ses så mycket det går nu innan han åker till USA :( huhuuuu...
Men ikväll är det personalfest på Gesundaberget -- ja på en onsdag! =)haha.. Kommer bli grymt kul!! Det börjar redan kl.16 så måste fixa massa shit nu innan.. är ju som vanligt ute i sista minuten me allt..

Se Ya!!

image582

-----------------------------------------------------------------------------

Vila i frid lilla Engla
- vet inte vad jag riktigt ska säga.. så tragiskt.. sjukt...
fruktansvärt... sjuka värld =(
Tankarna går till dig och din familj

finns det inget slut på denna ondska?
Tänker även på dig Rosie ~
/~ ANNA LUNDH

Tjejkväll ikväll

2008-04-12 / 16:54:36

Kom nyss hem från Andreé, det var helt helt underbart igår.. Han bjöd mig på en jätteromantisk middag på en restaurang, sen bjöd han på bio, såg filmen 21.. och efter det åkte vi hem till han och myste ;) fick lite presenter också hihi ;) han är sååååå söööt!!! Har träningsvärk i magen efter allt skrattande igår.. Men man kan ju inte annat än skratta ** ;D haha.. Det var i alla fall en galet mysigt kväll <3 Älskar dig verkligen hjärtat!

..men nu är jag hemma och om någon timme ska jag, Minny och Emma hem till Lisa;) Ska bli lite tjejkväll med mina bästa barndomskompisar från Gesunda ;) Ska bli så kul <3

Underbara helg/~ ANNA LUNDH

Myskväll

2008-04-11 / 17:20:21

Det har varit en lång dag idag, jättekul i skolan men så tråkigt att det var sista dagen på just den skolan.. Blev väldigt mycket efterarbete med utvärderingar från den här veckan.. så kom inte ifrån skolan förrän flera timmar efter min sista lektion.. Har varit en riktig erfarenhetimage580 iaf =) Fått så mycket positiva kommentarer idag, eller ja, under hela veckan eg, från barn och ungdommar på skolan! Så himla kul!!!
Ni är toppen! And I promise I´ll beeee baaack!!Nu ska jag ta tåget till Älsklingen ;)


Ha en mysig fredagskväll allesammans ;) det ska jag iaf!
                                        <3
/~ ANNA LUNDH

weeiihoooo!

2008-04-10 / 15:43:21
image577När jag kom hem från jobbet idag hade jag fått post från skatteverket.. Ska få tillbaka jättemycket skattepengar!! Weeiiiiiii! Dom har dragit för mycket i skatt förra året.. så jag får tillbaka det nu! Så grymt glad :D

I skolan var det lika kul som vanligt ;) Dansen me Jocke var jätteskoj=) Fast det är lite sorgligt eftersom det är min sista dag imorrn,huhu, läraren de ska ha kommer på måndag:( Fasen, har trivts så bra med den klassen jag haft. Dom är så underbara elever! Det är alla klasser jag haft.. Hade planerat så mycket kul att göra med dom, både i svenskan och idrotten som vi nu inte kommer hinna.. damn! Kommer sakna dom..

Funderar seriöst på att börja plugga på lärarhögskolan till hösten.. Älskar att leda grupper och känna att man gör ett meningsfullt arbete som är till glädje, påverkar och kan utveckla andra människor.. Fast hur det blir med dessa studieplaner kan man ju undra, jag ändrar ju mig hela tiden. Ena dagen vill jag bli polis, och en annan vill jag absolut jobba som dykinstruktör eller sälja surfbrädor på någon paradisstrand... mycket man vill här i livet =) Men jag är verkligen glad att jag pluggade så mycket som jag gjorde medan jag gick i skolan, och verkligen lyssnade och ville lära mig. Har haft stor nytta av det!

Slappar lite framför tv:n nu.. kollar på Animal Planet, grymt intressant och lärorik kanal! Älskar verkligen allt med djur.. så spännande och fashinerande! ;) Nu ska jag fixa lite grejer inför imorrn..

Vill även gratta min vän Erik Bakken som fyller år idag ;D
GRATTIS!
image578

/~ ANNA LUNDH

Dancing queen

2008-04-09 / 18:59:23
image573Jätterolig dag i skolan igen :D men är riktigt trött efter att gympat så mkt hela dagen, och har gjort såna roliga MEN jobbiga aktiviteter;D  Jocke tränade även upp mig på bugg idag, haha, han är grym på de! Så nu är jag allt redo för att hålla i danslektion me han imorrn ;)) Ska bli riktigt skoj!
 
Ute förtsätter det snöa.. trööök! Höll nästan inte på att ta mig från gården med bilen i morse för all snö. Nu hade dom ju kunnat ha öppet på berget en vecka till =) Snart blir det iallfall personalfest för alla som jobbat på berget .. men bossen, vasjutton ska man ha med sig ett bowlingklot upp i backen för?? Aja visar sig =)

image575

"Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre." // Nalle Puh

/~ ANNA LUNDH

Grattis Sabina och Samuel!

2008-04-08 / 22:34:18
Fick ett riktigt glädjande sms idag av min barndomsvän Sabina som fått en son inatt! (8/4 kl. 01.35) Jublade till för mig själv när jag såg det :D Grattis gumman!!!!!! Ska åka ner och hälsa på er sen om ett tag när ni återhämtat er efter förlossningen ;) Weeiiii.. längtar!!

Själv har jag haft en toppendag i skolan :) Både idrotten och svenskan är riktigt skoj att ha.. jättehärliga elever! Man blir riktigt glad av dom =) Fick även en kommentar på bloggen idag som värmde =) Tack!

Har varit riktigt trött hela eftermiddagen hemma, ujujuj.. Sovit middag länge så nu kommer jag väl inte kunna somna ikväll antar jag =) haha.. Inte bra när man ska gå upp så tidigt imorrn! Var riktigt trött i morse också, inte van att gå upp så tidigt.. Har fått reda på en tråkig grej som hänt nu idag.. tycker väldigt synd om de berörda :( Men det är bara stötta dem bäst man kan..
Men ska lägga mig nu och läsa lite Kalle Anka pocket kalle 

*Natti Natti*
/~ ANNA LUNDH

aktiva dagar framöver

2008-04-07 / 19:45:29
Har idag jobbat som idrottslärarvikarie på en skola.. första dagen idag. Vet dock inte hur långt vikariatet image567blir - dagar? veckor? Riktigt kul är det iaf! Har både låg-, mellan- och högstadiet i idrott. Är även lärare för åk 9 i svenska... (okej kom nu inte med massa påpekelser om min svenska här i bloggen med alla slarvfel jag gör =) är såklart mycket seriösare i skolan.. ) Det är iallafall en riktigt kul utmaning.. man får hela tiden testa sina kunskaper.. Kändes lite konstigt att ställa sig inför åk 9 och börja lära ut svenska när man inte är sååå mycket äldre än eleverna =) Eller så är det väl bara inte jag som inser att jag faktist är 21 år nu..snart vuxen eller?

Sitter och kollar på nyheterna nu (gu vad vuxet det lät :P), på nyheterna berättar dom iaf om den lilla flickan Englas försvinnande.. riktigt tragiskt..
Har hänt mycket hemska brott den senaste tiden.. mordet på 15 åriga Rose-Marie här i Mora, morden på småbarnen i Arboga och nu 10 åriga Englas försvinnande.. man frågar sig hela tiden varför varför varför??? Dessa unga personer som nyss påbörjat sitt liv.. Så fruktansvärt onödigt... och man vet att såna hemska saker händer världen över varje dag. Människan är allt en grym varelse..

Ute är det nu 1 dm blötsnö som kom inatt.. Sluuuuta!! Ush! Vill ju ha sommar nu! Se bara va snön ställde till med, haha! Nämner inga namn.. Sopbil i singelolycka

Nej nu ska jag planera lite sen fiiiiiilm!
/~ ANNA LUNDH

ditt svin!!!!

2008-04-06 / 20:55:46
Dom har sett vildsvin här i Gesunda nu, det har vi inte haft förr =) rätt skoj!...levande jordfräs.. bra för skogarna=)
image566
/~ ANNA LUNDH

tack för igår

2008-04-06 / 11:33:26

tack för alla gratulationer under dagen! ..och tack till alla som var med och fira igår kväll=) det börja toppen med att lite släktingar var hemma hos mig, sen kom lisa, emma och minny hem till mig! Så himla kul! Så åkte till förfesten senare än planerat men kom dit iaf =) Där var det massa mer folk än jag trodde.. dock hände en tråkig grej som fan.. 3 tjejer som hamna i slagsmål :( men de är väl vardagsmat i mora.. (?) ..hmm.. brukar annars va killpolarna som slåss när dom druckit men ah.. inte kul..!
..min mobil tog slut på batteri ganska tidigt också så ni vet varför de kanske var svårt att få tag på mig..
...sen drog vi iaf på wasastugan.. enda stället i mora typ =) hehe.. märks det var längesen man var ut där, var inte många ansikten man kände igen på krogen.. massa yngre där.. 18-19 åringar man aldrig sett typ.. glömmer bort att jag är 21 nu och börjar bli gammal tant!! Börjar nog bli för gammal för de här! haha
Blev bjuden på lite för många födelsedags-drinkar av mina vänner.. ;D haha så nu blir de lugnt ett bra tag framöver med mycket träning istället! haha..

Nu blir det film

/~ ANNA LUNDH

Jaaaa må jag leeeva - Jaaa må jag leeeva!!

2008-04-05 / 01:06:47

Grattis till mig själv!!! hahahah

Så vem vart nu först??

Först
att gratta IRL var lillebror Stefan :D
image563

 Först
att gratta på telefon var Andreé ;) (kl.00.00) min bäjbiiii.. såå underbar!!! Love You
image558

Först
sms var Elin (kl.00.00) 
image561

först msn var Sebbe (kl.00.00)
image559
Sebbe hade även skrivit en jättelång jätte jättefin födelsedagsdikt till mig på sin blogg..
Tack du är bäst hahaha!!!
Läs dikten ----> HÄR <----

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Efter dessa snabbaste personer så drällde de in massa Gratulationer :D Tack tack!!
Ni är så underbara allesammans!!!!
image564
/~ ANNA LUNDH

Nedräkning!

2008-04-04 / 21:59:53
Nu är det bara nån timme kvar tills det blir midnatt och jag blir 21 år!!
Vem hinner gratta först??
....har idag fått 4 grattis-sms av folk som trott det var idag jag fyllde.. och då menar jag inga "grattis i förskott" utan "grattis på födelsedagen" haha.. trodde nästan det själv efter ett tag att det var 4e jag fyllde.. 4e i 5e, eller 5e i 4e? klart man kan blanda ihop de..
...men ni som var lite för tidiga gratta gärna imorrn igen då jag fyller på riktigt ;) hah
Men fan va gammal man börjar bli.. nu vill jag inte bli äldre än såhär=)

image557

Det händer jäkligt mycket nu! Blir alldeles snurrig i huvudet..mycket att fixas, många att ringa till och papper att skickas in.. Min sista dag på berget imorrn, riktigt sorgligt... fast kan nog bli lite mer där uppe närmare sommarn sen..haha det är USM i Slalom denna vecka där uppe, och det är vissa ungdommar som är så söta haha.. vissa killar (bara 15-17år)  ritar hjärtan och skriver gulliga saker på mellanmålsbiljetten de lämnar in:D haha!!  sen smiter de snabbt iväg till grabbgänget de sitter vid.. och de skrattar.. haha..  nej men kommer verkligen sakna toppstugan, åka snowboard dagligen, mina arbetskamrater  Therese x2 och Agneta, och alla roliga personer i liften ;) Ni vet vilka ni är haha.. ska bli grymt kul me personalfest sen när allt stänger där uppe!! 
 och nu har ett annat jobb på G som börjar redan på måndag som verkligen kommer bli en utmaning.. Tur jag känner en jag ska arbeta med iaf :) ujujuj säger jag bara.. Det vankas även bal, och mer stunt på bil på två hjul och imorrn blir det feeest med mina underbara vänner..vissa jag inte träffat på evigheter... bästaste någonsin.. ska bli så kul!!.. fast tyvärr är det ju vissa som inte kan vara med.. men vi får ta igen det en annan gång.. har en egen vimmelfotograf me imorrn också ;) haha.. längtar!Och sen så flyttar Minny hem tidigt imorrn! Weeeii!! Sen är det fler grejer på gång, riktigt roliga!! ...fast de ska inte nämnas här ;) Vissa vet ;D Vet speciellt en person som är överlycklig!!!

Åååå jag har världens underbaraste familj, pojkvän och vänner
- ni förgyller mitt liv!!

I´m so happy :D
/~ ANNA LUNDH

Thailands resan!

2008-04-02 / 23:30:57
Nu kommer min berättelse om vår Thailandsresa =) lite kortfattad sådär... slänger in några bilder också.. dock inte alla för de är över 200 st.. skulle inte riktigt få plats =) Men ni får se lite hur vi hade det och vad vi gjorde iallafall =) Klicka för att se bilderna större.. Hade även min undervattenskamera med mig och vi knäppte slut en rulle.. blev nog grymt häftiga bilder.. men måste framkalla filmen först så visar dom sen någon gång =)

Den 11 mars åkte vi
.. jag och Andreé... Fick resan sjukt billigt, hittade den nån dag innan via ungdomsresan ;) Flygresan dit var otroligt jobbig.. jag var lite halvsjuk och Andreé hade ont i ryggen.. haha.. men en kul grej blev de då på flyget iaf.. ;D När vi äntligen hade kommit fram till Thailand åkte vi till Khao Lak.. Bodde i en bungalow =) haha.. dock var jag sjuk första veckan.. men men .. vi var ju i Thailand ;) Över 30 grader i luften varje dag och över 28 grader i vattnet.. grymt fint väder hade vi också hela tiden.. det var för varmt för att vara klädd i något annat än bikini.. annars storkna man..
Men redan första dan råka vi ut för dom hemska "Jellyfish" även kallade maneter.. båda vi blev brända av dom dumma geleklumparna.. men thailändarna la ättika och krossade blad på blåsorna så dom försvann snabbt =)

Förutom maneterna i havet så var det jättemysigt me allt, vacker strand, thaimassage, god mat, god dricka, underbart varmt och soligt.. vi for på utflykt med moppe upp i djungeln och hittade även en "egen" strand som var helt helt underbart vacker =)
      
Vi åkte även på snorkeltripp och fridykte i Similian Islands sägs vara en av världens vackraste dykplatser.. men de vet jag inte.. såg finare platser senare.. men stränderna var i klass för sig.. kritvit fin sand och smaragdblått vatten omgivet av vackra palmer och grönska..
        
Efter en vecka i Khao Lak packade vi våra väskor och drog vidare.. destination Phi Phi island!!! Det blev en låång båttur med mp3 och Kalle Anka pocket =) haha
   
Phi phi var ett toppenställe ;) väldigt fin strand.. fast lite kul med tidvattnet som försvann lååångt ut så att massa båtar strandade varje dag haha =)
               
På kvällarna var det riktigt drag ute.. man hörde musik som dunka natten lång.. Phi Phi är ett bra ställe om man vill ha party =) Till vår förvåning stötte vi på Andreés kompisar där.. ett gäng som var ute och reste runt.... ¨å dom hängde vi me ute. Folk bokstavligen hinkade i sig sprit! haha.. dom sålde hinkar med sprit "buckets" överallt :P
            
Skadade min tå rejält när jag snubbla nerför en trappa...blödde rejält.. kommer säkert få en missbildad nagel ett tag.. fick massa bakteriedödande salvor, antibiotika, starka "pain killer"...
  
men trots detta hindrade det inte mig att anmäla som frivillig mig på thaiboxning inne på reagge bar.. Med självförtroende på topp, några painkiller för foten, en uppladdnings-grogg och seger i sikte.. kunde gå hur som helst ;P mötte en thailändare! Hon kunde boxas sa dom.. Andreé och dom andra peppade och sa även att get gällde att anfalla och ge allt man hade från början eller få storstryk.. jag valde det första.. det fungerade riktigt bra.. thailändskan fick storstryk!
             
Lovar det här var grymmaste och roligaste sporten jag någonsin prövat på.. så grymt kul!! Var helt förstörd efteråt.. var så slut.. dan efter hade jag även ont lite här och var där hon fått in några fina sparkar.. Dock fick jag inte med mig filmen hem :( dom spela in matchen.. hade verkligen velat haft den som "bevis" på att jag faktiskt var grym ;D trodde ni inte om Anno va???? haha

Under vår tid i Phi Phi island hann vi även me massa snorkling och båtfärd runt öarna.. åkte bt en heldag och såg många fantastiska platser och snorkla vid koraller och fiskar i regnbågens alla färger.. besökte även monkey beach.. (som vi några dagar senare upptäckte bara låg 10 min paddling från våran strand). Vi såg apor uppe i träden ... försökte locka dom till oss hahaha!!
              
Efter Phi Phi åkte vi till Phuket.. och ska jag vara ärlig så minns jag inte vad platsen vi bodde på hette.. hahah det var iallafall riktigt nära flygplatsen vid en fin strand ;) Där vart det grymt höga vågor som var jättekul att busa i.. fast ibland var de så höga att det var lite läskigt ;) åkte även jetskii ;) grymt skoj..
          
Sen var det dags att åka hem.. och resten vet nu ju redan :P sammanlagt 23 timmars resande för mig från att vi lämnade vår bostad i Thailand tills vi åter igen var i Sverige och jag kommit hem till mig =)


-----------------------------THE END ---------------------------

Och nu sitter jag här hemma i byn ute i skogen.. har varit hemma i typ en vecka.. saknar Thailand som fan! Just nu är Linnea där nere.. är riktigt avis på henne.. synd hon inte är hemma i helgen bara...för till helgen blir det grymt kul! Ska fira min födelsedag! Ska bli så kul att partaja lite me mina underbara vänner som kommer från alla håll och kanter;) Förfest sen krogen.. Tråkigt bara att Anna inte kan komma:( verkligen.. men men vi får väl "fira" lite sen någon annan helg istället.. Och Sabina kan inte heller komma, men det "förbjöd" jag henne även att göra hihi.. hon ska föda sin bäbis vilken dag som helst nu!! Guu va jag är nervös :D ska bli så kul!! OCh Grattis Carre till sonen idag :D  Åååå va jag längtar tills på lördag!!! Längtar såå till att träffa alla!! Ska bli så underbart kul :D

Och nu är Andreé är påväg hit från Borlänge fast det är så sent! Men ska bli jättemysigt.. ;) lite varma mackor och varm choklad innan vi lägger oss ;) mmmm.. hihi

Natti natt
*lycklig*
/~ ANNA LUNDH

april april din dumma sill!!

2008-04-01 / 20:53:15

1:a April.. har blivit utsatt för en del smärre skämt idag.. endel riktigt dåliga.. haha.. jag har själv lurats hela dagen lång.. jätteskoj att se folks reaktioner över mina "nyheter" jag kommit me... 

På toppstugan har vi skrattat mer än någonsin, att jobba med lilla Therese och "stora" Therese går nästan inte.. dom är för roliga..haha.. det blir bara flumm och skratt tills man får kramp i magen.. men idag slog det alla rekord.. skrattade från att vi började jobba tills vi slutade.. ujuj var riktigt utmattad när jag kom hem.. underbart.. längesen jag skrattat såååå mycket.. haha..

Hemma fortsatte 1:a-April-skämten.. men värst lurad vart jag av Andreé.. han lura mig vid exakt rätt tillfälle.. då jag inte hade en tanke på att det var 1:a april...fyfan för han!!! Han hämnades väl för mitt skämt tidigare i dag som gett honom klump i magen ;) hahaha han gav mig rejäl klump i magen kan jag lova.. vilken lättnad när han sen sa "men gumman det är ju första april".. LOL på han!

Har ni blivit riktigt lurade idag? Eller lurat någon rejält? 

..och sen en bild från helgen =)
image457

/~ ANNA LUNDH